publicat la 17.11.2024
publicat la 18.10.2024
publicat la 13.10.2024
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Desert tort cu capsuni si biscuiti
Pentru blat, bați albusurile spumă tare cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul si bați până se topește. Adaugi pe rând galbenușurile si făina cernută. Torni compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 26 cm, unsă cu ulei si tapetată cu făină si o introduci in cuptorul...
Desert budinca din resturi de cozonac
Cureti cozonacul de coaja si il tai in felii groase, cam de un deget si apoi in cubulete de 2-3 cm. Ungi cu unt un vas termorezistent si asezi un strat de cozonac, presarand cateva stafide deasupra (puteti pune mai multe stafide; eu am avut cozonac cu stafide si rahat si am folosit...
Aperitiv chec cu mazare
Mazarea o pui la fiert, in apa cu sare. O fierbi timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand bobul devine moale. O scurgi bine de apa. Faina o cerni si o amesteci cu sarea si drojdia uscata. Ouale le bati usor cu telul, adaugi laptele si uleiul si amesteci. Mozzarella o dai pe...
Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita
Pui ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa si le fierbi 3 minute, calculate din momentul in care incepe sa fiarba apa. Le scoti din craticioara, le pui intr-un vas cu apa rece, pentru cca 5-6 minute, apoi le scoti din apa, le stergi si le cureti. Cureti coaja feliilor de paine, pui...
Aperitiv placinta cu spanac si oua de prepelita
Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru o ora. Spanacul...
Rulada de curcan cu dovlecei
Cureti ceapa si o pui la calit in 2 linguri de ulei de masline, apoi adaugi ciupercile, ardeii si dovleceii taiati cubulete. Lasi sa se raceasca si adaugi oul batut bine. Tai pieptul de curcan în aşa fel, încât să se poată rula (eu am facut 3 rulade), apoi il bati cu...
Drob de ficatei de pui
Toci marunt verdeata. Fierbi ficatul cu o lingurita condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina si putina sare, il lasi sa se raceasca si apoi il tai cubulete. Ouale (4 buc) le fierbi, le cureti si le tai bucati. Le pui in bol peste verdeturi si ficatei. Bati usor ouale si le...
Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita
Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi, adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea dorita. Din cand in cand, adaugi putina zeama de lamaie pentru a nu se taia compozitia. Legumele le...
Drob din carne de curcan cu ciuperci, masline si ardei
Speli carnea si o pui la fiert, in apa cu putina sare. Cand e fiarta, o lasi sa se racoreasca putin si o tai cubulete. Speli ciupercile, le toci felii mici si le calesti intr-o tigaie cu putin ulei (1-2 linguri). Asezonezi ciupercile cu sare, piper si o lingurita condiment Maggi...
Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza
Bati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugi spanacul (eu am pus congelat, daca aveti proaspat, trebuie fiert in prealabil) si galbenusurile. Adaugi faina cernuta cu praful de copt, amesteci bine si torni continutul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 32*35). Coci...
Aperitiv chec cu broccoli
Cureţi morcovii de coajă şi îi fierbi, iar separat, opăreşti 2-3 minute broccoli în apă clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeiul, îl cureţi de coajă şi-l tai bucăţi. După ce au fiert morcovii, îi laşi să se scurgă, apoi...
Aperitiv prajitura tricolora
Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat sau proaspat, dar fiert 5 minute). Separat, bati albusurile spuma tare si le...
Rulada de porc cu nuci si ardei
Toci nucile si le prajesti intr-o tigaie teflonata. Ceapa si ardeiul le toci cubulete mici si le calesti intr-o lingura de ulei de masline. Amesteci intr-un castron nucile prajite cu ceapa si ardeiul calit. Adaugi oul batut, pesmetul si condimentele si amesteci. Carnea o bati cu ciocanul de...
Desert cupe de ciocolata cu crema de branza si fructe
Topeşti ciocolata pe baie de aburi, in doua vase largi. După ce se topeşte, o laşi câteva minute să se răcească. Pui ciocolata albă intr-o pungă si o găuresti la un colt si o adaugi peste ciocolata neagră sub forma de striuri. Umfli puţin baloanele şi le introduci în...
