Gergiana S

1

Bucataras
incepator

Constanta

Bucataras din 29.12.2013

RETETE26
PRIETENI230
Retete / Dulciuri

Gauffre cu iaurt, reteta pentru un mic dejun delicios

In Dulciuri la 16 Feb 2014

Cum se prepara Gauffre cu iaurt, reteta pentru un mic dejun delicios: Intr-un vas amestecam ouale cu mierea, adaugam apoi iaurtul si laptele si omogenizam bine compozitia.Turnam in fir subtire uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie. Compozitia astfel obtinuta...

Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei

In Prajituri la 16 Feb 2014

Cum se prepara Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei Intr-o cratita punem o cana de zahar la caramelizat, pe foc mic amestecand in continuu.Tragem apoi de pe foc, adaugam nuca macinata si untul amestecand incontinuu pana ce acesta se topeste Separat batem ouale impreuna cu...

Peanut butter cookies/Fursecuri cu unt de arahide

In Dulciuri la 28 Ian 2014

Toate ingredientele se aduc la temperatura camerei.Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul pudra, pana ce compozitia devine ca o spuma.Se adauga oul, se mixeaza din nou, iar apoi untul de arahide.Cu ajutorul unei spatule se incorporeaza faina cu praful de copt.Aluatul obtinut se da la rece pentru...

Prajitura "Nicoleta"

In Prajituri la 26 Ian 2014

Pregatim foile astfel: Albusurile se bat spuma bine cu un praf de sare.Apoi se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat.Se pune apoi nuca de cocos si faina, amestecand cu o spatula de jos in sus, pentru a nu se lasa compozitia. Din compozitia obtinuta se coc doua foi.Se tapeteaza o tava...

Briose cu portocale si ciocolata

In Dulciuri la 26 Ian 2014

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat.Intr-un alt castron, batem ouale, adaugam sucul de portocale, esenta de vanilie, adaugam treptat uleiul. Adaugam ingredientele solide in cele lichide, omogenizam compozitia cu ajutorul unei spatule si punem apoi...

Guguluf cu nuca si glazura de ciocolata

In Prajituri la 19 Ian 2014

Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Apoi se adauga treptat zaharul, zaharul vanilat si se mieaza bine. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, esenta de vanilie si coaja de portocale. Apoi se adauga peste albus. Se amesteca cu o spatula de sus in joc pentru a nu se lasa spuma...

Sarlota

In Dulciuri la 18 Ian 2014

Ouale intregi se amesteca cu zaharul. Se adauga laptele. Amestecul obtinut se pune la foc mic, amestecand incontinuu, pana ce compozitia da in fiert (nu mai mult, pana face primii "bulbuci") Se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin.Se adauga gelatina dizolvata.Se...

Placinta cu branza dulce si stafide

In Dulciuri la 15 Ian 2014

Stafidele se pun la inmuiat in apa rece cu esenta de rom pentru 30 de minute.Dupa care se scurg si se folosesc. Pregatim compozitia astfel:Scurgem branza dulce(daca este nevoie), telemeaua de vaca se da pe razatoare, sau se sfarama cu furculita, mana... Intr-un castron incapator adaugam...

Prajitura cu biscuiti

In Prajituri la 15 Ian 2014

Pregatim siropul .Punem apa impreuna cu zaharul la fiert pana ce zaharul se topeste si lasam apoi sa se racoreasca.Cand s-a racit adaugam esenta dupa gust(rom, vanilie, eu am pus migdale) Crema se prepara astfel : Faina se amesteca cu zaharul, se toarna treptat laptele, se amesteca cu un tel...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

In Dulciuri la 10 Ian 2014

Reteta de preparare a papanasilor Punem branza intr-un castron incapator. Adaugam ouale, zaharul, zaharul vanilat, esenta, coaja de portocala si bicarbonatul stins. Amestecam compozitia cu o spatula. Apoi adaugam si faina. Omogenizam bine si adaugam faina cernuta. Cu mainile bine infainate,...

Prajitura cu mere si crema de vanilie

In Prajituri la 4 Ian 2014

Blatul: Merele se curata si se dau pe razatoarea mare, se intind pe tava in care vom coace prajitura, tapetata cu hartie de copt. Se presara peste ele 3-4 linguri de zahar si scortisoara. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul si...

Tort Minnie Mouse

In Torturi la 3 Ian 2014

Ganache -ul de ciocolata se prepara astfel: Frisca lichida se pune la fiert pana atinge punctul de fierbere, se trage de pe foc si se pune peste ciocolata rupta bucatele.Se adauga untul, se amesteca cu o lingura pana se topeste ciocolata si se da la rece pt 2-3 ore.Se scoate apoi, iar...

Tort cu ganache de ciocolata si visine

In Torturi la 1 Ian 2014

Blatul se imparte in 3. Ganache -ul eu il fac astfel:Se pune frisc pe foc mic pana atinge punctul de fierbere.Se trage apoi de pe foc, se toarna fierbinte peste ciocolata rupta bucati si se adauga untul.Cu o lingura se amesteca pana se topeste ciocoata.Se da la rece pentru 2-3 ore. Se...

Cozonac rapid

In Prajituri la 31 Dec 2013

Faina se pune intr-un castron incapator.Se face o gaura in mijloc in care se pune drojdia amestecata cu o lingura de zahar si 2-3 linguri de lapte.se lasa la dospit timp de 10-15 min, intr-un loc cald. Intre timp se topeste untul, care se amesteca cu zaharul si cele doua galbenusuri. Se adauga...

Negresa

In Prajituri la 31 Dec 2013

Intr-o craticioara se pune zaharul, laptele si cacaoa si se pun pe foc pana ce zaharul se topeste.Se trage de pe foc si se adauga untul la temperatura camere si esentai.Se amesteca pana ce se topeste unutul complet.din compozitia obtinuta se opresc 15linguri ce vor servi drept glazura.Se lasa sa...

Diplomat de piersici

In Prajituri la 31 Dec 2013

Se amesteca ouale cu faina si zaharul cu ajutorul unui tel.Apoi se toarna zeama de compot(laptele, apa sau ce alegeti, poates suc proaspat de fructe).Se omogenizeaza bine, si intr-o craticioara, se pune pe foc mic pana ce compozitia incepe sa se lege(sa se ingrose) Se trage de pe foc si se...

Afisate 1 - 16 din 16 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

"Daca te simti bine, nu te ingrijora! Trece!"

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]