Orezul se fierbe cu sare.
Mazarea fiarta se pune la scurs.
Intr-o oala se amesteca 70gr unt cu faina si se toarna treptat laptele cald amestecând .
Se lasa sosul alb sa fiarba pana cand se ingroasa, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca de baza vasului.
Se ia vasul de pe...
Se dau merele prin razatoare, se adauga zaharul si scortisoara si se calesc într-o oală pana cand scade zeama.
Ouale se mixeaza cu zaharul, pana cand isi dubleaza compozitia, se adauga uleiul si se mixeaza pana se incorporeaza. Faina amestecată cu praful de copt se adauga...
Într-un castron bateti ouăle cu zahărul, pană cand se topeste tot zahărul.
Adăugați pe rand esenta de vanilie, iaurtul si făina amestecată cu praful de copt. Amestecați bine toate ingredientele si adaugati coaja rasă de lămaie. Va ieși un aluat moale, cremos,cum...
Separati ouăle, gălbenușurile le mixati cu 150 g de zahăr până se deschid la culoare și își dublează volumul, apoi adăugați treptat doar 50 ml ulei (ca la maioneză) si 50 ml de apă rece, apoi praful de sare.
Albușurile le mixati pana devin tari, apoi...
Cartofii ii curatam, ii spalam, ii taiem cubulete si apoi ii fierbem cu sare.
Nu trebuie fierti foarte mult, ca sa se nu se sfarame, ci doar atat cat sa fie moi. Cel mai bine, ii verificam cu furculita.
Cand sunt fierti, ii strecuram de apa.
Intr-o tigaie, punem bucatelele de unt. Cand...
Se separă albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat cu mixerul, spuma tare, apoi se adauga zaharul si se bat din nou pana cand aceasta devine lucioasa si va face tepi.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie pana cand devine o crema, apoi se toarnă cate putin...
Spanacul proaspat se spală bine si se fierbe in apa clocotita, pana cand frunza s-a inmuiat. Apoi il strecurati printr-o sita, il taiati si il frecati cu un pic de sare si piper.
Daca aveti spanac congelat, il lasati sa se dezghete.
Spanacul dezghetat ii condimentati cu sare,...
Separăm albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu praful de sare. Treptat, adaugam cate putin zahar. Mixam galbenusurile pana cand obținem consistenta unei creme.
Peste spuma de albusuri, adaugam gălbenușurile, cu o spatula de silicon...
Ouăle le mixați cu zaharul, pana ce devin ca o crema si isi dubleaza volumul.
Adaugati faina amestecata cu praful de copt, in ploaie, amestecand usor cu o paleta de sus in jos.
Adaugati esenta si coaja de lamaie, amestecati.
Taiati merele cubulete si le asezati intr-o tava...
Orezul il fierbeți cu un praf de sare, in multa apa.
Intre timp, cat fierbe orezul, se taie în bucăți mici, toate ingredientele de mai sus si se amesteca intre ele.
Orezul nu trebuie fiert tare ca sa nu se zdrobeasca, doar în asa fel cat sa rămână...
Tocați ceapa marunt ca sa o aveti pregatita pentru a o adauga la final.
Într-un bol inalt, puneti icrele si mixați pentru cateva minunte, la început, mixați încet si pe parcurs, măriți viteza, apoi adăugați ulei, ca la maioneza, mixând în continuare. ...
Dati cuptorul la 180 grade C, sa se incalzeasca.
Intr-o cratita, se pune 120 g de ciocolata rupta in bucatele, 100 g de margarina si cafeaua.
Se topeste la foc mic, amestecand continuu pana devine o compozitie omogena.
Se ia de pe foc si se lasa pana devine calda.
Cand...
Sărati pestele inainte de a taia legumele, ca sa isi ia gustul de la sare.
Tăiați legumele cubulete sau feliute.
Într-un vas, puneți un pic de ulei, dupa ce ati asezat legumele taiate, le condimentați bine. In cavitatatea pestelui, introduceți bucati de usturoi si feliute de...
Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga zaharul. Cand spuma e lucioasa, se adauga faina cate puțin, cu mișcări ușoare de sus în jos cu o paleta, apoi uleiul, coaja de lamaie, praful de copt si esenta de vanilie. Amestecati pana cand compozitia devine omogena,...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le amestecați cu mixerul la viteza potrivita cu 250g zaharul, apa calduta, uleiul, zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa.
Albusurile se mixează bine, pana devin tari apoi se adauga restul de zahar...
Într-o cratiță, se pune laptele si zaharul și se da la foc, amestecând pana se topește, cam 3 minute .
Se adauga 2 linguri de cacao si se lasa sa mai fiarba inca 3 minute, apoi se adauga margarina tăiată în bucati, pana se topește. ...