Rulada de curcan umpluta cu mazare, ardei si morcovi
Tai pieptul de curcan, astfel incat sa nu aiba o grosime mai mare de 1.5 cm si il bati cu ciocanul. (eu am taiat pieptul pe orizontala si am facut 2 rulade). Cu ajutorul unei pensule, aplici putin ulei de masline, dupa care presari sare, boia de ardei dulce si cimbru peste pieptul de curcan....
Aperitiv tarta cu spanac, branza si oua (Torta Pasqualina)
Faina, sarea si untul le amesteci pana obtii un aluat sfaramicios. Bati oul bine si apoi adaugi cele 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila pe care o invelesti in folie si o dai la rece pentru o ora. Intre timp pregatesti umplutura....
Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...
Desert negresa cu capsuni si crema de branza
Intr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a racorit, adaugi galbenusurile, cate unul pe rand, si amesteci bine. Separat, amesteci faina cu cacaua....
Tarta iepuras cu spanac
Pui faina intr-un vas si adaugi untul topit, oul, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da, pentru minim 30 minute, la frigider. Intre timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi 4 oua batute. Adaugi sare si piper dupa gust si un varf...
Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci
Ai nevoie de trei boluri in care vei face in acelasi timp, cele trei compozitii de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia in parte. Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri...
Desert ciocolata de casa cu capsuni
Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zaharul pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba (la foc mediu), mai lasi pe foc 6-7 minute, pana cand compozitia are aspectul unui sirop. Separat cerni cacaua si laptele praf. Iei siropul de pe foc si adaugi untul si esenta de rom apoi omogenizezi....
Piftie de curcan
Pui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic şi laşi să fiarbă aproximativ 2-3 ore. Carnea este gata, când se desprinde uşor de pe...
Aperitiv chec cu naut si spanac
Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci pana o incorporezi perfect in aluat. Adaugi cascavalul ras. Speli spanacul si il tamponezi foarte bine cu hartie absorbanta...
Drob din piept de pui cu verdeata
Speli legaturile de marar si patrunjel si le toci marunt. Pieptul de pui spalat, il pui la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand a fiert, il scoti si il lasi sa se raceasca, apoi il tai cubulete. Adaugi verdeata si cele 5 oua batute. Condimentezi dupa gust. Iei o forma de chec...
Cozonac de carne
Tapetezi o tava de cozonac cu hartie de copt in asa fel incat hartia sa ramana si pe dinafara. O ungi cu ulei. Cele 600 g de piept de pui le tai pe lung, in fasii cat mai mari si le bat cu un ciocan de snitele, dar nu foarte tare, sa nu fie prea subtiri. Le condimentezi cu sare, piper, boia si...
Desert pasca cu smantana
Pui smantana intr-un tifon sau panza alba deasa, o legi la capete si pui legatura cu smantana intr-un vas cu malai, acoperind-o bine ca sa traga zerul. Lasi asa smantana timp de 6-8 ore, apoi o scoti din vas, desfaci legatura cu grija si scoti smantana scursa. Freci spuma untul cu zaharul....
Desert pasca cu smantana, branza si ciocolata
Din cantitatile enumerate mai sus, mi-au iesit 2 pascute. Daca doresti, poti face o singura pasca, dar ai nevoie de o tava foarte mare si exista riscul sa nu se coaca bine in mijloc. Mai intai pregatesti crema de ciocolata. Pui la fiert 250 ml lapte cu 200 g zahar si 100 g cacao pentru 5...
Stufat de miel
Cureti ceapa si usturoiul, le tai in bucati, le calesti in ulei si le scoti apoi pe o farfurie. Calesti verdeata tocata in uleiul ramas. Speli bine carnea, o tai bucatele, o rumenesti putin in ulei incins, adaugi o cana de apa si o lasi sa fiarba inabusit. Desfaci faina, intr-o ceasca de...
Drob de miel
Speli maruntaiele (ficat, plamani, inima) de miel si le pui la fiert, in apa cu o lingurita de sare, o lingurita de piper boabe si 2 foi de dafin. Lasi sa fiarba 30 de minute, dupa care le lasi sa se raceasca. Ceapa uscata o toci marunt si o calesti in 3 linguri de ulei. Treci maruntaile,...
Friptura de miel
Pentru marinata, amesteci ingredientele de mai sus. Asezi carnea de miel intr-un vas intins si torni amestecul peste ea, apoi acoperi cu un capac sau cu o folie de plastic, astfel incat sa fie total acoperita carnea. Introduci vasul in frigider si-l lasi pana a doua zi (cel putin 12 ore). Daca...