publicat la 23.01.2022
publicat la 17.01.2022
publicat la 09.01.2022
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Mancare de conopida
Se pune o oală cu apă la fiert. Când clocoteste, se adaugă sare şi se opăreşte conopida ruptă în bucheţele mici pentru 5 minute. Separat se căleşte ceapa verde tocată, apoi se adaugă ardeii tăiaţi fâşii şi roşioarele cherry tăiate în sferturi. Se...
Desert Banana Bread
Se pasează bananele şi se amestecă cu oul, untul moale, zahărul şi zahărul Bourbon şi se amestecă bine. Se adaugă nuca măcinată şi ciocolata tocată. Separat se amestecă făina cu sarea şi praful de copt. Ingredientele uscate se cern peste amestecul de banane. Se...
Desert prajitura Kinder Bueno
Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pesmetul şi nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se nivelează compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la...
Desert cornulete fragede cu bors
Într-un castron cernem făina, apoi o amestecăm bine cu praful de sare, zahărul cu rom şi drojdia granule. Punem uleiul şi borşul, apoi framântăm rapid un aluat fărâmicios. Acoperim castronul cu o folie de plastic şi dăm la frigider pentru 30 de minute....
Chiftelute de cartofi cu spanac
Cartofii se curăţă, se spală şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se scurg bine de zeamă şi se amestecă cu spanacul decongelat şi scurs şi el, brânza rasă, oul, usturoiul ras fin,un praf de piper, făina şi mărarul tocat. Se pune ulei la încins şi se...
Supa-crema de cartofi violet
Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă. Din spatele de pui şi restul legumelor facem o supă concentrată pe care o strecurăm la sfârşit. Cartofii fierţi se curăţă de coajă şi se pun în blender. Se adaugă din supa pregătită anterior până...
Aperitiv placintele cu carne de pui
Se pregăteşte aluatul : se bate bine oul cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se bate în continuare. Se pun sarea, praful de copt stins cu un pic de oţet şi laptele. Cu ajutorul unei spatule se încorporează făina cernută. Se amestecă totul foarte bine, apoi se dă...
Spaghetti cu bacon si sos de smantana
Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se călesc la foc mic în puţin ulei ceapa şi usturoiul tocat mărunt. Se adaugă baconul tăiat cubulețe. Între timp roşia se opăreşte, se curăţă de coajă şi i se scoate miezul moale,...
Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi
Se condimentează peştele cu sare şi piper şi se frige pe grill. Usturoiul se curăţă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se presară cu sare şi se freacă maioneză cu un pic de ulei. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, zeamă de lime/lămâie şi...
Desert paleuri cu ciocolata
Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută cu praful de copt şi sarea. Rezultă un aluat moale din care se formează cu poşul grămăjoare pe tava tapetată cu hârtie de copt...
Pui marinat la cuptor
Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie. Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper, cimbru uscat, boiaua, usturoiul ras fin şi zeama de lămâie. Se amestecă bine. Se pune carnea în castron şi se unge bine pe toate...
Sparanghel la cuptor cu bacon si ou
Se taie partea mai tare de la fiecare sparanghel. Se spală şi se opăresc pentru 5 minute. Se scot într-un castron cu apă cu gheaţă. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se înfăşoară fiecare sparanghel în câte o...
Supa cremoasa de pui si porumb
Într-o oală punem carnea spălată şi ceapa întreagă. Se acoperă totul cu apă rece şi punem vasul să fiarbă la foc potrivit. Când carnea a fiert mai mult de jumătate, se adaugă ţelina, morcovii şi cartofii întregi. Se micşorează...
Rulada de pui cu ficatei picanti si oregano
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Se adauga si cateii de usturoi, apoi ficateii condimentati din belsug cu sare, oregano, condiment pentru gratar si un praf de chilli si se pune o cescuta de apa. Se lasa sa scada sosul, dupa care dam usor la blender ficateii cu tot cu...
Hamburger Delikat
Se toaca ceapa si usturoiul marunt. Se amesteca bine cu carnea, pasta de tomate, condimentele speciale Delikat de chiftele, gratar si un praf de chilli, apoi se gusta si se mai adauga sare daca este nevoie. Se formeaza doua chiftele mari care se pun la fript in tigaia grill bine incinsa....
Dovlecei crocanti
Se spală dovleceii şi se şterg. Se taie sub formă de bastonașe, care se presară cu sare şi piper. Se dau prin ou bătut şi se tavălesc prin pesmetul amestecat cu parmezan. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor la 200 grade...
