Desert julfa

de RODIMUR in Dulciuri, 21 Dec 2017 | 13155 vizualizari

COMENTARII (40)

RODIMUR 1

21.12.2017, 22:38

Stai liniștită, Clementina că nu are legătură cu sfoara...! Iar mie-mi place atât de mult, încât sunt în stare s-o mănânc toată! Oricum, nu dau decât acelora care știu despre ce este vorba și-și doresc mult, pentru că foarte puține femei mai fac așa ceva, bun și de calitate (căci așa este! )

katty 1

22.12.2017, 08:27

Este pentru prima data cand vad asa ceva! Felicitari!

elucubratiiculinare 1

22.12.2017, 08:28

RODIMUR 1

22.12.2017, 08:34

Mulțumesc, Katty! Te cred! E o rețetă foarte veche, care place mult în zona noastră, unde este tradițional și specific. În alte zone nu este cunoscut...

RODIMUR 1

22.12.2017, 08:35

Mulțumesc frumos, Mihaela!

Anett 1

22.12.2017, 17:38

wow! foarte interesanta reteta!

RODIMUR 1

22.12.2017, 18:04

Da, Anett! Este interesantă, veche și foarte bună... Merci!

dantes 1

23.12.2017, 10:29

Interesant!

RODIMUR 1

23.12.2017, 13:08

Așa e, Dante, e foarte interesant, pentru că vine de pe timpuri, dar este și foarte bună, cu un gust special. De aceea merită să mă chinuiesc cu ea, o singură dată pe an...

simona72 1

13.12.2018, 20:28

Apreciez!! as gusta cu placere, dar nu am mancat niciodata canepa. Nu stiu ce gust are. Se poate asemana cu ceva cunoscut??

RODIMUR 1

13.12.2018, 20:42

Simona, mie îmi place foarte mult, dar nu știu cum să-ți descriu gustul, mai ales că mâncăm o singură dată pe an. Foarte puține gospodine mai știu să facă julfă adevărată, cu cânepă. Aceea cu nucă mi se pare a fi o baclava mai puțin dulce și foarte înmuiată ...Sper să fac și în acest Post al Crăciunului și voi fi mai atentă ca să pot descrie cât de cât gustul, pentru tine...!

Ina 1

13.12.2018, 21:46

N-am auzit nici numele si nici de acest desert . Aspectul nu ma tenteaza deloc, dar citind reteta cred ca as incerca sa gust
Felicitari pentru rabdare si ca pastrezi traditia!

RODIMUR 1

13.12.2018, 22:16

Îți mulțumesc frumos, Ina! Te cred că n-ai auzit, pentru că e ceva specific Moldovei și chiar și aici unii nu au gustat, iar de gătit nici atât. Foarte puțini se încumetă să facă așa ceva. dar mie-mi place foarte mult și deși e destul de mult de muncă, mă străduiesc să duc tradiția mai departe...

alexsc 1

05.12.2023, 12:33

De unde cumparati canepa? Cea din comert pare albicioasa (decorticata) sau maro (nedecorticata), desi imi aminesc ca semintele din care facea bunica erau gri. Se poate face aceasta reteta si cu seminte decorticate?

RODIMUR 1

05.12.2023, 13:06

Eu cumpăr întotdeauna semințele de cânepă de la piață.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert briose pufoase