nico15

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.04.2010

RETETE432
PRIETENI109
Retete

Ochiuri surpriza

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2010

Se taie ceapa marunt se adauga in tigaie se lasa sa se caleasca un pic dupa care se adauga parizerul/sunca taiat cubulete dupa vreo 2 minute se adauga si rosia, dupa ce sunt facute se scot si se pun pe hartie absorbanta pentru a se indeparta surplusul de ulei. Se iau doua felii de paine, li...

Tort de mere - Maria

In Torturi la 7 Noi 2010

 Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se va pune zaharul tos, merele se curata de coaja si li se scoate miezul. Se pun in cratita deja pregatita, dupa cum urmeaza, merele se vor umple cu diverse dulceturi, eu am pus cate o lingurita de dulceata de visine, de caise si de...

Bors de Sfecla

In Ciorbe la 7 Noi 2010

  Se spala si se curata legumele: ceapa(cubulete mici), ardei(cubulete), morcovi, telina si pastarnacul(se curata si se da pe razatoarea mare), prazul se taie normal. Legumele se pun in tigaie in care a fost pus uleiul si se calesc un pic, dupa care se adauga 1 pahar cu apa, se pune...

Placinta cu branza si stafide

In Dulciuri la 7 Noi 2010

  Se pune branza de vaci intr-un castron, se pune zaharul, se amesteca bine, dupa care se adauga ouale continuandu-se amestecarea compozitiei se adauga un praf de sare si stafidele, se gusta compozitia daca se constata ca nu este suficient de dulce se mai adauga zahar. Se ia pachetul...

Cotlet de porc cu cartofi umpluti

In Porc la 7 Noi 2010

  Se iau bucatile de cotlet se sareaza si se condimenteaza cu boia pe ambele parti, dupa care se aseaza pe gratar, deasupra se pun cubuletele de unt pe care se aseaza bobitele de piper Sichuan, stelutele de anason si se adauga salvia(condiment Kotanyi), dupa ce este facut pe o parte se...

Manson de pangasius cu fructe de mare, sos de citrice si ciuperci la gratar

In Pangasius la 7 Noi 2010

  Pestele se marineaza cu suc de lamaie, ulei de masline, se zdrobeste usturoiul si se unge pestele cu el, se adauga sare si piper pe ambele parti ale pestelui si se formeaza manson care se prinde cu o scobitoare. Se iau fructele de mare care sunt prefierte dar se mai fierb 5-7...

Tarta Happy Valentine’s Day

In Prajituri la 7 Noi 2010

  Se face aluatul :se amesteca faina cu untul si un praf de sare, dupa ce se omogenizeaza inredientele, se face ca un bulgaras se impacheteaza in folie de plastic si se da la frigider 30 minute. Se va trece la pregatirea umpluturii, se pune praful de budinca dupa care se pune 100-150...

Piept de gasca afumat cu varza caramelizata

In Rata la 6 Noi 2010

Se pune zaharul intr-o cratita pentru a se carameliza, dupa ce zaharul este aproape topit se adauga, ½ de ceasca de apa si se continua fierberea, se pune floricica de anason, otetul balsamic si vinul,continuandu-se fierberea pana scade. Se toaca varza se adauga usturoiul taiat fasiute...

Salata Cartago

In Salate la 6 Noi 2010

Se spala salata si ardeiul, se taie in cubulete mai mari ardeiul, salata se taie potrivit. Pieptul de pui se face pe gratar, dupa care se taie in cubulete si se adauga peste salata, se sareaza si pipereaza dupa gustul fiecaruia, se adauga caperele si rodiile, se amesteca bine, se adauga...

Pulpa de vita cu legume la cuptor

In Vita la 6 Noi 2010

Se unge tava cu ulei, se adauga bucatile de carne, separat se taie ceapa si ardeii julien, rosiile cherry in jumatate, firul de praz se taie longitudinal foarte subtire. Spanacul daca este congelat se iau buchetelele si se pot adauga, daca este proaspat se spala se toaca si se poate adauga. Se...

