Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Spata de porc cu cartofi la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneBucata de spata o taiem felii mai groase si o condimentam pe ambele parti.Tava cuptorului o tapetam cu hartie de copt si asezam feliile de carne.Cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem felii,...Citeste continuarea
Chiftele din carne de pui cu sos dulce
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carnePunem carnea tocata intr-un castron impreuna cu cartoful ras,usturoiul pisat,sare,piper,lingurita de mustar,cimbru,oule si amestecam pana obtinem o pasta omogena.Incingem uleiul intr-o...Citeste continuarea
Tocanita la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneIntr-o tava punem carnatul taiat,pulpele de pui taiate in doua.Legumele le spalam si le taiem cubulete si le punem in tava alaturi de carne.Adaugam ciupercile ,usturoiul taiat feliute si rosiile...Citeste continuarea
Pui cu miere si rozmarin la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in PuiPuiul se spala. Se introduc in interior 3 catei de usturoi taiati bucatele si rozmarin.Intr-un bol se amesteca uleiul de masline,mierea,rozmarin,sare,piper si se unge puiul cu amestecul...Citeste continuarea
Chiftelute De Cartofi
Postat de: Valyvalentyna in Aperitive / GarnituriCuratam cartofi si ai punem in apa cu sare la fiert. Dupa ce au fiert cartofi ai pisam inpreuna cu untul ca pt. pireu. Apoi punem ouale, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat,patrunjelul tocat,...Citeste continuarea
Tarta cu branza si pui
Postat de: rhapsody in Aperitive / GarnituriBaza: Intr-un vas amesteca faina cu condimentele, adauga sarea, si apa si amesteca cu o lingura. Framanta apoi aluatul si incorporeaza uleiul treptat pana cand obtii un aluat omogen. Il...Citeste continuarea
Desert mucenici moldovenesti...
Postat de: rhapsody in Mancaruri de postAluat: Maia: pui drojdia intr-un vas, o amesteci cu 1 lingurita zahar, o dizolvi cu 200 ml apa calda, ii adaugi 4 liguri faina si amesteci bine. Lasi la dospit 10 minute intr-un loc cald...Citeste continuarea
Gogosi Umplute Cu Ciocolata
Postat de: Valyvalentyna in DulciuriLa inceput se face maiaua din putin lapte caldut, o lingurita de zahar si drojdia. Se pun intr un castronel pina cind se umfla. Se bat bine cu mixerul ouale se adauga zaharul, sarea, esenta de...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu fructe uscate
Postat de: margo in PorcCarnea se sterge bine dupa care ,cu un cutit bine ascutit,se face o gaura,de-a lungul fibrei Se rasuceste cutitul pentru a se largi cat de mult gaura formata apoi se umple cu mixul de fructe...Citeste continuarea
Oua cu legume la tigaie
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeSpalam ceapa si o taiem rondele. Ardeiul rosu si galben il taiem fasii lunguiete, rosiile le taiem cuburi. Incingem uleiul intr-o tigaie. Adaugam ceapa, ardeii, le inabusim 2-3 minute. Punem 1/2...Citeste continuarea
Pilaf de primavara
Postat de: ela2015 in Mancaruri de postSpalam orezul in mai multe ape reci, frecand usor boabele cu degetele pentru a indeparta amidonul de pe ele! La fel procedam si cu verdeata. O clatim foarte bine sa nu ramana urme de praf...Citeste continuarea
Chec cu nuci, rahat si stafide
Postat de: susu in PrajituriGalbenusurile se freaca cu zaharul se adauga apa si se mixeaza dupa care urmeaza uleiul, faina treptat si la urma albusurile batute spuma. Punem 1/2 din compozitie in tava tapetata punem...Citeste continuarea
Biscuiti economici
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIntr-un castron se amesteca uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Se framanta aluatul, dupa care se...Citeste continuarea
Mucenici
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe pune apa la fiert impreuna cu zaharul, iar dupa ce clocotesc se adauga nucile, esenta si scortisoara. Se mai fierb circa 10 minute, dupa care se iau de pe foc, se adauga covrigii si se...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: Elena_Daria in DulciuriMai intai am pregatit SIROPUL : apa si zaharul le-am pus pe foc si le-am lasat sa fiarba cca. 15 minute. Cand a inceput sa se formeze un sirop, am stors lamaia si am adaugat-o peste. Am mai lasat...Citeste continuarea
Ouă umplute
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriPentru inceput spălăm ouălesi apoi le punem la fiert. Cât fierb ouăle, facem maioneza astfel: (eu folosesc de obicei 2 ouă fierte si unul crud) gălbenușurile fierte le amestec cu...Citeste continuarea
Salata de vinete cu maioneza
Postat de: deea2686 in SalateSe coc vinetele, se curata si se toaca marunt. Se pun intr-un vas se adauga ceapa taiata fin si maioneza. Se amesteca si se serveste cum doreste fiecare. Pofta buna!! Citeste continuarea
Pui basc
Postat de: ctlina in PuiSarati și piperati bucatile de pui. Se presara deasupra boia de ardei. Se curata si se toaca ceapa și usturoiul. Se taie baconul în bucăți mici. Se curata si se spală ardeii...Citeste continuarea
