"Carawe" - Desertul lehuzei

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 7 Dec 2010 | 6581 vizualizari

COMENTARII (21)

Mihaela11_jo 1

07.12.2010, 22:49

Denumire stiintifica: Foeniculum vulgare

Denumire populara: fenicul; anason, anason dulce, baden, basamac, chimin dulce, fenhiel, finchil, hanus, malura, marariu de casa, molotra, secarea, toaie

Descriere: Specie erbacee bienala sau perena, exclusiv de cultura, inalta pana la 1-2 m, foarte ramificata inca de la baza, cu frunze fin divizate (asemanatoare cu cele de marar), flori galbene in umbele mari care infloresc si fructifica inca din primul an.

Partile utilizate: Semintele.

Actiune: Carminativ (care favorizeaza expulzarea gazelor intestinale), aromatic, antispastic, antiinflamator, stimuleaza lactatia, hepatic.

Indicatii terapeutice: Feniculul este un excelent remediu pentru stomac si intestine, ameliorand meteorismul si colicile, in acelasi timp stimuland digestia si apetitul. Are un efect calmant in bronsita si tuse.
Feniculul creste cantitatea de lapte la mamele care alapteaza. Extern, uleiul calmeaza durerile musculare si reumatice. Infuzia poate fi folosita pentru clatirea ochilor sau pentru comprese in conjunctivita si inflamatia pleoapelor.

Vezi ce inseamna intelepciunea populara!

mena29 1

07.12.2010, 22:49

Frumos obicei

Dana_Retetegg 1

07.12.2010, 23:12

Mihaela11_jo 1

07.12.2010, 23:27

Multumesc

Sidy 1

08.12.2010, 07:43

Foarte interesant Ma bucur Mihaela ca ne impartasesti si noua din obiceiurile din lumea araba

MotanLaOale 1

08.12.2010, 08:28

RuxyRux 1

08.12.2010, 08:34

Exceptional

mamaieelena 1

08.12.2010, 09:35

super

lia maria 1

08.12.2010, 09:35

interesante obiceiuri si frumose dar si preparatele sunt gustoase

divainbucatarie 1

08.12.2010, 09:53

mihaelar63 1

08.12.2010, 10:29

ce bun trebuie sa fie . Stiam de virtutile feniculului , mai putin de intrebuintarea externa. eu am semanat acum 3 ani in gradina si de atunci am in fiecare an

aziz 1

08.12.2010, 10:59

este tare gustos,ceaiul cel putin e o nebunie

Rocsi 1

08.12.2010, 11:17

ce frumos ai descris

epurasha2bb 1

08.12.2010, 12:38

Mihaela super arata! daca stiam eu reteta asta cand eram lehuza! ce bine era! multumim din suflet de retete , sunt fantastice!

kamy 1

08.12.2010, 13:28

multe arome necunoscute mie trebuie sa fie buuuuun 5f

MIUTA 1

08.12.2010, 13:58

Foarte interesanta reteta,super 5 furcu

Mihaela11_jo 1

08.12.2010, 14:56

Mariana la urmatorul copil doar da-mi de veste

Mihaela11_jo 1

08.12.2010, 15:07

Kamy iti pun cateva imagini sa ai idee despre setia de condimente locale de la carrefour Amman

giuliana 1

08.12.2010, 17:59

kamy 1

09.12.2010, 17:23

da....se vede unde se folosesc condimente din belsug nu ca la noi...pliculete de 50 gr

Mihaela11_jo 1

09.12.2010, 18:28

Acum intelegi de ce ne-am invatat mai " lenese'; gasim toate combinatiile de condimente de gata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta moldoveneasca