publicat la 09.07.2021
publicat la 09.07.2020
publicat la 15.05.2020
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert cheesecake cu menta si capsuni
Pentru stratul de biscuiți, sfărâmăm biscuiții mai grosier și îi punem într-un vas. Adăugăm peste ei untul topit și amestecăm rapid pentru a se pătrunde uniform. Întindem stratul de biscuiți la baza unei forme de tort cu diametrul de 22 cm, după ce o tapetăm...
Desert tort cu crema de ciocolata si jeleu de coacaze negre
Pentru blat , aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle. In mod special, ouăle nu trebuie sa fie reci, scoase direct din frigider atunci când ne apucăm de lucru,...
Desert mini tarte cu cirese
Mai întâi, pregătim umplutura de cireșe. Îndepărtăm sâmburii de la cireșe și le punem într-un bol. Adăugăm zahărul peste ele, le amestecăm și le dăm la rece până pregătim aluatul, timp în care se va forma sirop. Pentru aluatul de...
Desert cozonac cu untura in aluat
Ca la orice aluat de cozonac, toate ingredientele trebuie ținute la temperatura camerei, cam cu 1-2 ore înainte de a le folosi. Făina se cerne de două ori pentru a o aera. La mijlocul făinii, unde facem o adâncitură, punem drojdia și o lingură de zahăr. Turnăm puțin lapte...
Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de clementine
Preparăm blatul de tort. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează, mai întâi la treaptă inferioară, apoi la o treaptă superioară, chiar maximă. Sarea...
Desert rulada cu crema de nuci si visine din compot
Pentru foaia de ruladă , separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în continuare până când bezeaua devine fermă. Adăugăm gălbenușurile, omogenizăm...
Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori
Pentru compoziția de mere , curățăm merele, le trecem prin robot, urmărind să obținem bucățele neuniforme, că dau mai bine ca aspect. Adăugăm zahărul și transferăm vasul pe foc, amestecând constant în mere să se caramelizeze uniform. Când sunt bine pătrunse și...
Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema
Pregătim blatul. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul, pe care eu îl macin și îl transform în spumă și mixăm în continuare, până bezeaua devine foarte fermă....
Desert nuci cu ciocolata in aluat si crema de nuci
Mai întâi topim ciocolata. Rupem ciocolata în bucăți mici, pe care le adăugăm într-un vas, pe foc, împreună cu laptele. Amestecăm intens până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția. O lăsăm, apoi, să se răcească. În bolul...
Desert biscuiti spritati, cu pudra de roscove
Punem în bolul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos, smântâna și esența. Le mixăm până se omogenizează compoziția. Nu ne vom speria dacă se separă puțin grăsimea, pentru că se va omogeniza aluatul la final. Cernem o parte din făină împreună cu pudra...
Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie
Punem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția. Cernem puțină făină împreună cu bicarbonatul și adăugăm amestecul peste compoziția din vas. Mixăm în continuare,...
Desert cozonac cu aluat oparit
Pentru aluat, este bine să aducem făina în bucătărie de seara și să o cernem. A doua zi, o mai cernem odată, în vasul în care vom frământa aluatul, pentru a fi aerată și facem o adâncitură la mijlocul ei. Punem laptele la încălzit, fără zahăr și...
Desert placinta combinata cu dovleac si gutui
Mai întâi, lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Curățăm dovleacul și îl tocăm într-un chopper sau robot, dar nu foarte mărunt. Curățăm gutuile și, asemeni dovleacului, le tocăm, apoi le stropim cu zeamă de lămâie să nu...
Desert orez cu lapte si mousse de dovleac cu caramel
Mai întâi punem laptele la fiert cu un praf de sare și batoanele de scorțișoară. Îl lăsăm până atinge punctul de fierbere, adăugând și zahărul tos pe parcurs. Punem orezul într-o sită și îl clătim bine în 2-3 ape reci, apoi...
Desert clatite de post cu bautura eco din orez
Punem într-un vas, băutura eco din orez, împreună cu zahărul brut și le amestecăm până la topirea zahărului. Băutura este și ea dulceagă, deci nu este nevoie de prea mult zahăr, dar depinde de gustul fiecăruia. Eu, de obicei, nu prepar aluatul de clătite decât...
Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie
Pornim cuptorul la 180 de grade C. Topim la bain marie, ciocolata ruptă în bucăți, împreună cu untul. Amestecăm până omogenizăm bine compoziția, apoi o lăsăm să se tempereze până preparăm bezeaua. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare...
