Tapetam forma de tarta cu aluat si o lasam la frigider 30min.
ouale batute bine cu zahar,adaugam coaja de lamaie,scortisoara,migdalele macinate,si amestecam cu lingura;
rasturnam compozitia in forma si lasam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste;
scoatem tarta iar dupa ce s-a racit,o...
Intr-un bol punem stafidele sa se macereze in rom.
Intr-un castron punem faina,sare,zahar,drojdia,dupa ce am amestecat adaugam ouale batute cu unt moale,amestecam cu mixerul iar la sfarsit adaugam stafidele scurse;punem in forme compozitie pana la jumatate,acoperim cu un prosop de bucatarie si...
Facem o crema fina din unt si zahar,adaugam ouale batute cu un praf de sare,faina amestecata cu praful de copt, si scortisoara,alternand cu laptele;
dupa ce totul este omogenizat,adaugam merele curatate de coaja ,samburi si taiate cubulete;
amestecam usor cu o lingura apoi impartim...
Pieptul dezosat,spalat,feliat,condimentat cu sare,piper si curry,il punem intr-un bol cu uleiul de masline si zeama de lamaie,amestecam,acoperim bolul si-l lasam cateva ore dar nu mai putin de 1h;
in acest timp rasturnam cutia cu legume, scursa, in tigaia cu unt incins,sotam cateva minute apoi...
Cele doua jumatati de ardei gras le punem in tava pe hartie de copt si le tinem la cuptor 10min,dupa ce s-au racit,le curatam de coaja si le taiem julien
Otetul cu apa,frunza de dafin,sare,piper,punem totul intr-un vas pe foc iar cand clocoteste adaugam ciupercile si ceapa taiate fin...
Prazul spalat, taiat rondele, il fierbem pana se inmoaie in supa de legume impreuna cu cartoful cubulete mici; scurgem, apoi pasam cu blenderul vertical, subtiem cu supa cat doreste fiecare, condimentam, adaugam untul si servim cu marar verde
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, zahar, esenta de rom apoi adaugam galbenusurile pe rand, pesmetul, faina si amestecam incet cu lingura; ungem cu ulei formele de savarina mici, punem 2-3 linguri din compozitie si le lasam la cuptor 20 minute fara sa deschidem usa; le lasam sa se...
Pestele spalat, uscat,condimentat, il tavalim prin nuca macinata, apoi il punem in tava cu hartie de copt, unsa cu unt si-l tinem la cuptor 20 minute;
Intr-o tigaie punem smantana, sare, piper si boabele de struguri taiate in jumatati daca sunt mari si lasam la foc mic cateva minute; In alta...
Tapetam forma de tarta cu aluat si o lasam deoparte sau la frigider.
Intr-o tigaie cu putin ulei calim ceapa taiata pestisor, ardeii taiati cubulete, dupa cateva minute adaugam si legumele de la punga, apoi carnatii taiati rondele subtiri iar dupa ce totul este calit, rasturnam in tava peste...
Pestele curatat,spalat,portionat,il condimentam cu sare,piper,ierburi aromatice,usturoi,il punem in tava,il stropim cu ulei,zeama de lamaie,adaugam vinul,acoperim tava,lasam la cuptor 10-15 min.
In acest timp,cartofii curatatispalati,taiati rondele,condimentati cu sare,piper,usturoi,boia si...
Burta spalata, portionata, pudrata cu sare, dupa ce s-a odihnit cateva minute, o punem pe gratar impreuna cu rosiile.
In acest timp punem intr-un vas 2 cani cu apa, vegeta, ardei iute, cimbru, iar dupa ce a clocotit punem pestele. Dupa 2-3 minute adaugam usturoiul pisat si amestecat cu...
Cartofii,morcovul,curatate spalate,le punem la fiert in apa cu sare pentru 20min;
cu putin timp inainte de a opri focul,adaugam si mazarea cu pastai daca necesita fierbere;
scurgem bine legumele,le taiem cubulete mici,condimentam cu sare,piper,adaugam mustarul,maioneza,castravetele curatat...
