Intr-un vas de marime potrivita ( a se vedea in imagine) se aseaza piscoturile. Iaurtul se amesteca cu lichiorul si se toarna peste piscoturi.
Deasupra se pune zmeurica spalata si cateva bucatele de cioco cu menta.
Dam la frigider si servim apoi rece.
Super racoritor si delicios!
Curatam si spalam ceapa, usturoiul si patrunjelul si le tocam marunt.
Intr-un bol, punem carnea si legumele tocate, sare si un ou si amestecam bine.
Mazarea se fierbe 5 min cat se se inmoaie usor, dar nu prea mult.
Adaugam si mazarea la compozitia de carne si 2 linguri pesmet alb si...
Se bat albusurile spuma cu zeama de lamaie, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o bezea. Se adauga faina si uleiul si se amesteca bine.
Se toarna compozitia in forme de briose. Deasupra se pune cate o jumatate de caisa spalata si curatata.
Se dau la cuptor pentru vreo 20 min. Dupa ce...
Rosia se spala si se taie in doua cu taieturi oblice astfel incat sa obtinem doua jumatati diamantate.
Castravetele se spala si se curata, se taie circular dar nu in felii, astfel ca sa obtinem ca un acordeon.
Pozitionam cate o branzica pe jumatatile de rosii, ca sa formam ochii, una in...
Se curata si se spala bine legumele. Radacinile de patrunjel, morcov,pastarnac si telina se rad pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul se taie cubulete. Din acest mix de legume, pastram o portie mica si pt perisoare.
Intr-o oala, se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga...
Se spala dovleceii si se dau pe razatoarea mare.
Casul se da si el pe razatoare si se amesteca cu dovlecelul ras. Se adauga sare si ouale batute si se amesteca bine. La sfarsit se adauga pesmetul si se formeaza mici gogoloase si se pun intr-o tava,pe hartie de copt.
Dam la cuptor...
Amestecam carnea tocata cu sare si condimente, adaugam pesmetul si formam niste piftele mai mari si plate si le frigem pe gratar.
Smantana o amestecam cu putin usturoi granulat si sare si putin ulei.
Spalam salata si o uscam pe niste servete de hartie.
Taiem chiflele in doua, si ungem...
Punem la calit usturoiul cu putina sare, apoi adaugam ardeiul taiat julien si dovlecelul taiat cubulete. Dupa ce s-au rumenit putin, se adauga carnea tocata. Lasam sa se rumeneasca, apoi adaugam cateva linguri de supa si bulionul. Lasam sa scada si apoi dam deoparte.
Mozarella se taie felii...
Topim untul cu zaharul la foc mic si dupa ce s-au topit, lasam sa se raceasca. Separat, topim ciocolata la bain-marie.
In vasul cu ciocolata, adaugam untul topit, apoi ouale pe rand, smantana si la sfarsit faina cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se toarna in forma de copt si coacem, la...
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50min.
Crema:
Se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam...
Punem la fiert apa, dupa ce incepe sa fiarba, adaugam toata cutia de spaghettini si sare si fierbem 6 min. Dupa ce au fiert 6 min, le scoatem si le strecuram sub un jet de apa rece. Lasam deoparte.
Curatam ceapa si usturoiul, taiem ceapa cubulete, usturoiul il zdrobim si punem la calit in ulei...
Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul si se bat in continuare pana obtinem o bezea. Adaugam uleiul, faina si pesmetul si amestecam usor pana la omogenizare. Compozitia o turnam in forme de briose si dam la cuptor pentru vreo 15-20 min.
Intre timp, batem spuma crema de branza cu putin zahar,...
Blat:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt ( eu am avut dreptunghiulara si am decupat apoi in forma de inima, dupa mi-am tras si forma de inima) si se coace la foc mediu cam 50...
Intr-un borcan mai mare, se toarna 3 litri de apa si se adauga mierea. Agitam putin si lasam sa se dizolve bine mierea.
Se spala bine lamaile si limetele. Se stoarce sucul de la ele, pastrand cateva felii de lamaie.
Menta se spala si se rupe bucati.
Dupa ce s-a dizolvat bine...
Se taie varza fideluta (mie imi iese o fidea mai mare :)).
Se curata si se spala ardeiul si castravetele. Se taie cubulete si se pun peste varza.
Se spala si se toaca putin patrunjel verde si se adauga la salata.
Se condimenteaza cu sare si oregano, se pun vreo 2-3 linguri de ulei foarte...
Briose albe
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se amesteca bine, bine. Se adauga faina si nuca de cocos, iar la sfarsit se amesteca si uleiul.
Briose negre
Se amesteca faina cu praful de copt si cu zaharul, se adauga oul, apoi uleiul. Adaugam si cacaoa si la...
