BLAT: Separam albusurila de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos....
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei, sare si zaharul vanilat.
Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos, doar atat...
Amestecam faina cu praful de copt, pudra de cacao, zaharul si sarea.
Separat amestecam laptele,esenta si ueiul.
Amestecam ingredientele uscate cu cele umede si batem bine aluatul de clatite negrese.
Coacem clatitele in stil american. Incalzim tigaia de clatite pe aragaz, o ungem cu o...
Fructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Nu trebuie sa mancam bobitele crude.
Desprindem cu grija bobitele de soc de pe ciorchine. Le spalam bine in cateva ape si le punem intr-o sita la scurs. Dupa ce s-au scurs bine le punem...
Se amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zahar vanilat, esenta de rom si cacao. Apoi adaugam dulceata uleiul si apa mineral. Amestecam bine. Daca mai e nevoie mai punem putina apa. La final adaugam ciocolata si turnam aluatul in tava in care am pus hartie de copt.
Dam la cuptor 30...
Scoatem samburii de la visine si le lasam la scurs pe servetele de hartie.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei, sare, zahar vanilat si esenta de rom. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam....
Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si lasam sa se inmoaie. Amestecam drojdia cu 2 linguri de faina si putin lapte caldut, cam cat sa obtinem o compozitie cu o consistenta asemanatoare celei a iaurtului. Lasam la crescut cam 15 minute.
Facemn o gaura in mijlocul fainii si punem...
Lasam nucile in apa pana a doua zi. A doua zi le curatam de partea verde. Pentru ca ti se innegresc mainile de la ele folositi manusi si de preferat sa le curatati sub jet de apa. Nucile curatate le punem in apa rece cu zeama de la jumatate de lamaie. Le lasam 2-3 ore in apa cu lamaie....
BLAT:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos,...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam cacaoa, apoi faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in...
Batem ouale separat. Galbenusurile le batem spuma cu sare si sahar. Apoi adaugam uleiul treptat ca la maioneza, praful de copt stins cu otet sau zeama de lamaie si esenta. Albusurile le batem spuma si le punem peste galbenusuri. Adaugam faina si framantam bine pana cand obtinem un aluat tare dar...
Blat : Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam cacaua, apoi faina in care am pus praful de copt si amestecam...
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam laptele si cacaoa apoi faina in care am...
Dezghetam aluatul de foietaj. Taiem bananele rondele un pic oblice.
Pudram masa cu faina, asezam aluatul si il intindem foarte putin. Il taiem in 3 bucati pe lungime si 4 pe latime. Ies 12 patrate. Punem fineti pe jumatate de patrat, dar nu pana la capete, iar deasupra 3 feliutele de banana....
Incigem cuptorul la temperatura mica spre medie.
Pregatim un vas adanc din sticla sau metal, nu din plastic. Albusurile se bat spuma tare. Incorporam treptat zaharul pudra. zaharul vanilat si sarea. Apoi adaugam zeama de lamaie si amidonul. Batem bine pana obtinem o spuma groasa.
Tapetam o...
Frecam margarina cu zaharul pudra si un praf de sare, pana devine cremoasa. Adaugam oul si coaja de lamaie si amestecam bine.
In faina cernuta punem cacaoa, praful de copt si capucino. Peste margarina punem faina treptat si amestecam continuu cu o lingura, apoi folosim mana pana cand aluatul...
Separam albusurile de galbenus.
Albusurile le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul treptat. Separat amestecam galbenusurile cu ulei, un praf de sare si zahar vanilat. Galbenusurile le punem peste albusurile batute cu zahar. Amestecam bine apoi adaugam laptele, iar la sfarsit faina amestecata...
Blat:
Se mixeaza margarina cu zaharul. Apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pune laptele, cacaoa si faina in care se amesteca praful de copt si se omogenizeaza bine.
Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit 2 forme de chec mai...
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata
Un sfert din biscuiti ii rupem bucatele iar restul ii dam prin blender sau pe razatoare. Intr-un vas facem un sirop din apa cu zahar si cacao. Cand incepe sa fiarba punem si rahatul taiat bucatele si lasam 5 min.
Amestecam biscuitii macinati cu...
Mod de preparare:
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Se bate bine albusul pana devine o spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se bate in continuare. Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare, uleiul si zaharul vanilat si se adauga in spuma de albusuri,...
Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe foc compozitia si se lasa sa se raceasa. Dupa ce s-a racit se adauga ouale unul cate unul amestecand foarte bine. Aluatul se pune in tava cu ajutorul...
Aluat : Galbenusurile se freca cu zaharul pana se spumeaza si se pune uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se pune laptele (cate o lingura) alternand cu faina in care am amestecat praful de copt.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (se poate folosi si hartie de copt) se pune...
Faina se amesteca cu praful de copt. Se bat ouale cu sare, zahar si zaharul vanilat, apoi se pune uleiul si laptele. Dupa ce s-a topit zaharul adaugam faina cat sa obtinem un aluat potrivit de tare.
Aluatul obtinut il impartim in 4, una din parti trebuie sa fie mai mica decat celelalte trei...
Se amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zahar vanilat, cacao. Apoi se pun cele 4 linguri de gem, uleiul si apa minerala. Amestecati bine pana se topeste zaharul. Turnati aluatul intr-o tava mai adanca tapetata cu hartie de copt. Puneti tava la cuptor pentru 35-40 minute.
Pentru...
Tort de ciocolata
BLAT: Separam albusurila de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos....
Prajitura cu mure
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei, sare si zaharul vanilat. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos, doar atat...
