Se pune malaiul intr-o oala, se adauga apa rece si sarea. Se amesteca bine sa se desfaca malaiul in apa. Se pune oala pe foc mediu si se amesteca incet pana apa incepe sa fiarba (cand se vad cativa bulbuci pe margine) si malaiul a absorbit apa.
Pieptul de pui,ceapa se taie cubulete,sunca...
Curatam ciupercile si desfacem coditele de palarii.Tava cuptorului o tapetam cu hartie de copt si asezam ciupercile si cozile de la ele.Le saram si piperam si adaugam in fiecare ciuperca cate o bucatica de unt....
Batem ouale cu sare si piper. Adaugam perlele de branza cu smantana, salamul taiat cubulete, ciupercile din conserva, scurse de zeama si maruntite, ardeiul kapia si rosia taiata cubulete si amestecam bine sa se omogenizeze compozitia.
Incingem cuptorul la 200 de grade, punem compozitia intr-un...
Fierbem ouale tari in apa cu putina sare. Cand sunt gata fierte le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le curatam de coaja."Imbracam" fiecare ou intr-o felie de bacon si prindem cu o scobitoare .Asezam ouale intr-o tava si d-am la cuptor la foc potrivit .Tinem pana cand se rumeneste...
Pieptul de pui il punem la fiert intr-o cratita cu putina sare. Cand a fiert il taiem cubulete, ciupercile se trec pe sub un jet de apa, se lasa la scurs si se taie mai marunt.
Maioneza o facem din 2 galbenusuri, 1 lingurita de mustar, putina sare si ulei.
Intr-un bol punem pieptul de pui...
Se taie cartofii in felii cat se poate de subtiri, fara a merge cu cutitul pana jos.Se pun in tava, pe hartie de copt si printre feliile de cartofi se pun felii subtiri de unt si usturoi. Se dau cu sare si piper. Se lasa la cuptor aproximativ o ora, pana cand exteriorul devine crocant, iar...
Scoatem untul din frigider si il lasam sa se inmoaie.Bagheta o taiem felii pe care le ungem cu unt amestecat cu patrunjel.Intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt asezam un rand de bagheta feliata,4 felii de branza topita,4 felii de sunca.
Repetam inca o data operatiunea si lasam...
Ficatul de pui il curatam de pielita si il punem la fiert intr-o cratita cu apa si putina sare.Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem in alta cratita la fiert.Cand au fiert cartofii si ficateii ii strecuram de apa .
Intr-un vas de yena asezam ficatul de pui si cartofii taiati in...
Pulpele dezosate si carnatul le-am taiat bucati potrivite si intr-o tigaie in care am adaugat o lingura de ulei le-am rumenit putin.Peste am adaugat si sunca si am lasat-o sa se caleasca putin.
Intr-o forma de yena am pus compozitia din tigaie,branza topita taiata bucatele,ardeiul kapia si...
Se taie paine in felii pana la 1 cm de baza (coaja de jos trebuie sa ramana netaiata). Se taie apoi si in celalalt sens la fel. Vom obtine o paine taiata in cuburi in partea de sus. In fiecare taietura se pun felii de branza topita, salam feliat, bacon afumat, ardeiul si ceapa taiate felii...
Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald. Faina se pune intr-un bol, se adauga 4 oua, laptele cu zaharul si drojdia dizolvata, untul. Se framanta un aluat elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Pentru umplutura cascavalul se rade.
Aluatul crescut se imparte in 2...
Prima data am facut chiftelele:carnea tocata am condimentat-o, am adaugat oule intregi, feliile de paine inmuiate in apa si usturoiul pisat. Am amestecat bine pana s-a omogenizat toata compozitia. Le-am prajit in ulei incins, o parte le-am facut prin ou si o parte simple.
Sosul l-am preparat...
Faina o punem intr-un castron, in mijloc facem o gropita unde punem, drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald,un praf de sare , 2 oua si uleiul. Se framanta un aluat si il lasam sa isi dubleze volumul la caldura.
