kamy

1

Bucataras
incepator

Sibiu

Bucataras din 15.09.2010

RETETE206
PRIETENI65
Retete / Aperitive / Garnituri

Oua umplute II-varianta simpla

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2011

Se fierb ouale 10-15 min,la foc mic.Se curata si se taie in 2 pe lungime. Se face o maioneza foarte tare dintr-un galbenus,o lingura.de mustar si ulei cat cuprinde,pe care o subtiem cu smantana(de preferat peste 20%grasime).Adaugam in maioneza tarhon din otet,taiat marunt,sare,piper si cativa...

Omleta de vara

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2011

Ceapa se taie julienne si se caleste in putin ulei,se pune ardeiul taiat fasii(eu l-am taiat cubulete,ca am mofturosi in familie) Se caleste putin,se adauga rosiile,decojite si taiate cubulete si lasam pana scade bine zeama,dupa care adaugam ouale batute,in care adaugam sare,piper si verdeata....

Placinta cu varza

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2011

Cernem faina,facem un "crater"in mijloc,unde punem,ouale,zaharul drojdiuta, incepem sa turnam laptele caldut si cu o furculita le incorporam incetul cu incetul.Cand nu se mai poate cu furculita,bagam mana si incepem sa framantam.Punem sarea. Cand obtinem un aluat uniform si elestic,punem...

Placinta cu carne

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2011

Se scoate din congelator aluatul de foietej ptr a se dezgheta. Se pune putin la calit in 2 ling.ulei,usturoiul taiat feliute fine,se adauga ceapa,se lasa pana se inmoaie,dupa care punem frunzele de ceapa si ardeiul taiat cubulete. Amestecam carnea tocata cu 200 ml apa si o punem in tigaie...

Tortilla

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2011

Cartofi se curata,se taie subtire ca ptr.cipsuri si se fierb(nu se prajesc)in mult ulei. Se pun intr-un castron incapator(acolo o sa adaugam si ouale batute) Dupa ce terminam cu cartofii(ii fierbem pe rand,nu toti o data)in acelasi ulei,calim ceapa taiata cum doriti.O luam cu o spumiera si...

Orez salbatic-garnitura

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2011

Se pune apa la fiert. Se spala bine orezul,se scurge,iar cand apa fierbe,se pune in apa,impreuna cu condimentele.Lasam sa fiarba acoperit la foc mic si cand vedem ca orezul e aproape de nivelul apei,adaugam un cub de unt,amestecam,oprim focul,punem o hartie peste tuci dupa care,capacul.Lasam...

Piure de cartofi foarte pufos

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2011

Se fierb bine cartofi(musai albi si din aceeia vechi)in apa cu sare.Se scurg foarte bine,se zdrobesc dupa care se baga mixerul in ei.La inceput lucram cu treapta mica a mixerului...punem putin unt cat sa se mai omogenizeze cartofii(la 4 cartofi potriviti am pus 1 lg.unt)dupa care incepem sa...

Omleta cu ceapa, ciuperci si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2011

Se calesc bine ciupercile intregi in putin ulei si dupa ce-si lasa apa,se pune capacul si se lasa sa fiarba.Cand sunt facute si scade toata apa se pune ceapa taiata pestisori si se calesc bine impreuna.Se pune sare dupa care se adauga ouale batute bine,in care am pus piper si marar.Se pune...

Mamaliga cu doua feluri de branza

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2011

Am facut mamaliga din 1 parte malai si 3 de apa. Un castronel de portelan l-am uns cu unt,am pus un strat subtire de mamaliga,am ras cascaval din belsug,am pus iara un strat de mamaliga,mozzarela taiata felii,iara mamaliga si cascaval ras peste. Am bagat castronul in cuptorul cu microunde 2...

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2011

Cartofii spalati bine se fierb cu coaja in apa cu sare pana intra furculita (nu foarte usor)in ei. Se pun la fiert si ouale,10-15 min din momentul in care fierbe apa. Se unge o cratita bine cu unt(se poate tapeta peste cu pesmet)si se aseaza primul strat de cartofi(curatati de coaja) taiati...