Clatite din aluat de negresa
Amestecam faina cu praful de copt, pudra de cacao, zaharul si sarea. Separat amestecam laptele,esenta si ueiul. Amestecam ingredientele uscate cu cele umede si batem bine aluatul de clatite negrese. Coacem clatitele in stil american. Incalzim tigaia de clatite pe aragaz, o ungem cu o...
Dulceata de soc
Fructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Nu trebuie sa mancam bobitele crude. Desprindem cu grija bobitele de soc de pe ciorchine. Le spalam bine in cateva ape si le punem intr-o sita la scurs. Dupa ce s-au scurs bine le punem...
Negresa ( II ) cu dulceata de caise si fulgi de ciocolata
Se amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zahar vanilat, esenta de rom si cacao. Apoi adaugam dulceata uleiul si apa mineral. Amestecam bine. Daca mai e nevoie mai punem putina apa. La final adaugam ciocolata si turnam aluatul in tava in care am pus hartie de copt. Dam la cuptor 30...
Prajitura cu visine
Scoatem samburii de la visine si le lasam la scurs pe servetele de hartie. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei, sare, zahar vanilat si esenta de rom. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam....
Gogosi glazurate
Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si lasam sa se inmoaie. Amestecam drojdia cu 2 linguri de faina si putin lapte caldut, cam cat sa obtinem o compozitie cu o consistenta asemanatoare celei a iaurtului. Lasam la crescut cam 15 minute. Facemn o gaura in mijlocul fainii si punem...
Dulceata de nuci
Lasam nucile in apa pana a doua zi. A doua zi le curatam de partea verde. Pentru ca ti se innegresc mainile de la ele folositi manusi si de preferat sa le curatati sub jet de apa. Nucile curatate le punem in apa rece cu zeama de la jumatate de lamaie. Le lasam 2-3 ore in apa cu lamaie....
Rulada mozaic cu crema de vanilie
BLAT: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos,...
Cheesecake la rece
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam cacaoa, apoi faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in...
Fursecuri cu gem
Batem ouale separat. Galbenusurile le batem spuma cu sare si sahar. Apoi adaugam uleiul treptat ca la maioneza, praful de copt stins cu otet sau zeama de lamaie si esenta. Albusurile le batem spuma si le punem peste galbenusuri. Adaugam faina si framantam bine pana cand obtinem un aluat tare dar...
Desert prajitura amandina cu ness
Blat : Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam cacaua, apoi faina in care am pus praful de copt si amestecam...
Rulada cu crema de cocos
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam laptele si cacaoa apoi faina in care am...
Foietaj cu banane si fineti
Dezghetam aluatul de foietaj. Taiem bananele rondele un pic oblice. Pudram masa cu faina, asezam aluatul si il intindem foarte putin. Il taiem in 3 bucati pe lungime si 4 pe latime. Ies 12 patrate. Punem fineti pe jumatate de patrat, dar nu pana la capete, iar deasupra 3 feliutele de banana....
Bezele pufoase
Incigem cuptorul la temperatura mica spre medie. Pregatim un vas adanc din sticla sau metal, nu din plastic. Albusurile se bat spuma tare. Incorporam treptat zaharul pudra. zaharul vanilat si sarea. Apoi adaugam zeama de lamaie si amidonul. Batem bine pana obtinem o spuma groasa. Tapetam o...
Cappuccino Cookies
Frecam margarina cu zaharul pudra si un praf de sare, pana devine cremoasa. Adaugam oul si coaja de lamaie si amestecam bine. In faina cernuta punem cacaoa, praful de copt si capucino. Peste margarina punem faina treptat si amestecam continuu cu o lingura, apoi folosim mana pana cand aluatul...
Faguri cu fineti
Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul treptat. Separat amestecam galbenusurile cu ulei, un praf de sare si zahar vanilat. Galbenusurile le punem peste albusurile batute cu zahar. Amestecam bine apoi adaugam laptele, iar la sfarsit faina amestecata...
Prajitura Bounty
Blat: Se mixeaza margarina cu zaharul. Apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pune laptele, cacaoa si faina in care se amesteca praful de copt si se omogenizeaza bine. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit 2 forme de chec mai...
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata Un sfert din biscuiti ii rupem bucatele iar restul ii dam prin blender sau pe razatoare. Intr-un vas facem un sirop din apa cu zahar si cacao. Cand incepe sa fiarba punem si rahatul taiat bucatele si lasam 5 min. Amestecam biscuitii macinati cu...
Tort cu crema de iaurt
Mod de preparare: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Se bate bine albusul pana devine o spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se bate in continuare. Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare, uleiul si zaharul vanilat si se adauga in spuma de albusuri,...
Eclere
Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe foc compozitia si se lasa sa se raceasa. Dupa ce s-a racit se adauga ouale unul cate unul amestecand foarte bine. Aluatul se pune in tava cu ajutorul...
Desert prajitura cu mere si bezea
Aluat : Galbenusurile se freca cu zaharul pana se spumeaza si se pune uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se pune laptele (cate o lingura) alternand cu faina in care am amestecat praful de copt. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (se poate folosi si hartie de copt) se pune...
Prajitura cu gem
Faina se amesteca cu praful de copt. Se bat ouale cu sare, zahar si zaharul vanilat, apoi se pune uleiul si laptele. Dupa ce s-a topit zaharul adaugam faina cat sa obtinem un aluat potrivit de tare. Aluatul obtinut il impartim in 4, una din parti trebuie sa fie mai mica decat celelalte trei...
Negresa
Se amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zahar vanilat, cacao. Apoi se pun cele 4 linguri de gem, uleiul si apa minerala. Amestecati bine pana se topeste zaharul. Turnati aluatul intr-o tava mai adanca tapetata cu hartie de copt. Puneti tava la cuptor pentru 35-40 minute. Pentru...