Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pizza rapida pe lipie libaneza
Postat de: AlexTeacher in PizzaPune lipia libaneza in tava si unge-o cu sos de rosii. Taie apoi mozzarella cubulete si distribui-o egal pe lipie. Adauga peste aceasta rosiile uscate, busuiocul, sarea si piperul. Incinge...Citeste continuarea
Salata calda de cartofi noi cu...
Postat de: Oana in Mancaruri de legumeTaie cartofii in jumatate daca sunt prea mari si pune-i la fiert in apa cu sare. Amesteca intr-un castron mai mare iaurtul grecesc cu mustarul, uleiul de...Citeste continuarea
Mancare de fasole cu chorizo si...
Postat de: xana in Mancaruri cu carneFasolea se pune la inmuiat in apa rece cu o zi inainte pentru a fierbe mai usor. Dupa acest timp, scurgem fasolea si o punem pe foc in apa rece pentru jumatate de ora. Intre timp punem apa...Citeste continuarea
Piept de pui cu gorgonzola si...
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se spala si se taie cuburi aproximativ de 3/3 cm. Sarati. Jumatate din cimbrisor se toaca marunt. Se prajeste pieptul de pui in amestecul de unt si ulei....Citeste continuarea
Paste la cuptor, cu telemea si...
Postat de: RODIMUR in PasteSe pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare. Între timp, se răzuie telemeaua pe răzătoarea mare, iar cașcavalul pe răzătoarea mică. Cârnații se taie...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: eumimi in CiorbeTaiem ceapa cubulete, pastarnacul rondele, morcovul il dam pe razatoarea mare si le punem la fiert pentru 20 de min. Adaugam pasta de tomate si lasam sa mai dea odata in clocot. Intre...Citeste continuarea
Spic de piersica
Postat de: mihaelar63 in CocktailVodka se repartizeaza in doua pahare. Adaugati deasupra in mod egal sucul de piersica. In fiecare pahar puneti putina lamaie. Agitati bautura din interior cu...Citeste continuarea
Salau cu legume mexicane si ierburi...
Postat de: mihaelar63 in SalauSe spala rondelele de salau si se sareaza. Daca este posibil, se sareaza din timp pentru ca sarea sa fie bine absorbita de carnea densa a pestelui. Se pun bucatile de peste intr-o...Citeste continuarea
Desert tort cu mure si mascarpone
Postat de: oanapl in TorturiUntul moale la temperatura camerei îl mixezi cu zahărul până când devine cremos și aerat. Adaugi ouăle pe rând și mixezi bine după fiecare adăugare. Separat...Citeste continuarea
Musaca de cartofi
Postat de: Meea in Mancaruri cu carnePentru început, fierbem cartofii în coajă. Îi punem la răcit în apă rece, apoi îi decojim. ...Citeste continuarea
Desert negresa ciocolatoasa
Postat de: Meea in PrajituriUntul topit îl amestecăm cu zahărul. Adăugăm ouăle și vanilia.Turnăm ciocolata topită și răcită peste. Adăugăm apoi și făina și...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca
Postat de: Meea in PrajituriBlat: Împărțim cantitățile în 4 părți egale pentru că urmează să coacem separat cele 4 foi. Așadar, mixăm spumă tare 2...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti la cuptor
Postat de: Meea in Mancaruri cu carnePunem cartofii la fiert în coajă. Fierbem apoi și 5 ouă (2 le lăsăm crude). Clătim ouăle și cartofii cu apă...Citeste continuarea
Desert tort cu piscoturi, crema de...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiIntai de toate, puneti fructele tropicale din compot intr-o sita la scurs. Pastrati zeama. Crema: Intr-o cratita amestecati laptele cu sucul de portocale, zaharul, apoi si amidonul....Citeste continuarea
Desert placinta cu mere si pere
Postat de: merisor67 in PrajituriPreparăm mai întâi umplutura de mere cu pere. Fructele trebuie să aibă timp să-și lase sucul și să vedem ce cantitate de amidon folosim pentru îngroșare. Am ales...Citeste continuarea
Bors de legume cu scarita afumata
Postat de: RODIMUR in CiorbeScărița afumată se spală, se porționează și se opărește, după care se scurge de apă. Se curăță legumele, se spală și se taie morcovii, țelina, pătrunjeii și...Citeste continuarea
Sfecla rosie marinata -pentru iarna
Postat de: mihaelar63 in ConserveSpalati sfecla rosie. Puneti sfecla la fiert timp de 20 minute. Puteti opta si pentru varianta de coacere a sfeclei . Scurgeti apa si curatai sfecla de coaja. Curatati hreanul de...Citeste continuarea
Chiftele in sos de maioneza cu...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneTrebuie să pregătim mai întâi ceapa roșie care trebuie să stea câteva ore bune în oțet cu apă și sare. Ideal ar fi să o lăsăm de seara până a doua zi,...Citeste continuarea
Crema de branza cu hering afumat si...
