Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI336
Retete

Dulce de leche Cupcakes

In Prajituri la 8 Iun 2011

Aici am aratat cum putem obtine dulce de leche. Briose: Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine pufos ca o crema. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam...

Ciorba moldoveneasca de pui

In Ciorbe la 8 Iun 2011

Copanelele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece, la foc mic. Se spumuieste de cate ori este necesar, apoi se adauga sarea. Daca este necesar se strecoara, sa fie limpede. Cand carnea a fiert pe jumatate, se pun legumele curatate si taiate mic. Mai intai cartofii cuburi,...

Chec din albusuri cu ciocolata

In Prajituri la 7 Iun 2011

Ideea cu laptele praf in compozitie am preluat-o de la Gabi . O idee excelenta as zice! ;) Untul moale la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul si esenta de rom. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si laptele praf. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se...

Clatite cu carne la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2011

Bacon-ul taiat fasiute se prajeste usor intr-o tigaie. Cand grasimea incepe sa se topeasca adaugam si pieptul de pui cubulete. Amestecam pana carnea incepe se se albeasca, moment in care adaugam rosiile taiate cubulete (cu tot cu suc) sau date prin blender. Adaugam sare doar daca este absolut...

Prajitura cu foi de napolitana si crema mascarpone

In Prajituri la 4 Iun 2011

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Uleiul se toarna peste galbenusuri si se amesteca usor ca pentru maioneza. Emulsia obtinuta o aromam cu vanilie dupa gust si o turnam peste spuma de...

Tort de inghetata

In Torturi la 3 Iun 2011

Inghetata de ciocolata: Topim ciocolata la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. dam la rece pentru cca 1 ora, cand compozitia s-a racit foarte bine. Mixam branza mascarpone, apoi incorporam usor compozitia cu ciocolata. Dam...

Salata cu piept de pui

In Salate la 1 Iun 2011

Toate condimentele le amestecam cu sarea si piperul. Pieptul de pui se feliaza, apoi se presara cu amestecul de condimente. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora. Dupa acest interval feliile de carne se prajesc pe gratar. Intr-un bol amestecam salata, rupta bucati...

Pandispan cu cacao

In Torturi la 1 Iun 2011

Blat: Punem cacaoa intr-un vas si turnam apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana dispar toate cocoloasele si obtinem o compozitie de consistenta uleiului. Lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam jumatate...

Prajitura cu foi si ciocolata

In Prajituri la 31 Mai 2011

Daca dispuneti de timp, spatiu si chef :)) recomand foile de la prajitura cu ciocolata si lapte condensat. Ciocolata si frisca le punem intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam vasul la frigider pentru vreo 2 ore. Puteti folosi si...

Prajitura cu ciocolata si lapte condensat

In Prajituri la 30 Mai 2011

Foi: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana spuma devine tare si lucioasa ca la bezea. Turnam apa fierbinte peste bezea, in fir subtire, mixand continuu. Galbenusurile le frecam cu ulei si esenta de...

Prajitura cu frisca si capsuni

In Prajituri la 28 Mai 2011

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se omogenizeaza amestecand usor, de jos...

Tocanita de pui in paine

In Pui la 28 Mai 2011

Aluat: Se dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut cca 30 minute. Sau puteti folosi masina de paine, la programul de...

Chec cu ciocolata

In Prajituri la 27 Mai 2011

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Turnam uleiul cate putin mixand continuu, apoi laptele si esenta de rom. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o incorporam in compozitia de mai sus. Punem si...

Supa de pui cu legume

In Supe la 24 Mai 2011

Pulpele se pun la fiert, se spumuieste zeama de cateva ori si se lasa sa fiarba la foc mic. Radacinoasele curatate si spalate se adauga intregi in cratita, atunci cand carnea este pe jumatate fiarta. Cand carnea si legumele au fiert, se scot din supa, iar aceasta din urma se strecoara....

Prajitura cu lapte si biscuiti

In Prajituri la 16 Mai 2011

Daca nu aveti sau nu gasiti lapte evaporat puteti inlocui cu frisca lichida. Intr-un castron se amesteca toate cele 3 feluri de lapte. Se toarna apoi sucul de lamaie amestecand continuu. In timp ce amestecati veti vedea ca va incepe sa se ingroase, dar consistenta va fi lichida....

Briose cu nuca si cacao

In Prajituri la 13 Mai 2011

Aluat: Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de...

