Gem de gutui, cu scortisoara si anason stelat

de RODIMUR in Dulceata / Gem, 26 Oct 2018 | 4091 vizualizari

COMENTARII (19)

diaconta 1

26.10.2018, 22:25

Cred ca a fost foarte gustos si cu anason.
Ai avut ceva de munca
Bravo
Eu am lasat si coaja,am indepartat doar cotoarele,mai ales ca nu fac peltea.

vasimur 1

26.10.2018, 22:25

RODIMUR 1

26.10.2018, 22:33

Claudia, a fost mai greu la tăiatul și curățatul gutuilor, în rest, a mers destul de repede. Mâine va fi mai mult de lucru, la dulceață. Și eu am lăsat coaja, dar de cotoare m-am lipsit, deși erau bune pentru peltea, întrucât nu arătau prea bine și nici nu le puteam pune la gem.... Da, e foarte bun cu anason (dar cu măsură, pentru că are un gust puternic!) și cu scorțișoară. Am pus atât cât să nuanțeze doar, să nu pierd gustul bun de gutui... Merci!

Merisor 1

26.10.2018, 22:42

Cred că e tare bun așa aromat!

RODIMUR 1

26.10.2018, 22:49

Da, e foarte bun, Merișor, dar trebuie atenție la dozarea aromelor, ca să nu acopere parfumul natural al gutuilor...Îți mulțumesc pentru apreciere!

Bya Ralu 1

26.10.2018, 22:55

RODIMUR 1

26.10.2018, 23:18

Mulțumesc frumos, Bya!

dantes 1

27.10.2018, 09:14

Bun!

RODIMUR 1

27.10.2018, 09:18

Mulțumesc frumos, Dantes!

anca_rm 1

27.10.2018, 12:03

Ador gemul de gutui si cu o aroma subtila de anason trebuie sa fie minunat

RODIMUR 1

27.10.2018, 12:38

Așa este, Anca e tare bun...! Îți mulțumesc frumos pentru apreciere!

Ina 1

27.10.2018, 17:49

super ti-a iesit!
Eu il fac cu nuci, fara alte arome

RODIMUR 1

27.10.2018, 18:23

Mulțumesc frumos, Ina! Da, este tare bun, dar îmi închipui că și cel cu nuci este grozav...Ca gemul de prune cu nuci...

Rocsi 1

27.10.2018, 21:26

Cu siguranta a iesit super bun si aromat! PS: La ingrediente scrie ca este nevoie de 4 litri de apa, dar la modul de preparare am vazut ca scrie ca pui 2 litri.

RODIMUR 1

27.10.2018, 21:52

Da, mulțumesc, Rocsi! Am făcut gemul în două reprize (2l+2l), cum am scris și la introducere și la TIPS-uri (că nu e bine de preparat cantități mari). Cred că de aici vine eroarea. La fiecare ”repriză” am pus câte 2 l de apă și jumătate din cantitatea de gutui curățate... Mă uit și corectez, dacă este cazul.

Gherca Daniela 1

27.10.2018, 21:55

mmm super bun!

RODIMUR 1

27.10.2018, 22:02

Îți mulțumesc frumos, Daniela!

mirela0911 1

28.10.2018, 07:17

Cred ca e tare aromat asa!

RODIMUR 1

28.10.2018, 12:53

Da, Mirela, e aromat, dar nu exagerat, pentru că am vrut să se păstreze și gustul natural al gutuilor. Merci pentru apreciere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert dulceata de fructe de padure