Cand aluatul a crescut rupem bucati cu mana, le intindem si pe fiecare...
Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu o lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald, eu l-am pus pe calorifer si l-am acoperit.
Se poate folosi la diferite placinte...
Picioarele de porc se parlesc un pic, daca mai au fire de par. Se taie copita de la picior si se taie in doua pe lungime.Ciolanul afumat si piciorusele se pun la fiert intr-o oala de 15 l ,se adauga apa si se lasa la foc potrivit 3 ore.In timp ce fierbe carnea, se ia spuma de deasupra ori de cate...
Faina o punem intr-un castron,in mijloc facem o gropita unde punem, drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald,un praf de sare ,2 oua si uleiul.Se framanta un aluat si il lasam sa isi dubleze volumul la caldura.
Se intinde cu sucitorul o foaie din aluat si se taie triunghiuri potrivite si...
Ouale le batem cu putina sare si piper. Restul ingredientelor le taiem feliute si le calim intr-o tigaie cu o lingura de ulei. Prima data punem carnatul, gusa, ceapa, cascavalul si gogosarii taiati fidelute. Dupa ce s-au rumenit adaugam ouale batute.
Pofta buna.
Intr-un castron punem faina, drojdia dizolvata in lapte, untul topit, oul intreg si praful de sare si framantam aluatul pana se dezlipeste de peretii vasului. Ungem o tava de tarta cu unt, intindem o foaie rotunda si o asezam in tava.
Asezam feliile de ceafa, branza taiata feliute, ardeiul...
Intr-un castron se mixeaza ouale, se adauga laptele si telemeaua data pe razatoarea mica si se omogenizeaza bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de ou cu o spatula prin miscari usoare.
Carnatul si gogosarul se taie feliute si se adauga in...
Se pune malaiul intr-o oala, se adauga apa rece si sarea. Se amesteca tot timpul ca sa se desfaca malaiul in apa si sa nu se prinda de oala. Nu trebuie sa amestecati repede sau cu forta, doar sa treceti cu lingura in ritm lent pe toata suprafata oalei.Cand este aproape gata se toarna cativa...
Punem la fiert cartofii in coaja.Dupa ce s-au racit ii curatam si ii taiem in 4 bucati.Intr-o tigaie punem ulei si cartofii taiati si ii lasam sa se rumeneasca putin,adaugam ceapa taiata,sare,piper,oregano si lasam pana se face ceapa putin aurie.Adaugam usturoiul taiat feliute la...
Amestecam carnea tocata cu sosul,ouale intregi,cascavalul ras,pasta de jumeri(jumeri date prin masina de tocat) si restul ingredientelor.In palma umeda luam cate o lingura din compozitie si o modelam,fiecare piftea o trecem prin faina si prin ouale batute cu sare si piper si le prajim in ulei la...
Taiem cornurile in felii potrivite pe care le stropim cu lapte,separat taiem feliute sunca,cascavalul si rosile.Batem cu sare si piper ouale,amestecam toate ingredientele la un loc impreuna cu untul ca sa se omogenizeze compozitia si punem intr-o tava termorezistenta la cuptor la 200 de...
Se rad cartofii si se amesteca cu ouale si branza rasa.Se pune compozitia pe o hartie de copt si se da o forma dreptunghiulara. Deasupra punem cascavalul feliute si baconul afumat. Rulam cu ajutorul hartiei de copt si dam forma unei rulade. O punem apoi intr-o forma si ungem rulada cu un ou...
Calim in putin ulei ceapa tocata marunt si carnea tocata.La chifle le scoatem miezul,in fiecare punem cate o bucatica de unt,o lingura de carne tocata cu ceapa,rosii cherry,o felie de branza topita Delaco,spargem un ou,il saram si piperam.
Punem chiflele intr-o tava tapetata cu...