Intr-un castron amestecam faina cu drojdia,incorporam restul ingredientelor mai putin oul iar la sfarsit untul la temperatura camerei,taiat cubulete;
amestecam bine compozitia,formam o sfera,o lasam sa se odihneasca 15min apoi intindem o foaie groasa de 3mm,decupa forme de braduti si...
Tocam marunt frunzele de ceapa, ardeiul gras si cel iute cubulete mici, ceapa uscata tocata foarte marunt sau data pe razatoare, pulpa fructului de avocado stropita imediat cu zeama de lamaie si pasat cu furculita, toate aceste ingrediente le amestecam cu branza iar dupa ce am omogenizat totul...
Punem in blender pulpa fructului, ceapa curatata si taiata marunt, uleiul, sare, zeama de lamaie, blenduim 1 minut, potrivim de gust, punem salata intr-un bol si servim cu rosii.
Foile de placinta le taiem patrate de 20x20; pruneletaiate in jumatati pe lungime,scoatem samburii,asezam un cubulet de martipan intre jumatati
Un patrat uns cu margarina,al doi-lea patrat il asezam peste primul dar colturile sa nu se suprapuna,de asemena uns cu margarina;pe mijloc punem fulgi...
intr-un bol amestecam faina cu gris si praful de copt;in alt bol amestecam branza cu ouale batute,zahar,un praf de sare,iaurt si aromele;
Intr-o tava de yena unsa cu unt,punem 50g de unt taiat cubulete,deasupra jumatate din cantitatea de gris,apoi jumatate din cantitatea de branza;
presaram...
Conopida buchetele,le oparim 5min in apa cu sare,le scoatem si le lasam sa se scurga;in cratita cu ulei incins punem ceapa la calit,adaugam conopida,dupa cateva minute ciupercile feliate,amestecam sa nu se lipeasca iar dupa ce a scazut apa din ele,adaugam 1cana cu lapte,1cana cu apa putina sare...
Fructele si nucile,le amestecam cu 2linguri de faina;
Facem o crema fina din unt si zahar,adaugam pe rand ouale,aromele,faina amestecata cu praful de copt,coniacul si la sfarsit fructele,oprind cateva de pus deasupra;
rasturnam compozitia in tava cu hartie de copt,presaram restul de fructe...
Intr-un castron punem faina,praful de copt,sare,cascaval,ceapa,rosii,si bacon,toate taiate marunt apoi amestecam usor;batem bine oul,adaugam laptele si completam cu apa pana obtinem o cana de lichid si incorporam in ingredientele solide
Formele mici termorezistente sau forme de briose,le ungem...
Punem intr-un vas pe foc laptele,zahar,coaja de lamaie rasa,batonul de scortisoara iar cand a ajuns la punctul de fierbere,dam deoparte
Amestecam amidonul cu putin lapte,adaugam galbenusurile,rasturnam in vasul cu lapte,punem din nou pe foc si amestecam pana se ingroasa;in mai multe vase...
Punem intr-un vas la fiert 10-15 minute tapioca cu 200 ml apa si scortisoara, iar dupa ce tapioca a devenit transparenta, o scurgem, asezam perlele intr-un pahar, turnam cafeaua rece, laptele, siropul si servim optional cu gheata.
Perele spalate,taiate in jumatati,curatate de casuta cu samburi,taiate in felii nu prea subtiri,le lasam deoparte;intr-un bol batem ouale cu zahar,scortisoara si lapte cate putin;ungem cu unt o forma termorezistenta,asezam felii de paine taiate subtire,inmuiate in lapte cu ou iar intre ele punem...
Perele spalate, curatate de coaja si seminte, taiate in sferturi, le punem intr-un vas pe foc cu 2 linguri zahar si apa cat sa le cuprinda. Dupa ce s-au inmuiat, le scoatem si le lasam deoparte sa se raceasca.
In acest timp pregatim crema: intr-un vas amestecam ouale cu zahar pana se topeste,...
Mai intai pregatim budinca de orez;intr-un vas pe foc, punem laptele cu zahar,un praf de sare,coaja de lamaie,batonul de scortisoara iar dupa ce incepe sa fiarba adaugam orezul spalat si scurs;amestecam continuu sa nu se lipeasca,pana scade si s-a format budinca;dam vasul la rece,scoatem batonul...