Punem la calit usturoiul cu putina sare, apoi adaugam carnea tocata. Lasam sa se rumeneasca, apoi adaugam ciupercile spalate si taiate felii; adaugam cateva linguri de supa si bulionul. Lasam sa scada sosul si apoi dam deoparte.
In alt vas, punem untul la calit cu faina si oregano si desfacem...
Se spala zmeura si se paseaza cu blenderul. Se strecoara printr-o sita (logic :))) si se amesteca cu zaharul si amidonul. Se adauga apa si se pune la fiert pentru cateva minute, cat sa se ingroase un pic.
Se toarna in forme de silicon si se lasa la racit, dupa care se pun la...
Punem untul la topit. Intre timp, macinam biscuitii la robot. Adaugam untul topit peste biscuiti si formam o pasta pe careo intindem uniform intr-o forma de copt (preferabil cu inel detasabil). Asezam bomboanele in cerc si le presam putin in pasta de biscuiti. Dam forma la frigider.
Punem la...
Se curata ceapa si morcovul si se spala. Ceapa se taie cubulete, morcovul se rade.
Intr-o tigaie, se pune la incins uleiul si se rumenesc ceapa si morcovul.
Orezul se spala si se pune peste ceapa si se amesteca putin. Cand devine translucid, se toarna vinul si se lasa putin sa se absoarba...
Se desface aluatul, se taie in patrate mari de 7 x 7 cm.
Bananele se curata de coaja si se taie fiecare in 3 bucati.
Se umplu patratele cu banane, se ruleaza si se ung cu ou batut.
Se coc la foc iute cam 20 min (cat se umfla si se rumenesc)
Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit.
Se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa foiarba, se pune malaiul in ploaie (ce lapsus aveam :))) ) si se lasa putin la fiert, apoi incepem sa amestecam bine.
Dupa ce s-a omogenizat, adaugam laptele si amestecam. Lasam sa fiarba bine.
Intre timp, framantam branza cu unt si cu sare (daca...
Se topeste rahatul intr-o cratita cu putina apa. Cu autorul unei ustensile de tasat cartofi, presam rahatul ca sa se topeasca mai usor. Dupa ce s-a topit, luam de pe foc.
Biscutii se rup bucatele, nuca se macina mai mare. In cratita cu rahatul topit, adaugam biscutii, nuca si 4 lg cacao. Putem...
Se spala si se curata de samburi ciresele. Se presara un praf de zahar peste ele si se lasa deoparte.
Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si cu zaharul. Se adauga ouale,uleiul si se amesteca bine. La sfarsit se adauga si laptele si se desface usor compozitia.
Intr-o forma de...
Zaharul se amesteca cu apa, pana se topeste.
Untul se framanta cu faina, apoi se adauga siropul de zahar, oualel, zaharul vanilat si la sfarsit bicarbonatul stins cu lamaie.
Seframanta bine aluatul dupa care il dam la rece cam jumatate de ora.
Intre timp, macinam nuca, o amestecam...
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50min.
Crema:
se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam...
Biscuitii se rup bucatele si se asaza la baza paharului. (ca sa nu spun...pe fundul)
Apoi asezam doua linguri de crema de branza, cat sa inundam putin biscuitii. Apoi punem cu generozitate zmeura, apoi o lingura de crema de ciocolata. Taiem banana felii si o asezam peste crema de ciocolata....
Batem albusurile cu apa si cu un praf de zahar pudra. Dupa ce s-au intarit, adaugam zaharul si mai batem pana formam bezeaua. Adaugam galbenusurile si amestecam.
Ciocolata o topim cu untul si o turnam peste compozitia de oua, pastrand cateva linguri din ciocolata.
Adaugam faina, esenta de...
Turta dulce impreuna cu piscoturile sau cu biscutii se maruntesc la robot, se adauga migdalele macinate si scortisoara, se adauga laptele si se amesteca pana iese ca o pasta. Intr-un vas termorezistent (dar nu neaparat) se intinde aceasta pasta.
Smantana se bate cu zaharul pudra, se adauga...
Se curata ceapa si morcovul si se spala. Ceapa se taie cubulete,morcovul se rade.
Intr-o tigaie, se pune la incins uleiul si se rumeneste ceapa si morcovul.
Orezul se spala si se pune peste ceapa si se amesteca putin. Cand devine translucid, se toarna vinul si se lasa putin sa...
Desert cu zmeura
Intr-un vas de marime potrivita ( a se vedea in imagine) se aseaza piscoturile. Iaurtul se amesteca cu lichiorul si se toarna peste piscoturi. Deasupra se pune zmeurica spalata si cateva bucatele de cioco cu menta. Dam la frigider si servim apoi rece. Super racoritor si delicios!