Postat de: merisor67 in SalatePunem brânza într-un bol, bine scursă de lichid, dacă are. Tăiem untul în cuburi mici și îl lăsăm la temperatura camerei să se înmoaie. Scurgem fileul de...Citeste continuarea
Desert prajitura Albinita
Postat de: mirela0911 in PrajituriFoile: Intr-o craticioara se pun untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste zaharul si totul se omogenizeaza, amestecand continuu. Se...Citeste continuarea
Desert tarta Banoffee
Postat de: Dea_Dea in PrajituriBlat: topim untul si il amestecam cu biscuitii. Punem compozitia int-o tava cu diametrul de 25cm, nivelam si dam la rece la frigider. Sos caramel: apa cu sarea si zaharul se pun la caramelizat...Citeste continuarea
Aperitiv grisine in manta de bacon
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriAlegem grisine lungi si mai rumenite, nerupte. Desfacem feliile de bacon si pe cele de sunca, pentru ca sunt lipite in pachet. Rulam cate o felie de sunca, pe cate o grisina, pornind de la...Citeste continuarea
Tarta cu somon si legume
Postat de: oanapl in SomonFierbi legumele pentru 5-10 minute și le scurgi bine de apă. Pui somonul pe grill și îl lași să se rumenească pe ambele părți. Mixezi ouăle cu smântâna, apoi adaugi...Citeste continuarea
Desert turta dulce
Postat de: Geanina87 in DulciuriSe amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat nelipicios. Se intinde o foaie groasa de cel putin 1 cm. Decupam formele dupa placere si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Desert cornulete fragede cu...
Postat de: oanapl in PrajituriTopești untul la foc mic și îl lași să se răcorească.Pui untul într-un bol în care vei face aluatul, adaugi smântâna și amesteci cu o...Citeste continuarea
Rulada cu ficatei de pui
Postat de: oanapl in FicatFreci untul cu faina, apoi adaugi galbenusul, sarea si framanti pana cand capata consistenta unui aluat potrivit, pe care-l lasi la rece 30 de minute. Rumenesti costita taiata cubulete, o scoti...Citeste continuarea
Aperitiv rulada din albusuri cu...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriBați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi piperul și laptele alternativ cu uleiul, iar la final făina cernută cu praful de copt. Omogenizezi și torni compoziția în tava...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata si...
Postat de: oanapl in PrajituriÎntr-o oală cu fundul gros, pui untul, ciocolata ruptă bucățele și zahărul măcinat. Pui oala la foc mic și lași să se topească ingredientele. Când amestecul e omogen,...Citeste continuarea
Salata Suba
Postat de: eumimi in SalatePunem sfecla la fiert intr-o cratita, iar separat cartofii cu morcovii curatati de coaja. Oul il fierbem separat. Sfecla este fiarta cand infigem usor furculita in ea. Dam pe razatoarea mare...Citeste continuarea
Aperitiv biscuiti cu branza si chimen
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriIntr-un castron cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sare si piper. Adaugam margarina rece taiata cubulete si incepem sa o maruntim cu degetele pana se transforma intr-o compozitie...Citeste continuarea
Salata mediteraneana, cu cartofi si...
