Buna-ziua tuturor!
Si pe mine m-a cucerit prajitura cu bezea si crema de lamaie atat din pozele vazute aici, cat si citind reteta, asa ca mi-am propus sa o si prepar, fiind curioasa sa vad rezultatul. Rezultatul: incercarea se merita, dar as dori sa mai adaug si cate ceva din experienta mea. Reteta pt bezea este foarte buna, personal nu am mancat vreodata o bezea mai buna, se face usor si reusita este de 100/%, poate fi ca atare, un desert simplu, foarte gustos si la ordinea zilei. Crema de lamaie as lasa-o simplu numai "de vanilie" si nu "de lamaie". Coaja de lamaie ii da cremei un gust foarte amar. Crema de vanilie e mai fina si se potriveste mult mai bine cu glazura de ciocolata. Dar pana la urma, poate fi si o chestie ce tine de gustul fiecaruia/fiecareia. Reteta de glazura este foarte buna de asemeni, nu puteti da gres cu ea. Blatul la aceasta prajitura trebuie sa fie dupa parerea mea, subtire si foarte fin. Dupa reteta de mai sus, mie mi-a iesit blatul cam aspru. Dar prajitura este delicioasa! As mai adauga ca timpul ei de preparare nu este numai de 2 ore ci de 2 zile, si nu exagerez cu nimic, tinand cont ca aveti de preparat: blatul, bezeaua la cuptor, crema preparata atat la cald cat si la rece, glazura, asamblarea, finisarea, timpul de repaos, de racire, etc, curatenia la locul de munca, toate acestea necesita mult mai mult decat 2 ore. Blatul ar putea fi insiropat, dupa parerea mea, ceea ce ar face prajitura si mai buna.
Celor interesate sa incerce reteta le doresc succes si multa rabdare!