A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Spata de porc cu cartofi la cuptor

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

Bucata de spata o taiem felii mai groase si o condimentam pe ambele parti.Tava cuptorului o tapetam cu hartie de copt si asezam feliile de carne.Cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem felii,...Citeste continuarea

Chiftele din carne de pui cu sos dulce

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

Punem carnea tocata intr-un castron impreuna cu cartoful ras,usturoiul pisat,sare,piper,lingurita de mustar,cimbru,oule si amestecam pana obtinem  o pasta omogena.Incingem uleiul intr-o...Citeste continuarea

Tocanita la cuptor

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

Intr-o tava punem carnatul taiat,pulpele de pui taiate in doua.Legumele le spalam si le taiem cubulete si le punem in tava alaturi de carne.Adaugam ciupercile ,usturoiul taiat feliute si rosiile...Citeste continuarea

Pui cu miere si rozmarin la cuptor

Postat de: reisnaor_2006 in Pui

Puiul se spala. Se introduc in interior 3 catei de usturoi taiati bucatele si rozmarin.Intr-un bol se amesteca uleiul de masline,mierea,rozmarin,sare,piper si se unge puiul cu amestecul...Citeste continuarea

Chiftelute De Cartofi

Postat de: Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofi si ai punem in apa cu sare la fiert. Dupa ce au fiert cartofi ai pisam inpreuna cu untul ca pt. pireu. Apoi punem ouale, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat,patrunjelul tocat,...Citeste continuarea

Tarta cu branza si pui

Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri

Baza: Intr-un vas amesteca faina cu condimentele, adauga sarea, si apa si amesteca cu o lingura. Framanta apoi aluatul si incorporeaza uleiul treptat pana cand obtii un aluat omogen. Il...Citeste continuarea

Desert mucenici moldovenesti...

Postat de: rhapsody in Mancaruri de post

Aluat:  Maia: pui drojdia intr-un vas, o amesteci cu 1 lingurita zahar, o dizolvi cu 200 ml apa calda, ii adaugi 4 liguri faina si amesteci bine. Lasi la dospit 10 minute intr-un loc cald...Citeste continuarea

Gogosi Umplute Cu Ciocolata

Postat de: Valyvalentyna in Dulciuri

La inceput se face maiaua din putin lapte caldut, o lingurita de zahar si drojdia. Se pun intr un castronel pina cind se umfla. Se bat bine cu mixerul ouale se adauga zaharul, sarea, esenta de...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu fructe uscate

Postat de: margo in Porc

Carnea se sterge bine dupa care ,cu un cutit bine ascutit,se face o gaura,de-a lungul fibrei Se rasuceste cutitul pentru a se largi cat de mult gaura formata apoi se umple cu mixul de fructe...Citeste continuarea

Oua cu legume la tigaie

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Spalam ceapa si o taiem rondele. Ardeiul rosu si galben il taiem fasii lunguiete, rosiile le taiem cuburi. Incingem uleiul intr-o tigaie. Adaugam ceapa, ardeii, le inabusim 2-3 minute. Punem 1/2...Citeste continuarea

Pilaf de primavara

Postat de: ela2015 in Mancaruri de post

Spalam orezul in mai multe ape reci, frecand usor boabele cu degetele pentru a indeparta amidonul de pe ele! La fel procedam si cu verdeata.  O clatim foarte bine sa nu ramana urme de praf...Citeste continuarea

Chec cu nuci, rahat si stafide

Postat de: susu in Prajituri

Galbenusurile se freaca cu zaharul se adauga apa si se mixeaza dupa care urmeaza uleiul, faina treptat si la urma albusurile batute spuma. Punem 1/2 din compozitie in tava tapetata punem...Citeste continuarea

Biscuiti economici

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Intr-un castron se amesteca uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Se framanta aluatul, dupa care se...Citeste continuarea

Mucenici

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul, iar dupa ce clocotesc se adauga nucile, esenta si scortisoara. Se mai fierb circa 10 minute, dupa care se iau de pe foc, se adauga covrigii si se...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Mai intai am pregatit SIROPUL : apa si zaharul le-am pus pe foc si le-am lasat sa fiarba cca. 15 minute. Cand a inceput sa se formeze un sirop, am stors lamaia si am adaugat-o peste. Am mai lasat...Citeste continuarea

Ouă umplute

Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput spălăm ouălesi apoi le punem la fiert. Cât fierb ouăle, facem maioneza astfel: (eu folosesc de obicei 2 ouă fierte si unul crud) gălbenușurile fierte le amestec cu...Citeste continuarea

