iry-gabriela

1

Bucataras
incepator

Roman, Neamț

Bucataras din 22.12.2011

RETETE239
PRIETENI190
Retete / Dulciuri

Coronita aerata cu kiwi

In Torturi la 11 Feb 2012

pentru inceput se separa ouale.    albusurile se bat cu un praf de sare,peste care se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o bezea .    apoi se adauga galbenusurile unul cate unul,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.   la final se...

Cornulete cu magiun

In Dulciuri la 10 Feb 2012

Pentru inceput am sfaramat drojdia intr-un castronel peste care am adaugat zaharul vanilat si cana de bors. Margarina am lasat-o la temperatura camerei si apoi am taiat-o cubulete si am amestecat-o cu untura.   Sseparat am cernut faina peste care am adaugat untura cu margarina si...

Placinta cu telemea de oi

In Dulciuri la 8 Feb 2012

Se amestesca laptele cu zaharul, apoi se adauga grisul, 4 oua, zaharul vanilat, esenta de rom si la final telemeaua sfaramata.    Se unge tava cu margarina si pentru inceput se aseaza 3 foi de placinta in tava, peste care se aseaza un strat din compozitie. Se efectueaza astfel...

Taitei de casa cu lapte

In Dulciuri la 7 Feb 2012

Laptele se pune la fiert, se adauga cele 4 linguri de zahar, cu esenta, scortisoara si zaharul pudra vanilat. Cand aproape a fiert laptele se adauga taiteii (pe care ii aveti prezentati intr-o alta reteta de a mea in care puteti folosi in loc de o cescuta de apa ,2 oua) si se mai lasa 10...

Invartita

In Dulciuri la 7 Feb 2012

Se face o maia din 200 ml apa calduta, 2 linguri zahar, 3 linguri faina si drojdie, care se lasa sa creasca pana pana isi dubleaza volumul.   Separat se aseaza intr-un vas faina care a fost cernuta, se presoara un praf de sare si se adauga maiaua crescuta si ulei. Se framanta un...

Reteta de preparare a papanasilor taranesti

In Dulciuri la 29 Ian 2012

Reteta de preparare a papanasilor se amesteca zaharul cu branza de vaci ,peste care se adauga ouale batute. . adaugam  esenta si praful de copt ,iar la final se adauga faina cat sa iasa un aluat usor de modelat.     din aluat formam bile pe care le turtim si le...

CLATITE CU MERE UMPLUTE CU DULCEATA DE CIRESE NEGRE AMARE

In Dulciuri la 28 Ian 2012

Se adauga un praf de sare in lapte, apoi se adauga ouale batute. Separat se spala merele, se curata si se dau pe razatoarea mica care se adauga apoi in compozitia de lapte. Se amesteca cu un tel iar la final adaugam 2 linguri de ulei, esenta dupa gust si faina cat sa iasa o compozitie usor mai...

Prajitura dulce-acrisoara

In Prajituri la 19 Ian 2012

Cele 5 oua se separa, albusurile se bat cu zaharul dupa care se adauga unul cate unul galbenusurile, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se aseaza in tava de aragaz unsa in prealabil cu margarina si se baga la cuptor bine incalzit. Se lasa 30 de minute pana se...

Rulada de biscuiti

In Dulciuri la 15 Ian 2012

biscuitii se sfarama si se amesteca cu nuca si cacaua. 200g zahar se adauga in lapte ,apoi esenta de cafea si 1/2 margarina,dupa care se aseaza pe foc pana se incalzeste si se topeste zaharul fara a ajunge la fierbere. acest sirop se adauga peste biscuiti si se amesteca pana se formeaza o...

Tort cu foi coapte in tigaie

In Torturi la 11 Ian 2012

Pentru foi: oul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga laptele si uleiul pana se topeste zaharul, apoi se adauga bicarbonatul si la final faina pana se formeaza un aluat usor de modelat. Aluatul se aseaza in forma de baton si se taie in 5 bucati egale, care se intind pe o planseta in functie de...

Trandafir cu rahat

In Dulciuri la 9 Ian 2012

Pentru prepararea aluatului se ia drojdia si se amesteca cu 2 linguri de zahar, apoi se adauga apa calduta si 3 linguri de faina formandu-se o maia care se lasa 10 minute sa creasca. Separat se ia faina si se cerne si se aseaza intr-un castron mai mare, facandu-se o gaura in mijloc unde se adauga...

Afisate 91 - 101 din 101 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]