leoflori

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 03.06.2009

RETETE71
PRIETENI16
Retete

Muffins picante

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2009

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Frecam si galbenusurile si peste ele adaugam branza de vaci, untul si omogenizam bine. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt, cascavalul si albusurile batute spuma. La sfarsit adaugam maslinele taiate bucatele mici, sare si piper. Se...

Salata Caprese

In Salate la 4 Iul 2009

Le taiem, le feliem, le aranjam cum place ochiului, condimentam si papam!

Tarta cu visine

In Prajituri la 4 Iul 2009

Am topit putin untul la MW si l-am amestecat cu zaharul. Adaugam si faina si framantam bine. Albusul il batem bine cu un vf.sare si il adaugam peste compozitie, mai framantam putin. Se lasa aluatul la frigider pt. 30 minute, invelit in folie plastic. Apoi se intinde foaia, se pune in...

Parfe de ananas

In Torturi la 4 Iul 2009

Cele 2 pliculete de gelatina (20 gr.) se pun la inmuiat in apa rece pt.10 minute. Apoi se incalzeste usor la bain-marie (atentie! nu se fierbe) cat sa se dizolve. Batem frisca (foto 1), adaugam mascarpone(foto 2), adaugam zaharul(foto 3), adaugam esenta rom(foto 4) si mixam pana devine o...

Prajitura "Cuburi de lapte"

In Prajituri la 4 Iul 2009

CREMA: Amestecam 150 lapte cu cele 4 linguri zahar + amidonul. Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste la foc mic pana da in clocot. Reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. E suficient de groasa daca. atunci cand...

Cornulete bicolore

In Prajituri la 4 Iul 2009

Amestecam faina + drojdia si lasam 15 minute. (cu drojdie proaspata facem o maia: laptele caldut + zaharul+ drojdia si lasam la dospit ) Batem ouale + vf.sare + ulei. Dizolvam zaharul in laptele caldut. Framantam faina + ouale batute + zaharul dizolvat + esenta rom+ praful de copt ( +...

Briose cu vanilie

In Prajituri la 4 Iul 2009

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Ungem 12 forme si/sau punem hartiute pt.copt. Frecam untul spuma cu zaharul. Adaugam ouale pe rand,mixam bine dupa fiecare. Punem esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt si sare. La viteza mica a...

Cupcakes cu cacao

In Prajituri la 4 Iul 2009

Amestecam  cacao + apa clocotita  pana se dizolva. Lasam la racit. Amestecam  faina + praf de copt + sare . Lasam deoparte. Frecam  untul  spuma, adaugam  zaharu l si mixam pana avem o compoz.cremoasa. Adaugam  ouale,  unul cate unul. Punem si ...

Fursecuri Linzer cu gem de zmeura

In Prajituri la 4 Iul 2009

Intr-un castron se amesteca faina cu scortisoara si sare. La mixer, se freaca untul spuma si apoi se adauga zaharul,mixandu-se cca 3 minute. Apoi adaugam esenta de vanilie,galbenusurile si coaja de lamaie. La sfarsit se adauga faina si se mixeaza pana la omogenizare.   Se...

Inghetata de zmeura

In Prajituri la 2 Iul 2009

Zmeura zdrobita la pasator si apoi strecurata se amesteca cu sucul de portocala si fructoza. Smantana se bate (fiind cu 15 % grasime nu se face frisca) si se amesteca cu piureul de zmeura. Se pune in vas de plastic si se da la congelator. Se scoate dupa 1 ora si se amesteca bine, ca sa nu...

Quiche cu ton

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2009

se bat ouale, se adauga parmezanul, smantana, busuiocul si la urma concentratul de rosii, sare,piper, se omogenizeaza bine. intr-o tava unsa bine cu ulei se toarna jumatate din cantitatea de oua batute, se  pune si tonul scurs bine si peste el restul compozitiei de oua. se coace cca...

Tort de ciocolata alba si zmeura

In Torturi la 30 Iun 2009

Blatul : Ciocolata si untul se topesc, dar separat.Albusurile se bat spuma cu 50 gr. zahar. Galbenusurile se bat spuma si ele cu restul de 50 gr. zahar.In amestecul de albusuri se incorporeaza galbenusurile, untul topit, ciocolata topita si varful de sare. La sfarsit se adauga si...

Tort de ciocolata Monti

In Torturi la 27 Iun 2009

Mixam galbenusurile cu fructoza. Topim untul + cioco la bain marin, lasam la racit. Albusurile le batem cu fructoza. Turnam peste galbenusuri untul+cioco topite. Adaugam si albusurile spuma si mixam la viteza mica. Punem si esenta de rom. Turnam in tava de 22 cm tapetata cu hartie de copt si...

Paine cu ceapa si marar

In Piine la 25 Iun 2009

Dupa ce aluatul a fost framanta si a dospit in MP, l-am pus in tava de chec unsa si tapetata cu faina, l-am crestat si l-am mai lasat la crescut in tava 15 minute. Apoi am copt painica la foc mediu 40 minute.

Bomboane de ciocolata

In Prajituri la 25 Iun 2009

Am topit ciocolata la bain-marie, am pus in tavite (tavite pt .cuburi de gheata + tavite de la cutiile de bomboane)  cate 1 aluna sau bucatica de mar. Puteti umple cu ce va place mai mult! Am turnat ciocolata calda.Le-am lasat la frigider peste noapte

Paine cu mac

In Piine la 21 Iun 2009

La MP, programul 8 - paine super rapida de 1 kg. Cu siguranta se poate face si fara masina de paine, doar ca ii trebuie caldura ca sa creasca. Plus framantatul........

