publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de pastai cu smantana
Intr-o cratita mai mare calim morcovul impreuna cu sunculita taiata felii cca 3 min amestecand ocazional pentru a nu se arde. Adaugam ceapa si leurda tocate marunt,pasta de ardei,condimente dupa gust si mai lasam cca 3 min pe foc dupa care adaugam fasolea pastai(eu am avut congelata)2 l de apa...
Ciorba ungureasca de porc
Intr-o oala mai mare prajim carnea in 2-linguri ulei incalzit, adaugam ceapa, 2-3 linguri apa si lasam sa se caleasca putin impreuna pana ce isi schimba culoarea; adaugam ardeiul tocat marunt si 1 cana de apa calduta. Lasam sa fiarba pana ce carnea este aproape fiarta. Intre timp intr-o...
Ciorba de iepure
Intr-un bol am amestecat vinul, laptele si condimente, am adaugat carnea spalata bine, acoperim cu o folie si lasam peste noapte. Inainte sa pregatim ciorba, clatim carnea si o adaugam intr-o oala incapatoare cu 1 lingurita sare si apa cca 3-4 l, lasam sa fiarba la foc potrivit, spumand de...
Ciorba taraneasca de cartofi
In uleiul de la friptura adaugam ceapa, ardeiul tocat marunt, morcovul dat prin razatoare, 1/2 cana apa. Lasam sa se caleasca impreuna cu condimente dupa gust, adaugam pasta de rosii si lasam 1 min. Adaugam cartofii, 1 cana cu apa si lasam sa fiarba 5 minute, dupa care completam cu apa,...
Ciorba taraneasca de porc
Oasele de porc spalate, le punem la fiert cu 4-5 l apa si putina sare, le fierbem pana ce cade carnea de pe os. Intre timp curatam si tocam legumele cat mai marunt. Rosiile le decojiom si le tocam marunt. Scoatem carnea intr-un bol, adaugam morcovul, ceapa, fasolea verde rupta bucatele....
Ciorba de vita cu galuste bavareze
Taiem untul bucati si il topim in oala in care vom face ciorba. Cand s-a topit, adaugam carnea taiata bucati si prajim pe ambelel parti. Scoatem carnea intr-o farfurie, acoperim cu capac. In untul topit adaugam ceapa data prin razatoare, un morcov dat prin razatoare, lasam 2-3 min sa se...
Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare
Cum se prepara Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare: Punem oasele de vita la fiert, in cca. 5 l de apa, lasam sa fiarba spumand de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma, adaugam telina, ceapa, morcovul tocate marunt si lasam sa fiarba legumele....
Ciorba de pui
Pieptul de pui il spalam, il taiem in 2, il adaugam intr-o oala cu apa si sare, lasam sa fiarba cateva clocote, dupa care scoatem pieptul de pui. Aruncam apa, clatim oala si adaugam 3 l apa; cand incepe sa fiarba, adaugam legumele tocate marunt, condimente dupa gust. Dupa cca. 10 minute,...
Supa de sparanghel
Intr-o oala, calim ceapa in untul topit, impreuna cu uleiul, pana devine transparenta, adaugam usturoiul pisat, cartofii taiati cubulete, sparanghelul taiat bucati cca. 2 cm. Adaugam apa, sare, piper dupa gust si lasam sa fiarba totul, pana ce legumele sunt fierte. Dupa ce au fiert, le...
Ciorba de fasole cu stevie
Fasolea se alege, se spala si se pune in apa cu sare,1 lingurita bicarbonat si se pune la fiert cca. 10 min, dupa ce da in clocot, se arunca apa si se pune din nou la fiert, in apa calda, cu sare. Cand sunt aproape fierte, adaugam ceapa, ardeii tocati, legumele tocate, rosiile si le punem la...
Supa de pui
Carnea de pui o spalam bine, dupa care o punem in apa cu sare la fiert, spumam de cate ori este nevoie, dupa care adaugam legumele (curatate,spalate si taiate in bucati). Lasam sa fiarba la foc potrivit, dupa ce au fiert legumele, se scot impreuna cu carnea si se strecoara supa. Punem o...
Ciorba de perisoare
Oasele de vita le spalam si punem intr-o oala cu apa. Spumam de cate ori este nevoie, dupa care adaugam cartofi taiati, zarzavatul, ceapa tocata marunt, cimbrul, foaia de dafin; lasam sa fiarba la foc potrivit. Cat timp fierbe ciorba, pregatim perisoarele, amestecand ingredientele si cu...
Ciorba din oase de porc
Carnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care aruncam apa, trecem carnea pe sub un jet de apa. Punem carnea din nou la fiert in apa cu putina sare si lu-am spuma de cate ori este nevoie. Intre timp intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt intr-o...
Ciorba de loboda cu omleta
Loboda o spalam bine,dupa care o tocam marunt, Curatam ceapa,morcovul,telina.ardeiul dupa care tocam ceapa si ardeiul, si restul le dam razatoare, Intr-o oala adaugam putin ulei calim putin ceapa,dupa care adaugam morcovul si mai lasam putin sa se caleasca impreuna cu ceapa,adaugam...
Ciorba cu coaste de porc
Coastele de porc se spala bine dupa care se pune la fiert intr-o oala cu apa, Lasam sa fiarba cateva clocote,aruncam apa,bucatile de coasta de porc le spalam din nou, Punem coastele de porc si cca 4-5 l de apa cu putina sare si punem din nou la fiert Lasam sa fiarba cca 20 min spumand de...
