Macarons

de Lia_ in Prajituri, 29 Dec 2013 | 25735 vizualizari

COMENTARII (46)

Lia_ 1

30.12.2013, 07:15

Criss, eu am cuptor clasic pe gaz si recunosc ca am bajbait, cu asta am pierdut de fapt timp, sa ghicesc temperatura. Acum 200 de ani coceau la cuptor incins cu lemne, nu trebuie electric musai ci de ghicit temperatura optima in functie de cum coace cuptorul tau.

Ideea este sa faci prima sarja pe jumatate cantitatea (creste neasteptat de mult .... adica ies mai mult de o tava ca sunt rarute)ca sa vezi daca se sparg sau nu. Lasa-i la uscat minim o ora inainte. La mine la gaz la treapta 2.7, nu mai mult a fost bine dar uneori tava a doua o mutam pe treapta de sus si intredeschideam usa ca mi se parea prea incins

Aurelia 07_07 1

30.12.2013, 07:31

Au iesit super!

_Alina_ 1

30.12.2013, 11:57

Perfecti!

laura_n 1

30.12.2013, 16:48

au iesit minunat, Lia! minunat

danakarin 1

31.12.2013, 06:54

Bravo! Mare realizare!

Lia_ 1

31.12.2013, 09:03

va pup. multumesc. fug la spart nuci pt ca imi va lua toata dimineata

Raluca57 1

02.01.2014, 22:04

Dementiale macarons, excelenta prezentare! felicitari!!!!!!! daca prezentarea e perfecta ar trebui sa-mi reuseasca, nu? Raluca

Lia_ 1

03.01.2014, 06:45

Raluca, intreaba-ma orice

Ina 1

07.01.2014, 20:39

Superbe!

Lia_ 1

07.01.2014, 21:08

Lia_ 1

17.01.2014, 10:09

Am scris ceva gresit in reteta, la punctul 8 ma refeream la tos ca sa se puna tot, la punctul 9 ma referam la cel pudra dar am scris din greseala tos

Valclaudia 1

21.02.2014, 06:55

m-am indulcit de la tine in dimineata asta 86 voturi!

Lia_ 1

21.02.2014, 09:03

Claudita

LidiaChivu 1

21.02.2014, 17:07

Un deliciu!

MOKUSKA 1

11.05.2014, 14:25

Ce frumoase ti-au iesit. Dupa parerea mea este una dintre cele mai grele retete de pajituri. Am facut si eu dar nu mi-a iesit gulerasul din mijloc, pentru ca (cred eu)spuma de albusi cu zaharul am batut pre mult,sau prea putin, am observat tarziu ca "tzutzuroiul" de spuma se lasa nu era ferm pe tel. Felicitari!

Lia_ 1

11.05.2014, 17:58

Mokuska, iti multumesc. Eu pe blog am scris un fel de tutorial cu descrierea mai multor incercari si constatarile mele. Chiar am studiat macarons. Sugerez acolo (pt. coacerea la cuptorul alimentat cu gaz, pt. ca acela creeaza probleme) de ce trebuie sa se tina cont. Compozitia finala la macarons, nu este ferma pe tel. Albusul initial batut doar trebuie sa fie bine batut. Mai degraba nereusita s-ar putea datora felului in care coace cuptorul tau, cred.

MOKUSKA 1

07.08.2014, 16:46

Lia_ 1

07.08.2014, 19:29

Ancutsa 1

23.01.2017, 13:40

Foarte frumoase, mi-a placut mult cum ai explicat!

UrsanMihaela 1

24.01.2018, 11:31

ador macarons, iar tie vad ca iti ies foarte bine

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 15:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Macarons