publicat la 03.06.2024
publicat la 03.06.2024
publicat la 03.06.2024
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert tort cu crema de ciocolata alba
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi si...
Crema de caramel sarat
De o bucata de vreme am dat in pofta caramelului. :)) Nu conteaza cu ce sau in ce, orice combinatie este binevenita. Astfel ca atunci cand am vazut "ulcelele" Mihaelei nu m-am gandit prea mult inainte de a pleca spre bucatarie. :)) Zaharul se pune intr-o craticioara si se...
Prajitura la metru cu crema caramel
Blat maro: Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema. Se adauga esenta de rom. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Se rastoarna compozitia de galbenusuri si se amesteca usor. Se...
Tort Hello Kitty
Blaturi: Procesul de preparare este acelasi, doar ca am copt de 2 ori, unul in tava dreptunghiulara de 25/35 cm si unul rotund in tava cu diametrul de 24 cm. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea....
Gogosi cu miere si susan
Drojdia se dizolva in putin lapte si 1 lingura de zahar. Faina se pune intr-un cuva masinii de paine, se face o gaura in mijloc si se toarna drojdia dizolvata. Se adauga apoi ouale, restul de zahar, sarea, zaharul vanilat, untul si laptele cate putin. Se va folosi programul de...
Tort cu ciocolata si caramel
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se bat uleiul pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri. Se adauga zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt...
Briose cu crema de ciocolata Raffaello
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana compozitia se albeste si devine ca o crema. Adaugam apoi pe rand iaurtul, crema de ciocolata amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt. Turnam...
Crema de ciocolata Raffaello
Intocmai ca si surata ei mulatra :)) este destul de consistenta si nu o poti manca pe toata o data, asa ca sigur mai ramane si pentru vreo prajitura. ;) Punem untul intr-un vas si-l topim la foc mic. Adaugam ciocolata alba rupta bucatele si omogenizam. Adaugam laptele condensat si...
Bastonase cu ciocolata
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine pana la incorporare. Separat amestecam faina cu migdalele macinate, cacaoa, praful de copt si ciocolata rasa, apoi incorporam in crema de unt. Amestecam bine cu...
Sandwich cu ciocolata
Ouale se bat cu un praf de sare si zaharul vanilat pana devin ca o crema si aproape ca isi tripleaza volumul. Se adauga untul topit si racit, apoi laptele condensat, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt se amesteca in compozitie, omogenizand usor. Compozitia se toarna in...
Briose cu crema de ciocolata
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de rom pana devine cremos. Se adauga apoi ouale pe rand mixand bine dupa fiecare. Separat amestecam faina cu laptele praf, amidonul, praful de copt si un praf de sare, apoi incorporam amestecul in crema de unt. Ciocolata...
Crema de ciocolata
Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam si adaugam cele 2 galbenusuri. Amestecam bine si lasam sa se raceasca. Mascarpone il mixam cu laptele condensat indulcit, apoi il incorporam in crema de ciocolata. Simplu si delicios!
Prajitura cu mere in caramel
Aluat: Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu un praf de sare, fulgii de ovaz, zaharul vanilat si praful de copt, apoi o incorporam in crema de unt, amestecand cu o...
Prajitura cu ciocolata
Pentru siropul de zahar ars vom carameliza 2 linguri de zahar. Caramelul il "stingem" apoi cu putina apa rece. Lasam la racit, pana se dizolva caramelul. Blat: Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se mixeaza cu...
Tort cu budinca de caramel si ciocolata
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor cu o lingura sau la viteza cea mai mica a mixerului. Separat amestecam faina cu...
Tort cu bezea si ciocolata
Vom prepara mai intai blatul de bezea , prepararea acestuia durand cateva ore. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie, cate putin, si mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa, care face tepi in momentul in care scoatem paletele...
Prajiturele cu ciocolata si migdale
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza bine bine. Separat amestecam faina cu migdalele macinate, un praf de sare, praful de copt si ciocolata taiata bucatele cu cutitul. Incorporam amestecul in...
Briose cu lapte condensat
Ouale se mixeaza pana se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul cate putin si mixam usor, apoi laptele condensat. Separat amestecam faina cu amidonul, cu praful de copt si bilutele de ciocolata. Rasturnam peste crema de oua si amestecam usor cu o spatula, pana se...
Prajitura cu blat de biscuiti
Blat: Biscuitii se rup cu mana bucati potrivite si se amesteca cu nuca taiata bucati si migdalele macinate. Topim ciocolata impreuna cu untul intr-un vas la foc mic. Cacao o amestecam cu zaharul, apoi o "desfacem" cu laptele rece. Sosul obtinut se amesteca cu ciocolata topita. Se...
Prajitura cu nuca si caramel
Mai intai vom prepara caramelul, pentru care vom folosi 1 cutie de lapte condensat pe care o turnam intr-un vas termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, apoi il punem intr-un alt vas sau tava cu apa. Apa va trebui sa ajunga pana la nivelul laptelui. Daca apa scade prea mult in...
Crumble cu zmeura
Intr-un castron amestecam faina cu un praf de sare, zaharul si migdalele macinate. Adaugam untul rece taiat cubulete si cu varful degetelor amestecam pana obtinem un aluat ca niste firimituri. Intr-un vas termorezistent punem zmeura. Presaram o lingura de zahar (sau mai mult daca vreti...
Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta delicioasa pentru un desert excelent
Cum se prepara Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta delicioasa pentru un desert excelent Mi-a placut atat de mult crema de mascarpone ce-am folosit-o de curand la clatitele cu zmeura, incat am zis ca musai e s-o incerc si cu blat de tort, cu pandispan de cacao mai exact. Ca e bun, moale...
Clatite cu crema mascarpone si zmeura
Clatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala, sa iasa o compozitie ca o smantana. Se adauga zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se mixeaza bine. La sfarsit, incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Tigaia in care vom coace clatitele se...
Chec cu banane si dulce de leche
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste si untul devine pufos ca o crema. Adaugam apoi ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Cand ouale sunt bine incorporate punem bananele pasate cu furculita si omogenizam. Faina o amestecam cu praful de...
Branzoaice trandafir
Robert a vrut placinta cu branza, astfel ca a trebuit sa ma conformez. Si atunci mi-am adus aminte de branzoaicele lui Lory si-am zis ca e cea mai buna ocazie sa le incerc, sa-mi incerc maiestria. :))) Nu, n-am reusit sa fac trandafiri , aluatul a crescut mult, dar am reusit sa fac niste...
Desert cu bezea si zmeura
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga praful de budinca si se omogenizeaza usor, apoi siropul concentrat. Punem...
Prajitura cu jeleu de cafea
Blat: Ouale se separa. Se toarna uleiul peste galbenusuri si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se toarna galbenusurile si se omogenizeaza usor. La sfarsit se incorporeaza faina...
Prajitura cu cafea si ciocolata
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, care face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Intr-un castron separat amestecam faina cu fulgii de cocos, praful de copt si bilutele de ciocolata....
Strudel cu branza
Branza se mixeaza cu ouale, zaharul si esenta de rom pana obtinem o crema fina. Pentru fiecare strudel vom folosi 3-4 foi de placinte, pe care le vom unge bine cu ulei. Le suprapunem, punem 4-5 linguri din compozitia de branza de-a lungul foii (ca o fasie), apoi rulam. Punem rulourile...
Inghetata cu Finetti
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pana devin ca o crema. Turnam laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand continuu. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase si devine ca o ciulama. Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si...