Supa de gaina cu galuste
Supa -spalam carnea bine,intr-o oala punem apa si carnea la fiert, Lasam sa dea in clocot,avand grija sa luam spuma formata deasupra de cate ori este nevoie, Intre timp curatam legumele si le taiem cuburi,dupa care le adaugam in supa,adaugam foaia de dafin,sare si piper dupa gust,...
Supa crema de cartofi
Curatam legumele de coaja,le spalam bine dupa care le taiem bucati, Punem legumele intr-o cratita in care adaugam apa,foaia de dafin si sare si punem la fiert, Cand au fiert strecuram legumele(nu aruncam zeama)pisam legumele cu blenderu sau robotul,adaugam treptat zeama pana obtinem...
Ciorba de rata
Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare,se spumeaza de cate ori este nevoie. Intr-o tigaie calim ceapa in putin ulei,adaugam 1 morcov dat prin razatoare si lasam sa se caleasca putin,adaugam pasta de tomate si putina apa si lasam sa se caleasca impreuna cca 2 min. Cand carnea...
Ciorba radauteana
Curatam radacinele,le spalam,le taiem in bucati mai mari si le punem intr-o cratita, Adaugam ceapa curata,morcovii curatati si taiati in 2,crenguta de cimbru,foile de dafin,boabe de piper,carnea de pui si apa Punem cratita pe foc si lasam la fiarba pana sunt fierte, Scoatem carnea...
Supa de rosii cu galuste
Curatam cartofi,dovlecei,morcovul si le taiem bucati, Punem intr-o oala cu apa(cca 3-4 kg)sare(eu am adaugat spatele si coastele de la un pui),punem la fiert mic. Intre timp spalam rosiile si le pasam cu blenderul, Cand au fiert legumele se scoate carnea,se paseaza si ele cu blenderu si...
Supa crema de dovlecei
Curatam cartofii si dovleceii si ii taiem cuburi mai mari, Intr-o cratita calim in putin ulei ceapa tocata, adaugam cartofii si dovleceii, orezul si apa cat sa acopere, Cand s-au fiert cartofii, luam de pe foc cratita si pisam legumele cu blenderul Separat amestecam galbenusul cu laptele...
Supa-crema de legume
Legumele se curata si se spala,se taie cuburi sau bucati mai mari Se pune intr-o oala legumele si apa cat sa acopere ,si se pune la fiert. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca putin dupa care le mixam si potrivim cu condimente dupa gust si putin ulei.
Supa de curcan cu galuste
Spalam carnea si o punem la fiert in apa cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Adaugam zarzavatul(curatat si spalat)usturoiul intreg si piperul boabe,lasam sa fiarba la foc mic,dupa care strecuram. GALUSTE- batem ouale cu putina sare,adaugam treptat grisul,piperul si amestecam...
Supa de rosii
Ceapa o taiem bucati mai mari si o calim in putin ulei, adaugam si restul legumelor, curatate si taiate cuburi, adaugam cca 1 cm de ghimbir curatat, adaugam 2 litri de apa si lasam sa fiarba pana se inmoaie legumele. Cand legumele sunt fierte se adauga in blender, adaugam si rosiile si se...
Supa crema de mazare
Se caleste ceapa in ulei, adaugam mazarea, apa cat sa acopere, cartofii, morcovii curatati si taiati. Lasam sa fiarba pana sunt gata legumele. La final adaugam si patrunjelul. Scoatem legumele si le pisam cu blenderul, dupa ce le-am pisat adaugam supa in care am fiert legumele pana obtinem...
Ciorba de burta
Se spala osul si se pune la fiert. Cand face multa spuma se arunca apa, se spala carnea bine, oala si se pune din nou la foc impreuna cu 1 morcov curatat, 1 ardei gras taiat in jumatate, piper boabe, foaie de dafin. Cand a fiert carnea bine, se strecoara, (se ia carnea de pe os si se adauga in...
Ciorba de perisoare a la grec
Amestecam carnea cu 3 linguri de orez, patrunjel (uscat am pus eu) sare, piper, 1 ou si amestecam bine. Formam perisoarele si le asezam pe o farfurie Ceapa tocata, morcovul(eu l-am taiat felii), telina data prin razatoare se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele si dam la foc...
Ciorba de cartofi cu dovlecei
se curata cartofii,dovleceii si se spala se curata ceapa,se toaca marunt, se caleste putin, se adauga morcovul dat prin razatoare,ardeiul tocat,dovleceii taiati cubulete. Se lasa sa se caleasca putin, dupa care se adauga pasta de toamate si se amesteca. Se adauga rosiile tocate, cartofi...
Ciorba la ceaun
Prima data se pregateste focul, se aseaza cheresteul si ceaunul. Se curata legumele. Se da prin razatoare morcovul, restul le taiem. Se caleste ceapa tocata in ulei, se adauga morcovul se lasa sa se calesca putin, se adauga pasta de tomate, apa si cand se incalzeste apa se adauga carnea...
Supa cu pulpa de porc
se spala carnea si se pune la fiert,se spumeaza de cate ori este nevoie se curata cartofii si morcovii, se spala, se taie si se adauga in oala se adauga si leusteanul,maraul,ceapa,tocate marunt se adauga si pasta de toamte si se lasa sa fiarba se stinge focul si se potriveste de...