Untul la temperatura camerei se mixeaza usor cu zaharul pudra cam 2-3 min, apoi se adauga ouale unul cate unul, sarea, amestecand bine pentru inca 2-3 min.
Se adauga faina cate o lingura, amestecand in continuare pana se formeaza un aluat omogen, nelipicios si moale.
Se formeaza bilute...
Aluatul:
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, le puteti pregati cu o seara inainte.
Laptele se amesteca cu zaharul si vanilia si il incalziti putin la foc cat sa fie cald (nu fierbinte).
O canade lapte caldut se amesteca cu drojdia sfaramata si cu3 sau 4...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat cu un praf de sare.
Se adauga treptat zaharul, galbenusul si apoi se adauga faina amestecand cu o paleta de sus in jos.
Se adauga uleiul si praful de copt, amestecand usor.
Se toarna compozitia intr-o tava de 33/24, tapetata cu...
Dati cuptorul la 180 grade in timp ce faceti blatul astfel incat sa fie incins.
Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu praful de sare pana devin spuma. Dupa ce au devenit spuma se adauga treptat zaharul amestecand bine, pana devine o bezea tare care nu curge la intoarcerea...
Ouale se mixeaza bine pana ce devin pufoase .
Se adauga treptat mascarpone,apoi faina amestecata cu praful de copt
Apoi adaugati usor banana taiata marunt.Compozitia o puneti in forma dorita
Se da la cuptor pana ce trece testul scobitorii.Primele 15-20 minunte...
Blat:
Dati cuptorul la 180 grade in timp ce faceti blatul astfel incat sa fie incis
Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu praful de sare pana devin spuma. Dupa ce au devenit spuma se adauga treptat zaharul amestecand bine, pana devine o bezea tare care nu curge la...
Carnea tocata se amesteca cu cartofi fierti(pe care ia-ti pisat cu o furculita),se adauga oul,sare piper dupa gust.
Se amesteca bine.
Pe o foaie de copt puneti compozitia si formati o rulada,va puteti ajuta cu foaia de copt ,sau cu mainile.
Treceti rulada prin parmezan pe toate partile ....
Intr-o cratita puneti uleiul, apa si sarea si le dati la foc pana incepe sa clocoteasca. Cand incepe sa clocoteasca adaugati faina amestecand bine cu telul pana se desfac bine cocoloasele si devine ca o mamaliga mai consistenta.
Se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei, apoi se...
Foile:
Margarina sau untul (eu am facut cu unt in reteta cerea margarina ),mierea si zaharul se fierb la foc mic pana se topeste zaharul .Atentie sa nu lasati prea mult pe foc,doar cat s-a topit zaharul.
Compozitia de mai sus se raceste,apoi se adauga cate un pic din faina...
Dati cupturul la 180 grade sa se incalzeasca.
Se face aluatul: Se dizolva 1/2 de cafea cu o lingura de apa fierbinte Intr-o cratita se pune 120g de ciocolata rupta in bucatele, 85g de unt si cafeaua facuta mai sus.Se topeste la foc mic, amestecand continuu pana devine o...
Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei cu carnea taiata bucati si morcovul (eu am facut-o cu un pic de apa si la sfarsit am adaugat uleiul).
Dupa ce e aproape fiarta carnea se adauga orezul, sare, adaugand mereu cate un pic de apa.
Cand este aproape fiert orezul se adauga...
Faina se amesteca cu amidonul si zaharul.Galbenusurile se bat usor cu un sfert din lapte si se adauga peste compozitia din faina,amestecand bine. Laptele ramas se fierbe si se toarna putin cate putin peste compozitia facuta mai sus,amestecand bine in acelasi timp.
Se da la foc mic...
Ouale, spanacul fiert si smantana se bat cu un tel, adaugand sarea, piperul dupa gust si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie amestecand bine, apoi faina. Se amesteca totul bine si se aseaza intr-o tava cu foaie de copt. Se coace blatul in cuptor la 180 de grade, cam 15-20 de minute. Blatul nu...
Se face salata de vinete:
Se coc vinetele in cuptor sau pe plita(sunt gata cand sunt moi),se curata de coaja.
Dupa ce s-au scurs, vinetele se toaca cu un cutit de lemn sau de plastic.
Vinetele tocate se pun intr-un castron ,se amesteca 2 linguri de ulei,amestecand bine.
Se...
Sufleu de mazare
Orezul se fierbe cu sare. Mazarea fiarta se pune la scurs. Intr-o oala se amesteca 70gr unt cu faina si se toarna treptat laptele cald amestecând . Se lasa sosul alb sa fiarba pana cand se ingroasa, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca de baza vasului. Se ia vasul de pe...
