Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Cum se prepara caramelul
Postat de: gaby_d in DulciuriAm pregatit o craticioara cu coada lunga (nu stiu daca va iese bine daca nu-i lunga coada :) Am pus zaharul si-am pus cratita pe foc. Am amestecat usor pana s-a topit zaharul si a...Citeste continuarea
Fazan cu legume la cuptor
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancaruri cu carneAm tocat ceapa julien si morcovii rondele. Am turnat jumatate din cantitatea de ulei intr-un vas termorezistent, am asezat trei sferturi din ceapa si morcovii taiati. Am amestecat jumatate din...Citeste continuarea
Bulete din carne de pui
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriOmogenizăm carnea cu oul, ceapa tocată mărunt, cartoful crud ras şi stors de zeamă, cibru, sare şi piper, după gust. Formăm bulete iar în mijloc introducem o bucăţică de...Citeste continuarea
Salată de vinete cu ciuperci
Postat de: Zamfira in SalateTocăm vinetele, mărunţim ciupercile, adăugăm maioneză, sare şi piper, după gust. Citeste continuarea
Tort cu crema de zahar ars si...
Postat de: AlexandraOrdean in TorturiIn forma de copt punem la topit zaharul pentru caramel. Amestecam mereu sa nu se arda, pentru a nu capeta gust amar. Imbracam forma in caramel. Pregatim crema astfel:...Citeste continuarea
Tarta cu visine, cirese si crema cu...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Untul rece, taiat cubulete, il amestecam cu oul zi zaharul. Adaugam sarea, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la final, incorporam faina treptat. Amestecam pana...Citeste continuarea
Macarons cu ciocolata
Postat de: gospodariu in PrajituriIn vasul robotului de bucatarie se pune zaharul pudra si faina de migdale si se amesteca pana la omogenizare. Apoi se cerne amestecul de 2-3 ori si aruncati mereu ce ramane in sita. Separat se bat...Citeste continuarea
Tort Dobos
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Pregatirea foilor: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare intr-un castron, dupa care se mixeaza cu...Citeste continuarea
Prajitura Kotanyi
Postat de: gospodariu in PrajituriIntr-un bol se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi oul, mierea de albine, bicarbonatul stins cu lapte, cacaoa si la sfarsit faina cernuta. Se framanta pana se obtine o compozitie omogena. Se...Citeste continuarea
Whoopie pies cu ciocolata alba si...
Postat de: gospodariu in PrajituriCuptorul trebuie preincalzit. Intr-un vas se amesteca faina cernuta, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Separat se bate zaharul cu untul, la mixer si se adauga si ouale, unul cate unul....Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriSe amesteca ingredientele uscate faina, zaharul, sarea, praful de copt si cacao. Adaugati uleiul, apa si se amesteca bine cu...Citeste continuarea
Desert piersici umplute cu crema de...
Postat de: gospodariu in DulciuriIntr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul ca la maioneza. Apoi se adauga faina si praful de copt si se framanta un aluat nu prea tare....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai am pus la fiert afumatura, din cand in cand am avut grija sa ridic spuma formata. Separart am curatat legumele. Am taiat ceapa marunt, morcovul, pastarnacul si ardeiul le-am taiat...Citeste continuarea
Crochete de cartofi cu ciuperci
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneCuratam cartofii, ii taiem in 3-4 si ii punem la fiert. Dupa ce s-au fiert, ii pisam, apoi ii amestecam cu margarina, oul si condimentele (boia, piper, sare). Adaugam si faina pana cand compozitia...Citeste continuarea
Tort cu nuca si ciocolata
Postat de: Monica1997 in DulciuriBLAT: Se separa ouale, albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu...Citeste continuarea
Prajitura cu foi fragede si...