Mamaliga umpluta

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2010

 Se pune apa cu sare la fiert pentru mamaliga, lasandu-se sa fiarba bine. In acelas timp se prajesc carnati si poate fi rumenita si costita, dar la fel de bine se poate lasa si neprajita, se fierb 5-6 oua tari, se rade urda si se poate amesteca celor doua tipuri de urda sarata si dulce,...

Papricas cu carne de pui si galusti

In Pui la 6 Noi 2010

Intr-o oala se pune apa la fiert impreuna cu o lingurita de delicat, cand aceasta da in clocot se adauga pulpele de pui(pot fi lasate intregi sau taiate in doua) se continua fierberea pana cand pulpele de pui sunt fierte pe jumatate. Atunci se scoat din oala in care au fiert si se vor pune...

Friptura de miel

In Oaie la 6 Noi 2010

Se pregateste marinada:  se taie ceapa solzisori se zdrobeste usturoiul, se sareaza si pipereaza se unge carnea cu ulei si se adauga vinul, se lasa peste noapte pentru a trage toate aromele. Dimineata, se va unge tava, se scoate carnea din marinada, marinada se arunca. Se va pune...

Coronita de purcel cu legume la cuptor

In Porc la 6 Noi 2010

Sira de porc se cresteaza un pic si se leaga formandu-se un cerc, se taie o ceapa in 4-6 bucati, telina la fel, morcovul rondele, se pun 2 foi de dafin, se pune apa intr-o oala de marime medie se asezoneaza cu sare, se fierbe, se pune capacul. Se lasa 15-20 de minute cand este gata oasele...

Tarta de mere cu sos dulce acrisor de coacaze

In Dulciuri la 6 Noi 2010

Se cerne faina, peste se adauga untul, se stinge praful de copt cu otet si se adauga si acesta, se adauga zaharul vanilat si cantitatea de zahar si se framanta se pune si un praf de sare, se adauga smantana, si se trece la framantat. Dupa ce se framanta bine ca toate ingredientele sa fie...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 6 Noi 2010

Reteta de preparare a papanasilor Mod de preparare: Am facut aceasta reteta la cantitati reduse deoarece doar incercasem cu o zi inainte si nu mi-au iesit, asa ca intre timp am mai invatat cateva trucuri de la Sidy care mi-au folosit. Se pune intr-un vas branza de vaci se sparge...

Banana La cuptor

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2010

Se ia o banana potrivita(galbena), se taie pe lung dar nu de tot, se scoate din banana o mica portiune si se face un santulet in care se vor introduce feliile de branza. Se unge o tava cu putin ulei se aseaza banana in tava si in crestatura facuta se adauga smantana peste feliile de branza, se...

Patacones

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2010

  Se iau aceste banane verzi care nu sunt dulci, se curata destul de greu de coaja, se adauga cateva picaturi de lamaie peste ele sa nu se innegreasca. Bananele verzi(platano) se folosesc doar la mancaruri si salate, nu se consuma ca celelalte banane galbene. Se curata de coaja...

Prajitura din Yuca

In Dulciuri la 6 Noi 2010

Se ia o radacina de yuca, se curata ca in imaginile alaturate, se taie in bucati mai maricele si se pune la fiert in apa cu un pic de sare, se lasa aproximativ 20 de minute si se incearca, nu trebuie sa fie foarte fiarta ci trebuie sa fie lasata un pic mai tare pentru a se putea rade pe...

Pui cu ardei capia

In Pui la 6 Noi 2010

Se taie ceapa si ardeii rosii julien si se pun la calit intr-o tigaie cu ulei. Pieptul de pui se spala, se taie julien si el si se prajeste in tigaie se sareaza, se adauga chili si un condiment special achiote. Dupa ce este gata si pieptul de pui se adauga peste legume si se serveste ca in...

