Pentru ca am tot vazut la fete sarmale pregatite la slow cooker Crock-Pot, am zis sa incerc si eu. Au iesit o bunatate de sarmale!
Varza se curata de primele frunze, se spala, se taie mijlocul de la varza si se opareste in oala in care s-a pus apa la fiert impreuna cu sarea, otetul, cimbrul si mararul. Se lasa varza la oparit pana ce se inmoaie frunzele. Se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Se ia frunza cu frunza si se taie partea groasa a nervurilor.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in ulei pana devine sticloasa. Se adauga pasta de ardei, orezul bine spalat, se lasa putin impreuna la calit apoi se ia de pe foc. Se adauga carnea tocata, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca bine. Se impacheteaza sarmalele.
Frunzele de varza care nu sunt bune pentru impachetat se taie fideluta.
Pe fundul vasului slow cooker Crock-Pot 3.5 l se pune jumatate din cantitatea de varza taiata fidea si se toarna 100 ml bulion. Se aranjeaza sarmalele una langa cealalta iar in mijloc se pune ciolanul afumat. Se continua cu aranjatul sarmalelor iar deasupra se presara resul de varza taiata felii. Se toarna restul de bulion si se completeaza cu apa cat sa acopere sarmalele.
Se conecteaza aparatul la sursa de curent, se seteaza pe low si se lasa aparatul sa-si faca treaba pentru 8 ore. In acest timp ne putem ocupa de orice altceva. Dupa cele 8 ore, se opreste aparatul si sarmalele sunt gata pentru a fi savurate cu smantana si cu ce mai doreste fiecare.
Pofta buna!
1
Se pot prepara si cu varza murata.