Salata de vinete cu maioneza

Postat de: deea2686 in Salate

Se coc vinetele, se curata si  se toaca marunt. Se pun intr-un vas se adauga ceapa taiata fin si maioneza. Se amesteca si se serveste cum doreste fiecare. Pofta buna!!  Citeste continuarea

Pui basc

Postat de: ctlina in Pui

Sarati și piperati bucatile de pui. Se presara deasupra boia de ardei. Se curata si se toaca ceapa și usturoiul. Se taie baconul în bucăți mici. Se curata si se spală ardeii...Citeste continuarea

Pilaf cu costita afumata si carnaciori

Postat de: madab in Porc

Se spala si se curata legumele. Morcovul se da pe razatoare , ceapa se taie pestisori. Intr-o oala se pune ulei la incins ,peste care se pun legumele. Cand sunt calite , se adauga orezul...Citeste continuarea

Salata de Boeuf

Postat de: madab in Salate

Legumele se curata si se spala.  Se pun la fiert intr-o oala. Carnea se spala si se pune la fiert intr-o alta oala. Se taie cubulete carnea si legumele si se pun intr-un bol impreuna...Citeste continuarea

Tort cu crema de mascarpone si gem...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separă ouăle.  Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă pe rând zahărul, bătând bine dupa fiecare apoi uleiul, apa și coaja de portocale. Se ia o...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe, de post

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Spalam bine fasolea si o punem la fiert in apa cat sa fie acoperita. O lasam pana cand atinge punctul de fierbere, apoi scurgem apa, clatim fasolea si vasul cu apa calda, apoi punem din nou...Citeste continuarea

Melci dulci cu mac si nuca

Postat de: monik80 in Dulciuri

Aluat: Se pune laptele la incalzit si se dizolva drojdia in el. Se amesteca oul impreuna cu zaharul cu un tel si treptat se adauga margarina topita, laptele impreuna cu drojdia si faina, se...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu ciocolata

Postat de: Valyvalentyna in Dulciuri

Cernem faina intr un lighean si facem o gropita in mijloc unde punem drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si lasam 10 minute. Intre timp batem bine ouale cu sarea si zaharul si zaharul vanilat...Citeste continuarea

Orez cu lapte de cocos vanilat

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Laptele de cocos gata preparat (eu il prepar intotdeauna in casa), dar desigur se poate folosi si cel din comert, se amesteca intr-un bol cu orezul si aromele, coaja rasa de portocala, apoi se...Citeste continuarea

Batoane cu susan, seminte de...

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita pana devine auriu (daca il lasati prea mult va deveni amar), iar cand zaharul e complet topit se adauga semintele de floarea-soarelui, susan si nuca. Se...Citeste continuarea

Tort Chanel No 5

Postat de: Ela68 in Torturi

1. Caramelizam cele 5 linguri de zahar avand grija sa nu se arda sa devina amarui. Rotim cratita astfel incat zaharul sa se prelinga pe pereti si lasam la racit. 2. Mixam albusurile cu un praf...Citeste continuarea

Ciocolată de casă în foi de...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se pune apa cu zahărul la fiert apoi se adaugă untul. Dupa ce acesta s-a topit, punem stafidele, nuca și cacaoa. Luam de pe foc și punem laptele praf amestecând continuu pana se...Citeste continuarea

Shaorma de pui cu cartofi

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se condimenteaza si se pune pe grill la prajit. Rosia se taie feliute la fel si ceapa verde. Lipia se pune intr-o tigaie,se lasa cateva minute pe ambele parti. Se aseaza...Citeste continuarea

Pizza la tigaie

Postat de: MotanLaOale in Pizza

Blat : Se amesteca oul, iaurtul, uleiul si faina amestecata cu sarea si praful de copt. Trebuie sa obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite care curge mai greu de pe tel, dar totusi...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: cristinutanicolita in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Radacinoasele(morcov,patrunjel,telina) le dam pe razatoarea mare sau le tocam,cartofi ii taiem cubulete. Intr-o oala punem apa la fiert,cand da in clocot punem...Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă cu ananas

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Salam de biscuiţi, reţetă cu ananas Rupem biscuitii bucatele si ii amestecam cu siropul de ananas.  Punem o craticioara pe foc mic si punem laptele la incalzit. Peste lapte adaugam pe...Citeste continuarea

Tortellini cu carne la cuptor

Postat de: geoline in Tortellini

Se pune apa la fiert, iar cand clocoteste se adauga tortellini si se fierb cam 15 minute. Se scot si se lasa la racit. Separat taiem kaizerul in bucati mici si le calim in putin ulei de masline....Citeste continuarea

