Silvia, Licutza intra mai rar pe site dar o sa incerc sa iti raspund eu .
Da, e buna Hulala, desi ar fi si mai bun ceva mai natural, gen smantana pentru frisca LaDORNA, care e putin mai scumpa dar e grozav de buna. Eu la tot ce prepar cu frisca pun cantitati egale de Hulala si smantana cu continut mare de grasime, plus zahar pudra dupa gust si le mixez impreuna.
De caramele...nu stiu ce sa zic dar cred ca si mai bun ar iesi adaptat , mai exact sa prepari tu caramel in casa dupa reteta de aici - http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-pere-si-caramel-26052.html - ( Sos caramel:
100 g zahar
50 g unt
50 ml frisca lichida .
Sos caramel:
Zaharul se pune intr-o cratita si se pune pe foc pana se topeste zaharul,apoi se adauga untul si se amesteca bine. Dupa ce s-a incorporat putin untul se toarna frisca lichida si se mai tine sosul pe foc pana se ingroase putin. Se lasa sa se raceasca) ca sa nu mai topesti caramele.
Imi cer scuze fatza de Licutza daca sfaturile mele nu-s ok, dar vad ca vrei sa prepari si am zis sa imi dau io cu parerea
silvia, nu stiu la care reteta te referi, dar sirop caramel am facut de foarte multe ori si e grozav de bun, si...de ce sa topesti caramele in loc sa prepari sosul direct?
si frisca, da, asa o prepar mereu.
Silvia,eu zic sa incerci o frisca cu care ai mai lucrat si stii ca se bate.De regula Hulala sau Meggle se bat foarte bine,dar mie nu-mi place ca sunt prea dulci.
Folosesc frisca naturala cu 32% grasime,dar si asta mi s-a intamplat sa nu se bata,chiar daca era proaspata.
Smantana pentru frisca se bate mult mai greu ca si frisca vegetala gen Hulala sau Meggle.
E bine sa ai la indemana si intaritor pentru frisca,te mai ajuta cand frisca e "incapatanata"