Orezul il fierbem in apa cu sare,il lasam la scurs,adaugam sare,piper dupa gust,ouale,pateul si branza rasa,le amestecam pana se omogenizeaza compozitia si da-m la cuptor in forme de briose 10 minute.Pofta buna.
Cartofii ii fierbem in apa cu sare, ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii taiem feliute. La fiecare feliuta de cartofi punem o feliuta de sunca, una de cascaval, slanina, ardei, salam cu sunca, ceapa si unim tot cartoful cu un betisor de frigarui. Asezam in tava cuptorului, punem...
Sunca, ardeiul si maslinele le taiem marunt. Intr-un castron punem faina, praful de copt, smantana, sarea, laptele si le amestecam cu o lingura. Incorporam si maslinele, ardeiul si sunca taiata. Punem compozitia in forme de briose si dam la cuptor la 180 de grade.
Pofta buna.
Punem conopida la fiert intr-o oala cu sare,dupa ce a fiert o lasam sa se raceasca si o scurgem de zeama,maioneza o facem dintr-un galbenus de ou,un varf de cutit de sare,putin mustar si ulei.In blendar punem conopida,sunca taiata...
Drojdia se dizolva in lapte caldut.Faina se pune intr-un castron,in mijloc se pune drojdia ,ouale,uleiul,sarea si se face un aluat care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.Se intinde o foaie subtire ,se taie fasie subtire de aluat pe care se repartizeaza cate 3 felii de salam,branza...
Mamaliga delicioasa la cuptor
Se pune malaiul intr-o oala, se adauga apa rece si sarea. Se amesteca bine sa se desfaca malaiul in apa. Se pune oala pe foc mediu si se amesteca incet pana apa incepe sa fiarba (cand se vad cativa bulbuci pe margine) si malaiul a absorbit apa. Pieptul de pui,ceapa se taie cubulete,sunca...
Ciuperci umplute la cuptor
Curatam ciupercile si desfacem coditele de palarii.Tava cuptorului o tapetam cu hartie de copt si asezam ciupercile si cozile de la ele.Le saram si piperam si adaugam in fiecare ciuperca cate o bucatica de unt....
Aperitiv omleta pufoasa la cuptor
Batem ouale cu sare si piper. Adaugam perlele de branza cu smantana, salamul taiat cubulete, ciupercile din conserva, scurse de zeama si maruntite, ardeiul kapia si rosia taiata cubulete si amestecam bine sa se omogenizeze compozitia. Incingem cuptorul la 200 de grade, punem compozitia intr-un...
Oua imbracate in bacon cu sos
Fierbem ouale tari in apa cu putina sare. Cand sunt gata fierte le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le curatam de coaja."Imbracam" fiecare ou intr-o felie de bacon si prindem cu o scobitoare .Asezam ouale intr-o tava si d-am la cuptor la foc potrivit .Tinem pana cand se rumeneste...
Salata de pui cu ciuperci
Pieptul de pui il punem la fiert intr-o cratita cu putina sare. Cand a fiert il taiem cubulete, ciupercile se trec pe sub un jet de apa, se lasa la scurs si se taie mai marunt. Maioneza o facem din 2 galbenusuri, 1 lingurita de mustar, putina sare si ulei. Intr-un bol punem pieptul de pui...
Cartofi copti cu bacon si cascaval
Se taie cartofii in felii cat se poate de subtiri, fara a merge cu cutitul pana jos.Se pun in tava, pe hartie de copt si printre feliile de cartofi se pun felii subtiri de unt si usturoi. Se dau cu sare si piper. Se lasa la cuptor aproximativ o ora, pana cand exteriorul devine crocant, iar...
Tort aperitiv
Scoatem untul din frigider si il lasam sa se inmoaie.Bagheta o taiem felii pe care le ungem cu unt amestecat cu patrunjel.Intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt asezam un rand de bagheta feliata,4 felii de branza topita,4 felii de sunca. Repetam inca o data operatiunea si lasam...