Salată de broccoli cu ciuperci

Postat de: elucubratiiculinare in Salate

Broccoli se desface în buchețele, se spală bine în apă rece. Se pune apă rece la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să clocotească, se adaugă broccoli și se...Citeste continuarea

Saratele cu telemea si chimen

Postat de: Camy_gby in Aperitive / Garnituri

Se amesteca toate ingredientele  si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se imparte aluatul in doua parti egale si fiecare parte de aluat se intinde cu sucitorul pe o hartie de copt...Citeste continuarea

Deliciu la pahar cu fructe si bezea

Postat de: daniastefania in Prajituri

Pregatim blatul. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga uleiul treptat, ca la maioneza mixand pe treapta cea mai joasa. Se adauga treptat laptele alternand...Citeste continuarea

Supa crema de mazare cu galuste de...

Postat de: daniastefania in Supe

Punem supa de pui sa fiarba. Cand incepe sa fiarba adaugam mazarea si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam laptele si condimentam. Mai lasam sa fiarba 5 minute, apoi blenduim totul foarte bine....Citeste continuarea

Desert mucenici moldovenesti

Postat de: Irina in Dulciuri

Faina am pus-o in vasul robotului, am facut un locsor in ea unde am pus drojdia dizolvata in putin lapte caldut si 1 lingurita cu zahar. Am lasat-o la crescut 15 min. Am adaugat...Citeste continuarea

Sfintisori

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Drojdia se pune la crescut cu o lingura de zahar, una de lapte si una de faina, 10-15 minute. Ouale se bat spuma cu un praf de sare. Laptele se incalzeste putin sa fie caldut. Se pune...Citeste continuarea

Ciocanele de pui la punga cu...

Postat de: monik80 in Pui

Se curata cartofii,si se cresteaza,se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se condimenteaza cu sare,piper,vegeta,boia,oregano,busuioc,maghiran,tarhon iar deseaupra se rade cascaval(optional).Pulpele...Citeste continuarea

Prajitura economica cu visine

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase. Se adauga alterand uleiul si laptele amestecand in continuare. Se adauga faina, praful de copt si aromele si se...Citeste continuarea

Parjoale

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Painea se inmoaie in apa rece si se stoarce.  Intr-un bol adaugam : carnea tocata, ouale, ceapa calita, painea, usturoiul pisat, 50 gr pesmet,...Citeste continuarea

Chifle cu branza si cartofi

Postat de: merisor67 in Piine

Preparam mai intai un piure obisnuit de cartofi. Curatam, spalam si portionam cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, plus o lingurita de sare. Ii lasam sa fiarba pana...Citeste continuarea

Plăcintă de dovleac

Postat de: DinDragostePentruGatit in Dulciuri

  Se lasă foile la decongelat, dacă sunt congelate. Se taie dovleacul în două, pe lung. Se scot sâmburii, se decojeşte şi se dă la răzătoare. Se iau câte...Citeste continuarea

Cartofi copţi în coajă cu mujdei

Postat de: DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post

  Se spală cartofii bine, se usucă şi pe pun la copt în cuptor. Se întorc de pe o parte pe alta, pentru a se coace bine pe ambele părţi. Mujdeiul: Se curăţă...Citeste continuarea

Prajitura Lamingtons-Prajitura...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Amesteca galbenusurile cu laptele, uleiul si vanilia. Albusurile mixeaza-le spuma apoi adauga zaharul treptat. Mixeaza pana la...Citeste continuarea

Placinta pescarului

Postat de: simona72 in Peste

Cartofii se spala cu un burete abraziv si se pun in apa cu sare la fiert. Pestele, se curata de oase, de pielita si se rupe in bucati. Intr-un vas cu fund dublu se pune untul si 2 linguri ulei...Citeste continuarea

Prajitura cu migdale si crema de...

Postat de: rhapsody in Prajituri

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga indulcitorul treptat si mixeaza pana cand spuma creste in volum si devine...Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti pufosi,...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Preparare Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres Primul pas este sa cernem faina. Intr-un vas pentru framantat, punem faina si facem in mijloc o gropita....Citeste continuarea

Paccheri umpluti la cuptor

Postat de: reisnaor_2006 in Paste

Ceapa, ardeiul si ciupercile se spala si se toaca marunt. Carnea tocata se codimenteaza si se pune la calit intr-o tigaie, se adauga ceapa tocata marunt, ciupercile si cutia de rosii taiate....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]