Inele de ceapa

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2010

Cepele de taie in rondele potrivite, se desface fiecare cerculet, se sareaza, separat se pregateste amestecul din faina si lapte caldut, ouale se sparg se amesteca si se pune un praf de sare, dupa ce ouale sunt batute bine se incorporeaza in amestecul rezultat din lapte si faina. Se pune...

Yuca Prajita

In Aperitive / Garnituri la 5 Noi 2010

Se iau radacinile de yuca, se curata, se taie in dreptunghiuri, si se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa sa fiarba 25-30 de minute pana nu mai este asa de tare dupa care se scot bucatile de yucca din apa se scurg si se tamponeaza indepartandu-se surplusul de apa. Se sareaza, pipereaza si...

Salata de palmito

In Salate la 5 Noi 2010

Se spala legumele, se taie rosia in felii potrivite, avocado la fel, ceapa se taie foarte fin, salata se rupe in bucati mai mari, se adauga bucatile de palmito din conserva (in prealabil acestea se spala). Palmito are un gust usor dulceag, la aceasta salata se pune putin ulei deoarece avocado...

Olla de Carne

In Supe/Ciorbe la 5 Noi 2010

Se spala si se curata de coaja: cartofii noi, cartofi dulci(camote), yuca si tiquisque, taindu-se in bucati mai mici, daca nu sunt mari se pot lasa si intregi. Porumbul se curata de frunze si matase se spala, rupandu-se in bucati mai mici. Se curata de coaja chayote si se taie in bucati...

Salata de oua

In Salate la 5 Noi 2010

Se iau ouale se spala si se pun la fiert, trebuie sa fie fierte tare, dupa ce sunt facute se curata de coaja si se toaca marunt. Separat se taie castraveti murati marunt, se storc si se adauga peste oua. Cepele se taie foarte marunt si se amesteca cu ouale si castravetii se sareaza si pipereaza...

Black Soup

In Supe la 5 Noi 2010

Fasolea dupa ce s-a pus la inmuiat cu o seara inainte, se pune la fiert, se adauga ½ de capatana de ustoroi, o ceapa si un ardei taiat julien, se sareaza si se pun 2-3 lingurite de zahar se adauga putin ulei si se pune capacul la oala de presiune incepandu-se fierberea fasolei(black soup)....

Peste umplut cu legume

In Crap / Caras la 5 Noi 2010

Se ia pestele se taie pe burta, se curata in interior, se curata de solzi si se indeparteaza partea din interiorul urechii care este amara, se spala si se da cu sare. Separat se taie legumele, rosiile felii, dovleceii bare la fel morcovi si ardei, ceapa marunt atat albul cat si verdele, se curata...

Rosii umplute cu oua imbracate in bacon

In Aperitive / Garnituri la 5 Noi 2010

Rosiile se spala si se cresteaza un pic, dupa care se scufunda in apa clocotita, lasandu-se cateva secunde sa se opareasca pentru a se putea decoji, dupa aceasta operatiune se decojesc rosiile, se taie capacelele si se scoate miezul rosiilor. Se aseaza bucatile de bacon in cruce se pune rosia...

Ciulama de pui

In Pui la 5 Noi 2010

Legumele se curata se spala si se pun la fiert se taie in bucati mai mari, deoarece ne trebuie decat supa de la ele nu si legumele, pulpele se parlesc, se spala si se pun la fiert, pentru inceput ar fi bine cam 15 minute sa fiarba separat, deoarece trebuie sa spumuim, de abia dupa ce am spumuit...

Ardei umpluti

In Porc la 5 Noi 2010

Ardeii se spala, li se taie capacul si se scoate cotorul, la fel se procedeaza si cu rosiile, dovlecelul se taie in 2 bucati. Se trece la pregatirea carnii, Se toaca ceapa(3 cepe) sau se rade la fel si morcovul, dupa care se caleste pe foc, ciupercile se spala se taie si ele marunt si...

Afisate 391 - 420 din 432 retete    

Postari recente

publicat la 23.11.2017

Enchilada cu carne de pui

publicat la 07.08.2017

Tacos de peste

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]