publicat la 24.04.2017
publicat la 17.04.2017
publicat la 01.04.2017
Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.
Bucataras.ro
[email protected]
Eclere cu crema ganche
Se pun la fiert apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot, se da deoparte si se adauga faina. Se amestea bine, repede sa nu faca cocoloase pana se omogenizeaza si se mai tine pe foc mic pana se desprinde de pe fundul cratitei. Se lasa un pic la racit dupa care se adauga ouale pe rand. In tava de...
Prajitura desteapta
Ciocolata se topeste cu untul. Se lasa la racit. Separam albusurile de galbenus. Galbenusurile se bat bine cu zaharul. Se adauga ciocolata+untul si se amesteca. Aici am adaugat si cele 3 linguri de apa. Adaugam faina cernuta si pliculetul de zahar vanilat. Laptele se incalzeste un pic si...
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Biscuitii se sfarama marunt.Se pun intr-un castron.Se adauga cacao,eu am folosit cacao cu zahar,nucile si rahatul taiate marunt. Adaugam si laptele caldut amestecat cu zahar(eu nu am folosit zaharul fiind cacao dulce) si esenta de rom. Se amesteca bine pana se...
Mini clatite cu dulceata
Intr-un bol punem faina,vanilia,un praf de sare,ouala si uleiul. Amestecam un pic si adaugam apa pana obtinem o pasta moale tip smantana lichida. Incalzim o tigaie (eu am folosit una de diametru mic 10). Cu polonicul turnam cate putin.Le coacem pe ambele parti. Le-am umplut cu...
Tarta cu crema de branza si struguri
Facem mai intai crema. Intr-un bol punem branza si o amestecam bine cu zaharul si un praf de scortisoara. Adaugam ouale si continuam sa amestecam.Adaugam si laptele. Intindem foaia foietaj intr-o forma de tarta.Peste ea varsam crema de branza. Adugam boabele de struguri. Se pune la...
Crema de zahar ars
Laptele se fierbe.Se adauga vanilia si zaharul.Se lasa la racit. Ouale se bat bine si se adauga la laptele racit.Se amesteca. Mai departe eu am folosit forme mici pentru budinca .Se pune cate o lingura de zahar si un strop de apa.Se lasa la topit pana se caramelizeaza. Se umple cu...
Placinta cu ricotta
Mai intai pregatim umplutura... Intr-un castron punem ricotta un pic de sare,doua galbenusuri,stafidele.Le amestecam. Intindem foietajul si deasupra punem crema obtinuta.Presaram zaharul amestecat cu zaharul vanilat. Eu am taiat in doua foietajul,ca sa incapa in tava. Se ruleaza si...
Negresa cu caise
Se spala caisele, se taie in doua si se aseaza intr-o tava unsa cu unt si presarata cu zahar, cu partea bombata in sus. Se separa ouale. Se bate bine untul cu zaharul. Adaugam galbenusurile unul cate unul si batem bine dupa fiecare. Se adauga ciocolata rasa. Adaugam apoi faina amestecata cu...
Tiramisu reţetă cu ananas
Tiramisu reţetă cu ananas Mai intai separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecam bine cu zaharul.Adaugam mascarpone si continuam pana se obtine o crema. Albusurile le batem spuma cu un pic de sare.Taiem ananasul in mici bucati si-l adaugam la crema de oua si...
Praline Tiramisu
Piscoturile se macina fin si se pun intr-un bol,deasupra turnam cesca de cafea solubila si lasam deoparte. Mscarpone se bate cu mixerul se adauga zaharul pudra se pune zaharul vanilat si esenza. Crema obtinuta se amesteca cu piscoturile.Se omogenizeaza si se fc bilute mari cat o...
Prajitura bicolora cu piersici
Mai intai am taiat felii piersicile si i-am presarat cu o cescuta de zahar si un pic de suc de lamaie si le-am lasat la o parte. Am separat albusurile de galbenusuri.Se bat bine galbenusurile si se adauga zaharul.Se continua pana se bat bine si se topeste zaharul. Intr-un castron se bat...
Prajitura cu visine
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un pic de sare. Galbenusurile se bat cu zaharul si se adauga la albusuri amestecand incet de jos in sus. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la albusuri, tot asa amestecand de jos in sus. Intr-o tava am pus hartie de...
Rulada cu frisca si capsuni
Se separa albusurile de galbenusuri, se bat galbenusurile cu zaharul. Albusurile se bat spuma, se adauga galbenusurile, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao, esenta de rom. Se pune la copt in tava de aragaz acoperita cu hartie pt copt. Se lasa la copt 10 minute la 170-180°, se...
Prajitura in trei culori cu nuca de cocos
Intr-un castron am amestecat ouale,zaharul,faina ,praf de copt si cacaoa.Le-am pus intr-o tava mai mica decat cea de aragaz,si am lasat la cuptor in jur de 30 min...se controleaza...proba scobitorii. Crema galbena -se pun galbenusurile, laptele, zaharul vanilat si faina si se fierb in bain...
Pasca cu ricotta
La inceput am facut maiaua.O lingura faina cu putin lapte cald si putin zahar.Am lasat sa creasca cam 15 min. Intr-un castron am frecat 2 galbenusuri si un ou intreg cu zahar si putina sare.Dupa care am pus iaurtul,faina,maiaua, uleiul putin cate putin,cojile de lamaie si portocala. Am...