Postat de: momo121 in DulciuriSeparam ouale, iar albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam pe rand si galbenusurile, mai mixam putin si adaugam laptele, untul si continuam sa mixam pana omogenizam mine...Citeste continuarea
Cascaval Delaco pane
Postat de: Monica1997 in Aperitive / GarnituriSe bat cele 3 oua cu praful de sare si piperul, se adauga faina si putina apa (cca. jumatatea unei cani de 250 ml). Dupa ce ne asiguram ca aluatul este indeajuns de gros incat sa obtinem o...Citeste continuarea
Mille feuille de piure de dovleac...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carnePregătiți piureul de dovleac: Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovii. Se taie cubulete. Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem...Citeste continuarea
Pui Kiev
Postat de: momo121 in PuiUntul il amestecam cu usturoiul zdrobit, patrunjelul taiat marunt si mararul, potrivim de sare si piper si punem pasta rezultata intr-o folie de plastic, iar cu...Citeste continuarea
Cartofi Duchesse
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriPunem cartofii cu tot cu coaja la fiert si cand intra furculita in ei sunt gata. Ii decojim, potrivim de sare, adaugam untul si smantana si ii zdrobim ca pe piure, adaugam si oul cu...Citeste continuarea
Placinta cu somon
Postat de: ctlina in SomonPresarati faina pe masa de lucru si intindeti aluatul de foietaj. Faceti un dreptunghi, si puneti-l pe o hartie de copt. Taiati benzi subtiri pe fiecare parte. Puneti somonul taiat fasii in mijloc...Citeste continuarea
Muffins de vitel cu legume mexicane
Postat de: mihaelar63 in VitaAmestecati carnea tocata cu sare, piper, cimbru, oregano, ketchup, sos Worchester, pesmet si usturoi. Pentru ca ceapa sa fie mai fina am maruntit-o in vasul atasat blendarului...Citeste continuarea
Chiftelute in sos alb de branzeturi
Postat de: simona72 in PorcPentru chiftele : carnea se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau se marunteste la robotul de bucatarie. Se adauga toate mirodeniile scrise mai sus, oul si pesmetul si se amesteca...Citeste continuarea
Pizza rapida
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PizzaIntr-o tava punem hartie de copt. Ungem hartia cu putin unt topit. Asezam in tava feliile de paine taiate mai subtiri. Asezam paine si in locurile goale dintre felii. Cu ajutorul unei pensule...Citeste continuarea
Aripioare glazurate cu legume picante
Postat de: amalia01 in PuiIn tigaia wok pui uleiul si il incingi. Torni legumele congelate si adaugi 100 ml de apa. Condimentezi cu sare si piper. Lasi totul la foc mic pana cand scade apa. Adaugi...Citeste continuarea
Cupcakes cu ciocolata alba
Postat de: CameliaComan in DulciuriMai intai pregatim compoziția pentru cupcakes. Într-un bol punem untul moale, zahărul vanilat si zahărul. Mixam până se încorporează bine. Adăugăm ouăle, Mixăm dupa...Citeste continuarea
Pui imbracat in unt cu cartofi la...
Postat de: Adrian2016 in PuiSpalam bine puiul si-l lasam putin sa se scurga. Il saram, piperam si il aseazam intr-un vas de yena. Cartofii ii...Citeste continuarea
Saratele cu untura
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un vas se pune faina, cele 2 lgt de sare si untura. Drojdia se dizolva in apa minerala cu putin zahar si un pic de faina. Se toarna apoi peste faina, la fel si ouale batute bine. Se amesteca...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu legume la slow...
Postat de: reisnaor_2006 in Slow CookerCuratam legumele si le spalam. Le taiem cubulete. La fel procedam si cu pieptul de pui. In vasul aparatului Crock-Pot punem legumele si pieptul de pui. Adaugam delikatul, putina sare si adaugam...Citeste continuarea
Clatite din banane (cu crema de...
Postat de: Dya in DulciuriBananele se paseaza bine. Se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala. Pentru omogenizarea completa, am folosit un blender vertical . Din compozitia obtinuta se coc foile de clatite,...Citeste continuarea
Ciorba cu carnati de casa si moare
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCeapa, morcovul si patrunjelul se calesc usor in ulei 3-4 minute. Se aduga pasta de ardei si pudra de chimen. Se amesteca si se pune la fiert cu 2 l apa. Bucata...Citeste continuarea
Negresa cu visine, ciocolata si...
