publicat la 30.01.2015
publicat la 30.01.2015
publicat la 11.06.2014
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de icre de casa
Pentru inceput se pune grisul la fiert. Dupa ce este gata se da la racit ( trebuie sa iasa o consistenta solida, sa se raceasca foarte bine, astfel riscati ca icrele sa se taie ) Icrele se freaca cu ulei, exact ca la maioneza, putin cate putin, pana incepe sa se lege, sa-si schimbe...
Salata de fructe cu Miez de lapte
Se spala fructele. Se curata kiwi si portocala de coaja. Se vor taia dupa preferinta. Intr-un bol se aseza fructele. Peste fructe se va pune bucati de Miez de lapte. Deasupra se rade ciocolata. Pofta buna!!!! Pe langa salata am combinat separat niste capsuni cu Miez de lapte....
Salata Caprese cu miez de lapte
Se taie rosia si branzica miez de lapte rondele. Se pregateste un dresing din otet, sare si ulei. Se aseaza rondele de rosii si branzica miez de lapte, alternativ sau se pun una peste alta. Se stropesc cu dresing-ul, dupa care se asezoneaza cu busuioc uscat.
Salata cu rucola
Spalam toate legumele. Rupem frunzele de salata si rucola ( se spune ca daca taiem frunzele de rucola cu cutitul se ofilesc si isi pierd gustul), taiem castravetii rondele, rosile feliute, iar morcovul tot rondele, dupa care taiem fiecare rondea in fasii foarte subtiri....
Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi
Pentru inceput pregatim maioneza din 2 galbenusuri crude, pe care le amestecam cu mixerul la viteza medie, adaugam ulei putin cate putin, amestecand in aceasi directie, altfel riscati sa vi se taie maioneza. Cand ajungeti la cantitatea dorita puneti putina zeama de lamaie. Spalam...
Salata de fasole verde si cartofi
Spalam fasolea, rupem coditele si atele, daca este nevoie si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert o punem la scurs si in acelasi timp si la racit, daca aveti la borcan nu mai este necesar sa o fierbeti, doar o spalati putin. Intre timp pregatim maioneza din 2 oua, o lingurita de...
Salata de vinete cu smantana si ceapa verde
Scoatem de seara vinetele de la congelator si le punem intr-o strecuratoare. A 2 a zi le tocam bine bine. Punem sare dupa gust si uleiul si amestecam cu o lingura de lemn, apoi adaugam smantana ( daca vi se pare prea multa puneti atat cat va place). Tocam ceapa verde cu tot cu frunze si o punem...
Salata cu piept de pui
Spalam pieptul de pui, dupa care il taiem felii putin mai groase, le condimetam si le punem in tigaia gril sau putem sa-l facem la gratar sau in cuptor, asta depinde de cum va place. Intre timp spalam legumele. Taiem salata fasii cu grosimea de 2-3 cm, rosiile le feliem, castravetii...
Salata de mere cu lamaie
Spalam si curatam marul, dupa care il dam pe razatoare prin ochiurile mari. Stropim imediat marul ras cu zeama de la 1/2 din lamaie. Din cealalta jumatate de lamaie pregatim dresing-ul, stoarcem lamaia intr-o ceasca, peste care adaugam fructoza ( sau mierea) si lasam pana se dizolva....
Salata de primavara
Pentru inceput punem oul la fiert. Intre timp spalam legumele si le taiem dupa preferinte. Pregatim dresing-ul din otet, ulei, putina apa , sare piper dupa gust. Taiem oul in patru, cascavalul cubulete. Punem legumele intr-un bol, oul si cascavalul, peste care vom pune dresing-ul....
Salata de leurda
Spalam sub jet de apa rece frunzele de leurda, le rupem cozile, apoi le taiem nu foarte marunt, in fasii de 3-4 cm, dupa care stropim funzele taiate cu zeama de lamaie si punem sare dupa gust. Se poate servii simpla sau alaturi de felul 2.
Salata orientala
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. Intre timp, separat, punem si ouale la fert. Dupa ce au fiert cartofii ii lasam sa se raceasca si ii curatam de coaja, dupa care ii taiem cubulete. Curatam si ouale si le taiem in 4. Ceapa si gogosarii ii taiem juien. Punem toate...
Salata boeuf festiva
Spalam cartofiisi morcovii si ii punem la fiert in coaja. Separat vom pune si ouale la fiert, nu cele pentru maioneza, ci cele pe care le vom baga in salata. Intr-o alta oala vom pune pieptul de pui la fiert, impreuna cu telina, iar apa in care au fiert o vom pastra si vom face o supita....
Salata cu fasole boabe
Daca vreti sa faceti cu fasole din conserva e mult mai rapid, insa daca o faceti cu fasole fiarta de voi, atunci trebuie pusa fasolea la inmuiat de seara. A doua zi o punem la fiert, schimbam apa de 2-3 ori. Dupa care o lasam sa se raceasca, punem si conserva de fasole rosie peste ea ( eu...