Carnea maruntita o punem in vasul cu grasime pe foc impreuna cu ceapa tocata marunt iar dupa ce s-a calit dam vasul deoparte;separat facem un piure de cartofi in care adaugam sare,piper,putin cimbru,patrunjel tocat marunt,usturoiul de asemenea si carnea;amestecam totul foarte bine si lasam...
Carnea condimentata cu sare si piper,o trecem prin faina,prajim bucatile cate 2-3min pe fiecare parte apoi le scoatem pe farfurie;in uleiul ramas,calim ceapa tocata marunt si usturoiul apoi adaugam ciupercile feliate;dupa ce a scazut apa din ele,adaugam 1cana cu apa,carnea si lasam sa fiarba cu...
Carnea,maruntaiele,zarzavatul,toate curatate,spalate,le punem intr-o oala mare la fiert impreuna cu 1 lingura de sare,dafin,si restul boabelor;ghearele curatate,spalate,le adaugam si pe ele;lasam sa fiarba incet si bine,adunand spuma care se formeaza iar dupa ce totul este foarte bine...
Punem pe foc intr-un vas untul si mierea sa se topeasca apoi intr-un castron amestecam restul ingredientelor,adaugam untul si amestecam bine pana obtinem un aluat consistent;facem o sfera,o invelim in folie alimentara,o lasam la frigider 1h apoi in tava cu hartie de copt punem la distanta mici...
Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate. Separat in alt vas batem bine ouale cu ulei, lapte batut si mustar apoi le adaugam la ingredientele uscate, amestecam totul bine iar la sfarsit incorporam sunca.
Umplem formele de briose unse cu ulei si lasam la cuptor 30 minute.
Tarta de Santiago
Tapetam forma de tarta cu aluat si o lasam la frigider 30min. ouale batute bine cu zahar,adaugam coaja de lamaie,scortisoara,migdalele macinate,si amestecam cu lingura; rasturnam compozitia in forma si lasam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste; scoatem tarta iar dupa ce s-a racit,o...
Baba cu rom
Intr-un bol punem stafidele sa se macereze in rom. Intr-un castron punem faina,sare,zahar,drojdia,dupa ce am amestecat adaugam ouale batute cu unt moale,amestecam cu mixerul iar la sfarsit adaugam stafidele scurse;punem in forme compozitie pana la jumatate,acoperim cu un prosop de bucatarie si...
Briose cu mere
Facem o crema fina din unt si zahar,adaugam ouale batute cu un praf de sare,faina amestecata cu praful de copt, si scortisoara,alternand cu laptele; dupa ce totul este omogenizat,adaugam merele curatate de coaja ,samburi si taiate cubulete; amestecam usor cu o lingura apoi impartim...
Pui la gratar cu mix mexican
Pieptul dezosat,spalat,feliat,condimentat cu sare,piper si curry,il punem intr-un bol cu uleiul de masline si zeama de lamaie,amestecam,acoperim bolul si-l lasam cateva ore dar nu mai putin de 1h; in acest timp rasturnam cutia cu legume, scursa, in tigaia cu unt incins,sotam cateva minute apoi...
Salata italiana
Cele doua jumatati de ardei gras le punem in tava pe hartie de copt si le tinem la cuptor 10min,dupa ce s-au racit,le curatam de coaja si le taiem julien Otetul cu apa,frunza de dafin,sare,piper,punem totul intr-un vas pe foc iar cand clocoteste adaugam ciupercile si ceapa taiate fin...
Supa de praz
Prazul spalat, taiat rondele, il fierbem pana se inmoaie in supa de legume impreuna cu cartoful cubulete mici; scurgem, apoi pasam cu blenderul vertical, subtiem cu supa cat doreste fiecare, condimentam, adaugam untul si servim cu marar verde
Savarine
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, zahar, esenta de rom apoi adaugam galbenusurile pe rand, pesmetul, faina si amestecam incet cu lingura; ungem cu ulei formele de savarina mici, punem 2-3 linguri din compozitie si le lasam la cuptor 20 minute fara sa deschidem usa; le lasam sa se...
