reisnaor_2006

5

Bucataras
senzational

Sebes-Alba

Bucataras din 12.02.2014

RETETE444
PRIETENI258
Retete

Cornuri cu branza pufoasa Delaco si sunca

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2015

      Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Untul sau margarina il dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.       Lasam aluatul sa creasca la caldura pana...

Papricas de porc cu galuste

In Porc la 31 Oct 2015

            Ardeiul si ceapa le curatam si le taiem cubulete.Intr-o cratita punem 3-4 lg de ulei si calim pe rand ceapa si ardeiul.Dupa ce s-au calit adaugam si carnea taiata cubulete.Amestecam bine si lasam pentru 4-5 minute la calit....

Dulceata de macese

In Dulceata / Gem la 26 Oct 2015

       Intr-o cratita mai inalta am pus apa si zaharul si am amestecat usor pana cand s-a dizolvat.Cand s-a dizolvat zaharul am adaugat pasta de macese si am amestecat din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul oalei.Se lasa la fiert 30 de minute sau pana cand...

Tocanita de ciuciuleti cu smantana

In Mancaruri de legume la 26 Oct 2015

      Ciuciuletii se curata si se spala in mai multe ape.Separat intr-o tigaie  se pune uleiul la incins  se adauga ceapa tocata si se lasa sa se caleasca cateva minute pana devine sticloasa.       Se adauga ciuciuletii  si sare...

Eclere cu crema de vanilie si ciocolata

In Dulciuri la 23 Oct 2015

        Crema:Intr-un bol se pun 400 ml de lapte rece de la frigider,se adauga plicul de crema si o lingura de zahar si se mixeaza bine.Cand crema este gata se da la frigider pana cand preparam cojile.         ...

Farfalle cu cascaval si sos de rosii cu busuioc la cuptor

In Farfalle la 21 Oct 2015

      Cascavalul il dam prin razatoare.Intr- o tigaie incingem uleiul si sotam usturoiul.Adaugam sosul de rosii cu busuioc,sare,piper si busuioc tocat.        Separat fierbem pastele al dente.Cand sunt fierte le punem in strecuratoare sa...

Placinte sandwich

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2015

          Mai intai preparam maiaua(apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,ouale,laptele si uleiul.Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald....

Ciorba de legume cu kaizer si tarhon

In Ciorbe la 16 Oct 2015

           Legumele le spalam si le taiem cubulete.Kaizerul il taiem feliute subtiri.Intr-o oala punem 2-3 lg de ulei si rumenim putin kaizerul.Adaugam legumele peste kaiser si 2-3 l de apa.Lasam ciorba sa fiarba la foc potrivit....

Tarta cu cascaval,sunca si branza pufoasa Delaco

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2015

            Mai intai preparam maiaua(apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,oul,laptele si uleiul.Framantam bine aluatul si lasam sa creasca .     ...

Piure de mazare cu smantana si carnati semiafumati

In Mancaruri cu carne la 16 Sep 2015

            Taiem carnatii rondele si ii prajim in ulei incins. Scoatem carnatii din cratita, si in uleiul ramas, calim ceapa tocata marunt iar cand aceasta s-a inmuiat adaugam mazarea si completam cu apa pana o acoperim....

Tocanita din carne de porc cu orez si sos de rosii Cirio.

In Porc la 16 Sep 2015

           Se taie carnea de porc cubulete. Se incinge uleiul intr-o oala si se prajeste carnea, cca 10 minute la foc iute, pana incepe sa se rumeneasca.Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana se inmoaie bine, tot cam 10 minute, de data...

Ardei iuti in otet cu miere

In Conserve la 16 Sep 2015

           Puteti pune ardeii iuti fara codita in borcane sau sa-i taiati ca mine pentru a folosi mai putine borcane. Daca-i taiati, puneti aproape o lingurita de sare dupa care ii amestecati.Ii lasati asa vreo ora, doua. I-am pus in borcane,...

Salata de toamna

In Muraturi la 10 Sep 2015

             Dupa ce am spalat legumele bine si am curatat ceapa taiem legumele feliute subtiri, le punem intr-un lighean, presaram o mana de sare mare si le lasam pana a doua zi. In ziua urmatoare stoarcem legumele de apa pe care a...

Cum se face sucul de rosii

In Conserve la 10 Sep 2015

               Cum se face sucul de rosii. Se aleg rosii bine coapte, daca se poate din mai multe soiuri, pentru ca sucul sa fie mai gustos. Se spala foarte bine cu apa rece, se taie in jumatati sau in sferturi si se curata de...

Zacusca

In Zacusca la 10 Sep 2015

            Vinetele le-am copt si le-am lasat de seara pe dimineata la scurs dupa ce le-am curatat. A doua zi le-am dat prin masina de tocat. Gogosarii si ardeii kapia dupa ce i-am spalat bine, i-am curatat de cotoare si i-am dat individual...

