Dresala cu legume noi si verdeata

de miki_a in Supe/Ciorbe, 26 Iul 2016 | 4921 vizualizari

COMENTARII (18)

simona72 1

26.07.2016, 17:24

Foarte faina reteta! Am facut si eu cu zer, dar mie nu mi-a placut gustul, nu ma impac cu zerul...dar baietilor le-a placut tare mult...

miki_a 1

26.07.2016, 17:29

Simo, , adevarul e ca nici eu nu prea ma impac cu gustul, dar fetelor si sotului le place tare mult si de aceea caut si fac combinatii cat mai multe (pentru ca fac branza in casa si e pacat sa il arunc). Supa asta merge si usor acrita (injumatatesti cantitatea de zer si pui bors acru) sau otet de la ardeii iuti sau gogosari.

Bunica 1

26.07.2016, 17:40

Tare bună!

Merisor 1

26.07.2016, 18:11

Ce buna trebuie sa fie dresala ta!

mirela0911 1

26.07.2016, 18:18

Cat de buna poate fi! Desi nu am mancat cu zer niciodata, cred ca mi-ar placea! Dar sa scot mararul afara!

-Licurici- 1

26.07.2016, 18:25

Foarte buna!

Constelatialeu 1

26.07.2016, 19:03

Asta-i buna dupa betie...

Ina 1

26.07.2016, 20:08

MotanLaOale 1

26.07.2016, 20:58

Panacris 1

26.07.2016, 21:39

Nooo, cu zer nu cred că am mâncat încă ? Dar, te cred pe cuvânt, că e tare bunăăă!

anca_rm 1

27.07.2016, 08:29

buna trebuie sa fie

Gherca Daniela 1

27.07.2016, 16:18

foarte buna!

RuxyRux 1

17.08.2016, 23:31

Arata incredibil...cu zer n-am incercat niciodata( din cate stiu si imi aduc aminte)....e o ciorba(supa) nu foarte acra banuiesc....imi place mult ideea!Te imbratisez cu drag!

miki_a 1

21.08.2016, 00:11

Este exact cum banuiesti, Rux! O gatesc (ciorbita) saptamanal (fac branza in casa si folosesc zerul) in tot felul de combinatii si e mereu pe placul fetelor. Mie insa mi-a placut foarte mult varianta asta (descoperita accidental)!
http://www.bucataras.ro/retete/dresala-sarbusca-de-legume-77491.html
Poate te inspira! Multumesc de trecere si comentariu!

mena29 1

21.08.2016, 00:17

Nu am mancat asa ceva dar dupa ce am citit cred ca este pe gustul meu. Problema este ca eu nu fac branza in casa insa m-am gandit cum pot sa fac rost de zer si am sa incerc ciorbita asta

miki_a 1

21.08.2016, 00:48

Mena , poti obtine zer foarte simplu din 2 litri de lapte integral (sau cel mai gras de la magazin, ideal ar fi sa nu fie procesat, pasteurizat, ci proaspat), 2 linguri de smantana grasa (peste 20% grasime), 3 linguri cu otet de mere sau vin si un praf de sare. Intr-o oala (de inox sau tuci), se pune laptele, se adauga smantana si se amesteca. Se pune pe foc mic, pana se infierbanta (nu se fierbe, ci doar se incalzeste pana poti suporta mana pe oala; 75 grade orietativ). Se inchide flacara, se adauga otetul si sarea si se lasa asa vreo 10 minute, pana cand incepe sa se separe. Se strecoara prin tifon (obtii un bot mic de branza iar zerul il folosesti la gatit). Sunt multe retete dar poate fi consumat si ca atare. Sidy are un articol tare bun despre zer http://www.bucataras.ro/articole/zerul-73705.html si are si o varianta de obtinere (am vazut-o abia dupa ce am scris )! Sa-ti fie de folos si ajutor!

mena29 1

21.08.2016, 00:54

Multumesc frumos,Mihaela !

miki_a 1

21.08.2016, 00:58

Cu drag Mena!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pastai cu smantana