publicat la 11.11.2024
publicat la 07.11.2024
publicat la 28.10.2024
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort de clatite, cu ciocolata si banane
Eu am pregatit clatitele la Panini Maker . Intr-un castron, turnam laptele, adaugam sarea si bicarbonatul de sodiu, amestecam si adaugam si uleiul. In alt castron, cernem faina cu praful de copt, adaugam cacao, sare. Amestecam sa se distribuie toate uniform. Adaugam cate un pic pentru...
Clatite cu umplutura de mac si sos de visine
In primul rand, pregatim clatitele. Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, adaugam uleiul, si faina. Desfacem cu lapte in functie de cat de fluida dorim sa fie compozitia. Coacem clatite pe care le asezam intr-o farfurie. Separat, macinam macul, adaugam laptele si punem la fiert, 15-20...
Minitort Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Pornim cuptorul. Pregatim doua forme de minitorturi, asezam hartie de copt in interior. Mixam untul moale, un praf de sare si zaharul pana devine cremos. Adaugam cate un ou, mixam pana la incorporare. Adaugam cacaoa, bicarbonatul apoi faina si praful de copt....
Desert tort diplomat
Pregatim o forma rotunda sau patrata, asezam folie alimentara in interior, astfel ca atunci cand insiropam piscoturile sa nu curga din sirop. Asezam pe marginea interioara a formei toate piscoturile, formand o bordura egala, iar daca ne raman piscoturi, le asezam deasupra dupa ce turnam crema....
Ciocolata alba de casa
Spalam foarte bine portocalele. Le uscam, apoi cu ajutorul unui peeler (aparat de curatat subtire) curatam portocalele de coaja. Stoarcem si obtinem suc proaspat. Punem pe foc o cratita cu apa. Cand fierbe apa, punem coaja de portocala si lasam sa de-a in 1-2 cloclote, apoi scurgem apa. Punem...
Ciocolata de casa
Mai intai pregatim siropul de zahar. Punem intr-o cratita mai groasa, 500 gr de zahar brut, 250 ml apa. Lasam sa se amestece bine, apoi punem la fiert, pe foc. Lasam sa se topeasca zaharul, sa fiarba cat sa lege un sirop. Cand incepe sa clipoceasca, luam de pe foc si adaugam romul. Lasam sa se...
Ciocolatina
Mai intai de toate pregatim formele in care vom turna compozitia ca sa se inchege. Eu am folosit niste discuri de inox, in care am introdus folie alimentara. Punem la topit 300 gr ciocolata cu lapte. Galbenusul il mixam cu doua linguri de zahar brut, transferam compozitia pe baie...
Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina
Eu am pornit cu aceasta idee, intrucat am avut cateva albusuri pastrate in frigider si am vrut sa le fructific. Asadar, intr-un vas curat, punem albusurile, un praf de sare si le mixam spuma pana devin albe si capata consistenta. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea...
Panna cotta cu sampanie, jeleu de portocala si ciocolata
Punem la hidratat gelatina intr-un pahar cu 200 ml spumos. Lasam deoparte 10 minute. Pregatim o baie de aburi, punem intr-un vas smantana lichida si laptele, iar cand incepe sa se incalzeasca, adaugam ciocolata alba si sampania. Nu trebuie sa fiarba compozitia, doar sa fie fierbinte si...
Desert fursecuri zebra cu gris si cacao
Intr-un vas amestecam faina, grisul, laptele praf si praful de copt. In alt vas topim untul. Adaugam uleiul si omogenizam. Ouale le mixam foarte bine cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit in compozitia de oua. Adaugam ingredientele...
Turta dulce
Eu am facutul mixul de condimente, le-am macinat intr-un mojar de marmura. Intr-un vas, punem mierea, zaharul, untul moale, oul intreg + galbenusul, bicarbonatul si laptele . Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza compozitia, apoi adaugam faina impreuna cu condimentele. Incepem sa framantam...
Clatite pufoase reteta, cu cacao, mascarpone si caramel
Clatite pufoase reteta Pregatim sosul caramel. Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem sa nu se arda. Cand incepe sa se topeasca, amestecam cu o lingura de lemn, Cand este topit complet, adaugam tot laptele. Amestecam sa se dilueze. Intr-un castronel amestecam...
Fursecuri fragede, cu unt si vanilie
Untul moale, cu un praf de sare, zahar si semintele vanilie se mixeaza spuma. Se adauga galbenusul si se mixeaza din nou. Se adauga faina, in doua transe, se mixeaza atat cat sa se omogenizeze. Aluatul trebuie sa fie destul de moale pentru a putea fi spritat, insa destul de tare pentru a-si...
set 10 retete
dupa cum intuiti din poze :))))))))
Desert prajitura rapida cu iaurt si banane
Am amestecat o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Am adaugat foarte putin zahar vanilat. Am hidratat foarte putina gelatina in zeama de compot de visine. Nu am vrut sa iasa racitura, ci doar usor inchegata. Apoi, am incalzit-o. NU am fiert-o, da? Am incorporat-o in crema. Am adaugat...
Prajitura cu branza, dovleac, nuca si cafea
Pastram ingredientele la temperatura camerei timp de minim o ora. Curatam 2 felii mari de dovleac, taiem cuburi, apoi il fierbem sau il gatim la aburi 20 minute. Eu l-am gatit la aburi ca sa ii pastrez aroma. Il pasam cu ajutorul blenderului. Dam deoparte sa se raceasca. Intr-un castron,...