Ficat de pui cu cartofi,bacon si cascaval la cuptor
Ficatul de pui il curatam de pielita si il punem la fiert intr-o cratita cu apa si putina sare.Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem in alta cratita la fiert.Cand au fiert cartofii si ficateii ii strecuram de apa . Intr-un vas de yena asezam ficatul de pui si cartofii taiati in...
Budinca de pulpe dezosate,carnati si branza topita Delaco
Pulpele dezosate si carnatul le-am taiat bucati potrivite si intr-o tigaie in care am adaugat o lingura de ulei le-am rumenit putin.Peste am adaugat si sunca si am lasat-o sa se caleasca putin. Intr-o forma de yena am pus compozitia din tigaie,branza topita taiata bucatele,ardeiul kapia si...
Aperitiv paine impanata la cuptor
Se taie paine in felii pana la 1 cm de baza (coaja de jos trebuie sa ramana netaiata). Se taie apoi si in celalalt sens la fel. Vom obtine o paine taiata in cuburi in partea de sus. In fiecare taietura se pun felii de branza topita, salam feliat, bacon afumat, ardeiul si ceapa taiate felii...
Cornuri cu salam,sunca si cascaval Delaco
Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald. Faina se pune intr-un bol, se adauga 4 oua, laptele cu zaharul si drojdia dizolvata, untul. Se framanta un aluat elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Pentru umplutura cascavalul se rade. Aluatul crescut se imparte in 2...
Tagliolini cu chiftele si sos dulce
Prima data am facut chiftelele:carnea tocata am condimentat-o, am adaugat oule intregi, feliile de paine inmuiate in apa si usturoiul pisat. Am amestecat bine pana s-a omogenizat toata compozitia. Le-am prajit in ulei incins, o parte le-am facut prin ou si o parte simple. Sosul l-am preparat...
Cornuri mari cu ciuperci, pastrama si cascaval Delaco
Faina o punem intr-un castron, in mijloc facem o gropita unde punem, drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald,un praf de sare , 2 oua si uleiul. Se framanta un aluat si il lasam sa isi dubleze volumul la caldura. Cand aluatul a crescut rupem bucati cu mana, le intindem si pe fiecare...
Aperitiv placinte sarate
Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu o lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald, eu l-am pus pe calorifer si l-am acoperit. Se poate folosi la diferite placinte...
Racituri
Picioarele de porc se parlesc un pic, daca mai au fire de par. Se taie copita de la picior si se taie in doua pe lungime.Ciolanul afumat si piciorusele se pun la fiert intr-o oala de 15 l ,se adauga apa si se lasa la foc potrivit 3 ore.In timp ce fierbe carnea, se ia spuma de deasupra ori de cate...
Cornuri cu salam italian
Faina o punem intr-un castron,in mijloc facem o gropita unde punem, drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald,un praf de sare ,2 oua si uleiul.Se framanta un aluat si il lasam sa isi dubleze volumul la caldura. Se intinde cu sucitorul o foaie din aluat si se taie triunghiuri potrivite si...
Omleta de iarna
Ouale le batem cu putina sare si piper. Restul ingredientelor le taiem feliute si le calim intr-o tigaie cu o lingura de ulei. Prima data punem carnatul, gusa, ceapa, cascavalul si gogosarii taiati fidelute. Dupa ce s-au rumenit adaugam ouale batute. Pofta buna.
Tarta cu ceafa de porc
Intr-un castron punem faina, drojdia dizolvata in lapte, untul topit, oul intreg si praful de sare si framantam aluatul pana se dezlipeste de peretii vasului. Ungem o tava de tarta cu unt, intindem o foaie rotunda si o asezam in tava. Asezam feliile de ceafa, branza taiata feliute, ardeiul...
Chec cu carnati de porc, branza si gogosari murati
Intr-un castron se mixeaza ouale, se adauga laptele si telemeaua data pe razatoarea mica si se omogenizeaza bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de ou cu o spatula prin miscari usoare. Carnatul si gogosarul se taie feliute si se adauga in...
