Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tort cu crema de portocale si felii...
Postat de: deyutzky in TorturiCrema: Intr-o craticioara batem galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam 2-3 linguri de lapte, apoi amidonul si amestecam bine pana la incorporarea completa....Citeste continuarea
Mousse de ciocolata
Postat de: AlexTeacher in DulciuriSeparati galbenusurile de albusuri ; Bateti galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si lichiorul/esenta de migdale folosind un tel; Temperati ciocolata pe...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: amalia01 in Mancare copiiAprinzi focul la cuptor (hi-hi! eu mai uit...). Tava o tapetezi cu hartie pentru copt. Cascavalul, ardeiul, sunca si maslinele le tai cubulete, iar patrunjelul il toci marunt. Bati...Citeste continuarea
Friptura de miel la cuptor cu oregano
Postat de: eumimi in OaieMai inatai spalam bine carnea de miel si o punem la foc sa dea intr-un clocot. Dupa ce a dat in clocot, mutam carnea intr-un vas de yena. Curatam si taiem cartofii felii si ii punem in...Citeste continuarea
Sandwich cald cu branza
Postat de: AndrutzaP in SandvisuriMod de pregatire....foarte usor!!! Branza faramitata foarte bine cu o furculita (sau data prin razatoare) se amesteca cu un ou batut bine si cu mararul tocat....Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci cu marar
Postat de: AndrutzaP in Mancaruri de postCiupercile, spalate si curatate bine, se taie feliute subtiri. Intr-o tigaie se pun la calit ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand ceapa devine sticloasa, adaugati...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu migdale
Postat de: AndrutzaP in TorturiBlat Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul. Galbenusurile batute bine cu cele 2 linguri de ulei si esenta de rom se amesteca incet cu spuma de albusuri. Faina se...Citeste continuarea
Mancare de pui cu smantana
Postat de: eumimi in PuiMai intai punem ceapa taiata cubulete impreuna cu pasta de ardei la calit in untul topit. Lasam 7-8 minute, dupa care adaugam ciupercile si mai lasam inca 10 minute. Adaugam carnea impreuna cu...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu peste afumat
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata si se spala. Coditele se toaca marunt. Ceapa se curata si se taie rondele. Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa si cu piciorutele ciupercilor pana se...Citeste continuarea
Tarte cu lamaie si bezea
Postat de: ctlina in DulciuriSe prepară Lemon Curd-ul: Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o...Citeste continuarea
Friptura de vitel cu legume
Postat de: aliliana in VitaCarnea se spala, se portioneaza, se usuca. Se pune intr-un bol peste care se pune sare, piper, cimbru, marar si uleiul de masline. Se lasa la rece. Intre timp legumele se curata, se...Citeste continuarea
Pate din ficat de pui
Postat de: Criss in FicatFicateii se spala si se curata de pielite/vene si ce mai au pe acolo. :P Atentie sa nu ramana vreo punguta cu fiere. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 50 g unt. Se adauga si...Citeste continuarea
Friptura 3 R
Postat de: Constelatialeu in PorcDin bucata de jambon ramasa am taiat bucatele mai mici. Separat am curatat, spalat si taiat usturoiul verde. Intr-un castron am scos rosiile din conserva, le-am taiat mai mici, am adaugat...Citeste continuarea
Mancare de dovlecel cu pulpe de pui
Postat de: eumimi in PuiMai intai se prajesc pulpele in ulei incins pe ambele parti. Eu le-am taiat prin doua sa se prajeasca mai bine. Se taie ceapa si ardeiul julien si se pun la calit in ulei incins. Cand devine...Citeste continuarea
Paine cu cartofi
Postat de: madi_marin in PiineSe cerne făina. Într-un castron se amestecă făina cu razătura de cartofi şi se frământa bine cu degetele. Se adaugă uleiul, sare şi drojdia uscată şi se toarnă apă...Citeste continuarea
Cocktail Sex On The Beach pe limba...
