Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Biscuiti vanilati cu lamaie
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate iese o tava de biscuiti( tava de cuptor). Se cerne faina( sau nu, cum doriti) si se da deoparte, untul rece se da pe razatoarea mare, intr-un castron si se amesteca cu...Citeste continuarea
Tarta rustica de cartofi
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriSe face un aluat din faina, apa, ulei, drojdie, zahar si sare. Se obtine un aluat elastic, care se acopera cu folie transparenta si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Intre timp se...Citeste continuarea
Inimi de curcan în sos de vin
Postat de: elucubratiiculinare in CurcanSe curăță inimile de eventualele pielițe și vene. Se taie pe jumătate, se spală, se lasă la uscat și se presară cu făină. Încingem o tigaie, adăugăm uleiul și untul. Se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in CiorbeSe curata legumele si se toaca . Intr-o oala cu 3 l apa se pune ceapa , morcovii , telina si frunzele de dafin la fiert.Sarati. Dupa 15 minute taiati cuburi cartofii si...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu fasole verde
Postat de: deea2686 in CiorbeAm curatat ceapa, am spalat-o, am taiat-o fin. Am pus-o in oala de ciorba cu zarzavatul si 1 cana apa la fiert. Apoi am adaugat fasolele verzi taiate in 2, cartofii taiati cuburi si am lasat la...Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: momo121 in DulciuriIn primul rand punem cubuletul de drojdie intr-un bol cu cateva 2 linguri de zahar si oul si omogenizam bine, pana devine o pasta, peste aceasta punem si 3 linguri de faina, amestecam si dam...Citeste continuarea
Inimioare de jeleu - Reteta video
Postat de: scortisoara in DulciuriPreparam gelatina - punem la umflat intr-o cana 20 g gelatina + 200 ml apa,lasam 10 minute. Iaurtul il batem cu zaharu pudra si vanilia. Topim gelatina la baie de aburi. un sfert din amestec...Citeste continuarea
Cozonac floare cu nutella
Postat de: alexandra26 in PrajituriSe face maiaua din drojdie cu laptele caldut 100 ml si faina, se amesteca , se obtine un aluat moale si se lasa la dospit 15 min. Se pune faina intr-un bol, se adauga maiaua si untul la temp...Citeste continuarea
Minitarte cu crema de branza si...
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriMai intai, pregatim ingredientele si formele in care vom coace tartele. Intr-un castron, cernem faina cu un praf de sare si condimentele. Adaugam untul si untura si amestecam cu o lingura,...Citeste continuarea
Pizzette fritte
Postat de: geoline in PizzaPentru aluat Dizolvam drojdia cu zaharul in apa calduta si amestecam cu faina si uleiul. Punem sarea si framanatam bine aluatul apoi il lasam la dospit la loc caldut. Pentru sos...Citeste continuarea
Tort "Lapte de pasare" (rapid si...
Postat de: Diana11 in TorturiBlatul 1: Mixam bine ouale cu zaharul dupa care adaugam praful de copt,faina si cacao,amestecam bine pina obtinem o masa omogena.Se incalzeste cuptorul pina la 180-200C.Forma pentru coacerea...Citeste continuarea
Tort cu jeleu de ciocolata si de...
Postat de: privatelaura in TorturiMai intai de toate, pregatim ingredientele la indemana si formele in care vom pune desertul. Eu am folosit doua forme de mini tort si trei cupe de sticla. Hidratam 1 plic de gelatina in apa...Citeste continuarea
Sarmale cu pasat si ciuperci
Postat de: amalia01 in Mancaruri de postTaiati foile de varza de pe cotor si puneti-le in apa rece cateva ore pentru a nu fi sarate. Curatati ceapa si patrunjelul si tocati-le marunt; faceti la fel si cu ciupercile; Curatati...Citeste continuarea
Tort cu nuci si visine in 5 minute...
Postat de: Diana11 in TorturiIntr-un vas mai adinc(adaptat pentru cuptorul cu microunde) mixam bine ouale cu zaharul(pina obtinem o masa pufoasa)dupa care adaugam bicarbonatul de sodiu si nucile,le amestecam bine si le dam in...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si nuca
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriMerele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga scortisoara si un plic de zahar vanilat.Intr-un vas, punem cana de faina, cana de zahar si cana de gris, impreuna cu...Citeste continuarea
Salata Curcubeu
Postat de: Diana11 in SalateToate ingredientele se taie in cubulete.Pe o un platou mai mare punem un pahar sau o cana mai mare la mijloc.Cu ajutorul unei linguri asezam toate ingredientele una dupa alta in jurul...Citeste continuarea
Prajitura Kati, prajitura...
