publicat la 16.03.2020
publicat la 16.03.2020
publicat la 27.08.2018
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Cartofi cu rozmarin
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii groase. Ii punem intr-o oala cu apa si ii fierbem atat cat sa ramana un pic nefierti. Ii scurgem de apa, ii condimentam cu rozmarin, sare si putin piper. Pregatim un vas incapator pe care il tapetam cu hartie de copt (de...
Placintele cu spanac si branza
Intr-o tigaie calim usor in putin ulei, ceapa taiata marunt cu catelul de usturoi. Adaugam spanacul congelat si il lasam pe foc pana se dezghetata si scade tot lichidul din tigaie. Presaram putina sare si putin piper si lasam sa se raceasca....
Chiftelute de dovlecei cu telemea
Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoare Dam si branza telemea pe razatoare. Dovleceii ii lasam la scurs intr-o sita sau ii stoarcem. Peste dovleceii bine scursi, adaugam telemeaua rasa, ouale si mararul tocat marunt si amestecam...
Frigarui de cartofi
Spalam cartofii foarte bine, in cazul in care folosim cartofi noi. Ii feliem subtire, la fel procedam si cu baconul. Montam frigaruile pe bete alternand feliile de cartofi cu cele de bacon dar cu conditia ca prima si ultima felie sa fie de cartofi. Le asezam intr-o tava...
Carnati in foietaj
Incalzim cuptorul. Taiem aluatul in fasii de 1,5 cm si carnatii in fasii de max. 5cm. Infasuram aluatul in jurul carnatilor. Asezam rulourile in tava si dam la cuptor pentru 20-25 de minute. Le scoatem din cuptor cand s-au rumenit. Sunt foarte bune si calde si...
Vinete umplute cu carne de pui
Spalam vinetele si le taiem in doua pe lung. Le asezam in tava cu partea taiata in sus, le stropim cu putin ulei si sare si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute la 250grade Celsius. Intre timp, taiem ceapa si ardeiul foarte marunt, morcovul il dam pe razatoare mica si le calim pe...
Briose aperitiv
Taiem cubulete mezelurile, cascavalul si maslinele. Adaugam ouale peste ele si amestecam bine. Praful de copt il amestecam cu faina, pe care o punem peste amestecul de mezeluri si oua. Adaugam porumbul si ardeiul taiat cubulete. Potrivim de sare si piper. Amestecam...
Budinca de dovlecei
Indepartam semintele dovleceilor si ii dam pe razatoarea mare. Presaram sare peste ei si amestecam. II punem intr-o strecuratoare pentru 30 de minute. Dupa expirarea timpului ii stoarcem bine si adaugam telemeaua rasa, ouale si smantana. Amestecam bine si adaugam...
Icre de fasole
Punem fasolea la inmuiat pentru cel putin 8 ore. Fierbem fasolea cu foile de dafin. Zdrobim fasolea ca pentru fasolea batuta. Eu am pus boabele in blender, impreuna cu 50 de ml de apa in care a fiert fasolea si cu uleiul. Le-am zdrobit, am...
Rosii umplute cu ton si ceapa verde
Mod de preparare: Taiem capace la rosii si scoatem miezul cu o lingura, usor sa nu rupem rosia. Presaram sare in fiecrare rosie si le lasam cu gura in jos pe un gratar sa se scurga. Intre timp, punem intr-un bol, maioneza, caperele , tonul, ceapa verde tocata sarea...
Ardei copti umpluti cu branza
Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam acoperiti 10 minute. Ii curatam de coaja si de seminte. Ii umplem cu branza pe care o maruntim cu furculita pana devine o pasta. II punem intr-un vas de yena, ii stropim cu ulei de masline, presaram piper proaspat macinat...
Rulada din piept de pui cu ciuperci
Curatam, spalma si tocam marunt legumele. Punem la calit ceapa cu ardeiul rosu si cand devine transparenta adaugam si ciupercile taiate fin. Le lasam pe foc pana se inmoaie. Adaugam piperul, sarea si mararul si le lasam deoparte. Pieptul de pui il taiem in asa fel incat sa obtinem o...
Coltunasi din aluat de cartofi umpluti cu branza
Fierbem cartofii cu tot cu coaja. Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca. Ii curatam si ii pasam ca pentru piure. Adaugam sare, oul si faina putin cate putin. Framantam adaugand faina pana obtinem un aluat elastic si care nu se lipeste de mana....