Tort cu crema de vanilie si zmeura

In Torturi la 18 Iun 2009

Blatul :  Se freaca galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate o lingura cu apa, pana cand se obtine o crema de consistenta unei alifii. Faina se amesteca (si cu cacao daca vrem blat de cacao) cu praful de copt si se adauga cate putin in amestecul de galbenusuri....

Paine alba italiana

In Piine la 16 Iun 2009

  Am folosit Programul 1 - Paine de baza de 1 Kg - Coaja inchisa. Cand mai avea 15 minute de copt, am uns-o cu galbenus.  

Chifle

In Piine la 16 Iun 2009

Am framantat si dospit cu MP , am format bile de aluat de cca 70 gr. si le-am mai pus in tava la crescut 30 minute. Apoi le-am uns cu ou, am presarat mac, susan, chimen si am copt cca 35 minute la foc mediu.

Chec Zebra

In Prajituri la 16 Iun 2009

Albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam. Faina amestecata cu praful de copt se adauga in compozitia de oua si se omogenizeaza de jos in sus cu lingura de lemn. Se imparte compozitia in 2 castroane in mod egal. pentru crema amestecam...

Paine cu masline

In Piine la 11 Iun 2009

Se face la Masina de Paine,  Programul 1 - paine de baza, de 1 kg, crusta inchisa. Maslinele dupa ce se toaca marunt, se lasa pe un servet de hartie ca sa absoarba apa. Se adauga in MP la semnalul sonor, impreuna cu semintele de in. Drojdia am desfacut-o in putina apa calda cu...

Desert prajitura Kinder Pingui

In Prajituri la 11 Iun 2009

Glazura 1:  Toate ingredientele se amesteca pe foc (eu am pus la bain-marie), topindu-le fara a le fierbe. Se lasa la racit la temperatura camerei. Glazura 2:  se face la fel ca si Glazura 1. Crema :  Se mixeaza frisca pana se intareste bine, se adauga gelatina...

Chec de ciocolata cu banane

In Prajituri la 11 Iun 2009

Incingem cuptorul la 180 grade C. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava mare de chec. Amestecam faina +cacao+zahar+praf copt+bicarbonat+sare. Separat mixam bine bananele zdrobite cu ouale,untul topit si esenta vanilie. Cu o lingura de lemn impaturim/amestecam usor ingredientele uscate cu...

Tarta cu branza dulce si fructe de padure

In Prajituri la 11 Iun 2009

Blatu l:  Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se infasoara in folie si se lasa la frigider 30 minute.Apoi intindem o foaie subtire si o punem in forma de tarta de 26 cm. Se pune peste foaie o hartie de copt cu boabe de fasole pt. ingreunat si se coace blatul cca 10...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2009

Se poate servi cu smantana deasupra. Se poate folosi salam in loc de cabanos. Acesta din urma este insa mai picant si mai gustos. Se poate folosi bineinteles o tava de chec obisnuita, dar aceasta rotunda (bundt pan) e mai aspectoasa. SAU Am facut alt chec, urmand aceeasi reteta...

Briose vesele

In Prajituri la 9 Iun 2009

Amestecam faina+praf de copt. Topim untul si il lasam la racit. Mixam ouale cu zaharul. Adaugam untul si laptele. Adaugam faina in ploaie si amestecam cu lingura de lemn/spatula de jos in sus. Eu am amestecat tot la mixer la viteza mica cu paletele pt.framantat. Impartim...

Desert prajitura cuburi de gheata

In Prajituri la 9 Iun 2009

Bate albusurile spuma, adauga zaharul si bate iar pana se intaresc, ca o bezea. Adauga galbenusurile si cacaua, amestecand bine. Pune si faina amestecata cu praful de copt si amesteca usor de jos in sus cu o spatula, pana la omogenizare. Pune compozitia in tava unsa si tapetata cu...

Cozonac trandafir cu visine

In Prajituri la 8 Iun 2009

Am cernut faina si am amestecat-o cu drojdia (am lasat 15 minute). Am adaugat apoi peste faina zaharul, sarea, untul topit, ouale, laptele putin cate putin, esenta de rom , coaja de portocala si am framantat bine. A fost nevoie sa mai pun putina faina, pana nu s-a mai lipit de maini. Am...

Tort " Black & White" Michael Jackson

In Torturi la 8 Iun 2009

BLATUL : Frecam untul spuma cu zaharul. Adaugam ouale pe rand si mixam cca 3 minute. Punem faina(care a fost amestecata inainte cu praful de copt) ,alternand cu laptele. Mixam pana la omogenizare. Impartim compozitia in 2 parti egale....

Prajitura Hawaii

In Prajituri la 8 Iun 2009

Scurgem fructele si le taiem cubulete. Frecam untul cu zahar si sare, adaugam ouale si amestecam pana se dizolva zaharul. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in amestecul de unt-oua-zahar. La sfarsit adaugam sucul de lamaie si fructele. Turnam compozitia in forma unsa si tapetata cu...

Afisate 31 - 60 din 71 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]