Postat de: RODIMUR in SalateCartofii se spală și se pun întregi la fiert. Între timp se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se taie (ceapa, rondele, iar usturoiul, felii). Roșiile se...Citeste continuarea
Tarta cu broccoli, ficatei si pipote
Postat de: oanapl in FicatPui la fiert măruntaiele în apă cu sare. Când sunt aproape fierte, le scurgi bine de apă și le tai mărunt. Separat, pui la fiert buchețelele de broccoli în apă cu sare...Citeste continuarea
Crema de somon
Postat de: amalia01 in SomonSomonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si o adaugi in crema, apoi condimentezi cu piperul alb. Umpli...Citeste continuarea
Desert tort cu mere si crema diplomat
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat fărâmițezi biscuiții. Adaugi untul topit și omogenizezi compoziția apoi o așezi în strat uniform pe un platou în interiorul unui inel reglabil (cu diametrul de...Citeste continuarea
Desert foietaj cu scortisoara
Postat de: oanapl in PrajituriÎntinzi aluatul, îl ungi cu untul topit, presari zahărul și scorțișoara, îl rulezi, apoi îl tai felii. Așezi feliile cu fața în sus în tava tapetată cu...Citeste continuarea
Desert guguluf cu stafide si...
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe separă bine albușurile de gălbenușuri și se mixează, până când încep să crească. Se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul, vanilia și praful de copt...Citeste continuarea
Desert piersici umplute cu crema
Postat de: sufletista in DulciuriMixam ouale cu zaharul pana ce devine o compozitie cremoasa si zaharul este topit, adaugam ulei si esenta de vanilie, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam praful de copt si treptat faina,...Citeste continuarea
Desert fursecuri papuci
Postat de: sufletista in DulciuriMixam untul cu zaharul si sarea, esenta de vanilie, coaja de portocala, adaugam cate 1-2 linguri de apa care am amestecat-o cu otet, 2-3 linguri faina. Mixam bine, alternand apa cu faina pana...Citeste continuarea
Desert tavalita de post
Postat de: sufletista in PrajituriIntr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza bine. Turnam amestecul...Citeste continuarea
Desert mere umplute cu fulgi de ovaz
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol adaugam zaharul, nuca macinata, stafidele, fulgii de ovaz, scortisoara, esenta de vanilie, untul taiat cubulete. Curatam merele de cotor, le stropim cu zeama de lamaie, le intepam...Citeste continuarea
Desert fursecuri de iarna
Postat de: ladydi in DulciuriFrecăm untul cu zahărul pudra, apoi adaugăm galbenușul crud și cele fierte pasate, esența vanilată și făina amestecată cu sarea. Frământăm aluatul până se...Citeste continuarea
Desert cornulete de post cu miere
Postat de: sufletista in DulciuriDin toate ingredientele pentru cornulete, formam un aluat pe care il amestecam cu mana intr-un bol. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru o ora. Scoatem aluatul de la...Citeste continuarea
Fasole alba si rosie cu bacon
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeMorcovul si radacina de patrunjel, le decojiti si le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa verde o taiati rondele. Fasolea alba si rosie le scurgeti bine de zeama. Intr-o cratita...Citeste continuarea
Aperitiv cornuri sarate cu branza
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un vas dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam 100 g faina, omogenizam si lasam 10 min. Intr-un bol adaugam restul de faina, branza, uleiul, sarea, zaharul, facem o adancitura, adaugam...Citeste continuarea
Coaste gatite lent in bere
Postat de: panacris in PorcCoastele se pun într-un vas încăpător, peste care se adaugă berea, mirodeniile și se dă la rece, cca. 24 ore. După ce s-au marinat coastele, se scot din lichid, se scurg...Citeste continuarea
Supa de pasare si mancarica de...
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carneSpalam carnea de pasăre și o punem la fiert în apă rece cu puțină sare. Pănă începe sa iasă spuma, pregătim legumele: curațăm morcovii (eu am avut morcovi baby la...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de Salata a la russe
Postat de: RODIMUR in SalateCum se prepara Reteta delicioasa de Salata a la russe Rădăcinoasele se curăță, se spală și se pun la fiert, în apă suficientă și la foc iute. Mazărea se pune la fiert....Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata, visine si...
Postat de: oanapl in TorturiBlatul: Topești ciocolata împreună cu untul pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen oprești focul. Adaugi esența de vanilie, zahărul...Citeste continuarea
Supa de varza cu sunca de porc sarata
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeSpalati si curatati legumele. Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece. Puneti-o din nou...Citeste continuarea
Desert prajitura rapida cu mere -...
Postat de: ctlina in PrajituriCuratati merele si taiati-le felii. Gatiti si rumeniti merele cu 20 g de unt si o lingura de zahar. Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati ouale cu 40 g de zahar. Adaugati...Citeste continuarea