Postat de: Mutulica in CocktailTurnati lichidele pe rand, intr-un pahar inalt. Adaugati 2-3 cuburi cu gheata si decorati cu frunze de menta si o felie de portocala. Serviti cu paiul. Citeste continuarea
Sandwichiuri din banane
Postat de: DeliciidelaM in DulciuriMai intai topim ciocolata pe bain-marin si o lasam sa se raceasca putin. Eu nuprea am avut rabdare si rezultatul se vede in poze :)) este mai usor de folosit cand incepe sa se intareasca putin....Citeste continuarea
Melcisori cu nuca si gem de macese
Postat de: diaconta in DulciuriFaina am amestecat-o cu drojdia,zaharul , sarea,vanilia,coaja de lamâie,apoi am pus ouale. Am omogenizat toate ingredientele,dupa care,cu ajutorul mixerului la care am atasat paletele...Citeste continuarea
Varza acra calita la slow cooker...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerVarza se pune in apa rece de seara pana dimineata. Se curata de cotoare si se toaca fasii. Ceapa se curata si se toaca cubulete. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei 3-4 minute....Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu carne tocata, in...
Postat de: merisor67 in PorcSpălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă clocotită cu sare și o linguriță de zahăr. Zahărul adăugat în apa fiartă, va conferi cartofilor un plus de...Citeste continuarea
Melcisori de pizza cu foietaj
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriLasam aluatul la decongelat. Dam branza pe razatoarea mare, apoi facem un sos amestecand intr-un bol urmatoarele ingrediente: bulion, apa, oregano, sare si piper dupa gust. Pe foaia de aluat...Citeste continuarea
Tocana de pui cu sofran - reteta...
Postat de: carla27carla in PuiSe spala carnea de pui si se da jos pielita de pe pulpe, pieptul se taie cubulete. Intr-o tigaie adanca se pune uleiul, se presara putin sofran si apoi se pune carnea de pui la prajit. Ceapa si...Citeste continuarea
Batoane cu mac
Postat de: rocsi_1612 in PiineAluatul: Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul si drojdia. Amestecam totul cu o lingura, incepem sa incorporam apa minerala, care sa fie de la temperatura camerei. Framantam cu...Citeste continuarea
Omleta la cuptor
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCeapa se curata si se taie marunt. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este incins se pune costita la rumenit 3-4 minute. Se adauga ceapa si...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si merisoare
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriMixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul, apoi iaurtul mixand in continuare. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt,apoi fulgii de ciocolata si merisoarele....Citeste continuarea
Nutellotti
Postat de: caroline in DulciuriNutella va trebui sa fie la temperatura camerei. Daca preparati acesti biscuiti iarna,cand crema de ciocolata este mai dura,este suficient sa o topiti putin in cuptorul cu microunde.Daca insa este...Citeste continuarea
Tort de biscuiti
Postat de: eumimi in TorturiMai intai pregatim o cafea si o indulcim. Apoi, punem intr-un bol 400 ml lapte rece si praful de crema Ole si mixam cateva minute pana cand se ingroasa bine crema. In alt bol, punem praful...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu somon fume si...
Postat de: CookieMonster in Aperitive / GarnituriIncalziti laptele impreuna un untul. Frecati bine ouale cu putina sare peste care adaugati zeama de lamaie si laptele in care am topit untul, mixand bine compozitia. Deaspura...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu oua si fructe de mare
Postat de: CookieMonster in Aperitive / GarnituriPentru ca dureaza foarte putin pana se prepara compozitia incingeti cuptorul la 150 grade (mediu spre mic) Verdeata se toaca marunt ( eu am folosit un blender). Scoicile...Citeste continuarea
Piept de pui in crusta din fulgi de...
Postat de: merisor67 in PuiFeliem pieptul de pui în fâșii lungi pe care le masăm cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie, apoi le condimentăm cu sare, pudră de ghimbir și boia de ardei dulce...Citeste continuarea
Tort 1 Mai
Postat de: Floryella78 in TorturiPregatim blatul:separam albusurile de galbenusuri, punem un praf de sare peste albusuri si mixam pana obtinem un pic de consistenta apoi continuam sa mixam adaugand zahar un cate o lingura...Citeste continuarea
Placinta cu mere (de post)
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriCernem faina intr-un vas.Adaugam apa minerala amestecata cu o lingura de otet.Apa impreuna cu otetul trebuie sa fie 100 ml.Adaugam praful de sare si incepem sa amestecam usor adaugand treptat si...Citeste continuarea
Drob aromat de pui
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriMai intai speli bine maruntaiele si le pui la fiert separat. Cand sunt bine fierte strecori si lasi sa se raceasca, timp in care iti pregatesti restul ingredientelor. Cureti ceapa si usturoiul...Citeste continuarea
Tort aniversar cu crema de lapte si...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiBlat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea....Citeste continuarea
Prajitura din albusuri de ou cu...