Rulada de omleta cu crema de branza Delaco

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2015

             Batem ouale bine de tot cu sare si piper,ardeiul kapia il taiem rondele.Incingem putin ulei intr-o tigaie si punem ouale batute. O lasam pe o singura parte sa se rumeneasca bine. Cand omleta este facuta o asezam pe un...

Gogosari in otet

In Muraturi la 7 Sep 2015

           Spalam foarte bine gogosarii, ii lasam sa se scurga si cand sunt uscati ii taiem in patru si le scoatem cotoarele si semintele dupa care ii punem intr-un lighenas.           ...

Prajitura pufoasa cu prune

In Prajituri la 6 Sep 2015

            Se bate albusul spuma si se adauga pe rand zaharul, galbenusurile, faina, uleiul, praful de copt stins in zeama de lamaie.             Se toarna compozitia intr-o tava...

Rulada din carne tocata cu ciuperci si cascaval Delaco

In Aperitive / Garnituri la 6 Sep 2015

             Carnea tocata o punem intr-un castron,peste adaugam cele doua oua,sare,piper,usturoiul pisat,ardeiul si ceapa taiate cubulete si omogenizam compozitia....

Perisoare cu sos de rosii si ciuperci

In Mancaruri cu carne la 4 Sep 2015

Preparam compozitia pentru perisoare amestecand carnea tocata, ceapa bine maruntita, orezul, ouale, verdeata tocata, piper si sare. Amestecam bine sa se omogenizeze si o lasam 15 minute sa stea pentru a se forma gustul si armoniza ingredientele. Cu mana umezita formam perisoare potrivite ca...

Dulceata de corcoduse

In Dulceata / Gem la 3 Sep 2015

             Corcodusele dupa ce le-am cules, le alegem pe cele sanatoase si le spalam bine in mai multe ape. Pregatim o oala cu fundul gros si punem in ea corcodusele spalate si strivite in maini.Am pregatit dulceata pe o soba cu lemne....

Prajitura cu struguri, bezea si ciocolata

In Prajituri la 18 Aug 2015

       Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste spuma de albus. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si...

Sirop din muguri de brad aromat cu menta

In Sirop / Compot la 18 Aug 2015

         Mugurii de brad se curata de codite si se spala in mai multe ape.La 1 kg de muguri am pus 2 litri de apa. I-am pus intr-o oala si i-am lasat sa fiarba 1 ora. Oala in care urmeaza sa fierbem siropul trebuie sa fie mai mare in volum (sucul face...

Tarta cu ceapa,carnati si cascaval afumat

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2015

            Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, oul, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca. Cand aluatul a crescut intindem 2 foi pentru 2...

Tarta pizza

In Pizza la 18 Aug 2015

        Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua, oul, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca. Cand aluatul a crescut intindem 2 foi pentru 2 tarte si le asezam...

Bulion aromat cu cimbru

In Bulion la 18 Aug 2015

       Se aleg rosii bine coapte, daca se poate din mai multe soiuri, pentru ca sucul sa fie mai gustos. Se spala foarte bine cu apa rece, se taie in jumatati sau in sferturi si se curata de partea alba de la codita. Cele care nu sunt bine coapte se dau deoparte sau...

Prajitura cu nuca si cafea

In Prajituri la 10 Iul 2015

       Pregateste mai intai blatul. Mixeaza ouale cu zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa, adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si miezul de nuca. Pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa totul la 180 de grade, circa 20 de minute....

Ciorba de pastai cu sunca taraneasca si tarhon

In Supe/Ciorbe la 7 Iul 2015

       Primul lucru pe care il facem este sa curatam pastaile de varfuri si codite, eventual si de atele de pe margine. Rupem pastaile in 2 sau bucati. Curatam morcovii.Tocam ardeiul gras,dovlecelul,rosile,morcovul si ceapa.Intr-o cratita punem sunca taraneasca...

Tocanita din pipote de pui cu galuste

In Mancaruri cu carne la 6 Iul 2015

            Spalam bine pipotele de pui, le punem intr-o cratita si le acoperim cu apa.Adaugam 1 lingurita de sare si le dam in 2-3 clocote. Le scurgem si le clatim sub un jet de apa calda, apoi le lasam intr-o sita sa se scurga bine....

Prajitura cu visine si bezea

In Prajituri la 29 Iun 2015

         Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 5 galbenusuri si...

Afisate 91 - 120 din 444 retete    

Postari recente

publicat la 01.03.2020

Ficat turcesc

publicat la 01.03.2020

Desert tort ciocolatos

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Iubeste-ti aproapele. Daca se intampla sa fie inalt, vesel, seducator, iti va fi cu atat mai usor.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]