publicat la 07.02.2022
publicat la 06.01.2022
publicat la 22.09.2021
Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv tort sarat/Cheesecake sarat
Blat: Sfaramam sticksurile si biscuiti crakers la robot, pana capata consistenta pesmetului. Amestecam bine cu untul topit. Ungem o tava de tort cu inel detasabil de 24 cm cu putin unt, presam bine 3/4 din compozitie,o uniformizam si dam la rece. Crema de spanac: Prajim cubuletele de...
Desert budinca reciclata
Ungem cu unt o tava mai adanca. Asezam un strat de felii de cozonac si bucatele de prajituri. Batem bine ouale cu zaharul. Adaugam laptele, smantana si esențele si omogenizam. Turnam jumatate din compozitie peste feliile de cozonac, apoi "împrăștiem" in toata tava...
Desert briose cu smochine si ciocolata
Cantarim ouale si aceeasi greutate o vom folosi pentru restul ingredientelor: zahar, unt, faina. Mixam oualele cu un varf cutit de sare in jur de 2 minute, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam 5 minute. Adaugam alternativ jumatate din cantitatea de faina (in care am amestecat...
Ceafa de porc in sos alb servita cu cus-cus cu menta si rodie
Curatam si tocam legumele cubulete. Incingem 2 linguri de ulei si adaugam ceapa. Dupa ce se inmoaie, punem ardeiul si dovlecelul si le lasam pana se inmoaie, amestecand din cand in cand. Adaugam smantana de gatit, potrivim gustul de sare si piper si lasam sa fiarba circa 5 minute, apoi punem...
Cus-cus cu menta si rodie
Punem cus-cusul intr-un castron, turnam peste el apa fierbinte condimentata cu sare si piper si lasam cca. 10 minute la hidratatat. Intre timp tocam menta si punem semintele de rodie la scurs. Dupa ce s-a hidratat cuscus-ul, se amesteca cu menta si rodia si se potriveste gustul de sare...
Dulceata de sfecla cu ciocolata, portocala si ghimbir
Spalam sfecla si o punem la cuptor sa se coacă. Cand este gata, o lasam sa se răcorească, o taiem cubulete, o blenduim, apoi o punem într-o oala împreună cu zeama de portocala. Dupa ce da într-un clocot, adaugam ciocolata rasa ( eu am avut bilute de ciocolata), zaharul si...
Pate din seminte de dovleac
Punem semintele de dovleac la inmuiat in apa peste noapte sau cel putin 3-4 ore, apoi le strecuram si le punem in blender cu restul ingredientelor. Adaugam 3-4 linguri de apa si blendam. La nevoie se mai adauga apa. Asezonam cu sare si piper pate-ul obtinut si servim cu crakersi sau paine...
Aperitiv flori sarate sanatoase
Punem la copt sfecla, cartoful dulce si morcovul. Cat se coc tocam marunt prazul, apio si pătrunjelul. Dupa ce se răcoresc puțin legumele coapte, le taiem cuburi si le punem in robot (sau in blender) împreună cu o parte din branza de vaci si iaurt. Amestecăm si adaugam ouale si restul...
Paste la cuptor cu ciolan afumat
Fierbem ciolanul pana se inmoaie carnea si dupa ce se racoreste, il taiem cubulete. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgem si le punem intr-un castron incapator. Curatam ardeiul si dovlecelul, le tocam cubulete si le adaugam peste paste impreuna cu ciolanul si...
Placintele sarate
Intr-un castron amestecam faina si sarea cu zaharul si bicarbonatul, apoi radem cascavalul si amestecam bine. Adaugam si ayranul si omogenizam compozitia pana obtinem un aluat nelipicios si elastic. Tocam marunt/ radem mezelul si ceapa verde. Pe masa infainata formam din aluat o bagheta mai...
Desert cornuri cu capsuni si banane
Incalzim putin lapte si punem drojdia la inmuiat in el. Intre timp facem un aluat moale din faina, laptele ramas, zahar, untul topit, sare si oua, in care adaugam laptele cu drojdia. Framantam aluatul cu mana (se poate folosi si mixerul) si il lasam circa o ora sa dospeasca. Intre timp...
Paste alfabet cu carne tocata - Reteta 200
Fierbem pastele in apa cu sare si un pic de ulei conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp tocam ceapa, curatam si pisam usturoiul. Cand sunt fierte pastele, le clatim cu apa rece si le lasam sa se scurga. Intr-o cratita incingem 2-3 linguri ulei si punem ceapa la calit. Cand devine...
Desert biscuiti cu unt de arahide
Punem in vasul robotului 4 oua si le mixam cu zaharul si uleiul. Adaugam apoi untul de arahide si mierea si amestecam pana se omogenizeaza.Punem compozitia intr-un castron incapator, adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam pana se formeaza un aluat tare.Intindem aluatul si decupam...
Salata de ton, rucola, kaki si rodie
Curatam rodia si punem semintele la scurs. Curatam si tocam fructul de kaki cubulete. Tocam ceapa si ardeiul. Intr-un castron amestecam toate ingredientele, adaugam iaurtul si maioneza. Potrivim gustul de sare si dam un pic la rece. Pofta buna!
Pasta de curcan si ciuperci
Punem carnea de curcan la fiert in apa cu sare.Cand este fiarta, o scurgem de apa si o lasam sa se raceasca. Spalam ciupercile, incingem putin ulei intr-o tigaie si adaugam ciupercile. Lasam ciupercile pe foc pana se inmoaie, amestecand din cand in cand.Daca este nevoie adaugam si putina apa....