Bulete de pui cu orez si mozzarella
Curatam si spalam ceapa, usturoiul si patrunjelul si le tocam marunt. Intr-un bol, punem carnea si legumele tocate, sare si un ou si amestecam bine. Mazarea se fierbe 5 min cat se se inmoaie usor, dar nu prea mult. Adaugam si mazarea la compozitia de carne si 2 linguri pesmet alb si...
"Ochiuri"
Se bat albusurile spuma cu zeama de lamaie, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o bezea. Se adauga faina si uleiul si se amesteca bine. Se toarna compozitia in forme de briose. Deasupra se pune cate o jumatate de caisa spalata si curatata. Se dau la cuptor pentru vreo 20 min. Dupa ce...
Smiley face pt copii
Rosia se spala si se taie in doua cu taieturi oblice astfel incat sa obtinem doua jumatati diamantate. Castravetele se spala si se curata, se taie circular dar nu in felii, astfel ca sa obtinem ca un acordeon. Pozitionam cate o branzica pe jumatatile de rosii, ca sa formam ochii, una in...
Ciorba de perisoare cu telina verde si leustean
Se curata si se spala bine legumele. Radacinile de patrunjel, morcov,pastarnac si telina se rad pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul se taie cubulete. Din acest mix de legume, pastram o portie mica si pt perisoare. Intr-o oala, se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga...
Chiftelute de dovlecei cu branza la cuptor
Se spala dovleceii si se dau pe razatoarea mare. Casul se da si el pe razatoare si se amesteca cu dovlecelul ras. Se adauga sare si ouale batute si se amesteca bine. La sfarsit se adauga pesmetul si se formeaza mici gogoloase si se pun intr-o tava,pe hartie de copt. Dam la cuptor...
Hamburger de vita
Amestecam carnea tocata cu sare si condimente, adaugam pesmetul si formam niste piftele mai mari si plate si le frigem pe gratar. Smantana o amestecam cu putin usturoi granulat si sare si putin ulei. Spalam salata si o uscam pe niste servete de hartie. Taiem chiflele in doua, si ungem...
Lasagna cu pui, legume si mozzarella Granarolo
Punem la calit usturoiul cu putina sare, apoi adaugam ardeiul taiat julien si dovlecelul taiat cubulete. Dupa ce s-au rumenit putin, se adauga carnea tocata. Lasam sa se rumeneasca, apoi adaugam cateva linguri de supa si bulionul. Lasam sa scada si apoi dam deoparte. Mozarella se taie felii...
Negresa cu sos de ciocolata si cocos
Topim untul cu zaharul la foc mic si dupa ce s-au topit, lasam sa se raceasca. Separat, topim ciocolata la bain-marie. In vasul cu ciocolata, adaugam untul topit, apoi ouale pe rand, smantana si la sfarsit faina cu praful de copt. Compozitia obtinuta se toarna in forma de copt si coacem, la...
Tort chitara
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50min. Crema: Se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam...
Spaghettini cu bacon si ciuperci
Punem la fiert apa, dupa ce incepe sa fiarba, adaugam toata cutia de spaghettini si sare si fierbem 6 min. Dupa ce au fiert 6 min, le scoatem si le strecuram sub un jet de apa rece. Lasam deoparte. Curatam ceapa si usturoiul, taiem ceapa cubulete, usturoiul il zdrobim si punem la calit in ulei...
Bombite cu spuma de branza si frisca
Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul si se bat in continuare pana obtinem o bezea. Adaugam uleiul, faina si pesmetul si amestecam usor pana la omogenizare. Compozitia o turnam in forme de briose si dam la cuptor pentru vreo 15-20 min. Intre timp, batem spuma crema de branza cu putin zahar,...
Tort inima
Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt ( eu am avut dreptunghiulara si am decupat apoi in forma de inima, dupa mi-am tras si forma de inima) si se coace la foc mediu cam 50...
Limonada ...dementa
Intr-un borcan mai mare, se toarna 3 litri de apa si se adauga mierea. Agitam putin si lasam sa se dizolve bine mierea. Se spala bine lamaile si limetele. Se stoarce sucul de la ele, pastrand cateva felii de lamaie. Menta se spala si se rupe bucati. Dupa ce s-a dizolvat bine...
Salata de varza cu sos de rosii
Se taie varza fideluta (mie imi iese o fidea mai mare :)). Se curata si se spala ardeiul si castravetele. Se taie cubulete si se pun peste varza. Se spala si se toaca putin patrunjel verde si se adauga la salata. Se condimenteaza cu sare si oregano, se pun vreo 2-3 linguri de ulei foarte...
Bombite delicioase
Briose albe Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se amesteca bine, bine. Se adauga faina si nuca de cocos, iar la sfarsit se amesteca si uleiul. Briose negre Se amesteca faina cu praful de copt si cu zaharul, se adauga oul, apoi uleiul. Adaugam si cacaoa si la...