Tort Minion
Pregatim trei blaturi cu diametru mic, de 20 cm. Intr-un castron, mixam untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam si incorporam cate un pu pe rand, apoi adaugam jumatate din faina cernuta cu praful de copt si cacaoa. Omogenizam, adaugam bicarbonatul,laptele si amestecam. Adaugam restul...
Placintute pentru pachetel
Pregatim o maia din drojdie, un praf de sare si o lingurita de zahar. Adaugam o cana cu lapte si lasam sa se activeze drojdia. Restul de lapte se incalzeste usor si se adauga untul in el, se lasa sa se topeasca. Faina o punem intr-un castron, facem un locas in mijloc. Acolo turnam...
Galuste umplute cu prune (gomboti)
Curatam si spalam cartofii si ii punem la fiert. Puteti sa ii spalati si sa ii fierbeti in coaja. Eu ii curat si ii pun 20 minute la copt la aburi. Dupa ce s-au fiert, ii presam cu o furculita, adaugam untul, grisul si ouale batute si mixam rapid pana se omogenizeaza. Adaugam zaharul pudra...
Crumble cu prune si caramel
Intr-un vas, punem faina, sarea si zaharul si amestecam cu o furculita ca sa se distribuie oarecum uniform. Adaugam untul si incepem sa framantam, la mana, pana obtinem un aluat nisipos, dens. Il invelim in folie si il dam la rece. Pregatim un sos de caramel. Punem pe foc, aproximativ 150 gr...
Rulouri cu dovleac in caramel
Curatam dovleacul de coaja si de seminte. Il taiem bucati mai mici si il dam pe razatoarea mare. Prajim un pic nuca si apoi o tocam grosier. Pregatim o tigaie mare (eu am folosit wok-ul), punem zaharul brut si punem pe foc sa se topeasca. Cand a inceput sa devina lichid, amestecam. Cand s-a...
Mini Pavlova cu crema de iaurt si ciocolata
Spalam ouale. Le separam in albusuri si galbenusuri. Sfatul meu este sa le desfaceti separat intr-un castronel, apoi sa le puneti peste celelalte, in caz ca un ou nu este tocmai ok, sa nu stricati toate ouale separate pana atunci. Asadar, separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile in...
Fursecuri cu cacao si scortisoara
Pastram ingredientele la temperatura camerei minim o ora. Intr-un castron, punem untul, un praf de sare, zaharul brut si amestecam cu un tel. Adaugam oul batut si amestecam in continuare. Adaugam bicarbonatul, laptele, omogenizam, adaugam cacaoa, scortisoara si faina cernuta cu praful de copt...
Trufe cu caramel, nuca si cacao
Intr-un castron, faramam cu mana piscoturile. Le amestecam cu nuca tocata si adaugam 2-3 linguri caramel, 1 lingura mare cu mascarpone si romul. Amestecam intai cu o lingura, apoi, folosim o manusa de unica folosinta si amestecam cu mana pana devine modelabila compozitia. Pregatim o farfurie,...
Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel
Intr-un castron, punem untul moale, sarea, zaharul, romul, cacaoa. Mixam bine pana devine spumoasa compozitia. Spargem oul, separam galbenusul de albus. Adaugam galbenusul peste compozitia de unt si il incorporam. Adaugam bicarbonatul si laptele, apoi faina in doua transe. Incepem sa framantam...
Tort cu ciocolata si fructe de padure
Din aceste ingrediente, au rezultat doua torturi, diamentru de 24 cm, respectiv 18 cm. Daca doriti, reduceti cantitatile ca sa rezulte un singur tort. Mai intai de toate, lasam ingredientele minim 1 ora la temperatura camerei, dar nu mai mult, intrucat este foarte cald. Pregatim...
Lamai
Intr-un vas, punem untul moale, sarea si zaharul si amestecam cu un tel. Adaugam oul si amestecam pana la incorporare. Spalam cu un burete curat si stergem lamaia, o radem de coaja si stoarcem sucul. Adaugam zeama de lamaie si coaja rasa in compozitia de unt. Adaugam bicarbonatul in faina si...
Inghetata cu lemon curd si afine
Pregatim intai crema de lamaie ca sa se poata raci si sa o putem incorpora in crema finala. Asadar, separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam cu zaharul. Lamaile le spalam si le stergem, apoi le radem coaja si le stoarcem sucul. Adaugam sucul si coaja rasa de lamaie peste...
Biscuiti cu mac si lamaie
Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare si zaharul. Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza. Spalam lamaia, o taiem si stoarcem sucul. Adaugam sucul in compozitia de unt. Amestecam pana se incorporeaza, apoi adaugam macul. Amestecam. Faina o cernem impreuna cu praful de copt si...
Cheesecake cu ciocolata si cirese
In cuva robotului de macinat sau tocator electric sau rasnita (ce aveti) rasturnam biscuitii. Untul si laptele le punem pe foc, cat sa se topeasca untul. Amestecam sa se omogenizeze. Macinam biscuitii, adaugand in timpul macinarii untul topit. Cand compozitia devine compacta si densa, oprim...