publicat la 11.11.2024
publicat la 07.11.2024
publicat la 28.10.2024
Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert tarta cu banane, crema de branza si capsuni
Untul rece se taie bucatele. Se pune într-un vas, se adauga un praf de sare. Se adaugă făina cernută cu cacaua și se frămantă ușor cu mâna pană devine nisipos. Se adaugă oul bătut spuma, se incorporează, adăugand și 3-4 linguri cu apă rece. Aluatul trebuie să iasă...
Dovlecei crocanti, in pesmet aromatizat, la cuptor
Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. Dovleceii se spala si se sterg. Se taie bastonase potrivite. Se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt si se stropesc cu ulei de masline. Eu nu am folosit ou, dar daca doriti, puteti trece bastonasele de dovlecei mai intai prin ou batut....
Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi
Se spala galbiorii, se lasa la scurs. Ideal ar fi sa se curete cu o perie. Daca sunt micuti, se lasa intregi, daca sunt mai mari, se taie. Se calesc in putin ulei, o ceapa, cativa catei presati de usturoi, un morcov ras. Se adauga galbiorii, se lasa sa se rumeneasca putin si sa inceapa sa...
Pui cu rosii si usturoi
Mai intai, se portioneaza puiul. Se poate folosi si carne cruda. Eu am fiert intai carnea cu legume, pentru o supa. Se curata usturoiul, se preseaza cu un cutit. Rosiile se curata de pielite (destul de usor in cazul rosiilor foarte coapte) si se taie felii subtiri. Intr-o tigaie mare, se...
Salata de vara cu mozzarella condimentata
Legumele se spala, se feliaza dupa gust. Separat, se scurge mozzarella, se sareaza si se stropeste cu putin ulei de masline. Se presara oregano si foarte putin chilli. Se amesteca usor cat sa se imbrace in condimente. Lasam sa isi traga aromele. Adaugam un praf de sare peste legume, adaugam...
Aperitiv placinte cu telemea
Untul rece se taie cubulețe. Se pune într-un castron, se adaugă smântâna rece, ouăle și se frământă ușor. Se adaugă telemeaua rasă și făina. Se frământă bine până se omogenizează și se obține un aluat nelipicios. Se pune în folie...
Desert negresa cu cafea si nuci
Ingredientele trebuie tinute la temperatura camerei minim o oră înainte de a le folosi. Într-un vas, se spumează untul cu un praf de sare și zahărul brut. Se adaugă pe rând, ouăle, amestecand bine după fiecare. Se adaugă condimentele și se omogenizează. Notă:...
Desert pasca cu branza dulce
Este preferabil ca inainte de a va apuca de treaba, sa pastrati ingredientele 1-2 ore la temperatura camerei. Făina se cerne într-un castron mai mare. Se adaugă un praf de sare.Într-un castronel, se fărâmițează drojdia proaspătă. Se adaugă o linguriță cu zahăr și...
Aperitiv placinte cu aluat de casa si branza sarata
Drojdia proaspătă se faramiteaza într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se activeze. Separat, într-un castron mare, se cerne făina cu sarea. Se face un locaș și se adaugă maiaua, se amestecă ușor, apoi se adaugă ouăle,...
Desert strudel cu mar si nuca
Pentru inceput, se pregătește amestecul de ulei cu făină pentru uns foaia de aluat. Într-un vas, se amestecă făina cu uleiul până la omogenizare, apoi se transferă pe foc. Se lasă să fiarbă ușor, apoi se dă deoparte și se lasă să se tempereze. Separat,...
Desert gogosi glazurate cu ciocolata
Pregatim ingredientele si le lasam o ora la temperatura camerei. Într-un vas, se pune la încălzit smântâna dulce, se adaugă ciocolata tăiată bucăți și se amestecă până la omogenizare, apoi se dă deoparte și se lasă să se tempereze. Drojdia se amestecă...
Tocanita de ceapa
Se condimenteaza carnea de pui cu sare, piper, usturoi, după cum va place. Se adaugă o ceapă tocată mărunt. Se amestecă bine, apoi se pune la rece câteva ore. Cu ceva timp timp inainte să pregătim tocănița, se scoate carnea de la rece, se formează chifteluțe de mărime...
Desert crema la ceasca
Într-un vas cu bază groasă, se cern ingredientele uscate: făina, zahărul, cacaua și aroma. Eu am folosit semințe de vanilie. Se amestecă bine. Se adaugă laptele (preferabil să fie fierbinte, dar merge și rece), amestecând continuu până la omogenizare, astfel...
Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan
Se cerne făina, se adaugă untul tăiat cubulețe și oul rece. Se adaugă telemeaua rasă fin și se frământă un aluat omogen. Se adaugă cateva linguri de apă rece. Nu frământați prea mult, își va pierde din frăgezime, trebuie doar să se incorporeze frumos...
Desert placinte cu branza dulce
Ingredientele pentru aluat trebuie pastrate la temperatura camerei ca sa nu fie reci cand le folosim. Se pune drojdia cu o lingurita de zahar intr-un castronel cu 50 ml apa calduta (nu fierbinte). Se lasa sa se activeze maiaua. Intre timp, se cerne faina, se adauga un praf de sare. Se face...
