Spaghetti carbonara

de ionix in Spaghete, 5 Mar 2010 | 16903 vizualizari

COMENTARII (17)

Bucataras Medi 1

05.03.2010, 17:20

sunt prima......ha,ha,ha............pot manca pe saturate

ionix 1

05.03.2010, 18:17

iti dau cat vrei...

Rocsi 1

05.03.2010, 19:30

ionix 1

05.03.2010, 21:58

stiu ca nu-s pe placul tau dar lasa ca te fac eu sa mananci paste si orez

nelu71 1

17.03.2010, 20:26

sunt nou aici ... dragă ionix ... cum am citit si despre o salata grecesca ... si aceasta este o reteta consacrata ... nu se pune usturoi , ci peperoncino ... 1 ... care se scoate apoi ...
pt o reusita mai buna , pui doar 1 ou si un galbenuş .vasta pt 2 persoane . merge mai bine piptul de porc ... sa o luam de la capat ... in uleiul cald calesti peperoncinul si il scoti ,apoi 2 minute pieptul taiat bastonase , nu cuburi , caci folosesti spaghetti ... cnd sunt gata pastele le pui in tigaie si le arunci putin , cat sa prinda toate ulei . aste e ideea , nu tre sa le prajesti ... oul cu galbenusul , batute , pui parmigiano ras amestecand pana devine gros ca o smantana . apoi poti pune sau nu 2 linguri de smantana . peste pastele din tigaie pui amestecul si il arunci , amesteci , pana nu mai e asa lichid ... tre sa fii atenta la moment ... si in farfurii .. te asigur ca nu se compara cu reteta asta romaneasca cu smantana . e reteta originala din italia ... am facut-o acolo de multe ori ...

ionix 1

18.03.2010, 08:31

Nelu, multumesc mult pentru reteta... o sa mi-o notez si promit sa fac reteta ta, mai ales pt ca spui ca-i veritabila o sa si postez reteta de la tine in momentul in care o s-o fac... mersic

nelu71 1

18.03.2010, 19:42

draga ionix , daca patele sunt italiene , orice marca ( si cauta de astea ) , după cele scurgi in strecurătoarea aia mare ... pune-le direct in tigaie ! nu le mai spăla .
şi poţi gusta cu degetul uleiul din tigaie ca să vezi cat de picant e . când e aşa cum vrei tu , sau o idee mai tare , scoti peperoncinul din ulei .
in apă rece se pun pastele fierte pe jumatate in bucătăriile restaurantelor italiene , pentru a putea fi apoi gata fierte in 1 minut cand comandă clientul ... sau , aşa fierbinţi , se scurg se pun pe bancul de inox si se amestecă cu ulei pentru a nu se prinde una de alta si pe a fi tot asa gata pt client in 1-2 minute .
si la final , cand l arunci in tigaie urmareste pana vezi prima granulă de ou care s-a intărit .
si pentru ca esti o fată şi gospodină şi simpatică
( spre mirarea meamai există în românia aşa femei să ă cum găsesc eu una ) dacă iţi place cu gust de usturoi , am o reţetăpt tine de spaghetti cu usturoi , peperoncino pătrunjel şi brânză pt paste .

nelu71 1

18.03.2010, 22:07

nu merge f. bine tastatura ... dar intelegi tu

nelu71 1

18.03.2010, 22:10

aaa... ca fac acum ... crapă peperoncinul cand il pui in tigaie

Bucataras 1

18.03.2010, 22:28

Nelu, pune si reteta

Brindusa 1

23.03.2010, 20:37

hai mai nelule, ca si eu vreau sa aud/vad reteta pt paste . Sau o tii numai pentru ionix?

nelu71 1

06.04.2010, 10:31

hai sa o pun aici reteta asta .... o pun pt voi ... in tigaia cu ulei de masline pui 2-3 catei de usturai taiati in jumatate si un peperoncino crapat ... cand erumenit usturoiul , scoti si usturoiul si peperoncinul . pui spaghetele fierte si scurse bin , fara a fi clatite , in tigaia cu ulei aromatizat , le salti bine sa prinda toate ulei , pui o putin patrunjel tocat sau taiat marunt , salţi iar pastele ca sa se amestece patrunjelul bine , apoi se pune in farfurii . acolo pui parmigiano ras , amesteci si ... pofta buna .

nelu71 1

13.04.2010, 10:13

ce-ar fi sa fie o emisiune bucatar caut nevasta ? as avea mai multe sanse

nelu71 1

13.04.2010, 10:20

ma gandeam sa tin reteta numai pentru ea , dar meritati si voi . sunteti toate fete de treaba

ionix 1

14.04.2010, 21:28

Nelu, pe bucataras nu stiu cate participante la emisiune ai gasi pe aici majoritatea sunt maritate
sarut-mana mult pt reteta... te asteptam s-o gatesti si tu si s-o postezi spor la treaba in bucatarie

nana 1

03.05.2010, 23:15

mmmmm i-am facut si eu sotiorului meu si sunt delicioase.... si o sa fac si dupa reteta lui nelu71 .... daca tot e un asa bun bucataras ca suna tare bine reteta lui .... va doresc numai bine si sa mai postati retete de-astea delicioase

adasev12 1

24.03.2011, 00:20

f bune ionixule...si mie imi plac...si eu sun t in italia...si am reteta originala de carbonara...dar , chiar daca dl nelu sustine asta, nu are peperoncino....dar ma rog...fiecare cu reteta lui si cu obiceiul lui....pup si servesc o portie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă adaptata