laura_n

7

Bucataras
Top-Chef

Focsani

Bucataras din 25.05.2012

RETETE556
PRIETENI336
Retete / Dulciuri

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 3 Mai 2017

 Tiramisu reţetă originală Se pregătește o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm, destul de mare.  Se pregătește o cafea tare, foarte puțin îndulcită, dar depinde de gustul fiecăruia cât de dulce să fie. Eu, prefer...

Desert pariziene umplute mere, nuca si morcovi

In Dulciuri la 1 Apr 2017

Se încălzește laptele ușor, să nu devina fierbinte. Într-un castronel, se pune drojdia, 1 praf de sare și zahărul. Se adaugă puțin lapte călduț (atenție, să nu fie fierbinte) și se lasă 10 minute deoparte. Într-un castron mare, se cerne făina. Se face un...

Desert cheesecake cu lamaie si jeleu de zmeura

In Torturi la 8 Mar 2017

 Se pregătește o formă de copt, cu pereți detașabili, diametru 26 cm. Eu am folosit o formă cu diametru mic, de 20 cm, plus trei inele mici, diametru 6 cm. Biscuiții se macină cu ajutorul unui robot. Untul se pune la topit, se adaugă un vrf cuțit ghimbir. Se omogenizează...

Tort de Craciun

In Torturi la 3 Ian 2017

 Ingredientele trebuie ținute minim o oră la temperatura camerei. Se pornește cuptorul, la 180 grade C.Se pregătesc două forme de copt, cu diametru egal, însă dacă acest lucru nu este posibil, se pot coace pe rând, folosind aceeași formă de copt. Recomand o formă de...

Turta dulce, cu merdenchi (fara zahar)

In Dulciuri la 21 Dec 2016

Într-un castron, se pune untul moale, apoi se pune un praf de sare; se toarnă 150 ml merdenchi și condimentele proaspăt măcinate. Se omogenizează scurt, apoi se adaugă oul întreg și gălbenușul. Se încorporează și acestea, apoi se adaugă bicarbonatul de sodiu și...

Briose cu ciocolata

In Dulciuri la 1 Dec 2016

Untul și ciocolata se topesc, se omogenizează. Se adaugă gălbenușul, laptele praf și se omogenizează. Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă în compoziția de ciocolată. Aici eu am suplimentat cu 2 linguri de lapte de vacă, mi s-a părut cam densă compoziția și...

Fursecuri cu unt, umplute cu gem de capsuni

In Dulciuri la 28 Noi 2016

 Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc zahăr pudră în care am adăugat semințe și păstaia uscată de vanilie. Dacă preferați, puteți adăuga aromele care vă plac. Se adaugă...

Biscuiti de casa, cu cafea

In Dulciuri la 8 Noi 2016

Untul moale, un praf de sare și zahărul se amestecă cu un tel până devine spumos. Se adaugă două linguri cu nutella, cafeaua, cacaoa. Se omogenizează puțin, apoi se adaugă bicarbonatul de sodiu și cele două linguri de lapte. Se încorporează, apoi se adaugă făina și se...

Prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine

In Dulciuri la 8 Noi 2016

Se pregătește o tavă cu hârtie de copt în care se așază pișcoturile în mod uniform. Se desface conserva de mandarine, sucul se strecoară, iar mandarinele se lasă la scurs. Cu sucul din conservă, se însiropează pișcoturile, dar nu foarte tare. Se separă...

Bomboane cu nuca de cocos, glazurate cu ciocolata

In Dulciuri la 8 Noi 2016

Laptele de cocos dacă se scoate de la rece este untos și solid. Se iau două linguri mari din acest lapte și se folosesc în compoziție. Se desface conserva de lapte condensat (sau dacă aveți făcut în casă), se toarnă conținutul într-un vas mai mărișor. Se adaugă...

Chec alb cu lamaie

In Dulciuri la 25 Oct 2016

Se pornește cuptorul, la 170 grade. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin dense și albe, se adaugă zahărul și se mixează până se obține o spumă fermă și lucioasă. Se adaugă făina, macul și praful de copt, se...

Tarta frageda cu mere

In Dulciuri la 20 Oct 2016

Se foloseste un castron în care se amestecă untura cu un praf de sare și cu zahărul. Se adaugă ouăle, incorporându-se bine. Se adaugă zahărul cu rom, bicarbonatul de sodiu, laptele și apoi făina în două tranșe. Se amestecă inițial cu telul, apoi odată cu restul de...

Fursecuri cu lamaie

In Dulciuri la 13 Sep 2016

Lămâile se spală bine, se taie și se stoarce sucul. Făina se amestecă cu praful de copt. Untul se taie cuburi mici. Într-un vas, se mixează untul moale cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul. Se spumează bine, apoi se adaugă câte un ou, mixând bine...

Cornulete umplute cu mac

In Dulciuri la 13 Sep 2016

Se pregătește umplutura de mac. Eu nu am folosit măcinat. Se amestecă macul cu zahărul pudră, zahărul aromatizat, apoi se adaugă laptele călduț. Se lasă să se închege această compoziție, timp în care se pregătește aluatul de cornulețe de zăpadă. Se cerne făina...

Prajitura rapida cu iaurt si fructe

In Prajituri la 16 Aug 2016

Se pregătește o tavă mică. Eu am folosit o formă termorezistentă. Se așază pișcoturile în rând, se fărâmițează deasupra biscuiții. Se toarnă cam 300 ml suc. Eu am avut un suc natural de portocale cu morcov. Se curăță și se feliază bananele. Se așază...

Prajiturele cu ciocolata

In Prajituri la 5 Aug 2016

Pregătim un castron. Se fărâmițează cu mâna pandișpanul/ checul rămas. Se adaugă brânza mascarpone și o linguriță de esența de mentă. Se amestecă ușor, apoi se adaugă rulourile de napolitană sfărâmate grosier. Se amestecă să se obțină o compoziție...

