Calim ceapa și carnea de miel in ulei de masline, după care adăugăm orezul spalat in mai multe ape și amestecăm. Luam de pe foc și condimentam cu piper, boia, menta, potrivim de sare și umplem ardeii pe care i-am spălat și curățat de semințe.
Ii așezăm într-un vas de lut...
Spalam foarte bine ficateii, ii curatam de pielite si ii taiem in doua.
Punem intr-o tava ficateii cu uleiul,piperul si sarea si dam la cuptor pentru 5 minute.
Intre timp tocam ceapa julien si o punem peste ei in tava.
Amestecam si dam iar la cuptor pentru 10 minute.
Dupa cele 10...
Spalam foarte bine bucata de coasta si decupam grasimea daca este foarte multa.
Stergem foarte bine carnea sa fie uscata.
Curatam si zdrogim cateii de usturoi.
Punem toate condimentele intr-un bol si adaugam cele 2 linguri de ulei de masline si mierea.
Amestecam bine...
Carnea de curcan eu o marinez cu o zi inainte de a o baga in cuptor.
Amestec piperul cu cimbrul, boiaua, cu fulgii de chilli si cu 1 lingura de ulei de masline.
Cu acest amestec ungem foarte bine pieptul de curcan, il punem intr-o punga si il dam la rece pana a doua zi....
Mod de preparare:
Tocam carnea de porc si de vita iar la sfarsit tocam slanina.
Amestecam carnurile cu slanina si condimentam cu cele de mai sus, dupa gust.
Punem si supa si amestecam bine.
Carnatii, dupa ce se usuca vor deveni mai sarati si trebuie sa avem...
Preincalzim cuptorul.
Curatam si taiem legumele.
Taiem carnatii rondele de 0.5cm.
Intr-o tava mare, punem ulei, dupa care tavalim pulpele de pui si le asezam cu pielea in sus.
Asezonam cu sare si piper.
Asezam langa pui in tava cartofii, carnatii, ceapa si...
Cum se prepara Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura
Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare si o lingurita de ulei.
Intre timp,pana fierb cartofii, curatam o ceapa si o taiem fideluta.
La fel procedam si cu kaizerul.
Incingem o...
Spalam foarte bine aripile de curcan, le taiem in doua, pentru a incapea in punga.
Curatam morcovii si telina si le punem peste carne.
Condimentam carnea si legumele si le bagam in punga.
Legam punga si o aseazam intr-o tava.
O intepam in maxim doua locuri sau deloc....
Portionam carnea, o spalam si o punem la fiert in apa rece.
Apa trebuie sa fie cu 5-6 cm peste carne.
Se lasa la fiert la foc potrivit spre mic, pana scade la jumatate si carnea este fiarta.
Luam de pe foc si...
Calim ceapa, tocata marunt, intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei.
scoatem ceapa din tigaie si punem pulpele la rumenit, nu inainte de a le asezona cu sare si piper..
Intr-o cratita (sau tuci - ar fi de preferat), punem ceapa calita, pulpele si 2 linguri din uleiul ramas dupa...
Se spala carnea si se condimenteaza.
Se pune intr-o punga, se leaga si se lasa la firgider pana a doua zi.
Se unge cu mustar pe toate partile, se aseaza intr-un vas termorezistent sau intr-o tava, uns/a usor cu ulei.
Se presara condimente pe toata suprafata ce nu este "lipita"...
Ardei umpluti cu carne de miel - reteta reinterpretata
Calim ceapa și carnea de miel in ulei de masline, după care adăugăm orezul spalat in mai multe ape și amestecăm. Luam de pe foc și condimentam cu piper, boia, menta, potrivim de sare și umplem ardeii pe care i-am spălat și curățat de semințe. Ii așezăm într-un vas de lut...
Ficatei lionezi
Spalam foarte bine ficateii, ii curatam de pielite si ii taiem in doua. Punem intr-o tava ficateii cu uleiul,piperul si sarea si dam la cuptor pentru 5 minute. Intre timp tocam ceapa julien si o punem peste ei in tava. Amestecam si dam iar la cuptor pentru 10 minute. Dupa cele 10...
Coaste de porc la cuptor
Spalam foarte bine bucata de coasta si decupam grasimea daca este foarte multa. Stergem foarte bine carnea sa fie uscata. Curatam si zdrogim cateii de usturoi. Punem toate condimentele intr-un bol si adaugam cele 2 linguri de ulei de masline si mierea. Amestecam bine...
Piept de curcan la cuptor cu legume
Carnea de curcan eu o marinez cu o zi inainte de a o baga in cuptor. Amestec piperul cu cimbrul, boiaua, cu fulgii de chilli si cu 1 lingura de ulei de masline. Cu acest amestec ungem foarte bine pieptul de curcan, il punem intr-o punga si il dam la rece pana a doua zi....
Carnati de casa
Mod de preparare: Tocam carnea de porc si de vita iar la sfarsit tocam slanina. Amestecam carnurile cu slanina si condimentam cu cele de mai sus, dupa gust. Punem si supa si amestecam bine. Carnatii, dupa ce se usuca vor deveni mai sarati si trebuie sa avem...
Pui cu legume si carnati
Preincalzim cuptorul. Curatam si taiem legumele. Taiem carnatii rondele de 0.5cm. Intr-o tava mare, punem ulei, dupa care tavalim pulpele de pui si le asezam cu pielea in sus. Asezonam cu sare si piper. Asezam langa pui in tava cartofii, carnatii, ceapa si...
Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura
Cum se prepara Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare si o lingurita de ulei. Intre timp,pana fierb cartofii, curatam o ceapa si o taiem fideluta. La fel procedam si cu kaizerul. Incingem o...
Aripi de curcan cu legume, la cuptor
Spalam foarte bine aripile de curcan, le taiem in doua, pentru a incapea in punga. Curatam morcovii si telina si le punem peste carne. Condimentam carnea si legumele si le bagam in punga. Legam punga si o aseazam intr-o tava. O intepam in maxim doua locuri sau deloc....
Piftie de cocos
Portionam carnea, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Apa trebuie sa fie cu 5-6 cm peste carne. Se lasa la fiert la foc potrivit spre mic, pana scade la jumatate si carnea este fiarta. Luam de pe foc si...
Ostropel de pui cu mamaliga
Calim ceapa, tocata marunt, intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei. scoatem ceapa din tigaie si punem pulpele la rumenit, nu inainte de a le asezona cu sare si piper.. Intr-o cratita (sau tuci - ar fi de preferat), punem ceapa calita, pulpele si 2 linguri din uleiul ramas dupa...
Pulpa de porc la cuptor
Se spala carnea si se condimenteaza. Se pune intr-o punga, se leaga si se lasa la firgider pana a doua zi. Se unge cu mustar pe toate partile, se aseaza intr-un vas termorezistent sau intr-o tava, uns/a usor cu ulei. Se presara condimente pe toata suprafata ce nu este "lipita"...