Garnitura cartofi la cuptor

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2013 | 70475 vizualizari

 

Reteta vazuta pe FB scrisa de un domn (numele nu il mai stiu), mi-a placut tare mult si am zis sa-i incerc....reteta putin modificata, dar super delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 2 cesti sampanie sau vin
  • 1 cescuta suc de rosii concentrat
  • 2 lingurite de pasta de gogosari
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura cartofi la cuptor:

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cuburi marisoare, se pudreaza cu sare si piper proaspat macinat si se pun in tava mare a aragazului. Intr-un castronel se amesteca1 ceasca sampanie sau vin, uleiul de masline, sucul de rosii si pasta de gogosari. Se pune amestecul rezulat peste cartofi, se amesteca toate ingredientele si se da tava la cuptorul incins la 180-190 grade pentru 20 minute. Se adauga si cealalta ceasca de sampanie sau vin, se amesteca usor printre cartofi si se mai lasa inca 15-20 minute, pana cartofii sunt gatiti. Patrunjelul se toaca marunt si se pune la sfarsit peste cartofi. Serviti ca si garnitura la friptura.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Reteta originala pe care am vazut-o eu, continea vin alb si pasta de tomate (eu nu am avut de nici unele si am folosit ce aveam in casa).

2

Am facut la fel reteta si cu bere, ies chiar mai fragezi cartofii cu bere (sampania sau vinul se inlocuiesc cu bere).

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti