Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI336
Retete / Mancaruri cu carne

Aripioare cu sos de lamaie

In Pui la 8 Oct 2009

Aripioarele curatate si spalate le condimentam dupa gust cu sare, piper si rozmarin. Adaugam susanul si faina. Amestecam bine, astfel incat fiecare bucata de carne sa fie bine acoperita de faina. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cel putin o ora. Intre timp se prepara sosul....

Fajitas cu pui

In Pui la 5 Oct 2009

Pieptul de pui il taiem fasii si-l condimentam. Ceapa si ardeiul le taiem fasii,iar vanata si dovlecel felii.Condimentam cu sare si piper. Stropim cu ulei de masline. Prajim carnea pe gratarul bine incins,pe ambele parti. Pe acelasi gratar  in care am prajit carnea, punem legumele...

Pui cu sos de rosii si usturoi

In Pui la 4 Oct 2009

Carnea bine condimentata o punem la foc mic cu 3 linguri de ulei si vin.Cand a scazut adaugam sucul de rosii si putina apa daca este nevoie,sa acoperim carnea. Punem si usturoiul pisat si potrivim gustul de sare.Lasam sa fiarba la foc mic,pana scade sosul si carnea e bine fiarta. Punem...

Coronita de legume cu pui

In Pui la 1 Oct 2009

Cantitatile le potriviti in functie de marimea tavii in care veti prepara coronita. In mijlocul vasului se pune capatana de usturoi curatata doar de invelisul exterior si putin desfacuta. De jur imprejur punem cate un strat de cartofi,saram si piperam. Urmeaza un strat de rosii,presama...

Parjoale ministeriale

In Pui la 24 Sep 2009

Pieptul de pui il taiem cubulete. Oul il batem bine impreuna cu condimentele.Adaugam smantana si amidonul. In acest amestec punem cubuletele de carne si omogenizam. Lasam putin la frigider,10-15 minute. Din acest amestec se ia cate o lingura si se pune in tigaia cu ulei bine incins.Se...

Aripioare marinate la gratar

In Pui la 19 Sep 2009

Rosia o decojim si o mixam. Intr-un castron amestecam mierea cu uleiul de masline.Adaugam condimentele si la sfarsit rosia mixata,omogenizam. In acest sos punem aripioare le pui.Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru minim o ora. Scoatem aripioarele din sos si le asezam...

Pulpe marinate la cuptor

In Pui la 14 Sep 2009

Mierea o amestecam cu ulei,mustar si zeama de lamaie.Adaugam rozmarinul,susanul,sare si piper dupa gust. In sosul obtinut punem pulpele de pui,acoperim vasul cu folie de plastic si dam la frigider pentru o ora. Punem carnea cu tot cu sos intr-un vas termorezistent si dam la cuptor,la foc...

Friptura de pui cu legume

In Pui la 13 Sep 2009

Cartofii curatati de coaja ii taiem cubulete,ardeiul fasiute. Pulpele de pui spalate si curatate,le condimentam cu sare,piper,boia de ardei si rozmarin. In vasul roman asezam un strat de cartofi,condimentam cu sare,piper si usturoiul pisat. Presam fasiutele de ardei si boabele de porumb....

Frigarui de pui

In Pui la 13 Sep 2009

Carnea se taie cubulete.Punem intr-un castron si presaram cu sare,piper,nucsoara,oregano si usturoiul tocat.Punem si uleiul si omogenizam.Acoperim castronul cu folie si dam la frigider pentru o ora. Ardeii si ceapa le taiem cuburi. Bucatile de carne se infing pe betele de frigare,alternand...

Aripioare de pui la capac

In Pui la 2 Sep 2009

Untul il topim,dupa care adaugam sucul de rosii,mierea si condimentele. Fierbem sosul pana se ingroasa putin. In acest sos punem aripioarele curatate si spalate si le tinem vreo 10-15 minute. Intre timp punem o cratita cu apa la fiert,in jur de 2 litri de apa.Cand apa incepe sa clocoteasca...

