Minunat de delicios, cu un aluat by Ruxy incredibil de bun care se face cat ai clipi ( ce descoperire!), o crema extraordinara si toate incununate intr-un gust divin! Sincer, ar trebui sa brevetez reteta. :))))) ......dedicata celor indragostiti pe viata de fabulosul cremsnit dulcele copilariei....va invit sa-l incercati, promit ca n-o sa regretati ! :x
Aluat de cremsnit:
Crema:
Crema: Ouale se amesteca cu zaharul si amidonul, apoi cu o cana din cantitatea totala de lapte si se omogenizeaza astfel incat sa nu existe cocoloase.
Restul de lapte se pune la foc impreuna cu vanilia si se infierbanta. Cand este fierbinte se toarna compozitia de oua in fir subtire si se lasa pana devine o ciulama groasa, se amesteca cu un tel si se tine pe foc mic maxim 7 minute amestecand permanent. Se da deoparte vasul si se pune untul taiat in bucati. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se da crema la rece.
Blatul: Se rade pe razatoarea mare untul rece intr-un vas, se adauga faina, oul, smantana, sarea si se framanta aluatul rapid. Cand am obtinut o bila compacta o infainam usor si gata! Dam vasul la rece pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul de la rece si pregatim suprafata pentru intins.
Acest pas este foarte important! eu am intins aluatul direct pe foaia de copt taiata la dimensiunea tavii pe care l-am si copt.
Presaram toata suprafata pergamentului ( sau a celei pentru intins) cu mai mult amidon si foarte putina faina. Presaram amidon si pe sucitor. Rupem aluatul in doua si intindem prima jumatate.
Presaram amidon si pe foaia de aluat. Vom observa ca se va intinde ca prin farmec la dimensiunea dorita.
Asezam in tava de cuptor cu tot cu foaia de copt si coacem la 200 de grade pentru fix zece minute (sau in functie de cuptor). Deci ati vazut ce simplu, ce rapid, nu intinderi repetate, impaturiri sau alte treburi ce necesita timp si rabdare :))))) va asigur ca veti fi extrem de incantati de acest aluat.
Procedam in acelasi mod si cu a doua foaie. Lasam foile la racit si apoi le umplem cu crema. Presaram zahar pudra vanilat si-l mancam cu mare pofta si placere dupa cateva ore...va invit sa rezistati :)))))))))))....eu l-am asortat cu zmeura proaspata....si vai ce bun a fost!
Daca vedeti incepand de azi la cineva reteta de aluat rapid...atat de rapid...sa stiti ca-i a mea :P :D :)))))
1
Daca sunteti in cautarea aluatului foietaj rapid perfect atunci aceasta-i reteta! Veti putea face cu el pateuri grozave, tarte sau tot ce doriti voi!