O vânătă rămasă neutilizată și refuzul de a umple apartamentul de fum, ca să o coacem. Soluția a venit ușor: rondele cu sos de usturoi și smântână. Prima dată le-am mâncat cu pâine prăjită (a fost destul fumul de la prăjirea pâinii...) dar ce a mai rămas din rondele, le-am mâncat cu piure de cartofi. Au fost și mai bune așa, în a doua variantă.
Deci o idee foarte simplă, rapidă și bună, la urma urmelor, ca să ”salvez” o vânătă aproape în stare de depreciere ...
 
Vânăta se spală, se șterge cu un prosop de hârtie absorbantă și se taie în rondele de maxim 1 cm grosime.
Se pun rondelele pe o farfurie și se sărează pe ambele fețe. După 5 minute, se absoarbe apa lăsată cu un prosop de hârtie, se presară celelalte condimente pregătite și se prăjesc în puțin ulei, la foc mic. Se scot rondelele prăjite cu o paletă și se pun pe un platou.
Pentru sos, se pisează fin usturoiul, cu praful de sare și se mixează cu o lingură de ulei, adăugată treptat, ca pentru un mujdei. Când mujdeiul este gata, se adaugă smântâna, se uniformizează și sosul este gata, se poate servi.
1
Rondelele nu trebuie să fie prea groase (ca să se pătrundă) dar nici prea subțiri și trebuie să fie prăjite la foc mic, nu iute.
2
Folosiți ce condimente vă plac.
3
Se pot servi doar cu pâine prăjită și sos de usturoi și smântână, dar și cu un piure de cartofi.