Tarta cu ficat

In Ficat la 31 Aug 2009

Cartofii se fierb in coaja,in apa cu sare.cand sunt fierti se curata de coaja,se fac piure,cu unt,2 linguri smantana,nucsoara si sare dupa gust. Ceapa tocata marunt se caleste in 2 linguri ulei de masline si cand a devenit sticloasa se adauga orezul spalat si tinut in apa rece la inmuiat.Se mai...

Ficatei de pui cu sos

In Ficat la 20 Aug 2009

Ficateii ii prajim in ulei de masline,fara sare.Cand s-au rumenit se scot pe o farfurie. Se prepara un sos din uleiul in care s-au prajit ficateii si in care se adauga zeama de lamaie,pesmetul,sucul de rosii,usturoiul si ceapa tocate marunt.Se amesteca pe foc pana se leaga. Se adauga si...

Piept de pui crocant

In Pui la 19 Aug 2009

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii de porumb se macina grosier. Pieptul de pui taiat in bucati se trece prin amestecul cu ou si faina,pe ambele parti,apoi prin fulgii de porumb. Se prajesc in uleiul bine incins,eu...

Ciulama de pasare

In Pui la 5 Aug 2009

Se pune carnea la fiert cu zarzavat si sare. Cand este aproape gata,se strecoara supa,iar zarzavatul il mixam,dupa care il suspendam in supa. Faina o amestecam cu smantana si o "desfacem" putin cate putin cu supa.Punem din nou la fiert,pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat suficient se pun...

Ostropel de pasare

In Pui la 4 Aug 2009

Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Ceapa taiata marunt se undeste in cateva linguri de ulei.Cand devine sticloasa,se adauga cuburile de carne.Se trag cateva clocote si se stinge totul cu sucul de rosii.Se adauga morcovul si rosia decojita,date pe razatoarea mica.Se completeaza cu...

Snitel milanez

In Pui la 31 Iul 2009

Carnea se taie felii subtiri,se sareaza si pipereaza. Intr-o farfurie amestecam pesmetul cu cascavalul ras,usturoiul pisat si patrunjelul uscat.In alta vom bate ouale,cu un praf de sare. Fiecare bucata de carne o dam prin oul batut,apoi prin amestecul de pesmet,presand bine cu mana,pe...

Ficatei imbatati cu vin

In Ficat la 12 Iul 2009

Ficateii spalati si curatati de pielite ii punem intr-un vas termorezistent. Ceapa o taiem rondele subtiri si presaram deasupra ficatului. La fel procedam si cu rosia si usturoiul. Condimentam cu sare si piper,adaugam uleiul si vinul. Dam la cuptor,la foc mediu,pana se rumenesc. Se...

Chiftelute cu ciuperci si sos de rosii

In Pui la 3 Iul 2009

Chiftelute: Punem toate ingredientele in robot si mixam pana obtinem o pasta omogena.Cu mana umeda formam chiftelutele,pe care le punem intr-o tava unsa cu ulei de masline,presaram cu cimbru uscat si dam la cuptor pana se rumenesc. Ciupercile le punem la fiert in apa cu sare.Le scurgem de...

Dovlecei umpluti

In Pui la 23 Iun 2009

Dovleceii se curata de coaja si se taie in 4. Carnea impreuna cu ceapa,morcovul,oul si patrunjelul se robotesc. :) Se adauga orezul spalat si se potriveste gustul de sare si piper. Se umplu cu acest amestec bucatile de dovlecel si se aseaza intr-un vas termorezistent. Se pun capacele din...

Pui Shanghai

In Pui la 21 Iun 2009

Pieptul de pui se taie felii subtiri si lungi.Se pun intr-un castron si se adauga usturoiul pisat si restul mirodeniilor.Se amesteca bine si se da la frigider cateva ore,sa se intrepatrunda bine aromele. Faina o turnam peste carne si agitam bine,astfel incat toate bucatile de carne sa fie bine...

Parjolute cu dovlecel

In Pui la 20 Iun 2009

Toate ingredientele le-am pus la robot si am tocat marunt. Compozitia iese cam moale din cauza dovlecelului,asa ca am pus si o lingura de faina. Am luat compozitia cu lingura si am pus in uleiul bine incins si am prajit pe ambele parti,la foc moderat. Cand sunt gata se scot pe un prosop...