Desert tort cu crema de ciocolata alba si afine - 7 ani de bucataras
Pentru blatul de tort, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează, mai întâi la treaptă inferioară, apoi la o treaptă superioară, chiar maximă. Sarea ajută...
Desert inghetata de banane si caramel condensat
Decojim bananele, le rupem în bucăți mai mici și le punem în recipientul blenderului. Adăugăm zeama de lămâie și pornim blenderul, transformându-le într-un piure fin. Apoi amestecăm piureul de banane cu caramelul condensat, până la omogenizare. Punem...
Desert inghetata de capsuni servita cu jeleu de capsuni
Spălăm bine căpșunile, le îndepărtăm codițele și le lăsăm la scurs, într-o sită. Apoi, le tăiem în sferturi și le stropim cu zeamă de lămâie. Aceasta ajută la intensificarea culorii, dar este utilă și pentru a nu se crea acele ace de gheață prin...
Desert cosulete Duo cu ciocolata si dulceata de trandafiri
Topim, în vase separate, la bain marie, ciocolata albă și ciocolata amăruie. Când sunt fluide, cu ajutorul unei pensule tapetăm pereții formelor de brioșe din silicon cu câte un strat de ciocolată. Eu am format 6 coșulețe de ciocolată albă și 6 coșulețe de...
Desert gogosi cu flori de salcam
Mai întâi rupem florile de salcâm cu codițe si le clătim în apă rece, apoi le lăsăm la scurs. Amestecăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat până se spumează. Apoi, adăugăm iaurtul, omogenizăm și încorporăm, treptat, făina...
Desert chec cu iaurt si afine
Scoatem untul din frigider cu 20 de minute înainte de a începe procesul tehnologic, pentru a fi moale. Măcinăm zahărul și îl transformăm în zahăr pudră și dăm deoparte 2 linguri cu vârf din el și le amestecăm cu zahărul vanilat Spălăm afinele și le...
Desert ciocolata de casa cu fructe uscate
Măsurăm cantitățile ingredientelor și le punem în boluri separate. Untul de cacao, fiind solid, ca un săpun de casă, îl dăm pe răzătoare și îl punem într-un vas. Peste fructele uscate adăugăm băutura vegetală din alune organice ca să le hidratăm. Praful de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Cernem 450 g făină, într-un vas și facem o adâncitură la mijloc. Punem acolo garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim băutura din orez și dizolvăm în ea uleiul de cocos, care este solidificat. Adăugăm și un praf de sare și esența și o turnăm,...
Desert cozonac de post cu suc de portocale si glazura de cacao
Aducem ingredientele la temperatura camerei, în special făina. Cernem făina într-un vas și îi facem o adâncitură la mijloc, unde punem drojdia plus o lingură de zahăr. Încălzim sucul de portocale și turnăm puțin peste drojdie. Amestecăm drojdia cu zahărul...
Desert briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri
Frecăm untul moale cu îndulcitorul și un praf de sare, apoi încorporăm, pe rând, ouăle. Adăugăm iaurtul, apoi bicarbonatul care se va stinge în aciditatea iaurtului. Amestecăm 450 g făină cu praful de copt și le cernem deasupra celorlalte ingrediente,...
Desert prajitura cu piscoturi in blat si caramel cu cacao
Pentru blat , mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri și dăm deoparte 4 gălbenușuri, pentru a le folosi la cremă. Presărăm un praf de sare peste albușuri, apoi adăugăm, treptat zahărul, pe care îl transformăm în zahăr...
Desert prajitura marmorata cu ciocolata alba si neagra
Pentru blatul marmorat, mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri, ca la orice blat de pandișpan. Mixăm albușurile spumă presărate cu puțină sare, adăugăm, treptat, zahărul și le mixam până obținem o bezea fermă. Adăugăm...
Desert prajitura cu ciocolata amaruie si nuca
Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Măcinăm nuca grosier. Măcinăm și ciocolata tot grosier. Măcinându-le la robot nu vor ieși uniforme, o parte vor fi măcinate fin, iar o parte mai grosier,...
Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere
Pregătim mai întâi umplutura de mere. Curățăm merele, le dăm pe răzătoarea mare și le punem într-un vas cu pereți dubli. Le amestecăm cu zahărul și le punem la caramelizat până când merele își schimbă culoarea și se formează sirop....