publicat la 11.09.2013
publicat la 08.09.2013
publicat la 07.09.2013
Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata festiva cu peste
Prajim crevetii in ulei fierbinte,3-4 minute, apoi ii lasam la racit si scurs pe un servet absorbant. Tocam ceapa, castravetii si gogosarul, cubulete si le punem intr-un bol. Desfacem tonul si golim continutul, cu tot cu ulei peste legume. Adaugam porumbul, spalat si scurs in prealabil....
Pastrav prajit
Dupa ce curatam si spalam bine pestele, il stergem cu un servet si stoarcem zeama de la ½ de lamaie peste el si-l saram si piperam. Tocam marunt salvia, o punem intr-un bol si adaugam faina, usturoiul si fulgii. Le amestecam si tavalim bine pestele prin amestec, astfel incat sa...
Sushi
Spalam 100g orez in apa rece, apoi il punem intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, il acoperim cu un capac, reducem flacara si-l lasam sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingem focul si lasam orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute....
Salata de somon
Punem ouale la fiert si intre timp spalam si taiem castravetele si rosiile. Spalam bine frunzele de salata si le rupem in bucati. Feliile de somon le taiem/rupem in fasii. Oule fierte tari si curatate de coaja le taiem in 6 si le adaugam peste celelalte ingrediente. Din mustar, lamaie si ulei,...
Rulouri de pangasius cu surimi
Fileurile de peste le punem intr-o strecuratoare la scurs. Punem intr-o oala, putina apa cu sare si o punem la fiert. Dupa ce da 2-3 clocote, oprim focul, luam rulourile de surimi si le scufundam in apa pentru1-2’ maxim, dupa care le scoatem pe o farfurioara si in aceiasi apa, oparim si prazul,...
File de pangasius cu salvie si rozmarin
Fileurile le taiem in doua pe orizontala si le asezonam cu sare, piper si fulgi de ardei, proaspat macinate. Maruntim frunzele si frecam pestele pe ambele parti cu ele. Deasupra stropim cu zeama de lamiae. Dam la frigider pentru cel putin 3h (eu le-am lasat de seara pana a doaua zi) sa se...
Pastrav prajit
Pestii se curata se spala, se sareaza si se stropesc cu sucul de la 1/2 lamae. Ingredientele uscate se amesteca. Dam pastravul prin amestecul de faina si-l prajim in ulei, pe ambele parti. Pastravul se serveste cu garnitura de legume fierte si felii de lamae. Pofta buna!
Clesti crab pane, cu legume
Legumele spalate si taiate dupa preferinta fiecaruia, le punem in steamer la fiert, pentru 40’. Punem intr-o tigaie uleiul de palmier,la incins si prajim clestii pe ambele parti, asa congelati (nu necesita decongelare). Se servesc alaturi de legume, pe care le saram ,piperam si...
Pastrav cu legume la cuptor
Pestele curatat si spalat se cresteaza, se pudreaza cu baza pt mancaruri si cu piperul cu usturoi, iar in crestaturile facute, punem cate o jumatate de felie de lamaie. Legumele le spalam, le feliem si le punem in boluri separate. Intr-o tava pt friptura, punem putin ulei, dupa care incepem...
Placinta cu ton
Ceapa si ardeii(inclusive cel iute) se curata se toaca marunt si se pun in boluri separate. Rosiile se dau pe razatoare sau se toaca foarte marunt. Conservele se deschid, se scurg de ulei si scoatem tonul intrun bol. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se presara putina faina si se intinde o...
Rechin cu legume la steamer
Curatam si spalam zarzavaturile. Spalam in apa rece, feliile de rechin, le stergem cu servet absorbant si stoarcem toata zeama de la o lamaie, peste ele. Taiem zarzavaturile, felii, fideluta ori rondele (dupa pofta fiecaruia)si le amestecam bine. In vasul unu al steamer-ului, punem o...