Reteta vazuta pe FB scrisa de un domn (numele nu il mai stiu), mi-a placut tare mult si am zis sa-i incerc....reteta putin modificata, dar super delicioasa!
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cuburi marisoare, se pudreaza cu sare si piper proaspat macinat si se pun in tava mare a aragazului. Intr-un castronel se amesteca1 ceasca sampanie sau vin, uleiul de masline, sucul de rosii si pasta de gogosari. Se pune amestecul rezulat peste cartofi, se amesteca toate ingredientele si se da tava la cuptorul incins la 180-190 grade pentru 20 minute. Se adauga si cealalta ceasca de sampanie sau vin, se amesteca usor printre cartofi si se mai lasa inca 15-20 minute, pana cartofii sunt gatiti. Patrunjelul se toaca marunt si se pune la sfarsit peste cartofi. Serviti ca si garnitura la friptura.
Pofta buna!
1
Reteta originala pe care am vazut-o eu, continea vin alb si pasta de tomate (eu nu am avut de nici unele si am folosit ce aveam in casa).
2
Am facut la fel reteta si cu bere, ies chiar mai fragezi cartofii cu bere (sampania sau vinul se inlocuiesc cu bere).