Focaccia cu masline
Mai intai, se pune drojdia intr-un vas mic, se adauga putin zahar si apa calduta. Se lasa sa se activeze. Intr-un vas mare, se cerne faina, se presara un praf de sare. Se face un locas, se toarna drojdia, amestecand usor cu mana. Dupa ce capata putina volum, se adauga 2 linguri ulei de masline...
Desert rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura
Pregatiti mai intai două hârtii de copt, între care se vor nivela frumos straturile ruladei. Compozițiile trebuie să fie destul de moi, maleabile, dar să nu curgă. Este necesar să se poată manevra ușor când se rulează. Oricum, la rece, se vor mai inchega datorita...
Desert inghetata de cafea
Mai intai, se pregătește un vas în care se va pune înghețata la congelator. Se pregătește o cafea neagră, din 350 - 400 ml apă și 5-6 lingurițe de cafea. Dacă preferați să o îndulciți, o puteți face, eu consum cafeaua neagră și nu am mai pus zahăr....
Desert inghetata cu lichior de curacao
Ingredientele trebuie pastrate la rece înainte de a le folosi. Se folosește un castron din inox (preferabil) în care se mixează smântâna rece. Când devine pufoasă, se încorporează lingură cu lingură, laptele de cocos și laptele condensat. Este...
Desert tort de vara cu iaurt si caise
Nu durează mai mult de 20- 30 minute ca sa il pregatiti. Se spală fructele, se lasă la scurs, apoi caisele se desfac în jumătăți, îndepărtându-se sâmburii. Se pregătește o baie de aburi. Se topește ciocolata albă cu laptele dulce. Se omogenizează, apoi se...
Desert inghetata de zmeura si vanilie
Pentru aceasta reteta, am folosit sos de zmeura pe care l-am pregatit cu o zi in urma. Sse spală zmeura, peste care se adauga 2-3 lg de zahăr, apoi se pune la rece, în frigider. A doua zi, se scoate, se pasează cu un blender și se strecoară sosul obținut printr-o sită. Se lasa...
Desert cu zmeura si ciocolata
Mai intai, se pregateste zmeura. Se clateste ușor, apoi se lasă la scurs. Se pregătește o baie de aburi. Se pune la încălzit smântâna, se adaugă ciocolata tăiată cuburi și untul. Se lasă pe baia de aburi până se topesc ingredientele și se omogenizează...
Dulceata de trandafiri (2)
Siropul de zahăr: Mai întâi, se pregătește siropul de zahăr. Se poate folosi și zahăr brut, dar va schimba culoarea dulceții în final. Există două variante de preparare a siropului de zahăr. Într-un vas mare, se toarnă apa, apoi se adaugă zahărul alb. Se...
Desert cu ciocolata
Într-un vas, se pun smântâna și laptele, apoi vasul se transferă pe foc. Când începe să fiarbă ușor, se adaugă 200 gr de ciocolată tăiată bucățele. Se ia vasul de pe foc, amestecând continuu, până se omogenizează compoziția. Se lasă...
Desert tarte cu crema de lamaie si ciocolata alba
Untul rece se taie cuburi. Se cântărește făina. Într-un vas, se pune untul, se adaugă un praf de sare, făina cu un vârf de cuțit de bicarbonat și o lingură cu zahăr. Se amestecă, apoi se adaugă oul. Se frământă un aluat doar până devine omogen, nu...
Clatite pufoase reteta cu dulceata de gutui (fara zahar)
Clatite pufoase reteta Bananele se pasează ușor cu o furculiță. Se adaugă ouăle, un praf de sare. Se mixează cu totul până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă făina, se încorporează, apoi se desface cu lapte. Compoziția trebuie să fie smântânoasă,...
Supa de gaina cu taietei de casa (fara gluten)
Găina de țară se porționează. Se spală, se pune la fiert, în apă rece. Radacinoasele se curăță, se spală. După primul clocot, se aruncă zeama de la carne, se adaugă apa fierbinte curată, radacinoasele spălate, sare și câteva boabe piper. Se lasă la fiert, la foc...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Se pregătește o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm, destul de mare. Se pregătește o cafea tare, foarte puțin îndulcită, dar depinde de gustul fiecăruia cât de dulce să fie. Eu, prefer...
Rulada de carne
Carnea se taie cuburi potrivite, apoi se toacă la mașină/robot, de preferinta, de două ori. Se adaugă sare, piper, boia. Morcovul și ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt/ se rad. Se adaugă peste compoziția de carne. Se adaugă și uleiul, chiar dacă este carne de...
Desert pariziene umplute mere, nuca si morcovi
Se încălzește laptele ușor, să nu devina fierbinte. Într-un castronel, se pune drojdia, 1 praf de sare și zahărul. Se adaugă puțin lapte călduț (atenție, să nu fie fierbinte) și se lasă 10 minute deoparte. Într-un castron mare, se cerne făina. Se face un...