Postat de: mirela0911 in PrajituriCum se prepara Prajitura Kati, prajitura sarbatorilor din vremea copilariei : Foile: Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga untura, coaja rasa de lamaie, amoniacul...Citeste continuarea
Melci cu finetti,dulceata de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriLaptele caldut se toarna peste drojdia zdrobita in prealabil si frecata cu un praf de sare si putin zahar tos. Adaugam 2 linguri de faina si lasam sa se umfle putin amestecul obtinut, in timp ce...Citeste continuarea
Prajitura cu gem si crema de nuca
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlat : Margarina cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul,apoi se adauga galbenusurile, se omogenizeaza.Amoniacul se stinge cu zeama de lamaie dupa ce l-am adaugat in compozitie,apoi...Citeste continuarea
Prajitura aromata cu branza,...
Postat de: Corina33 in PrajituriPentru aluat: Se amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza.Se topeste untul si restul de zahar in laptele caldut. Se amesteca toate ingredientele si...Citeste continuarea
Tort cu zmeură,ciocolată şi...
Postat de: diaconta in TorturiCele doua blaturi le-am pregatit cu o zi înainte si am folosit reteta de aici. O reteta foarte buna cu care nu dau gres niciodata. Un blat foarte pufos,pe care în functie de...Citeste continuarea
Legume natur
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam si spalam legumele. Morcovul se cresteaza din loc in loc pe lungime si scoatem cate o fasie subtire, apoi il feliem dupa preferinta, obtinem astfel rondele cu aspect de floare....Citeste continuarea
Pâine de casă
Postat de: diaconta in PiineFaina am amestecat-o cu sarea si am pus-o într-un bol. Am facut o adâncitura la mijloc,am pus zaharul,drojdia,putina apa calduta,am amestecat drojdia,zaharul si apa si am acoperit...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu kaiser
Postat de: cris2711 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja,se spala si se scurg bine de apa.Se taie in felii subtiri si se pun intr-o forma termorezistenta. Cuptorul se preincalzeste la 200° C. Ceapa se curata si se...Citeste continuarea
Foi de napolitane umplute cu crema...
Postat de: panacris in DulciuriSe pune laptele împreună cu zahărul, la fiert într-un vas cu fundul dublu, la foc mic, amestecându-se continuu, lăsându-se la fiert până ce se obține...Citeste continuarea
Rulada cu crema de cocos
Postat de: margo in PrajituriBlatul se rupe bucati si se mixeaza pana se face faramituri.Se adauga zaharul,esenta de rom si se omogenizeaza.Se incorporeaza gemul pana cand devine o pasta foarte groasa,ca un aluat....Citeste continuarea
Snitele crocante de porc
Postat de: margo in PorcUleiul,boiaua,sarea si piperul se amesteca formandu-se o pasta.Carnea se sterge bine si se taie felii de 1cm grosime.Fiecare felie se bate sub o folie de nailon,pe ambele parti. ...Citeste continuarea
CIORBĂ DE IEPURE
Postat de: panacris in CiorbeCeapa și prazul curățate, tocate mărunt se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la...Citeste continuarea
Prajitura Tortulet cu mere
Postat de: ctlina in DulciuriZaharul si jumatate din unt se pun intr-o cratita, se aseaza apoi merele curatate si scobite la mijloc. In fiecare scobitura de mar se pune 1 cubulet de unt. Se presara scortisoara si se dau la...Citeste continuarea
Scoici Saint Jacques à la Phiphi
Postat de: ctlina in Fructe de marePregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece carnea de scoică. Curatati-le de „sacul negru”. Partea...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carnati...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati legumele . Se cupleaza Multicookerul Philips la retea . Se selecteaza cu tasta Meniu- functia Boil- fierbere si timpul de gatire 50 minute . Se pun 3 l apa si se aduga ceapa...Citeste continuarea
Friptură de iepure
Postat de: panacris in IepureIepurele se porționează, după ce a fost spălat în prealabil, ca să se scape de urmele de puf. Bucățile se așează într-un vas pentru marinat, apoi se ung cu ulei de măsline,...Citeste continuarea
Briose aperitiv cu orez
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriMai intai fierbem pieptul de pui in apa cu putina sare, apoi il maruntim in robot. Legumele mexicane le punem la fiert pentru 15 minute in apa cu sare, direct congelate, apoi le scurgem bine de...Citeste continuarea
Cornuri sărate,cu brânză
Postat de: diaconta in PiineToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,mai putin laptele pe care îl încalzim putin. Brânza am dat-o pe razatoare si am amestecat-o cu mararul verde tocat...Citeste continuarea
File pangasius - pane
Postat de: geobucataras in PestePestele il taiem cum dorim noi si il punem pe un servet de bucatarie sa absoarbe apa, intre timp batem ouale cu sare si piper iar intr-o farfurie amestecam faina cu pesmet. Luam cate o bucata...Citeste continuarea
Prajitura copilariei - foi cu miere...
