Pentru astazi am ales
Se taie gitul si restul carnii in bucati potrivite polonicului. Se taie marunt zarzavatul (morcovii, pastirnacul, telina si ceapa). Se pun ceapa si zarzavatul la fiert in 3 litri de apa rece cu...
Se incinge ulei intr-o cratita cu fund dublu (sau tigaie). Cartofii se curata si se taie cuburi mari. Se plonjeaza in uleiul incins. Se lasa la foc iute sa se rumeneasca invartindu-i dupa 2-3...
Se bat ouale intregi cu zaharul, se dizolva praful de copt in laptele acru si se amesteca cu ouale. se pune sarea esenta si faina putin cate putin pana iese o compozitie mai groasa decat la...
Pentru astazi am ales
Amestecam intr-un bol carnea tocata ,ouale,orezul,sarea,piperul si patrunjelul.Din aceasta compozitie formam bilute. Curatam telina si morcovul si le taiem rondele.Le punem la fiert intr-o oala cu...
Pregatim o marinata pentru peste din ulei de masline, zeama de lamaie si sare si tinem pestele o ora inainte de a-l pune in pungi. Avem grija sa il ungem bine peste tot si sa punem putin din...
Visinele fara samburi se acopera cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore. O parte din ele se mixeaza si restul se lasa intregi. Punem pe foc sa fiarba si dupa cateva minute adaugam lamaia si...
Pentru astazi am ales
Se taie legumele cuburi si se calesc. Se adauga supa peste legume si se lasa la fiert 15 minute din momentul fierberii. Se paseaza cu blenderul legumele fierte. Se adauga laptele. Se...
Am taiat capacul chiflei. Cu ajutorul unei forme am scobit miezul chiflei. Am intincins uleiul in tigaie, am pus chifla si am pus cu grija oul in centrul chiflei. Cand s-a facut pe o parte, am...
Pentru reusita cozonacului: in bucatarie trebuie sa fie cald, sa nu fie curent. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Nu se deschide usa cuptorului in primele 20 de minute. Faina se...
Pentru astazi am ales
Preparam supa de pui (eu am fiert aripi si spate de pui,prefer asa decat cuburi). Cat lasam supa la fiert pregatim legumele :am ras telina,morcovul ,am taiat cuburi cartofii...
Pastrama se subtiaza si se pune pe gratar (noi am pus-o si la desarat putin) dupa ce in prealabil a fost condimentata. Se serveste calda cu mamaliga si cu un pahar de vin rosu! Pofta buna!
Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si le mixam pana se albesc si-si dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele, zaharul, uleiul esenta de vanilie si faina. Intr-o cescuta stingem...
Pentru astazi am ales
Se curata legumele si se spala bine apoi se pun tocate intr-o oala de 2 l la fiert impreuna cu vegeta. Cand s-au fiert, se iau cu o paleta sa se scurga de apa si se pun in blender. Se adauga zeama...
Intr-un castron,amestecam carnea tocata,cimbrul,ceapa taiata rondele,morcovul taiat cubulete,1 ou,piper si sare dupa gust.Amestecam bine compozitia ,acoperim cu folie alimentara si il lasam in...
Intr-o oala de 3 l se pune laptele la fiert,cand fierbe se adauga grisul ,rand pe rand,fara sa se formeze cocoloase.Se pune si o priza de sare si se adauga si 2 linguri de zahar. Se unge tava...
Pentru astazi am ales
Căpățâna de miel, bucățile de șiră, se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, neacoperit, cca. 40 de minute. Între timp, mațele de miel se curăță bine, adică se...
Intr-o tigaie pe foc,se pune uleiul si carnea taiata cuburi si se caleste bine pe ambele parti.Adaugam ceapa tocata marunt si calim totul la foc mediu. Se adauga boia si se amesteca cu o...
M-am orientat rapid spre niste piscoturi de sampanie pentru a inlocui blatul de tort. Le-am asezat pe un platou, le-am insiropat si le-am dat forma de inimioara, evident cu ...o forma de inimioara....
Pentru astazi am ales
Baconul tăiat fâşii se prăjeşte în unt şi ulei până devine crocant. Se scoate pe o farfurioară şi în grăsimea rămasă se pun ceapa şi usturoiul tocat. Se lasă 1...
Din boia, usturoi, sare,piper, marar, patrunjel, maghiran, cimbru uscate se prepara un amestec ( din fiecare se pune cate ½ lingrita). Puiul se spala, se usuca cu un servetel de hartie, se...
Clatite: Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana compozitia devineca o crema. Turnam untul topit si iaurtul si omogenizam. La...
Pentru astazi am ales
Curatam frunzele verdeturilor si legumele, apoi le spalam. Fierbem 2 litri de apa, oparim verdeturile si pastram apa. Tocam cubulete ceapa, morcovul, telina, le calim in 2 linguri ulei de masline...
Aripile de pui se oparesc in apa clocotita, apoi se pun la calit in putin ulei cu apa. Se adauga ceapa si morcovul taiate rondele fine, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba. Adaugam...
Batem spuma tare albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt...
Pentru astazi am ales
Punem 1 l de apa sa fiarba. Intre timp, curatam frunzele de strevie (lasam doar frunza, fara nervuri). Le spalam si le punem peste apa care fierbe. Lasam 1-2 minute, pana isi schimba usor culoarea...
Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. Între timp se pregăteşte puiul : se pun bucăţile de pui într-un amestec de ulei, usturoi zdrobit, vin, sare, piper şi...
Mod de pregatire briose: 1. Faina se cerne si se amesteca cu sarea, bicarbonatul de sodiu si semintele de susan. 2. Ouale se bat cu zaharul pana cresc in volum, se adauga extractul de...
Pentru astazi am ales
Se portioneaza gaina, se spala si se pune la fiert cu putina sare. Se spumeaza, se lasa sa dea in cateva clocote si se arunca prima apa. Se spala carnea si se pune in oala cu apa calduta si...
Este uşor de preparat, mai greu de digerat, săţios şi îmbietor. Cartofii i-am fiert în coajă, mi se pare că-şi păstrează mai bine gustul. I-am lăsat la răcit, i-au curăţat...
Untul la temperatura camerei il amestecam impreuna cu zaharul pina devine o crema. Adaugam apoi oul si amestecam din nou. Punem cacaua si amestecam in continuare. Biscuitii ii maruntim si...
Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!
Bucataras.ro
[email protected]
mimi54 a devenit prieten cu Ade200