Somon cu sos de struguri
Pestele spalat, uscat,condimentat, il tavalim prin nuca macinata, apoi il punem in tava cu hartie de copt, unsa cu unt si-l tinem la cuptor 20 minute; Intr-o tigaie punem smantana, sare, piper si boabele de struguri taiate in jumatati daca sunt mari si lasam la foc mic cateva minute; In alta...
Tarta cu legume si carnati
Tapetam forma de tarta cu aluat si o lasam deoparte sau la frigider. Intr-o tigaie cu putin ulei calim ceapa taiata pestisor, ardeii taiati cubulete, dupa cateva minute adaugam si legumele de la punga, apoi carnatii taiati rondele subtiri iar dupa ce totul este calit, rasturnam in tava peste...
Somon cu sos de capere
Pestele curatat,spalat,portionat,il condimentam cu sare,piper,ierburi aromatice,usturoi,il punem in tava,il stropim cu ulei,zeama de lamaie,adaugam vinul,acoperim tava,lasam la cuptor 10-15 min. In acest timp,cartofii curatatispalati,taiati rondele,condimentati cu sare,piper,usturoi,boia si...
Saramura de crap
Burta spalata, portionata, pudrata cu sare, dupa ce s-a odihnit cateva minute, o punem pe gratar impreuna cu rosiile. In acest timp punem intr-un vas 2 cani cu apa, vegeta, ardei iute, cimbru, iar dupa ce a clocotit punem pestele. Dupa 2-3 minute adaugam usturoiul pisat si amestecat cu...
Somon umplut cu salata a la ruse
Cartofii,morcovul,curatate spalate,le punem la fiert in apa cu sare pentru 20min; cu putin timp inainte de a opri focul,adaugam si mazarea cu pastai daca necesita fierbere; scurgem bine legumele,le taiem cubulete mici,condimentam cu sare,piper,adaugam mustarul,maioneza,castravetele curatat...
Braduti si inimioare pentru copii
Intr-un castron amestecam faina cu drojdia,incorporam restul ingredientelor mai putin oul iar la sfarsit untul la temperatura camerei,taiat cubulete; amestecam bine compozitia,formam o sfera,o lasam sa se odihneasca 15min apoi intindem o foaie groasa de 3mm,decupa forme de braduti si...
Crema de branza condimentata
Tocam marunt frunzele de ceapa, ardeiul gras si cel iute cubulete mici, ceapa uscata tocata foarte marunt sau data pe razatoare, pulpa fructului de avocado stropita imediat cu zeama de lamaie si pasat cu furculita, toate aceste ingrediente le amestecam cu branza iar dupa ce am omogenizat totul...
Salata de avocado
Punem in blender pulpa fructului, ceapa curatata si taiata marunt, uleiul, sare, zeama de lamaie, blenduim 1 minut, potrivim de gust, punem salata intr-un bol si servim cu rosii.
Pungute cu prune si martipan
Foile de placinta le taiem patrate de 20x20; pruneletaiate in jumatati pe lungime,scoatem samburii,asezam un cubulet de martipan intre jumatati Un patrat uns cu margarina,al doi-lea patrat il asezam peste primul dar colturile sa nu se suprapuna,de asemena uns cu margarina;pe mijloc punem fulgi...
Placinta cu branza cu blat de gris
intr-un bol amestecam faina cu gris si praful de copt;in alt bol amestecam branza cu ouale batute,zahar,un praf de sare,iaurt si aromele; Intr-o tava de yena unsa cu unt,punem 50g de unt taiat cubulete,deasupra jumatate din cantitatea de gris,apoi jumatate din cantitatea de branza; presaram...
Conopida cu ciuperci si smantana
Conopida buchetele,le oparim 5min in apa cu sare,le scoatem si le lasam sa se scurga;in cratita cu ulei incins punem ceapa la calit,adaugam conopida,dupa cateva minute ciupercile feliate,amestecam sa nu se lipeasca iar dupa ce a scazut apa din ele,adaugam 1cana cu lapte,1cana cu apa putina sare...
Prajitura cu fructe uscate
Fructele si nucile,le amestecam cu 2linguri de faina; Facem o crema fina din unt si zahar,adaugam pe rand ouale,aromele,faina amestecata cu praful de copt,coniacul si la sfarsit fructele,oprind cateva de pus deasupra; rasturnam compozitia in tava cu hartie de copt,presaram restul de fructe...