Pilaf cu costita afumata si carnaciori
Postat de: madab in PorcSe spala si se curata legumele. Morcovul se da pe razatoare , ceapa se taie pestisori. Intr-o oala se pune ulei la incins ,peste care se pun legumele. Cand sunt calite , se adauga orezul...Citeste continuarea
Salata de Boeuf
Postat de: madab in SalateLegumele se curata si se spala. Se pun la fiert intr-o oala. Carnea se spala si se pune la fiert intr-o alta oala. Se taie cubulete carnea si legumele si se pun intr-un bol impreuna...Citeste continuarea
Tort cu crema de mascarpone si gem...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă pe rând zahărul, bătând bine dupa fiecare apoi uleiul, apa și coaja de portocale. Se ia o...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe, de post
Postat de: merisor67 in CiorbeSpalam bine fasolea si o punem la fiert in apa cat sa fie acoperita. O lasam pana cand atinge punctul de fierbere, apoi scurgem apa, clatim fasolea si vasul cu apa calda, apoi punem din nou...Citeste continuarea
Melci dulci cu mac si nuca
Postat de: monik80 in DulciuriAluat: Se pune laptele la incalzit si se dizolva drojdia in el. Se amesteca oul impreuna cu zaharul cu un tel si treptat se adauga margarina topita, laptele impreuna cu drojdia si faina, se...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu ciocolata
Postat de: Valyvalentyna in DulciuriCernem faina intr un lighean si facem o gropita in mijloc unde punem drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si lasam 10 minute. Intre timp batem bine ouale cu sarea si zaharul si zaharul vanilat...Citeste continuarea
Orez cu lapte de cocos vanilat
Postat de: RuxyRux in DulciuriLaptele de cocos gata preparat (eu il prepar intotdeauna in casa), dar desigur se poate folosi si cel din comert, se amesteca intr-un bol cu orezul si aromele, coaja rasa de portocala, apoi se...Citeste continuarea
Batoane cu susan, seminte de...
Postat de: Geanina87 in DulciuriSe caramelizeaza zaharul intr-o cratita pana devine auriu (daca il lasati prea mult va deveni amar), iar cand zaharul e complet topit se adauga semintele de floarea-soarelui, susan si nuca. Se...Citeste continuarea
Tort Chanel No 5
Postat de: Ela68 in Torturi1. Caramelizam cele 5 linguri de zahar avand grija sa nu se arda sa devina amarui. Rotim cratita astfel incat zaharul sa se prelinga pe pereti si lasam la racit. 2. Mixam albusurile cu un praf...Citeste continuarea
Ciocolată de casă în foi de...
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe pune apa cu zahărul la fiert apoi se adaugă untul. Dupa ce acesta s-a topit, punem stafidele, nuca și cacaoa. Luam de pe foc și punem laptele praf amestecând continuu pana se...Citeste continuarea
Shaorma de pui cu cartofi
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se condimenteaza si se pune pe grill la prajit. Rosia se taie feliute la fel si ceapa verde. Lipia se pune intr-o tigaie,se lasa cateva minute pe ambele parti. Se aseaza...Citeste continuarea
Pizza la tigaie
Postat de: MotanLaOale in PizzaBlat : Se amesteca oul, iaurtul, uleiul si faina amestecata cu sarea si praful de copt. Trebuie sa obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite care curge mai greu de pe tel, dar totusi...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: cristinutanicolita in CiorbeCuratam si spalam legumele. Radacinoasele(morcov,patrunjel,telina) le dam pe razatoarea mare sau le tocam,cartofi ii taiem cubulete. Intr-o oala punem apa la fiert,cand da in clocot punem...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu ananas
Postat de: deyutzky in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă cu ananas Rupem biscuitii bucatele si ii amestecam cu siropul de ananas. Punem o craticioara pe foc mic si punem laptele la incalzit. Peste lapte adaugam pe...Citeste continuarea
Tortellini cu carne la cuptor
Postat de: geoline in TortelliniSe pune apa la fiert, iar cand clocoteste se adauga tortellini si se fierb cam 15 minute. Se scot si se lasa la racit. Separat taiem kaizerul in bucati mici si le calim in putin ulei de masline....Citeste continuarea
Salată de broccoli cu ciuperci
Postat de: elucubratiiculinare in SalateBroccoli se desface în buchețele, se spală bine în apă rece. Se pune apă rece la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să clocotească, se adaugă broccoli și se...Citeste continuarea
Saratele cu telemea si chimen
Postat de: Camy_gby in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se imparte aluatul in doua parti egale si fiecare parte de aluat se intinde cu sucitorul pe o hartie de copt...Citeste continuarea
Deliciu la pahar cu fructe si bezea
Postat de: daniastefania in PrajituriPregatim blatul. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga uleiul treptat, ca la maioneza mixand pe treapta cea mai joasa. Se adauga treptat laptele alternand...Citeste continuarea
Supa crema de mazare cu galuste de...
