mimmi

5

Bucataras
senzational

cluj

Bucataras din 05.07.2010

RETETE496
PRIETENI152
Retete

Conserva de sprot in suc de rosii

In Conserve la 1 Sep 2011

Spalam bine sprotul si il stergem cu un servet. Spalam bine borcale si le punem in cuptor la foc mic pana se usuca. Taiem ceapa julien. Punem intr-o oala,un rand de peste,un rand de ceapa. Turnam bulionul,adaugam foi dafin,cimbru,catei de usturoi,piper si sare dupa gust. Completam cu apa...

Unt de arahide(Peanut butter)

In Vegan / Raw vegan la 1 Sep 2011

Punem alunele in rasnita si le macinam pana devin ca o pasta,se adauga sare dupa gust. Daca nu aveti rasnita, puneti-le intr-un robot de bucatarie,macinati-le foarte bine,adaugati o lingurita de ulei si sare dupa gust. Se macina in continuare pana devine o pasta.

Dulceata de gogonuci

In Dulceata / Gem la 1 Sep 2011

Spalam foarte bine gogonelele si le punem intr-o oala. Adaugam zaharul,sucul de lamaie si apa cat sa le acopere. Se pune la fiert si dupa ce a scazut putin lichidul se adauga esenta si nucile. Se mai lasa sa fiarba pana se leaga siropul cca 50 de minute. Se toarna fierbinte in borcane...

Creveti si sparanghel

In Peste la 27 Aug 2011

Am spalat sparanghelul,am taiat capetele si le-am pus pe gratarul incins. Separat am taiat usturoiul feliute,am topit untul in tigaie,am adaugat usturoiul,putin ulei si le-am calit putin,la sfarsit am adauagat si crevetii si le-am calit 2-3 minute. Ultima data am adaugat si firele de...

Omleta cu sparanghel

In Aperitive / Garnituri la 27 Aug 2011

Incingem bine uleiul,batem ouale,adaugam laptele,casul si saram dupa gust. Punem ouale batute in tigaie si acoperim cu un capac. Dupa 2 minute adaugam sparanghelul spalat si curatat de capetele tari. Punem din nou capacul si lasam sa se faca cca 7 minute. Pofta Buna!

Linzer cu mac

In Prajituri la 25 Aug 2011

Pentru aluat framantam toate ingredientele dupa care il punem in folie de aluminiu si il dam pentru cca 1 ora la frigider. Intre timp pregatim umplutura : Punem laptele la fiert cand da in clocot se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste,se adauga macul si stafidele si se mai dau...

Canneloni cu carne

In Cannelloni la 23 Aug 2011

Calim ceapa si ardeiul taiate marunt in putin ulei, adaugam carnea tocata si le calim impreuna cca 5-10 minute. Condimentam cu sare si piper si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit adaugam un ou si patrunjel verde tocat. Punem o oala cu apa si putina sare la fiert si cand da in clocot...

Ravioli cu spanac si branza aromati in unt si salvie

In Paste la 22 Aug 2011

Prima data pregatim aluatul: Am framantat un aluat din toate ingredientele,il framantam foarte bine pana se dezlipeste de pe maini si de bol. Punem aluatul in folie de aluminiu si il dam la frigider pentru 1 ora. Intre timp pregatim umplutura: Tocam ceapa si usturoiul si le calim...

Ciuperci sote cu mamaliga la gratar

In Mancaruri de legume la 22 Aug 2011

Pregatim mamaliga: Punem apa la fiert,potrivim de sare si cand incepe sa fiarba se adauga putina faina de malai, casul si completam cu faina de malai in ploaie pana avem o mamaliga cu o consistenta mai tare. (sa nu uitam ca mamaliga se mai ingroasa dupa ce s-a racit) O punem...

Pasta de fasole pastai

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2011

Rupem capetele pastailor,le spalam si le punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se strecoara si se lasa la racit. Se dau prin masina de tocat,se amesteca cu maioneza,marar tocat si sare daca mai trebuie ! Pofta Buna

Omleta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2011

Batem ouale,adaugam cas taiat marunt,marar si sare dupa gust. Incingem o lingura de ulei si prajim omleta pe ambele parti. Calim ceapa tocata marunt,adaugam ardeiul taiat cubulete si ciupercile taiate. Le calim impreuna si le condimentam cu sare si piper. Punem ciupercile pe jumatate de omleta...