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriAm inceput cu crema de vanilie pe care am preparat-o intr-un vas in care am adaugat continutul plicului si laptele rece...Citeste continuarea
Prajitura in dungi
Postat de: sufletista in DulciuriFoile -intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si impartim compozitia in 3 vase. In primul vas adaugam macul, amestecam, adaugam 1 ou, 100 g...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata
Postat de: andaoana in TorturiBlat: Ciocolata o topim impreuna cu cafeau sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba . O lasam la racit . Albusurile de la oua le...Citeste continuarea
Tagliolini cu creveti,rosii si sos alb
Postat de: gurita_ta2005 in PastePastele se pun in apa clocotita cu sare la fiert,se lasa timpul scris pe punga. Ceapa se taie solzisori si se pune la calit cu unt si crevetii congelati. Rosiile se taie in patru, iar...Citeste continuarea
Tort cu crema de alune
Postat de: sufletista in DulciuriBlat: Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa si densa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.adaugam...Citeste continuarea
Platica cu fasole verde
Postat de: mihaelar63 in PesteSe spala platica si se lasa sa se scurga sau se tamponeaza cu un servet apoi se incresteaza cu un cutit bine ascutit. Se amesteca sarea, ierburile si fulgii de usturoi . Cu...Citeste continuarea
desert tort de biscuiti cu ciocolata
Postat de: ela in TorturiJumatate din biscuiti ii dam cateva clipe prin robotul de bucatarie, sa fie macinati grosier nu fin. Restul ii rupem cu mana bucati mici. La fel procedam si cu nuca, o parte o macinam si o parte o...Citeste continuarea
Desert placinta frageda cu dovleac
Postat de: gicuta69 in DulciuriMixam untura cu ouale, zaharul si sarea apoi adaugam smantana si coaja de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in compozitia de untura si oua. Framantam cu mana...Citeste continuarea
Cozonacei cu rahat si ciocolata
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai avem grija ca ingredientele sa fie la temperatura camerei, deci le punem in bucatarie de seara. Intr-un castron incapator cernem faina, facem in mijloc o gropita unde punem drojdia...Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata
Postat de: mihasara in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Adaugam peste albusuri un praf de sare si 2 linguri de zahar, iar celelalte 2 linguri le punem peste galbenusuri. Mixam mai...Citeste continuarea
Inghetata de ciocolata cu stafide...
Postat de: mihasara in DulciuriIntr-o cratita, punem la fiert frisca, ciocolata rupta bucati si laptele. Amestecam si lasam pe foc pana se topeste complet ciocolata dar nu lasam sa...Citeste continuarea
Trigoane cu gem de caise
Postat de: merisor67 in DulciuriSe freaca ouale cu zaharul, apoi se amesteca cu osanza si ulei, se adauga iaurtul, coaja rasa de lamaie, putina sare si se incorporeaza treptat faina, pe care o amestecam cu garantul pentru...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: mihasara in DulciuriAmestecam faina cu zaharul si cu praful de copt. Intr-un bol amestecam laptele cu uleiul si cu oul si le rasturnam peste ingredientele uscate. Amestecam bine si...Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata
Postat de: mihasara in DulciuriFrecam untul/margarina spuma. Adaugam restul...Citeste continuarea
Legume la tigaie
Postat de: Moni_alex in Mancaruri de legumeSe spala si se usuca vanata, dovlecelul si ardeiul. Se taie cuburi de aproximativ 2 cm. Se curata ceapa si o taiam julienne. Rosiile se spala si se taie pe jumatate. Incingem uleiul...Citeste continuarea
Muschi de porc rulat cu bacon
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PorcTaiem bucata de muschi astfel incat sa obtinem o fasie mai lunga si nu foarte groasa (a se observa foto). Am batut cat am putut de bine carnea pe ambele parti. Am condimentat carnea pe ambele...Citeste continuarea
Burger cu curcan
Postat de: raluca95 in CurcanDesi timpul de gatire e mai lung, asamblarea e foarte rapida. Incepem prin a pregati carnea pe care o punem intr-o tava cu o lingurita de vegeta de gaina, piper, jumatate de pahar de vin, jumatate...Citeste continuarea
Impletitura cu Finetti
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriCernem faina intr-un vas incapator. Facem maiaua amestecand drojdia cu putin lapte caldut, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Amestecam bine si lasam sa creasca. Incalzim...Citeste continuarea
Biscuiti rustici umpluti cu mere
Postat de: Ksenya in DulciuriSe face un aluat din faina proaspat cernuta, se adauga zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, apoi oul bătut și la final untul rece taiat în bucăți mici. Se...Citeste continuarea