Desert prajitura cu mere
Se dau merele prin razatoare, se adauga zaharul si scortisoara si se calesc într-o oală pana cand scade zeama. Ouale se mixeaza cu zaharul, pana cand isi dubleaza compozitia, se adauga uleiul si se mixeaza pana se incorporeaza. Faina amestecată cu praful de copt se adauga...
Desert gogosi pufoase, facute cu lingura
Într-un castron bateti ouăle cu zahărul, pană cand se topeste tot zahărul. Adăugați pe rand esenta de vanilie, iaurtul si făina amestecată cu praful de copt. Amestecați bine toate ingredientele si adaugati coaja rasă de lămaie. Va ieși un aluat moale, cremos,cum...
Desert briose cu mere
Separati ouăle, gălbenușurile le mixati cu 150 g de zahăr până se deschid la culoare și își dublează volumul, apoi adăugați treptat doar 50 ml ulei (ca la maioneză) si 50 ml de apă rece, apoi praful de sare. Albușurile le mixati pana devin tari, apoi...
Aperitiv cartofi natur
Cartofii ii curatam, ii spalam, ii taiem cubulete si apoi ii fierbem cu sare. Nu trebuie fierti foarte mult, ca sa se nu se sfarame, ci doar atat cat sa fie moi. Cel mai bine, ii verificam cu furculita. Cand sunt fierti, ii strecuram de apa. Intr-o tigaie, punem bucatelele de unt. Cand...
Desert prajitura cu capsuni
Se separă albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu mixerul, spuma tare, apoi se adauga zaharul si se bat din nou pana cand aceasta devine lucioasa si va face tepi. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie pana cand devine o crema, apoi se toarnă cate putin...
Aperitiv omleta cu spanac si cascaval
Spanacul proaspat se spală bine si se fierbe in apa clocotita, pana cand frunza s-a inmuiat. Apoi il strecurati printr-o sita, il taiati si il frecati cu un pic de sare si piper. Daca aveti spanac congelat, il lasati sa se dezghete. Spanacul dezghetat ii condimentati cu sare,...
Desert chec cu rahat
Separăm albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu praful de sare. Treptat, adaugam cate putin zahar. Mixam galbenusurile pana cand obținem consistenta unei creme. Peste spuma de albusuri, adaugam gălbenușurile, cu o spatula de silicon...
Desert prajitura cu mere
Ouăle le mixați cu zaharul, pana ce devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, in ploaie, amestecand usor cu o paleta de sus in jos. Adaugati esenta si coaja de lamaie, amestecati. Taiati merele cubulete si le asezati intr-o tava...
Salata de orez
Orezul il fierbeți cu un praf de sare, in multa apa. Intre timp, cat fierbe orezul, se taie în bucăți mici, toate ingredientele de mai sus si se amesteca intre ele. Orezul nu trebuie fiert tare ca sa nu se zdrobeasca, doar în asa fel cat sa rămână...
Salata de icre
Tocați ceapa marunt ca sa o aveti pregatita pentru a o adauga la final. Într-un bol inalt, puneti icrele si mixați pentru cateva minunte, la început, mixați încet si pe parcurs, măriți viteza, apoi adăugați ulei, ca la maioneza, mixând în continuare. ...
Prajitura Brownie ciocolatos
Dati cuptorul la 180 grade C, sa se incalzeasca. Intr-o cratita, se pune 120 g de ciocolata rupta in bucatele, 100 g de margarina si cafeaua. Se topeste la foc mic, amestecand continuu pana devine o compozitie omogena. Se ia de pe foc si se lasa pana devine calda. Cand...
Peste macrou cu legume în cuptor
Sărati pestele inainte de a taia legumele, ca sa isi ia gustul de la sare. Tăiați legumele cubulete sau feliute. Într-un vas, puneți un pic de ulei, dupa ce ati asezat legumele taiate, le condimentați bine. In cavitatatea pestelui, introduceți bucati de usturoi si feliute de...
Muffins din albusuri
Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga zaharul. Cand spuma e lucioasa, se adauga faina cate puțin, cu mișcări ușoare de sus în jos cu o paleta, apoi uleiul, coaja de lamaie, praful de copt si esenta de vanilie. Amestecati pana cand compozitia devine omogena,...
Chec mare si pufos
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecați cu mixerul la viteza potrivita cu 250g zaharul, apa calduta, uleiul, zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa. Albusurile se mixează bine, pana devin tari apoi se adauga restul de zahar...
Bombe cu visine
Într-o cratiță, se pune laptele si zaharul și se da la foc, amestecând pana se topește, cam 3 minute . Se adauga 2 linguri de cacao si se lasa sa mai fiarba inca 3 minute, apoi se adauga margarina tăiată în bucati, pana se topește. ...