Paste cu piept de pui si branza

In Fusilli la 13 Mai 2011

Pastele se pun la fiert in apa cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa si se lasa sa se racoreasca. Pieptul de pui spalat si curatat il punem la fiert in apa cu putina sare, boabe de piper, boabe de coriandru si foaia de dafin. Se fierbe pana carnea se...

Sufleu de ciocolata

In Prajituri la 12 Mai 2011

Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Ciocolata o topim impreuna cu laptele. Omogenizam si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam apoi cateva...

Pastrama de pui

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2011

De cand am vazut aceasta reteta la Lena am fost convinsa ca o voi face curand si ca va placea familiei. E foarte buna, poate fi servita si calda, ca fel principal alaturi de garnitura favorita, dar si rece, ca aperitiv la o masa festiva. Singurul incovenient descurajat pentru unii ar fi...

Napolitana cu caramel

In Prajituri la 10 Mai 2011

Va mai aduceti aminte de caramelul acela curgator ? :)) Eu am ramas cu gandul la el si dupa cateva zile de of-uri si suspine :)) m-am hotarat sa-l fac din nou. De data aceasta in alta varianta. Rapida si simpla. Zaharul se caramelizeaza, pana se aureste si devine lichid. Se da deoparte si...

Chifle pufoase

In Piine la 10 Mai 2011

Se dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, laptele, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute. Eu am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de...

Salata de morcov marinat

In Salate la 10 Mai 2011

Este o salata ce se serveste in Basarabia la mesele festive, dupa cum zice Natalia , cea care m-a inspirat cu aceasta reteta. Avem nevoie de o razatoare speciala ( multumesc Lena ) care taie morcovul in fasii subtiri, ca niste spaghete,daca morcovul este mai lung sau bete de chibrit,...

Prajitura cu cafea si mascarpone

In Prajituri la 9 Mai 2011

Blat: Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Se coc 2 blaturi in tava (25/35...

Placinta cu carne

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2011

Aluat: Se dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut cca 30 minute. Eu am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul...

Rulouri cu scortisoara insiropate

In Dulciuri la 7 Mai 2011

Nu va pot descrie in cuvinte cat de bune pot fi aceste rulouri cu scortisoara. Initial, am vrut sa fac reteta de "Rolls Cinnabon" , dar Amira a ochit cutia de branza Almette si a hotarat: "vreau sa mananc branzica de-a mea" :))) Asa ca am ramas fara branza pentru...

Pulpe de pui cu rosii si lamaie

In Pui la 7 Mai 2011

Copanelele curatate si spalate se aseaza intr-un vas termorezistent. De jur imprejur punem cartofii curatati si taiati in sferturi. Se sareaza si pipereaza dupa gust, se presara si putina salvie uscata. Rosia si lamaia feliate se aseaza deasupra carnii. Daca mai ramane lamaie se stoarce...

Inghetata de capsuni

In Dulciuri la 5 Mai 2011

Capsunile spalate si curatate se paseaza in blender sau cu mixerul vertical. In alt vas amestecam laptele condensat, laptele evaporat si frisca lichida. Amestecam cele 2 compozitii si dam vasul la congelator pentru 1-2 ore, dupa care mai mixam o data compozitia (cu mixerul vertical) si...

Panna Cotta Layers

In Dulciuri la 4 Mai 2011

Subit mi s-a facut pofta de panna cotta . Cu sos de ciocolata sau cu sos de cafea...mmm... Si cum nu m-am putut decide am hotarat sa le combin. Fiecare strat il vom face separat, astfel ca vom imparti ingredientele in 3. Ordinea este aleatorie, dupa cum doreste fiecare. Stratul de...

Tarta cu ciocolata si ananas

In Prajituri la 4 Mai 2011

Blat: Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi punem zaharul si mixam pana devin ca o crema. Banana o pasam cu furculita si o punem in crema de oua. Faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata o incorporam usor in compozitie. Compozitia o turnam intr-o...

Cornuri pufoase cu nuca si cacao

In Dulciuri la 3 Mai 2011

Acesta este aluatul la care am ajuns dupa indelungi teste si cautari, aluat ce l-am folosit si la cozonacul cu nuca si cacao pentru Paste. Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul si cacao, esenta de rom si scortisoara, apoi se toarna lapte fierbinte deasupra. Se pune lapte pana se...

Afisate 301 - 330 din 1130 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.

 
 
 
Retete preferate
Prajitura cu nuca

Voturi:13

Friptura de oua

Voturi:20

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]