Pulpe de pui pe pat de sare

In Pui la 16 Iun 2009

In tava sau tigaia pe care o vom folosi pentru friptura,asezam sarea in strat gros,iar deasupra punem pulpele curatate si spalate. Nu le-am condimentat cu nimic,iar gustul de sare s-a potrivit de la sine. ;) Dam la cuptor pana se rumenesc. Asa-i ca-i simplu? :)) Am servit alaturi de...

Iahnie de cartofi cu pulpe de pui

In Pui la 16 Iun 2009

Carnea o punem la fiert in apa cu putina sare.Spumuim de cate ori este nevoie. Ceapa o tocam marunt si o inabusim in cateva linguri de ulei de masline. Rosiile le decojim   si le mixam,impreuna cu morcovul si ardeiul,pana obtinem o pasta,pe care o adaugam peste ceapa. Cartofii...

Rulada din fleica cu piept de pui

In Porc la 16 Iun 2009

Fleica o taiem felii.La fel si pieptul de pui.Le batem putin cu ciocanul de snitele,pentru a le fragezi. Fleica o condimentam cu sare,piper si maghiran.Pieptul de pui cu sare,piper si tarhon. Peste bucata de fleica punem o bucata de piept si rulam cat mai strans posibil,apoi fixam cu o...

Pulpe de pui cu sos de mustar la cuptor

In Pui la 10 Iun 2009

Pisam usturoiul,apoi amestecam cu sare,piper si tarhon.Adaugam uleiul si amestecam pana se face ca o maioneza.Punem si mustarul amestecat cu vinul alb si smantana. Punem carnea la marinat in acest sos,pentru 1 ora,in frigider. Dupa acest timp,punem carnea intr-un vas termorezistent si dam...

Piept de pui cu smantana

In Pui la 8 Iun 2009

Pieptul de pui il punem la fiert in apa cu sare si o ceapa taiata in 4. In vasul in care vom pregati piept de pui cu smantana  incingem untul si uleiul de masline.Adaugam carnea cu tot cu apa in care a fiert si fierbem in continuare la foc mic. Amestecam faina cu smantana si incorporam...

Pulpe de pui pe pat de legume

In Pui la 8 Iun 2009

Legumele se aseaza in straturi in vasul uns cu putin ulei de masline.Cartofii,cateva buchetele de brocolli,boabele de porumb si felii de rosie. Totul se sareaza si pipereaza si se presara cu cascaval ras din belsug. Deasupra legumelor se aseaza pulpele spalate,curatate si condimentate. Se...

Vinete umplute

In Pui la 2 Iun 2009

Vanata o taiem in 2,pe lungime. Scobim miezul si presaram cu sare. Lasam cateva minute,apoi clatim vanata de zeama lasata. Intre timp pregatim umplutura. Tocam pieptul de pui,impreuna cu oul,ceapa,rosia  si verdeata. Repartizam aceasta umplutura in cele 2 jumatati de vanata.Acoperim cu...

Chiftelute cu ciuperci

In Pui la 27 Mai 2009

Ciupercile le fierbem in apa cu sare. Ceapa taiata marunt o inabusim in ulei de masline,adaugam ciupercile si smantana.Dam cateva clocote apoi lasam la racit. Dupa ce s-a racit punem in vasul de la robot,adaugam pieptul de pui,oul,usturoiul si verdeata.Tocam marunt,potrivim gustul de sare...

Chiftelute aromate la cuptor

In Pui la 20 Mai 2009

Cartofii in coaja ii punem la fiert in putina apa cu sare,dupa care ii curatam si ii zdrobim. Adaugam pieptul de pui tocat,oul,patrunjelul tocat,sare si piper. Intr-o farfurie pregatim amestecul aromatic din susan,cimbru si boia de ardei prin care vom tavali chiftelutele. Le punem intr-un...

Afisate 151 - 180 din 189 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.

 
 
 
Retete preferate
Pui Teriyaki

Voturi:34

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

pe 17.11 la 16:35

Clătite de post - Rețeta simplă pentru un desert delicios

pe 17.11 la 09:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]