Dulceata asortata cu stafide

In Dulceata / Gem la 19 Aug 2011

Curatam portocala de coaja si de pielita ( sa ramana numai fructul gol). Taiem merele si nectarinele in jumatati dupa care fiecare jumatate o mai taiem inca o data in jumatate si acum le taiem feliute. Punem fructele in oala in care urmeaza sa le fierbem. Le stropim cu sucul de lamaie si presaram...

Ceapa murata

In Muraturi la 18 Aug 2011

Preparare ceapa murata: Curatam ceapa si o spalam. Spalam strugurii. Pe fundul borcanelor punem frunze de visin,frunze de telina,crengute de marar si cimbru si 2 cuisoare in fiecare borcan. Punem alternand ceapa si strugurii. Punem la fiert apa cu otetul,adaugam boabele de...

Dulceata aromata de banane

In Dulceata / Gem la 18 Aug 2011

Punem intr-o oala apa,zaharul,sucul de lamaie,batonul de scortisoara si lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba se adauga bananele taiate felii de cca 1 cm grosime. Lasam sa fiarba cca 15-20 de minute,pana scade lichidul si incepe sa se ingroase. La sfarsit,cand este aproape gata adaugam sarea...

Zacusca de ciuperci

In Zacusca la 18 Aug 2011

Preparare zacusca de ciuperci Prima data,coacem ardei pe gratar,ii decojim si ii tocam marunt. Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt,la fel procedam si cu rosiile. Ciupercile le curatam de coaja si le taiem cubulete. Daca vreti puteti da legumele si prin masina de tocat,numai ca atunci va...

Fasole pastai in suc de rosii

In Conserve la 18 Aug 2011

Preparare Fasole pastai in suc de rosii Spalam pastaile,le rupem capetele si le rupem in bucati. Le punem la fiert in apa. Cand sunt aproape fierte adaugam si frunzele verzi si le lasam sa fiarba impreuna. Le strecuram si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit le punem in borcane si...

Banane inghetate

In Dulciuri la 14 Aug 2011

Taiem bananele pe din doua,in fiecare bucata introducem cate un bat de inghetata ,in partea de unde a fost taiata. Se dau bucatile la congelator pana se ingheata,cca 3 ore. Topim ciocolata pe bain-marie cu un strop de apa si un cub de unt. Scoatem bananele inghetate ,le glazuram,(fiind...

Pui cu ciuperci si prune la cuptor

In Pui la 14 Aug 2011

Preparare Pui cu ciuperci si prune la cuptor Punem pulpele intr-o tava,adaugam cartofii curatati,spalati si taiati felii,prunele taiate in jumatati,ciupercile curatate si taiate felii si 3 catei usturoi taiati feliute. Pisam 2 catei de usturoi ii amestecam cu un pahar de apa si putin ulei,il...

La vie en rose

In Bauturi la 14 Aug 2011

Stoarcem grapefruitul,sucul obtinul il amestecam cu sucul de rodie si apa minerala. Punem intr-un pahar gheata multa si turnam amestecul de sucuri . Se poate adauga si sirop ul eventual . E chiar asa cum va spun... La vie en rose . :))

Haiose rapide

In Dulciuri la 14 Aug 2011

Cand am facut Siropul de trandafiri  ,am pastrat petalele(dupa strecurare)intr-un borcan cu putin sirop. Acum au prins foarte bine deoarece le-au dat haioselor o aroma foarte placuta. Taiem foietajul patratele,pe fiecare patratel punem o lingurita plina cu petale de trandafiri,am...

Sandwich cald cu papara

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2011

Preparare Sandwich cald cu papara Incingem o lingura de ulei,adaugam salamul taiat cubulete,casul taiat marunt si doua oua batute cu putina sare si putin lapte. Le amestecam pana este facuta papara. Punem compozitia intre doua felii de paine,adaugam felii de castravete,rosii sau ardei...