Pui cu sunca si mozzarella
Se fac câteva tăieturi în bucăţile de piept. Se ung uşor cu ulei, apoi se condimentează cu sare, piper, condimente speciale şi cimbru. Se pune carnea la fript în tigaia grill, pentru 2 minute pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie, apoi se...
Spaghetti cu sos si chiftelute
Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, pâinea, cimbrul, sare şi piper după gust. Se formează biluţe cu mâna unsă cu un pic de ulei. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor la 180 grade...
Desert batoane Nuga cu ciocolata
Preparăm blatul : se bat spumă tare cu un praf de sare, după care adăugam treptat zahărul şi le facem bezea. Se încorporează uşor cu spatula făina cernută cu praful de copt, cubulețele colorate de rahat, nuca măcinată, esenţa şi coaja de lămâie....
Drob de pui
Ficăţeii se spală bine, apoi se pun la fiert cu o ceapă uscată. Toate verdețurile se toacă mărunt. Când ficăţeii sunt fierţi, se scurg bine de apă şi se toacă la robot sau la cuţit. Se amestecă cu verdețurile şi pateul, apoi se adaugă...
Aperitiv oua umplute
Ouăle se fierb tari. Se curăţă de coajă şi se pun într-un castron în care am ras fin sfecla roşie crudă. Se lasă acoperite de sfeclă pentru 10 minute. Se scot, se clătesc cu apă rece şi se taie în jumătate. Gălbenușurile le...
Desert tort cu ciocolata, bezea si zmeura
Preparăm întâi bezeaua : se mixează albușul cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat zahărul până obţinem o spumă tare şi lucioasă. Se trasează un cerc cu acelasi diametru ca al formei de tort pe dosul hârtiei de copt, apoi pe faţa acesteia punem bezeaua...
Desert piscoturi cu vanilie si nuci
Se freacă margarina la temperatura camerei cu zahărul. Se adaugă praful de sare, esenţele, nucile şi făina cernută. Se omogenizează bine totul. Aluatul se întinde pe masa pudrată uşor cu făină. Grosimea să fie cam de jumătate de centimetru. Se decupează cu...
Desert saraberne
Pregătim crema şi o dăm la rece (eu am pus craticioara un pic şi la congelator ca să capete consistenţă): se pun la foc mic toate ingredientele şi se amestecă bine până obţinem o cremă omogenă. Într-un vas încăpător se bat albuşurile cu un praf de sare şi...
Aperitiv camembert cald cu dulceata de ardei iute
Rotiţa de Camembert se pune la cuptor într-un vas termorezistent, ca să se înmoaie. Feliile de pâine de secară se prăjesc în tigaia grill, apoi se taie bastonaşe. Bastonaşele se ung cu dulceaţă de ardei iute. Se scoate rotiţa cu grija din cuptor, se...
Aperitiv omleta cu branza de oaie si ceapa verde
Se bat bine ouăle, apoi se adaugă brânza sfărâmată, ceapa verde şi mărarul tocate. Se încinge bine o tigaie antiaderentă şi se toarnă compoziţia. Se rumeneşte pe ambele părţi. Se serveşte fierbinte cu roşii şi caşcaval ras deasupra. Poftă bună!
Tarta cu pui si ciuperci
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi ciupercile feliate şi se mai lasă pe foc câteva minute. Se potriveşte gustul cu sare şi piper. Se pune compoziţia la răcit, apoi se adaugă...
Mini-placinta cu ton si cascaval
Se tapetează forma detaşabilă cu hârtie de copt. Conserva de ton se scurge de ulei sau sucul propriu şi se amestecă cu ceapa verde tocată mărunt şi caşcavalul ras. În formă se pune foaia de aluat, inclusiv pe pereţi, apoi se adaugă tonul, se pun feliuţe de roşii...
Rulouri de paste cu pui
Se pune la fiert apă sărată pentru foile de lasagna. Când clocoteşte se adaugă câte o foaie pe rând şi se lasă să se înmoaie. Se scot pe o farfurie unsă cu puţin ulei. Se toacă ceapa, căţelul de usturoi şi morcovul şi se călesc într-o...
Desert placinta insiropata, cu urda
Se amestecă brânza cu ouăle, zahărul, esenţa, stafidele şi coaja rasă de lămâie. Se tapetează o formă rotundă detaşabilă (26 cm) cu hârtie de copt. Se împart foile în două. Se pune un strat de foi unse fiecare cu ulei pe fundul formei, se...