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriAlbusuriile se bat spuma cu un praf de sare pentru cateva minute. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devine consistenta si lucioasa. Se pune uleiul si coaja de lamaie,se mixeaza la...Citeste continuarea
Salata de legume
Postat de: Meea in SalateSpalam legumele. Taiem salata fasii lungi,rosiile si branza cubulete. Oul fiert il taiem feliute si il adaugam peste legume. Painea o taiem...Citeste continuarea
Muschiulet de porc impletit la cuptor
Postat de: carla27carla in PorcSe ia muschiuletul se taie in 3 lasand la un capat netaiat si apoi se impleteste. Se condimenteaza si se stropeste cu ulei. Se asaza in tava,se mai pune putin ulei si apa, se acopera...Citeste continuarea
Soia in crusta de mei cu pilaf si...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postPentru inceput preparam snitelele din soia: punem la foc mic intr-o craticioara 1/2 cana apa plata in care adaugam feliile de soia si 1 lingurita vegeta de legume. Lasam la fiert pana se absoarbe...Citeste continuarea
Dovlecei rotunzi umpluti cu...
Postat de: panacris in Mancaruri de postDovleceii rotunzi se spală, se șterg de apă, apoi se taie un căpăcel și se scoate miezul cu ajutorul lingurei, astfel încăt să rămână un strat de cca. 2 cm. Apoi se pun la...Citeste continuarea
Ciorba de napi cu mazare
Postat de: Valclaudia in Supe/CiorbeCuratam napii, ardeiul si ceapa, apoi spalam legumele bine sub jet de apa rece. Ceapa se toaca si se pune la sotat in ulei la foc mic,impreuna cu ardeiul taiat bucatele, cca 2-3 minute....Citeste continuarea
Supa rosie cu legume si paste fainoase
Postat de: Valclaudia in Supe/CiorbeCuratam, apoi spalam ardeiul si prazul sub jet de apa rece. Punem la foc oala cu cca 3 l apa plata. Adaugam uleiul de masline, prazul taiat rondele si ardeiul taiat bucatele. Cand apa da...Citeste continuarea
Inghetata cremoasa cu dulce de leche
Postat de: ela in DulciuriConserva de lapte condensat o pinem intr-o oala adanca si turnam peste ea apa cat sa depaseasca capacul conservei cu cateva degete. Punem la foc mic si lasam 3ore sa fiarba (eu am lasat mai putin...Citeste continuarea
Garnitura cartofi taranesti
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja, se curata dupa si se taie cuburi potrivite. Ceapa se curata si se taie julien. Costita se taie fasii. Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este incins punem...Citeste continuarea
Supa cu vegetale si taitei de orez
Postat de: mihaelar63 in SupeLegumele se folosesc dezghetate la temperatura camerei . Se pune la fiert doi litrii de apa . Curatati si spalati ceapa , usturoiul si ardeiul iute ....Citeste continuarea
Rulada Diplomat de primavara
Postat de: simona72 in PrajituriPentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza 1 minut cu un praf de sare. Se adauga zaharul brut si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga pe rand...Citeste continuarea
Lasagna cu somon, spanac si leurda
Postat de: simona72 in LasagnaIn primul rand mie imi place sa fierb putin foile atunci cand pregatesc lasagna cu foi cumparate din comert. Pun apa cu sare intr-o cratita, cand apa incepe sa clocoteasca fierb cate 2-3 foi...Citeste continuarea
Somon la gratar sub crusta de...
Postat de: simona72 in SomonSpalam si curatam pestele, asta daca mai este cazul. Il tamponam cu prosoape de bucatarie pentru a absorbii surplusul de apa. Intr-un castronel punem zeama de la o limeta, adaugam putin ulei de...Citeste continuarea
Desert prajitura Deliciu
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se prajeste nuca si se taie grosier. Se intind apoi uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si...Citeste continuarea
Covridog cu cascaval
Postat de: gurita_ta2005 in PuiFaina se pune intr-un bol, in mijloc punem drojdia, sare si zaharul si putina apa calda, amestecam putin si lasam 5 minute deoparte. Untul se topeste, se pune peste faina, punem si restul de...Citeste continuarea
Inghetata cu ciocolata si zmeura
Postat de: Oana in DulciuriPrepara mai intai sosul de zmeura: pune intr-o craticioara zmeura si zaharul si pune-le la foc mic pana ce zaharul se topeste si se ingroasa putin compozitia. Lasa-l apoi sa se raceasca....Citeste continuarea