publicat la 26.09.2021
publicat la 26.09.2021
publicat la 26.09.2021
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv Hummus
Nautul se clateste cu apa rece si se introduce in recipientul mixerului. Pastrati putin lichid. Se adauga tahini, usturoi, ulei de masline, sare si lamaie. La inceput adaugati o lingura de suc de lamaie, apoi daca mai e nevoie, mai adaugati. Adaugati cateva linguri din lichidul de la conserva...
Cartofi taranesti
Se fierb cartofii. Cand au fiert, se lasa sa se raceasca si se decojesc. Cartofii se dau pe razatoare. Ceapa se curata si se taie. Se pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a infierbantat, se adauga ceapa si se caleste. Se adauga boiaua, piperul si sarea si se amesteca. Se pun in tigaie...
Reteta de taitei chinezesti cu legume, cu usturoi si ghimbir
Preparare Reteta de taitei chinezesti cu legume, cu usturoi si ghimbir Taiteii se pun intr-un bol adanc si se toarna apa fierbinte peste ei. Se lasa 3 minute si se scurg de apa. Se curata legumele si se taie in bucati mai mari, dar subtiri. Se pune o tigaie sau un wok pe foc si se...
Vinete Dhansak
Se spala vanata si se curata capetele. Se decojeste partial,un rand da,unul nu. Daca nu va place coaja de vanata,puteti sa o decojiti complet. Taiem vanata in cuburi de 1 cm. Infierbantam o tigaie si punem 2 linguri de ulei. Adaugam bucatile de vinete si le calim. Dupa ce s-au...
Cartofi aurii la cuptor
Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem in cubulete de marime egala. Ii scurgem in strecuratoare. Facem un amestec din boia de ardei, pudra de usturoi,de ceapa,sare si piper. Punem intr-un bol cartofii,uleiul si amestecul de condimente. Amestecam bine cu mainile. Punem cartofii intr-o...
Dovlecei de post
Dovleceii se taie de-a lungul si se scobeste interiorul. Punem orezul la fiert in multa apa,dar lasam sa fie bobul al dente. Ceapa se taie marunt si se caleste ,adaugam si usturoiul si bucatile de dovleac pe care le-am scobit.Adaugam orezul,ierburile,sarea si piperul. Umplem jumatatile...
Salata de conopida cu usturoi si marar
Desfacem conopida in bucati mici. Punem o oala cu apa la fiert,adaugam sare si cand incepe sa clocoteasca punem bucatile de conopida. Cand s-au fiert,le scurgem si le lasam sa se scurga. Pisam usturoiul. Punem bucatile de conopida in robot si adaugam si restul ingredientelor si mixam...
Conopida Popcorn
Conopida se spala si se curata in bucatele mici,de marimea popcornului. Se amesteca impreuna cu condimentele si uleiul si se pun intr-o tava. Se da tava la cuptor si se tine pana cand conopida incepe sa se rumeneasca,dar nu uitam sa scuturam tava din cand in cand. Se serveste deindata.
Mujadarah - Orez cu linte - Palestina
Se taie ceapa cubulete sau fideluta si se prajeste. Cand e maronie la culoare, se scoate si se adauga lintea,apa,sarea si piperul. Se fierbe cam 10 minute sau pana cand lintea e fiarta pe jumatate. Se adauga orezul si chimionul si se mai tine pe foc pana e gata si orezul. Se serveste...
Dovleac dulce la aburi sau cum se face pireul de dovleac
Se pun bucatile intr-o oala. Se amesteca putina apa cu zahar si se toarna peste bucatile de dovleac. Se acopera oala cu capacul si se da la foc mic. Cand s-a redus apa ,se mai face un sirop cu zahar si se toarna deasupra. Si tot asa pana cand dovleacul e facut. Cateodata il las sa...
Dovleac la steamer
Nu e nici o filozofie,se ia un steamer si se pune deasupra unei oale care are cativa cm de apa,oala sa aibe aceeasi marime cu steamerul. Se poate folosi si pe fundul unui wok,dar sa nu atinga apa.
Dovleac Pai
Se taie dovleacul ca pentru cartofi pai. Se pun in tava cu uleiul si se presara cu rozmarin uscat. Se lasa la cuptor cam 15-20 de minute.
Couscous
Se fierbe apa si se adauga peste cuscus. Se lasa 5 minute dupa care se amesteca cu furculita. Se repeta procesul peste un minut si tot asa pana cuscusul se separa.
Cartofi cu chimion (nu Chimen!) la cuptor
Intr-un bol se amesteca uleiul cu cartofii. Intr-un alt bol se amesteca si condimentele si se presara peste cartofi. Se amesteca bine totul si se dau la cuptor intr-o tava,avand grija sa nu se suprapuna cartofii. Dupa 20 de minute se intorc pe partea cealalta si se mai...
Cartofi prajiti cu ceapa
Se adauga amandoua ingredientele si se prajesc,amestecand din cand in cand. Nu conteaza ca ceapa devine mai inchisa la culoare.Daca nu va place ceapa mai prajita,atunci adaugati-o mai tarziu.
Cartofi la cuptor cu rozmarin,cimbru si lamaie
Se amesteca uleiul cu coaja de lamaie si se prajeste cam 30 de secunde. Se toarna intr-un bol si se adauga ierburile. Se taie cartofii in cuburi si se pun in bolul cu ulei. Se amesteca si se dau la cuptor. Se amesteca din cand in cand si se scot cand sunt rumeniti pe toate partile. Se pun...
Vinete Prajite
Vanata se curata de coaja si se taie in felii longitudinale - stiu ca suna aiurea,de aceea nici nu cred ca e corect(wink). Se presara cu sare si se lasa cam jumatate de ora,ca sa iasa sucul amar din ele. Se sterg cu prosoape de bucatarie (de hartie) si se prajesc un ulei pana sunt rumenite....
Pilaf cu lamaie si usturoi
Topeste untul si adauga usturoiul si morcovul ras si caleste 5 minute. Adauga orezul si amesteca. Adauga apa,cubul si sarea. Fierbe orezul la foc mijlociu 20 minute. Dupa ce opresti focul,mai lasa-l vreo 10 minute acoperit.
Spankorizo - Spanac cu orez grecesc
Se prajeste ceapa in ulei, pana devine translucida. Adauga orezul si prajeste putin, amestecand des. Se adauga supa de pui, se amesteca si se adauga spanacul, sarea si piperul. Se fierbe la foc mic cam 15-20 minute. Se poate servi cu marar si iaurt.
Unt de arahide Homemade
Se adauga ingredientele in robot sau se foloseste stick blender pentru a obtine o pasta. Daca il vrei chunky - cu bucati de alune prin el - scoate cam 1/4 cana de alune pe care o adaugi la sfarsit si o lasi in robot numai putin,pana obtii consistenta necesara. Se pastreaza la frigider 2...
Morcovi pai
Taie morcovii exact cum tai cartofii pai. Amesteca intr-un bol toate ingredientele. Da la cuptor intr-o tava non-stick si coace 20 minute. Lasa-le mai mult daca ii vrei mai crocanti. Se servesc calzi.