Postat de: daniastefania in SupePunem supa de pui sa fiarba. Cand incepe sa fiarba adaugam mazarea si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam laptele si condimentam. Mai lasam sa fiarba 5 minute, apoi blenduim totul foarte bine....Citeste continuarea
Desert mucenici moldovenesti
Postat de: Irina in DulciuriFaina am pus-o in vasul robotului, am facut un locsor in ea unde am pus drojdia dizolvata in putin lapte caldut si 1 lingurita cu zahar. Am lasat-o la crescut 15 min. Am adaugat...Citeste continuarea
Sfintisori
Postat de: MotanLaOale in DulciuriDrojdia se pune la crescut cu o lingura de zahar, una de lapte si una de faina, 10-15 minute. Ouale se bat spuma cu un praf de sare. Laptele se incalzeste putin sa fie caldut. Se pune...Citeste continuarea
Ciocanele de pui la punga cu...
Postat de: monik80 in PuiSe curata cartofii,si se cresteaza,se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se condimenteaza cu sare,piper,vegeta,boia,oregano,busuioc,maghiran,tarhon iar deseaupra se rade cascaval(optional).Pulpele...Citeste continuarea
Prajitura economica cu visine
Postat de: ctlina in DulciuriSe amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase. Se adauga alterand uleiul si laptele amestecand in continuare. Se adauga faina, praful de copt si aromele si se...Citeste continuarea
Parjoale
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneCeapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Painea se inmoaie in apa rece si se stoarce. Intr-un bol adaugam : carnea tocata, ouale, ceapa calita, painea, usturoiul pisat, 50 gr pesmet,...Citeste continuarea
Chifle cu branza si cartofi
Postat de: merisor67 in PiinePreparam mai intai un piure obisnuit de cartofi. Curatam, spalam si portionam cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, plus o lingurita de sare. Ii lasam sa fiarba pana...Citeste continuarea
Plăcintă de dovleac
Postat de: DinDragostePentruGatit in DulciuriSe lasă foile la decongelat, dacă sunt congelate. Se taie dovleacul în două, pe lung. Se scot sâmburii, se decojeşte şi se dă la răzătoare. Se iau câte...Citeste continuarea
Cartofi copţi în coajă cu mujdei
Postat de: DinDragostePentruGatit in Mancaruri de postSe spală cartofii bine, se usucă şi pe pun la copt în cuptor. Se întorc de pe o parte pe alta, pentru a se coace bine pe ambele părţi. Mujdeiul: Se curăţă...Citeste continuarea
Prajitura Lamingtons-Prajitura...
Postat de: gaby_d in DulciuriBlat Separa albusurile de galbenusuri. Amesteca galbenusurile cu laptele, uleiul si vanilia. Albusurile mixeaza-le spuma apoi adauga zaharul treptat. Mixeaza pana la...Citeste continuarea
Placinta pescarului
Postat de: simona72 in PesteCartofii se spala cu un burete abraziv si se pun in apa cu sare la fiert. Pestele, se curata de oase, de pielita si se rupe in bucati. Intr-un vas cu fund dublu se pune untul si 2 linguri ulei...Citeste continuarea
Prajitura cu migdale si crema de...
Postat de: rhapsody in PrajituriBlat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga indulcitorul treptat si mixeaza pana cand spuma creste in volum si devine...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti pufosi,...
Postat de: RuxyRux in DulciuriPreparare Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres Primul pas este sa cernem faina. Intr-un vas pentru framantat, punem faina si facem in mijloc o gropita....Citeste continuarea
Paccheri umpluti la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in PasteCeapa, ardeiul si ciupercile se spala si se toaca marunt. Carnea tocata se codimenteaza si se pune la calit intr-o tigaie, se adauga ceapa tocata marunt, ciupercile si cutia de rosii taiate....Citeste continuarea