aha ..vasazica lui Adina ii dai si mie nuuuu!gata...m-am prins....chef as avea...dar eu nu fac nimic cu drojdie...nici un ..dospit...ca nu le am cu framantatulSe framanta un aluat elastic, usor lipicios. In timpul framantarii punem si uleiul"...de unde sa stiu eu cand e bn?? am incercat de cateva ori...esec total...asa ca...mai bn nu mai fac...
vai,miha...am citit numai iti dau....nu mai am...prima dara am vrut sa fac gogosi...la mine...bolovani,a doua oara cozonac...care nu a crescut in tava...asa ca... nu mai fac...
..chestia aia ..."faina cat cuprinde"la aluaturi....ma omoara.....asta e ...fiecare cu ..lipsurile lui...
Expresia "faina cat cuprinde" nu e condamnabila. Pentru ca gramajul poate varia. Stii vorba aia "cativa cm in plus nu-s mare lucru, dar conteaza" asa e si cu faina. Cateva zeci de grame nu-s mare lucru dar conteaza. Deci poate varia in functie de marimea oualor, de tipul de faina...Este faina care absoarbe mai mult lichid, alta mai putin. Asta o descoperi la fata locului, practicand.
Un esec ar trebui sa fie un impuls pentru o data viitoare nicidecum o retragere. Moooaaaa...hai ca dau in filozofii de acu.
Stii cum iti poti da seama de consistenta unui aluat daca este buna? Freaca lobul urechii intre 2 degete si iti vei da seama.
@ Miha "cativa cm in plus nu-s mare lucru, dar conteaza" "Deci poate varia in functie de marimea oualor".... stii tu ce stii Miha,de aia-ti ies asa frumusete de mancaruri
Mai...imi ies frumusele pen' ca...stai sa-ti spun.... Ouale le masor bine din priviri vad care e mai gras si mai bombat le pipai pe toate partile sa nu fie crapate - Doamne iarta-ma si p-aia le zbat de le ies spume. Poi? Ce secret sa mai dezvalui?