Rondele de ceapa pane

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2011

Se curata ceapa si se taie pe lat felii de 1/2 cm.Se desface cu grija in rondele si sa pune faina pe ele. Oul se bate bine se adauga putin lapte,sare,piper,marar si faina pana se ajunge la consistenta unei smantani mai groase.Se dau rondelele prin compozitia de mai sus si se prajesc in ulei...

Salata de boeuf

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2011

Punem la fiert pulpele cu legumele ca ptr.supa. Le lasam la racit si le taiem cubulete mici.Castravetii dupa ce-i taiem ii stoarcem bine Facem o maioneza din ling.de mustar si 3 galbenuse si cand e tare,bat,adaugam un albus,sare,piper si mixam bine. Peste legumele taiate adaugam mazarea...

Drob

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2011

Maruntaiele se spala ff bine,se curata de grasime si pielite se taie bucati mici si se pun la calit in putin ulei.Ficatul il lasam deoparte(nu-l calim)iar rinichii eu ii dau la pisica(am un fix cu ei...nu-mi plac si gata). Le punem intr-un castron si in uleiul ramas calim putin,ceapa si...

Oua de Pasti

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2011

Ouale se degreseaza bine cu un burete curat si se clatesc in mai multe ape.Nu se foloseste detergent,ptr.ca formeaza o pelicula pe coaja oului. Se pun la fiert in apa cu sare,sa le acopere,la foc mic.Cand incepe sa fiarba le lasam 15 min. Pregatim vopseaua dupa instructiunile de pe plic....

Mancare de urzici

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2011

Urzicile se spala bine in mai multe apa si se pun la fiert in apa cu sare,pana se inmoaie coditele.Se scurg bine(nu aruncati toata apa)dupa care se toaca marunt(eu le toc manual,cu tocatorul de plastic) Intr-o cratita se pune uleiul,faina,se amesteca putin dupa care se adauga urzicile...

Placinta creata cu branza sarata si marar

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2011

Se lasa foile de placinta la temperatura camerei sa se dezghete. Branza se marunteste cu o furculita ,se adauga 3 oua, iaurtul,boiaua iute,chimenul,mararul si se amesteca bine cu mixer-ul. Se intind cate 2 foi de placinta unse cu ulei, se pune compozitia de branza,se intinde uniform,se...

Pilaf de orez cu sfecla rosie

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2011

Orezul se spala bine,pana ramane apa limpede. Ceapa se taie marunt. Sfecla se spala,se curata de coaja,se taie bucatele si se toaca fin cu robotul,punand si o cana de supa de legume sau apa. Calim ceapa in putin ulei,punem orezul scurs bine,lasam 5 min(la foc mic) amestecand din cand in...

Rulada de carne

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2011

Carnea tocata am pregatit-o ca pentru  piftele...ca aici  http://www.bucataras.ro/retete/chiftele-piftele-14178.html  si o lasam la rece o jumatate de ora. Facem o omleta din 3 oua,amidonul desfacut cu putina apa minerala,sare,piper si patrunjel verde, O punem intr-o tigaie...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2011

Aluatul foietaj care mi-a ramas de la pizza si pateuri,l-am framantat putin ,l-am intins ,l-am taiat in fasii de 1,5 cm de late,am presarat cascaval ras,le-am rasucit,le-am asezat in tava,le-am uns cu galbenus si le-am bagat in cuptor ptr 15-25 min. pofta buna!!!

Pateuri cu branza

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2011

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei,dupa cere se taie cu in pahar,se pune putin branha in mijloc,se umezesc marginile interioare cu apa,se indoaie si se apasa bine sa se lipeasca. Se ung cu galbenus,se presara sare si susan. Se pun pateurile intr-o tava in care am...