Mamaliga delicioasa
Se pune malaiul intr-o oala, se adauga apa rece si sarea. Se amesteca tot timpul ca sa se desfaca malaiul in apa si sa nu se prinda de oala. Nu trebuie sa amestecati repede sau cu forta, doar sa treceti cu lingura in ritm lent pe toata suprafata oalei.Cand este aproape gata se toarna cativa...
Cartofi fierti aromati
Punem la fiert cartofii in coaja.Dupa ce s-au racit ii curatam si ii taiem in 4 bucati.Intr-o tigaie punem ulei si cartofii taiati si ii lasam sa se rumeneasca putin,adaugam ceapa taiata,sare,piper,oregano si lasam pana se face ceapa putin aurie.Adaugam usturoiul taiat feliute la...
Piftele cu sos Dijonnaise si pasta de jumeri
Amestecam carnea tocata cu sosul,ouale intregi,cascavalul ras,pasta de jumeri(jumeri date prin masina de tocat) si restul ingredientelor.In palma umeda luam cate o lingura din compozitie si o modelam,fiecare piftea o trecem prin faina si prin ouale batute cu sare si piper si le prajim in ulei la...
Budinca de cornuri
Taiem cornurile in felii potrivite pe care le stropim cu lapte,separat taiem feliute sunca,cascavalul si rosile.Batem cu sare si piper ouale,amestecam toate ingredientele la un loc impreuna cu untul ca sa se omogenizeze compozitia si punem intr-o tava termorezistenta la cuptor la 200 de...
Rulada de piure cu bacon afumat si cascaval
Se rad cartofii si se amesteca cu ouale si branza rasa.Se pune compozitia pe o hartie de copt si se da o forma dreptunghiulara. Deasupra punem cascavalul feliute si baconul afumat. Rulam cu ajutorul hartiei de copt si dam forma unei rulade. O punem apoi intr-o forma si ungem rulada cu un ou...
Chifle delicioase la cuptor cu branza topita Delaco
Calim in putin ulei ceapa tocata marunt si carnea tocata.La chifle le scoatem miezul,in fiecare punem cate o bucatica de unt,o lingura de carne tocata cu ceapa,rosii cherry,o felie de branza topita Delaco,spargem un ou,il saram si piperam. Punem chiflele intr-o tava tapetata cu...
Briose cu orez,pateu si branza
Orezul il fierbem in apa cu sare,il lasam la scurs,adaugam sare,piper dupa gust,ouale,pateul si branza rasa,le amestecam pana se omogenizeaza compozitia si da-m la cuptor in forme de briose 10 minute.Pofta buna.
Cartofi trasi in teapa
Cartofii ii fierbem in apa cu sare, ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii taiem feliute. La fiecare feliuta de cartofi punem o feliuta de sunca, una de cascaval, slanina, ardei, salam cu sunca, ceapa si unim tot cartoful cu un betisor de frigarui. Asezam in tava cuptorului, punem...
Briose cu masline si sunca
Sunca, ardeiul si maslinele le taiem marunt. Intr-un castron punem faina, praful de copt, smantana, sarea, laptele si le amestecam cu o lingura. Incorporam si maslinele, ardeiul si sunca taiata. Punem compozitia in forme de briose si dam la cuptor la 180 de grade. Pofta buna.
Pasta de conopida cu sunca si maioneza de casa
Punem conopida la fiert intr-o oala cu sare,dupa ce a fiert o lasam sa se raceasca si o scurgem de zeama,maioneza o facem dintr-un galbenus de ou,un varf de cutit de sare,putin mustar si ulei.In blendar punem conopida,sunca taiata...
Rulouri cu branza topita Delaco salam si ceapa
Drojdia se dizolva in lapte caldut.Faina se pune intr-un castron,in mijloc se pune drojdia ,ouale,uleiul,sarea si se face un aluat care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.Se intinde o foaie subtire ,se taie fasie subtire de aluat pe care se repartizeaza cate 3 felii de salam,branza...