Salata de cruditati cu branza si covrigi
Rupem covrigii bucati potrivite, rosiile le taiem felii sau cuburi, castravetii se taie felii subtiri. Ceapa se taie pestisori, se freaca cu sare. Se amesteca toate în salatiera, se presara sare, se pune brânza, maslinele. Dupa gust, se poate pune ulei, se condimenteaza cu...
Salata de vinete cu usturoi
Se coc vinetele: fie in cuptor, fie direct pe ochiul de aragaz sau intr-o tigaie cu foarte putin ulei, fie la gratar. Eu prefer sa fac vinetele la focul de gratar pentru ca in felul acesta capata o aroma de lemn ars si de fum, aroma care mie imi place la nebunie, insa in lipsa de gratar le fac...
Salata de vara cu rucola
Spalam rosiile bine, le taiem dupa preferinte, ceapa o taiem julien, rupem frunzele de rucola si le spalam. Intr-un vas punem putina zeama de lamaie, ulei, sare piper, amestecam, peste sosul format punem rosiile, ceapa si rucola, amestecam usor si asta-i salata. Am facut slata asta la niste...
Salata de bureti iuti
Scaotem buretii din borcan, ii taiem dupa preferinte, sau ii puteti lasa asa, apoi pisam usturoiul, daca aveti usturoi verde, opriti cozile si le taiati marunt, dupa care punem otetul, uleiul, condimantam dupa gust si amestecam usor si asta este salata pe care am mancat-o si nu am murit :)):))
Salata de fasole verde cu maioneza
Spalam fasolea, rupem coditele si atele, daca este nevoie si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert o punem la scurs si in acelasi timp si la racit. Intre timp pregatim maioneza din 2 oua, o lingurita de mustar si ulei. Taiem fasolea marunt, punem maioneza, tocam mararul,...
Salata de vinete cu ceapa (de post)
Punem vinetele la dezghetat intr-o sita ca sa se scurga foarte bine apa. Dupa ce s-au dezghetat le tocam putin, dar nu foarte mult si le punem intr-un vas cu sare si le mixam frumos ( eu asa le fac si nu mai stau sa le toc pana imi vine rau), adaugam ulei, mixam, iar la sfarsit punem putina...
Salata orientala de vara
Spalam cartofii si ii punem la fiertin coaja. Intre timp punem si ouale la fiert. Dupa ce au fiert cartofii si ouale si dupa ce s-au racit taiem cartofii cubulete mai mari, ouale feliute, ceapa putin mai mare, castravetele dupa preferinte. Le amestecam pe toate usor, punem otet,...
Salata greceasca
Spalam legumele, rosiile le taiem cuburi mai mari, castraveciorii rondele, ceapa julien sau rondele, salata fasii de cca 2 cm, ridichia feliute subtiri si le punem intr-un bol, se adauga si maslinele taiate felii sau rondele, punem putina sare, amestecam totul foarte usor. Intr-o cescuta...
Salata italieneasca cu fasole rosie
Spalam si taiem ceapa rondele, o frecam cu putina sare. Fasolea din conserva o clatim cu apa rece, apoi o punem peste ceapa. Apoi punem patrunjel si leustean tocat marunt, zeama de lamaie si putin piper, iar la sfarsit punem putin ulei, amestecam bine.
salata de boeuf
Se pun la fiert cartofii impreuna cu mazarea, morcovii si carnea. separat punem ouale la fiert. Cand au fiert toate se taie cubulete mici. Se taie gogosarii si castravetii in cubulete mici si se lasa la scurs. Ingredientele tocate se amesteca apoi cu maioneza. Dupa ce s-a obtinut o...
Salata mexicana
Se pune amestecul congelat la fiert cu putina sare, cand a fiert se amesteca cu celelate legume.
Salata de sapanac
se spala bine spanacul si restul legumelor, se face zeama de lamaie cu sare in care le vom pune pe toate taiate dupa plac, amestecam bine si asata-i salata.
Salata de fasole boabe
Fasolea se poate pune de seara in apa, la inmuiat. Intr-o oala se fierbe fasolea . Dupa ce a clocotit 10 minute se schimba apa. Aceasta operatie se repeta de 2-3 ori. dupa ce a fiert adaugam rosia taiata cubulete, ceapa rondele, sare, piper dupa gust, lingurita de ulei, zeama de lamaie tot...
Salata pentru dieta
se spala legumele bine, le taiem, si le adaugam peste zeama de lamaie cu sare, apoi punem stropul de ulei, dar un stop sa fie :D si amestecam bine.
Salata de cruditati
se spala legumele bine, se taie, se condimenteaza cu sare si piper, se pune mai intai putin otet, apoi uleiul.
Salata de primavara
se curata cartofii, se taie cubulete, condimentam, stopim cu lingura de ulei si se dau la cuptor pt cca 20-30 min, se verifica din cand in cand. intre timp facem zeama pt salata din otet, putina sare si apa,taiem branza si sunculita cubulete. spalam salata, ceapa, ridichiile, le taiem si le...