Sarmale in dovleac

de Gusti in Curcan, 4 Oct 2009 | 21332 vizualizari

COMENTARII (83)

ANCA 1

07.10.2009, 20:29

nu e grasa carnea, ca am tocat-o noi, vita cu porc...dar nu pun alta grasime, noi nu mancam gras..
am vazut acum ca le-ati tinut 3 ore la cuptor..avem activitate inseamna in noaptea asta, abia ma apuc de impachetat

rivka 1

07.10.2009, 21:00

pai esti culmea la ora asta te apuci si tu de sarmale, ai ce face la noapte stai langa ele in loc sa dormi.
pai de aceea am intrebat, amestec vita-porc sunt mai grase ca si curcan...ca a spus bucataras ca dovleacul a supt /absorbit grasimea si el recomanda carne mai grasa, de aceea te-am intrebat.
Sa ne spui cum ti-au iesit

ANCA 1

07.10.2009, 23:52

pai cew sa fac, Rivka, calculele mele initiale nu s-au potrivit cu 'manopera'...din cauza de copil atomic, ce mereu apare cu crize si probleme noi..mai am o ora jumate de stat

Miha 1

08.10.2009, 00:02

Pune fata si fa sarmale. Doar nu vrei sa te culci la ora asta!

Miha 1

08.10.2009, 00:03

Am dat si eu comanda de dovleac!

Oana 1

08.10.2009, 00:26

Si eu am dovleac , dar l-am ras sa fac placinta Anca, cum e sarmaua??? are sau nu gust de dovleac? ca intreb si nu-mi raspunde nimeni

Oana 1

08.10.2009, 01:23

Ancuta, sper ca nu ati navalit in dovleacu la ora asta Sa ne zici cum sunt!

rivka 1

08.10.2009, 09:40

deci le-ai facut? cum ti-au iesit?

Miha 1

08.10.2009, 10:48

Anco, mai ai sarmale?

ANCA 1

08.10.2009, 11:13

facut! arata bine de tot,am si pozat! le degustam la pranz, la noi a durat mai mult, nu stiu de ce, cam 4 ore jumate le-am tinut la cuptor..ne-am imbatat de miros si nu am mai gustat la ora aia, dar va pove la pranz!

rivka 1

08.10.2009, 15:04

Anca te vad "misunand" pe aici pe site, spune ai mancat deja din sarmale, cum au iesit, au gust de dovleac, etc etc etc...

Bucataras 1

08.10.2009, 15:05

pune si tu reteta pls

iSyc 1

08.10.2009, 19:05

ANCA 1

08.10.2009, 20:08

misun, inca misun! bune sarmalele, tare bune! nu au gust de dovleac deloc!

ANCA 1

08.10.2009, 20:09

acum, sincer, si mie mi se par destul de uscative, fata de cum ies in vasul de lut de Horezu, le prefer in lut... urmeaza sa pun reteta noastra

Bunica 1

08.10.2009, 21:07

Din ce a spus Bucatarasul si spui si tu probabil ca ar trebui ca sarmalele sa fie foarte grase.Sarmalele fierte in vasul de lut sunt cele mai bune. Felicitari pentru rabdare !

Bucataras 1

08.10.2009, 21:24

Anca, stii ce cred. Ca sarmalele astea tb facute 3/4 normal si doar 1/4 in dovleac. nu crezi ca ar fi mai bine? se pare ca timpul lung de stat in cuptor le "uscateste". dar cu smintina si ardei iute sint bune

rivka 1

08.10.2009, 21:26

acum vreo...12, 13 ani cand eram mai tanara am fost cu cineva la bunica lui intr-un sat amarat de tot din Ardeal, cu niste cocioabe amarate , niste ulite ingliodate in mocirla, si acolo am mancat cele mai bune sarmale din viata mea, erau facute intr-un cuptor construit in camera, in casa, dintr-un ditamai oloiul/ceaun ce o fii fost ...nu stiu....numai cand ma gandesc imi lasa gura apa ...mult probabil ca nu o sa mai gust eu asa sarmale bune niciodata...aaaa, erau facute fara carne!!!
umplute cu altceva, grau sau porumb...nu stiu.

Bunica 1

08.10.2009, 21:41

Rivka, dupa parerea mea sarmalele de post bine facute sunt cele mai bune.( si daca au fost facute in" oloi", nu exista comparatie).

rivka 1

08.10.2009, 22:15

da pot spune ca au fost printre cele mai bune mancaruri mancate vreodata, era si frig afara, in casa era fierbinte de la cuptorul acela, toti stateau inghesuiti pe o canapea amarata ca toata casa era numai o camera acolo era tot inghesuit, patu, cuptorul..., cam tot , dar sarmalele alea....mmmm...nu iti venea sa te mai opresti!

ANCA 1

08.10.2009, 22:34

Bucataras, teoretic, ar fi mai bine, practic, nu cred...le strici rostul, sunt greu de trambalat fierbinti din oala in dovleac, risti sa se desfaca..alta idee: sa punem in dovleac mai putine, sa fie mai aerisite, si la 45 min sa tot pui vin/aoa/sos ceva.. dar s-ar putea sa nu mai merite, sa intre prea putine sarmale..

ANCA 1

08.10.2009, 22:35

asaaaa...am postat si varianta noastra, va rog s-o vedeti

Bucataras 1

11.10.2009, 20:56

Simona, tu cu cine vorbesti p-aici? Asta e site culinar nu sentimente.ro

Oana 1

11.10.2009, 21:05

La cine se refera Simona?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu sos de rodii