Nuci umplute cu crema de nuca si ciocolata
Untul la temperatura camerei se mixeaza usor cu zaharul pudra cam 2-3 min, apoi se adauga ouale unul cate unul, sarea, amestecand bine pentru inca 2-3 min. Se adauga faina cate o lingura, amestecand in continuare pana se formeaza un aluat omogen, nelipicios si moale. Se formeaza bilute...
Cozonac pufos cu nuca si rahat
Aluatul: Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, le puteti pregati cu o seara inainte. Laptele se amesteca cu zaharul si vanilia si il incalziti putin la foc cat sa fie cald (nu fierbinte). O canade lapte caldut se amesteca cu drojdia sfaramata si cu3 sau 4...
Prajitura Rafaella
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul, galbenusul si apoi se adauga faina amestecand cu o paleta de sus in jos. Se adauga uleiul si praful de copt, amestecand usor. Se toarna compozitia intr-o tava de 33/24, tapetata cu...
Tort cu crema de vanilie si frisca
Dati cuptorul la 180 grade in timp ce faceti blatul astfel incat sa fie incins. Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu praful de sare pana devin spuma. Dupa ce au devenit spuma se adauga treptat zaharul amestecand bine, pana devine o bezea tare care nu curge la intoarcerea...
Prajitura cu mascarpone,banane,nutela si ciocolata
Ouale se mixeaza bine pana ce devin pufoase . Se adauga treptat mascarpone,apoi faina amestecata cu praful de copt Apoi adaugati usor banana taiata marunt.Compozitia o puneti in forma dorita Se da la cuptor pana ce trece testul scobitorii.Primele 15-20 minunte...
Tort pentru cununie
Blat: Dati cuptorul la 180 grade in timp ce faceti blatul astfel incat sa fie incis Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu praful de sare pana devin spuma. Dupa ce au devenit spuma se adauga treptat zaharul amestecand bine, pana devine o bezea tare care nu curge la...
Polpettone din carne tocata
Carnea tocata se amesteca cu cartofi fierti(pe care ia-ti pisat cu o furculita),se adauga oul,sare piper dupa gust. Se amesteca bine. Pe o foaie de copt puneti compozitia si formati o rulada,va puteti ajuta cu foaia de copt ,sau cu mainile. Treceti rulada prin parmezan pe toate partile ....
Eclere cu crema de vaniliesi frisca
Intr-o cratita puneti uleiul, apa si sarea si le dati la foc pana incepe sa clocoteasca. Cand incepe sa clocoteasca adaugati faina amestecand bine cu telul pana se desfac bine cocoloasele si devine ca o mamaliga mai consistenta. Se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei, apoi se...
Prajitura Claudia
Foile: Margarina sau untul (eu am facut cu unt in reteta cerea margarina ),mierea si zaharul se fierb la foc mic pana se topeste zaharul .Atentie sa nu lasati prea mult pe foc,doar cat s-a topit zaharul. Compozitia de mai sus se raceste,apoi se adauga cate un pic din faina...
Prajitura Brownies Cappucino
Dati cupturul la 180 grade sa se incalzeasca. Se face aluatul: Se dizolva 1/2 de cafea cu o lingura de apa fierbinte Intr-o cratita se pune 120g de ciocolata rupta in bucatele, 85g de unt si cafeaua facuta mai sus.Se topeste la foc mic, amestecand continuu pana devine o...
Supa de vitel cu spanac, orez si masline
Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei cu carnea taiata bucati si morcovul (eu am facut-o cu un pic de apa si la sfarsit am adaugat uleiul). Dupa ce e aproape fiarta carnea se adauga orezul, sare, adaugand mereu cate un pic de apa. Cand este aproape fiert orezul se adauga...
Crema de vanilie
Faina se amesteca cu amidonul si zaharul.Galbenusurile se bat usor cu un sfert din lapte si se adauga peste compozitia din faina,amestecand bine. Laptele ramas se fierbe si se toarna putin cate putin peste compozitia facuta mai sus,amestecand bine in acelasi timp. Se da la foc mic...
Rulada de spanac cu crema de branza
Ouale, spanacul fiert si smantana se bat cu un tel, adaugand sarea, piperul dupa gust si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie amestecand bine, apoi faina. Se amesteca totul bine si se aseaza intr-o tava cu foaie de copt. Se coace blatul in cuptor la 180 de grade, cam 15-20 de minute. Blatul nu...
Rosii umplute cu salata de vinete
Se face salata de vinete: Se coc vinetele in cuptor sau pe plita(sunt gata cand sunt moi),se curata de coaja. Dupa ce s-au scurs, vinetele se toaca cu un cutit de lemn sau de plastic. Vinetele tocate se pun intr-un castron ,se amesteca 2 linguri de ulei,amestecand bine. Se...