Pizza briosa
Intr-un castron punem faina,praful de copt,sare,cascaval,ceapa,rosii,si bacon,toate taiate marunt apoi amestecam usor;batem bine oul,adaugam laptele si completam cu apa pana obtinem o cana de lichid si incorporam in ingredientele solide Formele mici termorezistente sau forme de briose,le ungem...
Flan cu fructe
Punem intr-un vas pe foc laptele,zahar,coaja de lamaie rasa,batonul de scortisoara iar cand a ajuns la punctul de fierbere,dam deoparte Amestecam amidonul cu putin lapte,adaugam galbenusurile,rasturnam in vasul cu lapte,punem din nou pe foc si amestecam pana se ingroasa;in mai multe vase...
Cafea cu perle de tapioca
Punem intr-un vas la fiert 10-15 minute tapioca cu 200 ml apa si scortisoara, iar dupa ce tapioca a devenit transparenta, o scurgem, asezam perlele intr-un pahar, turnam cafeaua rece, laptele, siropul si servim optional cu gheata.
Gratin de paine cu pere
Perele spalate,taiate in jumatati,curatate de casuta cu samburi,taiate in felii nu prea subtiri,le lasam deoparte;intr-un bol batem ouale cu zahar,scortisoara si lapte cate putin;ungem cu unt o forma termorezistenta,asezam felii de paine taiate subtire,inmuiate in lapte cu ou iar intre ele punem...
Minitarte cu pere
Perele spalate, curatate de coaja si seminte, taiate in sferturi, le punem intr-un vas pe foc cu 2 linguri zahar si apa cat sa le cuprinda. Dupa ce s-au inmuiat, le scoatem si le lasam deoparte sa se raceasca. In acest timp pregatim crema: intr-un vas amestecam ouale cu zahar pana se topeste,...
Tarta cu budinca de orez si visine
Mai intai pregatim budinca de orez;intr-un vas pe foc, punem laptele cu zahar,un praf de sare,coaja de lamaie,batonul de scortisoara iar dupa ce incepe sa fiarba adaugam orezul spalat si scurs;amestecam continuu sa nu se lipeasca,pana scade si s-a format budinca;dam vasul la rece,scoatem batonul...
Rata confiata cu sos de parmezan
Carnea maruntita o punem in vasul cu grasime pe foc impreuna cu ceapa tocata marunt iar dupa ce s-a calit dam vasul deoparte;separat facem un piure de cartofi in care adaugam sare,piper,putin cimbru,patrunjel tocat marunt,usturoiul de asemenea si carnea;amestecam totul foarte bine si lasam...
Snitele cu ciuperci si smantana
Carnea condimentata cu sare si piper,o trecem prin faina,prajim bucatile cate 2-3min pe fiecare parte apoi le scoatem pe farfurie;in uleiul ramas,calim ceapa tocata marunt si usturoiul apoi adaugam ciupercile feliate;dupa ce a scazut apa din ele,adaugam 1cana cu apa,carnea si lasam sa fiarba cu...
Toba de curcan
Carnea,maruntaiele,zarzavatul,toate curatate,spalate,le punem intr-o oala mare la fiert impreuna cu 1 lingura de sare,dafin,si restul boabelor;ghearele curatate,spalate,le adaugam si pe ele;lasam sa fiarba incet si bine,adunand spuma care se formeaza iar dupa ce totul este foarte bine...
Turta dulce
Punem pe foc intr-un vas untul si mierea sa se topeasca apoi intr-un castron amestecam restul ingredientelor,adaugam untul si amestecam bine pana obtinem un aluat consistent;facem o sfera,o invelim in folie alimentara,o lasam la frigider 1h apoi in tava cu hartie de copt punem la distanta mici...
Briose cu sunca si mustar
Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate. Separat in alt vas batem bine ouale cu ulei, lapte batut si mustar apoi le adaugam la ingredientele uscate, amestecam totul bine iar la sfarsit incorporam sunca. Umplem formele de briose unse cu ulei si lasam la cuptor 30 minute.