Sirop de trandafiri

In Sirop / Compot la 12 Aug 2011

Preparare sirop de trandafiri: Punem intr-o oala petalele de trandafiri, adaugam peste ele o lingura cu sare de lamaie si le frecam bine bine sa iasa culoarea si aroma din petale. Adaugam 1 pahar cu apa si lasam sa dea un clocot. Acoperim oala cu un capac. Punem la fiert 1 l apa cu 1 kg de...

Orez aromat cu legume si ton

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2011

Topim untul, adaugam chimen si il lasam sa se caleasca putin . Adaugam 1 cana orez si 3 cani apa si lasam sa fiarba. Condimentam cu putina sare. De fiecare data cand fierbem orezul,la o parte orez adaugam 3 parti de apa! Strecuram tonul si il amestecam cu orezul si legumele. Adaugam putin...

Melci confiati din coji de portocale

In Conserve la 10 Aug 2011

Pentru aceasta reteta de melci confiati din coji de portocale procedam astfel: Taiem cojile de portocala in fasii de cca 1-2 cm latime. Curatam fasiile de partea alb din interior,si formam melci pe care ii insiram pe ata.(la capat facem un nod) Punem melcii in apa si ii lasam minimum 24 de...

Ceai de ghimbir

In Bauturi la 9 Aug 2011

Punem la fiert 1 l apa. Adaugam lamaia si ghimbirul taiate felii si batoanele de scortisoara. Din momentul in care incepe sa fiarba lasam la fiert 15 minute. Punem in 2 cani cate un plic de ceai verde,1 felie de lamaie si turnam ceaiul cald . Acoperim canile pentru 5 minute,dupa care...

Gem de portocale cu ghimbir

In Dulceata / Gem la 8 Aug 2011

Cum se prepara acest gem de portocale cu ghimbir Curatam miezul de portocala de pielita alba si il taiem bucati. Peste ele adaugam zaharul si lasam cca 30 de minute sa se formeze un sirop. Le punem pe foc si cand incepe sa scada siropul adaugam cognacul si ghimbirul taiat cubulete mici....

Omleta milaneza

In Aperitive / Garnituri la 8 Aug 2011

Cum vom proceda pentru a realiza aceasta omleta milaneza : Taiem dovlecelul cubulete si il calim in ulei. Il gustam si cand incepe sa se inmoaie adaugam ardeiul taiat cubulete,ceapa verde taiata rondele si le calim impreuna,adaugand sare dupa gust. Tragem tigaia deoparate si pregatim...

Pizza de casa

In Pizza la 8 Aug 2011

Mod de preparare pentru pizza de casa : Punem drojdia in putina apa calduta si 1/2 lingurita zahar si o lasam sa dospeasca. Intr-un bol cernem faina,pe margine punem sarea si uleiul iar in mijloc turnam maiaua. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit 30 de minute,acoperit cu un...

Green Smoothie

In Bauturi la 8 Aug 2011

Pentru a prepara aceasta reteta punem toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si le pisam sau le blenduim. Punem subtia cu apa daca este nevoie.

Dulceata de piersici cu vin

In Dulceata / Gem la 5 Aug 2011

Spalam piersicile,le taiem pe din doua,le scoatem samburii si le lasam putin in apa fierbinte ( se ia mai usor pielita jos) dupa care le curatam de pielita. Le taiem cuburi nu foarte mici ca se sfarma. Amestecam plicul de Gelfix cu doua linguri zahar,turnam peste fructe si punem oala pe foc....

Afisate 271 - 300 din 496 retete    

Postari recente

publicat la 26.03.2019

Veggie Bowl

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi deviza ta este: Nu face astăzi ce poţi face şi mâine!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată de casă cu nuci și alune - Rețeta clasică

ieri la 10:42

Paine de casa pufoasa - Reteta de baza

pe 02.10 la 19:39

Sandwich cu prosciutto, camembert și smochine - Combinația excelentă de gusturi

pe 02.10 la 08:32

Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa

pe 01.10 la 16:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]