Briose si tarta aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2011

Aluatul il lasam la dezghetat la temp.camerei. Taiem cubulete mezelurile,branza,cascavalul,legumele,maslinele rondele. Ceapa o punem la calit cateva minute dupa care adaugam ciupercile taiate marunt(eu am avut din conserva)si le lasam 10 min pe foc,adaugam 1 lingurita boia iute sau...

Bulz

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2011

In apa rece punem malaiul si amestecam cand incepe sa se incalzeasca apa.Din cantitatile astea iese o mamaliga mai vartoasa,pe care o scoatem pe un tocator sa se raceasca putin sa putem "umbla"cu ea. Pana se raceste mamaliga,cu o furculita zdrobiti branza de burduf intr-o farfurie....

Mamaliguta imbunatatita si etajata

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2011

   Punem intr-un ceaun o cana malai,3 cani apa rece,sare dupa gust si amestecam pana incepe sa fiarba si dupa,din cand in cand,pana e gata mamaliga.    Intre timp taiem feliute carnatul afumat si il prajim in ulei(sau untura).    Branza de burduf o zdrobim bine...

Friganele sarate

In Aperitive / Garnituri la 17 Ian 2011

Batem ouale bine,adaugam sarea si piperul. Feliile de franzela le inmuiem bine in oua si le prajim pe ambele parti in ulei. Cand le scoatem le punem pe servetele absorbante. Le putem manca simple sau cu mancare de mazare. Pofta buna!!!

Sote de morcovi

In Aperitive / Garnituri la 13 Ian 2011

  Morcovii i-am spalat,i-am curatat,i-am taiat bucati mari asa incat sa intre de-a lungul in robotul de bucatarie.I-am ras cat mai mare si i-am pus intr-o tigaie adanca cu o lg de unt.I-am calit putin si am adaugat 2-3 lg.apa am pus capacul si am dat focul mic.Numai cand scade apa de tot se...

Mancare de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2011

Ciupercile se spala bine,se inlatura coditele si se taie bucati mai mari(in 2 sau 4). Intr-o tigaie adanca se pun cateva lg.ulei si se pun ciupercile la calit.Se calesc usor,daca isi lasa zeama le lasam sa fiarba pana scade,daca nu(am patit o data de erau f seci,nu stiu de ce)adaugam cca.50 ml...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2011

Ouale le fierbem in apa cu sare,15 min dupa care le punem sub apa rece.Dupa ce s-au racit la curatam si 10 le taiem in doua,scoatem galbenusurile si le punem intr-on castron.iar unul il lasam intreg curatat. Din 2 galbenuse,1 ling.mustar si ulei facem o maioneza foarte tare pe care o...

Salata cu ciuperci si sunca

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2011

Ciupercile se pun intr-o strecura si se lasa la scurs,se si apasa usor cu lingura. Sunca se taie cubulete,da nu prea mici(sunca puneti cum va place...eu pun in mod egal). Se face o maioneza foarte tare dintr-un galbenus si ulei pe care o lungim cu smantana dar aveti grije sa nu o faceti...

Racituri

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2011

Am curatat bine piciorusele(eu am un big numai pt asa ceva, le rad bine iar intre degete tai cu un cutit f ascutit...sa nu simt vreun par nici macar la mana ca o iau razna) le-am spalat, le-am asezat cate 3 suprapuse in oala Kukta, printre ele carnea taiata felii groase, am pus sare, cuburile de...

Chiftele pufoase din carne, reteta casei

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2010

Cum se prepara Chiftele pufoase din carne, reteta casei Am pus miezul de franzela la inmuiat in lapte, am curatat usturoiul, cartofii, am taiat patrunjelul marunt, am batut ouale bine. Carnea am pus-o intr-un castron si am adaugat usturoiul pisat, franzela stoarsa bine si data pe...

Afisate 1 - 30 din 35 retete    

Postari recente

publicat la 29.01.2012

Pancakes cu branza de vaci

publicat la 29.01.2012

Paine fara framantare

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]