Lasagna cu carne si ciuperci
Punem la calit usturoiul cu putina sare, apoi adaugam carnea tocata. Lasam sa se rumeneasca, apoi adaugam ciupercile spalate si taiate felii; adaugam cateva linguri de supa si bulionul. Lasam sa scada sosul si apoi dam deoparte. In alt vas, punem untul la calit cu faina si oregano si desfacem...
Deliciu cu zmeura
Se spala zmeura si se paseaza cu blenderul. Se strecoara printr-o sita (logic :))) si se amesteca cu zaharul si amidonul. Se adauga apa si se pune la fiert pentru cateva minute, cat sa se ingroase un pic. Se toarna in forme de silicon si se lasa la racit, dupa care se pun la...
Tort cu lapte cocos si bomboane Raffaello
Punem untul la topit. Intre timp, macinam biscuitii la robot. Adaugam untul topit peste biscuiti si formam o pasta pe careo intindem uniform intr-o forma de copt (preferabil cu inel detasabil). Asezam bomboanele in cerc si le presam putin in pasta de biscuiti. Dam forma la frigider. Punem la...
Risotto cu legume si crochete de peste
Se curata ceapa si morcovul si se spala. Ceapa se taie cubulete, morcovul se rade. Intr-o tigaie, se pune la incins uleiul si se rumenesc ceapa si morcovul. Orezul se spala si se pune peste ceapa si se amesteca putin. Cand devine translucid, se toarna vinul si se lasa putin sa se absoarba...
Cornulete foitaj cu banane
Se desface aluatul, se taie in patrate mari de 7 x 7 cm. Bananele se curata de coaja si se taie fiecare in 3 bucati. Se umplu patratele cu banane, se ruleaza si se ung cu ou batut. Se coc la foc iute cam 20 min (cat se umfla si se rumenesc) Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit.
Bulz cu oua ochiuri
Se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa foiarba, se pune malaiul in ploaie (ce lapsus aveam :))) ) si se lasa putin la fiert, apoi incepem sa amestecam bine. Dupa ce s-a omogenizat, adaugam laptele si amestecam. Lasam sa fiarba bine. Intre timp, framantam branza cu unt si cu sare (daca...
Cartofi din biscuiti si rahat
Se topeste rahatul intr-o cratita cu putina apa. Cu autorul unei ustensile de tasat cartofi, presam rahatul ca sa se topeasca mai usor. Dupa ce s-a topit, luam de pe foc. Biscutii se rup bucatele, nuca se macina mai mare. In cratita cu rahatul topit, adaugam biscutii, nuca si 4 lg cacao. Putem...
Hora cu cirese
Se spala si se curata de samburi ciresele. Se presara un praf de zahar peste ele si se lasa deoparte. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si cu zaharul. Se adauga ouale,uleiul si se amesteca bine. La sfarsit se adauga si laptele si se desface usor compozitia. Intr-o forma de...
Melcisori cu nuca
Zaharul se amesteca cu apa, pana se topeste. Untul se framanta cu faina, apoi se adauga siropul de zahar, oualel, zaharul vanilat si la sfarsit bicarbonatul stins cu lamaie. Seframanta bine aluatul dupa care il dam la rece cam jumatate de ora. Intre timp, macinam nuca, o amestecam...
Tort table
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50min. Crema: se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam...
Desert la pahar (2)
Biscuitii se rup bucatele si se asaza la baza paharului. (ca sa nu spun...pe fundul) Apoi asezam doua linguri de crema de branza, cat sa inundam putin biscuitii. Apoi punem cu generozitate zmeura, apoi o lingura de crema de ciocolata. Taiem banana felii si o asezam peste crema de ciocolata....
Tort cu mascarpone si capsuni
Batem albusurile cu apa si cu un praf de zahar pudra. Dupa ce s-au intarit, adaugam zaharul si mai batem pana formam bezeaua. Adaugam galbenusurile si amestecam. Ciocolata o topim cu untul si o turnam peste compozitia de oua, pastrand cateva linguri din ciocolata. Adaugam faina, esenta de...
Prajitura Laura
Turta dulce impreuna cu piscoturile sau cu biscutii se maruntesc la robot, se adauga migdalele macinate si scortisoara, se adauga laptele si se amesteca pana iese ca o pasta. Intr-un vas termorezistent (dar nu neaparat) se intinde aceasta pasta. Smantana se bate cu zaharul pudra, se adauga...
Risotto cu file de cod si sos cu ricotta si patrunjel
Se curata ceapa si morcovul si se spala. Ceapa se taie cubulete,morcovul se rade. Intr-o tigaie, se pune la incins uleiul si se rumeneste ceapa si morcovul. Orezul se spala si se pune peste ceapa si se amesteca putin. Cand devine translucid, se toarna vinul si se lasa putin sa...