Salata cu bilute de labane

de boscodina in Salate, 7 Iun 2009 | 4645 vizualizari

COMENTARII (11)

Bucataras 1

07.06.2009, 19:48

bosco, ce-s alea labane?

boscodina 1

07.06.2009, 21:36

e "branza primordiala" cum glumea cineva. e o branza facuta din iaurt ( nu lapte prins), cel mai acru posibil. asa ca e un fel de branza acrisoara. in tarile orientale se foloseste in 3 stadii: ca o crema( smantana) se intinde pe paine, ca aperitive: sunt bilute cremoase care inca mai merg intinse pe paine, si foarte uscate cele pentru salata.

Bucataras 1

07.06.2009, 22:30

si o gasim pe undeva pe la noi? eu ma uitam in poza si credeam ca labane sint chiftelutele ))

boscodina 1

23.06.2009, 16:42

cum se numeste in tarile orientale enuntate de tine nu stiu, si cred ca tot ce e posibil sa se cheme labne, dar in Israel se cheama labane, eu asa il stiu, toata populatia fie ea vorbitoare de limba araba il stie tot ca labane, iar tipa druza care vinde lafa cu labane la fiecare colt de strada , tot asa ii spune. ca idee nici nu s-ar putea numi altfel pentru ca are in radacina literele l-b-n ( lavan(ivrit)-alb(romana).probabil in araba se supune altor reguli, dar fiind limbi semitice este normal sa existe o asemanare.
si aici se gaseste oriunde, doar ca pe mine cand ma pocneste harnicia il fac in casa, de parca ma si spetesc muncind la el

Oana 1

23.06.2009, 18:38

Super interesanta salata asta! o sa ma uit la MegaImage dupa labanele astea! ca eu nu am rabdare sa fac bilute , de fapt asteptarea dupa ele nu cred ca-mi iese

boscodina 1

25.06.2009, 11:22

daca gasesti labane bilute undeva trebuie scoase ( in general se tin in ulei de masline), si lasate la uscat cateva zile.
exista 3 grade de consistenta a labane-lui:
iaurt lasat la scurs 12 ore- iese un labane cam ca o smantana de gros se mananca intins pe paine.
iaurt lasat la scurs 3 zile ( are consistenta unei branze dulci facuta in casa) se face bilute si se lasa la urcat 1-2 zile, apoi se pun in ulei de masline si se pot servi ca si aperitiv( se intind foarte usor pe paine) si 3. dupa cele 3 zile lasat la scurs, 3 zile lasate bilutele la uscat afara, inca vreo 3 -5 in frigider...ies niste "bombite" destul de tari, astea sunt cele pentru salata si le poti praji.
cele moi,din ulei risti sa ti se intinda in tigaie.

boscodina 1

30.06.2009, 16:39

poate gustul te convinge sau daca nu cu putin noroc, intr-un restaurant cu specific oriental in 10 minute ai salata in fata ta, fara sa muncesti o secunda la ea
o fi el secolul vitezei, dar uneori mai e nevoie si de o pauza de respiro, de contemplare.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guacamole