Desert mini-clatite cu banane si kaki
Curatam si feliem bananele. Curatam si taiem cubulete fructul de kaki. Incingem o tigaie si topim untul, adaugam bananele, amestecam si apoi adaugam si kaki. Lasam pana se inmoaie fructele si devin aproape pasta. Scoatem pasta de fructe si o lasam sa se racoreasca. Intre timp taiem coaja...
Desert tarta exotica
Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, cacaua si amidonul. Separam albusurile si le batem impreuna cu zaharul pana devin spuma. Adaugam galbenusurile, apa si esenta de vanilie peste amestecul de faina si mixam 2-3 minute. Peste spuma de zahar turnam compozitia de faina si amestecam...
Biscuiti cu coacaze si stafide
Amestecam cu mana faina, zaharul, praful de copt, untul si sarea, pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam ouale batute cu smantana, omogenizam, apoi framantam aluatul pana devine nelipicios. Adaugam coacazele, stafidele si coaja de lamaie. Formam biscuiti, ii asezam in tava tapetata...
Briose cu fructe de padure si ciocolata alba
Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea si lasam deoparte. Mixam (cu mixerul sau in vasul robotului) untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam laptele treptat, alternand cu faina amestecata cu praful de...
Tocanita de cartofi cu ciolan afumat
Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Curatam si tocam si restul legumelor si portionam ciolanul. Intr-o oala incingem ulei,adaugam ceapa verde, amestecand continuu, circa 2 minute, apoi adaugam ardeii, amestecam, morcovii, iar amestecam. Adaugam rasolul si dupa circa 5 minute, adaugam cartofii...
Oua de prepelita in bacon
Fierbem ouale de prepelita, apoi le tinem in apa rece cca. 5 minute, le curatam si le punem intr-un castron. Tocam leurda, o punem in 500 ml de apa, adaugam oregano, sare si piper si turnam amestecul peste oua. Le dam la rece pentru 24 de ore, apoi stergem ouale cu prosoape de bucatarie si le...
Chiftelute in bacon
Tocam marunt ceapa si usturoiul si le amestecam cu carnea tocata, ketchup-ul si oul. Asezonam cu sare, piper si oregano, omogenizam si dam la rece pentru circa 60 de minute. Scoatem din frigider, formam chiftelute lunguiete, pe care le infasuram in cate o felie de bacon. Le prajim pe o tava grill...
Sandwich-uri de legume (cartofi dulci, gulii si dovelecei) sos de iaurt cu castraveti si flori de tei
Curatam cartoful, gulia si dovlecelul si le taiem in felii rotunde.Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam feliile de legume, le stropim cu ulei de masline cu usturoi si cu putina sare si le dam la cuptorul preinacalzit la 200 grade pentru circa 15 minute, pana se rumenesc usor. Intre timp...
Aperitiv crackers cu crema de somon
Intr-un vas punem crema de branza, somonul, prazul tocat marunt si le mixam cateva secunde sa se omogenizeze. Asezonam cu sare si piper.Ungem crackersi cu crema obtinuta, decoram cu fire de chivas. Pofta buna!
Chiftelute de naut
Punem boabele de naut la inmuiat peste noapte in apa rece. A doua zi le scurgem si le mixam in robotul de bucatarie pana devin o pasta.Adaugam ceapa, leurda,loboda si patrunjelul tocate si le mixam impreuna. Asezonam cu sare, piper, boia si fulgi de chili si amestecam impeuna cu bicarbonatul. Dam...
Frigarui de pui cu sos de iaurt si fructe de padure
Pregatim o marinada astfel: Intr-un bol adaugam uleiul de masline, zeama de lamaie,usturoiul si leurda tocate, sarea, oregano si boiaua. Amestecam bine si adaugam carnea de pui taiata in bucati potrivite. Lasam la marinat, la rece, pana a doua zi (sau cel putin 2 ore). Inmuiem frigaruile de lemn...
Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc
Punem la copt cartofii si sfecla intr-o tava, la 200 de grade C. Intre timp incepem sa pregatim sosul vanatoresc. Spalam si curatam legumele.Telina si morcovii ii dam pe razatoarea mare. Tocam marunt ceapa, apio si leurda,iar ciupercile le feliem.Calim ceapa in putin ulei, adaugam...
Ciorba de inimi si pipote
Spalam pipotele, inimile si spinarile de pui si le punem la fiert. Intre timp pregatim legumele. Curatam si taiem cartofii, ardeii si dovlecelul cubulete, radem morcovii, telina si pastarnacul. Tocam ceapa si prazul marunt. Dupa ce spumuim bine carnea, adaugam sare si lasam sa dea intr-un...
Desert tort de morcovi
Curatam si radem morcovii, radem coaja de portocala, macinam nuca si migdalele. Amestecam faina, cu migdalele si nuca, praful de copt si scortisoara. Batem albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si cu un praf de sare. Frecam galbenusurile cu restul zaharului, adaugam coaja de portocala,...
Desert Lichiu - Hencles sasesc
Punem prunele si stafidele (separat) la hidratat in apa calduta cu esenta de rom apoi pregatim aluatul. Topim untul si il lasam sa se racoreasca. Intr-un castron sau in bolul robotului punem drojdia, laptele caldut, untul topit,faina, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, amestecam un pic...