Tort cu ciocolata si sirop de zahar ars

In Torturi la 3 Aug 2016

Se pregătește mai întâi blatul de tort. Se pornește cuptorul. Miezul de nucă și migdalele se pun câteva minute să se coacă. Se macină apoi mărunt. Se separă conținutul ouălor. Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare, când devin albe și dense,...

Cheesecake cu visine si ciocolata

In Dulciuri la 18 Iul 2016

 Se pregăteste o formă de copt rotundă sau pătrată. Se tapetează cu folie alimentară. O parte din vișine și cireșele se tăvălesc prin puțin zahăr cu aromă de rom. Astfel vor lăsa suc. Biscuiții se macină fin cu ajutorul unui tocător. Untul se topește. Se amestecă...

Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)

In Dulciuri la 18 Iul 2016

Se pregateste o forma de copt, in care se va aseza crumble-ul. (eu am folosit doua vase mici, cu diametrul de 12 cm). Untul se topeste. Cu ajutorul unui robot, se macina migdalele, fulgii de ovaz. Se adauga faina si un praf de sare si se mai amesteca o tura de robot. Se scoate amestecul de...

Tarta cu menta, afine si lime

In Dulciuri la 8 Iul 2016

Untul rece, taiat cuburi, un praf de sare si faina cernuta cu praful de copt, se amesteca usor. Se adauga oul, cacaoa si laptele. Se framanta grosier un aluat care se da la rece. Se pregateste o forma de copt. Se scoate aluatul de la rece, se intinde in strat uniform, gros cam de 1,5 cm apoi...

Tort de biscuiti, cu ciocolata si menta

In Torturi la 9 Iun 2016

Biscuitii se macina grosier, eu i-am rupt bucatele. Rahatul se taie cubulete, se pune pe foc, in putina apa, pana se desface usor, apoi se adauga peste biscuiti. Miezul de nuca se macina grosier, daca doriti, puteti sa coaceti usor inainte miezul. Se adauga peste biscuiti. Ciocolata, untul si...

Tarta cu ciocolata si capsuni II

In Dulciuri la 9 Iun 2016

Se pregateste intai crusta de biscuiti. Se topeste pe baie de aburi ciocolata cu untul si cu laptele. Se omogenizeaza pe masura ce se topesc. Biscuitii se macina la robot, destul de fin. Se amesteca pesmetul cu pudra de nesquick. Se adauga sosul de ciocolata si se omogenizeaza. Se...

Mic dejun cu iaurt de casa si fructe

In Dulciuri la 9 Iun 2016

Iaurtul se amesteca cu mierea cu ghimbir. 1/3 din el se amesteca cu putina cacao sau pudra de roscove. Bananele se feliaza, capsunile se spala si se taie felii. Se folosesc borcanele mici care se umplu cu iaurt, fructe, se alterneaza straturi dupa bunul gust. Se garnisesc cu sirop de...

Tort cuib de pasari

In Torturi la 9 Iun 2016

Mai intai pregatim blatul. Ar fi de ajutor sa lasam o ora minim ingredientele la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pudreaza cu un praf de sare. Albusurile se bat spuma pana capata consistenta si devin albe, apoi se incorporeaza mixand continuu, zaharul....

Fursecuri colorate

In Dulciuri la 24 Apr 2016

Untul moale se amesteca cu un praf de sare si cu zaharul. Se despica pastaia de vanilie, se scot semintele cu ajutorul unei lame, unui cutit, se adauga peste unt. Se mixeaza bine totul cu ajutorul unui mixer, dupa care se adauga galbenusul si se omogenizeaza compozitia. Faina se cerne cu...

Tort cu nuca si morcovi

In Torturi la 24 Apr 2016

Se curata morcovii de coaja. Se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un castron, apoi se toarna suc proaspat de portocale, cat sa ii acopere. Acest pont il stiu de la Vladut. Morcovii se vor hidrata si vor avea...

Fursecuri fragede, cu nesquick

In Dulciuri la 10 Apr 2016

Untul moale se amesteca cu un praf de sare, zaharul, pudra de nesquick. Se mixeaza spuma, cu ajutorul unui mixer. Se adauga galbenusul si se incorporeaza in crema de unt. Nota: avand in vedere ca in nesquick exista si o cantitate de zahar, puteti adapta daca va doriti mai dulce, in sensul ca...

Mini cheesecake cu ananas si ciocolata

In Dulciuri la 19 Feb 2016

Pregatim formele in care vom coace tortuletele. Eu am folosit trei inele din inox pe care le-am asezat pe o tava. Macinam biscuitii fin, la robot. Topim untul si il adaugam peste biscuiti. Amestecam sa se distribuie uniform, apoi impartim compozitia in cele trei, asezand cate un strat in...

Clatite cu fructe de padure

In Dulciuri la 19 Feb 2016

Intr-un castron, batem cu un tel, ouale cu sarea si cu zaharul. Adaugam laptele si bicarbonatul, apoi turmericul. Amestecam si adaugam faina in doua etape. In functie de cum vreti sa iasa clatitele, puneti faina mai multa sau mai putina. Trebuie sa iasa o compozitie smantanoasa. Dam la rece si...

Clatite umplute cu caise si sos caramel

In Dulciuri la 19 Feb 2016

Intr-un castron, amestecam ouale, un praf de sare si zaharul pudra. Adaugam laptele, amestecand continuu pana il incorporam pe tot. Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat fluid, omogen. Dam deoparte. Deschidem capacul aparatului, si cu ajutorul unui polonic, turnam discuri din...

Afisate 61 - 90 din 310 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]