Postat de: Criss in DulciuriPreparare Prajitura copilariei - foi cu miere si crema fina de vanilie cu unt, prajitura Albinita Foi : Se amesteca oul cu zaharul, untul, mierea , laptele si bicarbonatul intr-un vas...Citeste continuarea
Somn cu legume en papillote - la...
Postat de: mihaelar63 in PesteBucata de somn se spala si se fac cu ajutorul cutitului increstaturi oblice pe ambele parti la distante de cate 2 cm .Se sareaza si se introduc in crestaturi felii de usturoi curatat. Toate...Citeste continuarea
File de pangasius in hartie pergament
Postat de: rocsi_1612 in PangasiusSpalam bucatile de peste, le tamponam cu servetele de bucatarie pentru a le usca. Usturoiul il curatam, il taiem pe jumatate, rosiile le spalam si le taiem jumatati. Luam prima bucata de hartie....Citeste continuarea
Carnati, ceafa si cartofi la cuptor...
Postat de: reisnaor_2006 in PorcIn tava cuptorului punem hartie de copt, bucatile de carnati, ceafa sarata si piperata, cei 2 cartofi curatati si taiati felii si dam la cuptor la 200 de grade pana se rumenesc. Se scot din...Citeste continuarea
Prajitura cu branza si jeleu de visine
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Faina, zaharul, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna. Se adauga untul taiat bucatele si galbenusul. Se framanta pana obtinem un aluat omogen. Se infoliaza si se da la...Citeste continuarea
Prajitura desteapta
Postat de: andreea91 in PrajituriSeparam albusurile de galbenus. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana devin spumoasa si lucioase ! Untul se topeste si se lasa sa se raceasca ! Galbenusuile se bat cu zaharul...Citeste continuarea
Aripioare Condimentate la Cuptor cu...
Postat de: Valyvalentyna in PuiCuratam si spalam bine aripioarele le punem intr-un vas mai inalt le condimentam bine cu condimentele,cimbru, usturoiul si berea {de preferat este sa stea peste noapte in acest amestec} a doua zi...Citeste continuarea
Rulouri din piept de pui cu ardei...
Postat de: timea in PuiPieptul de pui usor batut cu ciocanul de carne (nu foarte tare pt ca nu trebuie sa fie feliile foarte subtiri) le saram si piperam pe ambele parti si presaram pe partea ce urmeaza sa fie rulata,...Citeste continuarea
Mamaliguta speciala
Postat de: Virgi_Adnana in Aperitive / GarnituriMai intai curatam cartofii,ii spalam si ii punem la fiert. Dupa ce au fiert pastram putina apa de la ei (in caz ca trebuie). Se face piureul din cartofi. Peste piure se pune malaiul si...Citeste continuarea
Gratin de cartofi cu branza...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriFierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi sau felii. Se taie marunt ceapa și usturoiul și se calesc cu un pic de unt. Se adauga baconul, se coloreaza si...Citeste continuarea
Somon in crusta de mustar
Postat de: Bunica in SomonBucata de somon spalata, uscata cu servetel absorbant, o condimentezi cu sare, piper, chilli. Unge somonul pe o parte cu mustar si pune-l pe grill sau tigaie cu piatra sau dyr cooker. Lasa 5...Citeste continuarea
Supa crema de legume
Postat de: Bunica in SupeRadacinoasele curatate se spala. In zeama de pui pune radacinoasele la fiert. Cand legumele sunt fierte stinge focul. Scoate legumele din supa si lasa la racit. Mixeaza legumele...Citeste continuarea
Orez gratinat
Postat de: Bunica in Mancare copiiPune uleiul in tigaie la incins. Curata, spala si toaca marunt ceapa. Pune ceapa in uleiul incins pana devine sticloasa. Adauga orezul spalat. Caleste orezul impreuna cu ceapa 5...Citeste continuarea
Friptura de pui in sos de mustar
Postat de: Bunica in PuiSpala ,portioneaza copanele si pune-le la fiert. Scoate-le cand sunt aproape fierte Intr-un castonel pune mustarul,piperul,sare ,ierburi aromate si 50 ml. vin. Amesteca...Citeste continuarea
Rulou din piept de pui cu bacon si...
Postat de: simona72 in PuiBucata de piept de pui se spala si se zvanta. Se taie cu un cutit cu lama mare pe toata lungimea lui in asa fel incat sa obtinem o felie lunga si subtire din piept de pui. Se asezoneaza carnea cu...Citeste continuarea